Review
Oct 22, 2019, 9:00am

Krim Sekapur Limau Krim Serbaguna Untuk Kulit, Angin, Batuk Dan Selsema


Kegatalan pada tubuh badan membuatkan kita kurang selesa dan rimas apabila terpaksa menggaru sepanjang hari, pada bila-bila masa sahaja. Tidak kira tempat dan waktu, pasti kulit kita akan terasa seperti menggigit dan mulalah tangan berjalan untuk menggaru. Kulit gatal selalunya tidak akan cepat sembuh malahan boleh berjangkit tempat lain pada badan anda. Kenalpasti penyebab utama terjadinya kegatalan pada kulit anda. Mungkin disebabkan oleh kulit kering akibat kekurangan air (dehidrasi), atau alahan pada ubat yang tidak kena, kurap dan kudis. Jadi untuk mengatasi masalah ini gunakan krim khas untuk kulit gatal ataupun kering. Krim seperti ini bertujuan untuk memberi kelembapan pada kulit dan untuk mengurangkan rasa pedih atau kemerahan.

Krim Sekapur Limau 2020

Krim Sekapur Limau Adalah Penyelesaian Kepada Masalah Anda

Krim Sekapur Limau Untuk Kulit

Mengapa anda perlu membeli pelbagai jenis produk sedangkan anda boleh mendapatkan sebuah produk yang mempunyai pelbagai fungsi pada masa sama? Iya! Krim Sekapur Limau merupakan produk yang perlu ada pada setiap rumah. Krim Sekapur Limau merupakan produk keluaran bumiputra yang dihasilkan menggunakan bahan-bahan terbaik untuk merawat pelbagai jenis penyakit seperti kegatalan pada kulit, ekzema, asthma, batuk, sakit sendi, badan berangin, senggugut, selsema, dan banyak lagi! Bayangkan dengan hanya Krim Sekapur Limau sahaja anda sudah boleh berjimat dan guna untuk pelbagai jenis penyakit. Mudah bukan?

Krim Sekapur Limau Adalah Krim Serbaguna

Krim Sekapur Limau 2019

Krim Sekapur Limau bukan sahaja terbaik untuk melegakan batuk, selsema, angin dalam badan dan kulit malah boleh digunakan untuk mengurangkan rasa sakit akibat gigitan semut atau nyamuk, kembung perut, senggugut, kesan lecur dan asthma.

Krim Sekapur Limau Sesuai Untuk Seisi Keluarga

Krim Sekapur Limau Malaysia

Krim Sekapur Limau telah sangat terbaik bagi melegakan kegatalan pada kulit yang kering, gatal atau ekzema dan penyakit yang lain. Ianya dirumus khas dengan Kapur Sireh, herba susu nabi, halia, vitamin C&E dan bahan lain yang membantu mengurangkan rasa sakit pada badan. Krim ini juga memiliki jenis tekstur lembut dan tidak berminyak. Sesuai untuk kegunaan orang dewasa dan bayi 3 bulan ke atas kerana ianya bebas daripada pewarna tiruan dan bahan pewangi.

Bahan-Bahan Dalam Krim Sekapur Limau Adalah :

Krim Sekapur Limau Padu

 • Kapur sireh
 • Herba susu nabi
 • Halia
 • Serai wangi
 • Kayu putih
 • Air mawar
 • Limau nipis
 • Vitamin C&E

Bagaimana Krim Sekapur Limau Bertindak?

Krim Sekapur Limau Padu

Diperkaya dengan bahan seperti kapur sireh, herba susu nabi, halia, serai wangi, kayu putih, air mawar, limau nipis dan vitamin C&E ianya dapat bertindak sebagai agen anti-gatal terutamanya kegatalan yang disebabkan oleh gigitan serangga, alergik ataupun ekzema. Ianya produk yang telah lama disyorkan untuk orang yang mempunyai pelbagai keadaan kulit sensitif. Ia juga memberi kesan yang menyegarkan dan menyejukkan penggunanya.

Antara kebaikan yang dapat dinikmati daripada sapuan Krim Sekapur Limau secara konsisten adalah :

Krim Sekapur Limau Murah

 • Merawat sakit kepala yang disebabkan migrain.
 • Mengurangkan sakit senggugut ketika datang bulan.
 • Membantu untuk kurus lebih cepat.
 • Membantu merawat kegatalan pada kulit, eczema atau kulit sensitif.
 • Merawat sakit sendi yang disebabkan oleh gout.
 • Melegakan badan yang lenguh.
 • Mengurangkan batuk berkahak.
 • Merawat masalah kegatalan hidung dan resdung.
 • Membantu ibu selepas bersalin.

Tekstur Krim Sekapur Limau Mudah Meresap Ke Dalam Kulit

Krim Sekapur Limau Padu

Krim Sekapur Limau ini memiliki tekstur yang ringan dan mudah meresap ke dalam kulit, malahan baunya juga sangat menyenangkan. Ianya dapat membantu untuk memberi kelegaan dan memulihkan kembali kulit yang gatal akibat kurap, kudis, ekzema, panau ataupun gigitan serangga dengan pantas

Menghentikan rasa gatal dengan satu sapuan, sambil menenangkan kulit dengan bahan pelembap berkesan!

Krim Sekapur Limau 2019 2020

Dirumuskan khas dengan bahan-bahan terpilih yang terbukti berkesan dan telah digunakan sejak zaman dulu lagi, Krim Sekapur Limaul pantas melegakan rasa gatal dengan satu sapuan. Krim Sekapur Limau sangat membantu melegakan gatal-gatal dan mengurangkan kemerahan dengan membersihkan permukaan kulit dan menambah kelembapan untuk menenangkan kulit kering, gatal dan meradang.

Krim Sekapur Limau Berasaskan Water Based

Krim Sekapur Limau Malaysia

Krim Sekapur Limau adalah berasaskan air (water based) iaitu ianya ringan dan mudah menyerap pada kulit. Nak tahu kenapa Krim Sekapur Limau berasaskan water based? Salah satu faktor adalah krim ini boleh digunakan lebih daripada 1 fungsi. Sebab itulah krim ini dipanggil krim seberguna yang mampu memberi kesan serta merta. Carilah mana-mana produk seperti ini anda tidak akan jumpa melainkan dari produk Krim Sekapur Limau sahaja.

Bersaiz Poket, Krim Sekapur Limau Mudah Dibawa Kemana Sahaja

Krim Sekapur Limau Serbaguna

Krim Sekapur Limau mempunyai ukuran 100ml dan bersaiz kecil untuk memudahkan anda membawanya ke mana sahaja. Krim Sekapur Limau terbaik ini boleh anda gunakan di bahagian kulit anda yang mengalami masalah gatal, pedih dan sebagainya. Anda juga boleh menyapu sedikit krim ini di bahagian lain seperti perut, lenguh-lenguh badan dan sebagainya.

Cara Penggunaan Krim Sekapur Limau :

Krim Sekapur Limau Untuk Angin

Krim Sekapur Limau ini adalah untuk kegunaan luaran sahaja dan tidak boleh dimakan. Ikut arahan seperti yang dinyatakan pada label. Basuh tangan anda sebelum dan selepas menyapu ubat ini tetapi jika merawat jangkitan pada tangan atau kuku, anda hanya perlu membasuh tangan sebelum menyapu ubat . Sapukan dengan kuantiti yang mencukupi untuk menampung kulit dan kuku yang terkena jangkitan serta kawasan sekitarnya.

Terbukti berkesan dengan baik dan penggunaannya menunjukkan pembaikan yang ketara pada tanda dan simptom kulit kering dan gatal. Lihat Testimoni :

Krim Sekapur Limau Power

Krim Sekapur Limau Hebat

Krim Sekapur Limau 2019 dan 2020

Inilah Produk Berkesan Merawat Masalah Kulit, Angin Badan, Selsema Dan Batuk Pilihan Ramai. Dapatkan Krim Sekapur Limau Sekarang!

Dapatkan Krim Sekapur Limau Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Dapatkan Krim Sekapur Limau Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Krim Sekapur Limau Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: