Review
May 27, 2019, 9:00am

Kookeroo Brain Booster Tingkatkan Tahap Minda Anak ke Lebih Genius


Ramai orang berfikir bahawa kehilangan ingatan adalah komponen penuaan yang tidak dapat dihalang, namun ini tidak semestinya betul. Sama ada kita merujuk kepada memori ingatan jangka panjang atau kehilangan ingatan jangka pendek kita, anda harus tahu bahawa terdapat beberapa perkara yang boleh mencetuskan lebih ramai individu muda mengalami masalah kehilangan ingatan. Antara sebab bagi masalah ini adalah pengambilan ubat-ubatan atau penyalahgunaan alkohol, kurang tidur, berasa cemas, kemurungan, kerja keras, ubat-ubatan preskripsi, strok, kekurangan pemakanan sihat, atau kecederaan kepala.

Adakah anda mengalami seolah-olah seperti otak anda tidak dapat memenuhi permintaan anda sehari-hari? Adakah anda merasakan bahawa anda kadang-kadang tidak dapat mengingati perkara-perkara yang disebabkan oleh otak anda terlalu banyak berfikir? Adakah anda fikir memori anda lemah? Adakah anda tidak dapat memberi fokus dan tumpuan sepenuhnya kepada pekerjaan yang mencabar untuk anda?

Jika anda benar-benar menjawab ya kepada mana-mana kebimbangan ini, maka kami ada solusi untuk anda.

Kookeroo Brain Booster

Kookeroo Brain Booster Milk Berries

Kookeroo Brain Booster Kurma

Kookeroo Brain Booster merupakan supplemen minda yang boleh membantu untuk meningkatkan prestasi anda dalam pelajaran. Bahan-bahan yang digunakan dalam Kookeroo Brain Booster diimport dari luar negara dan selamat untuk digunakan. Malah, ia turut mendapat kelulusan dari pihak KKM dan halal. Antara bahan yang digunakan dalam Kookeroo Brain Booster adalah Bacimond, Lutein, Wellmune, Omega-3, Kurma, Palatinose, campuran beri dan Stevia, yang boleh melindungi otak anda dari Alzheimer, kemurungan, kebimbangan dan banyak lagi.

Kookeroo Brain Booster Terbaik

Kenapa anda perlu memilih Kookeroo? Kookeroo Brain Booster mampu memberikan rangsangan yang kuat untuk fokus dan meningkatkan daya ingatan. Ia diperbuat daripada 8 ramuan yang kuat dan digubal secara saintifik. Selain itu, Kookeroo Brain Booster boleh membantu memaksimumkan tahap prestasi akademik anda. Pada masa yang sama, ia membantu untuk meningkatkan daya tumpuan dan perhatian terutamanya ketika proses pembelajaran di dalam kelas. Ia menyokong tahap kognisi dan penyelarasan otak serta meningkatkan tenaga agar anda sentiasa cergas. Kookeroo Brain Booster juga menggalakkan kewaspadaan mental serta mampu meningkatkan mood dan minda.

Kookeroo Brain Booster Oleh Sains

Khasiat Bacomind untuk Meningkatkan Daya Ingatan

Kookeroo Brain Booster Global

Tahukah anda bahawa supplemen Kookeroo Brain Booster ini adalah supplemen pertama di Malaysia yang menggunakan Bacomind. Bacomind adalah komposisi pytochemical untuk “memory and cognition enhancing” yang telah diuji secara klinikal dan dipatenkan. Ia mengandungi ekstrak full-spectrum yang unik, mengandungi 9 jenis bahan bioaktif diperoleh daripada sejenis tumbuhan tropikal, Bacopa Monnieri. Tumbuhan ini terkenal dengan khasiatnya untuk meningkatkan daya kebolehan kognitif dan memori. Oleh itu, Kookeroo Brain Booster adalah supplemen yang sesuai untuk diberikan kepada anak anda kerana mereka sangat memerlukan pertolongan dari segi kecerdasan minda untuk membantu meningkatkan prestasi pembelajaran.

Terdapat satu kajian klinikal yang dijalankan secara rawak dan terkawal yang juga menyokong penemuan terdahulu di mana Bacopa Monnieri amat berkesan untuk mengurangkan kadar pelupa. Pada tahun 2016, Navneet Kumar et. al. telah menerbitkan kajian yang menjalankan satu lagi noncrossover terkawal placebo yang dikawal secara rawak, di mana ujian selari dijalankan ke atas 60 pelajar kolej untuk menilai kesan Bacopa Monnieri pada ingatan. Peserta menerima 150 mg Bacopa dua kali sehari selama enam minggu. Mereka mendapati Bacopa Monnieri mampu meningkatkan kecekapan perhatian, terhindar dari tekanan dan meningkatkan daya ingatan.

Bacopa Monnieri adalah ramuan daripada tumbuhan semula jadi. Ia mempunyai dua laluan kuat ke arah kesihatan otak untuk meningkatkan fungsi otak pada tahap optimum. Laluan pertama, di mana Bacopa dianggap sebagai adaptogen. Anda boleh menganggap adaptogen sebagai bahan yang membantu tubuh anda mengatasi kesan tekanan.  Laluan kedua adalah kemampuan bacosides (sebatian kimia aktif yang terdapat di bacopa) untuk membantu meningkatkan keupayaan neuron otak untuk berkomunikasi. Bacosides juga membantu mempromosikan fungsi kinase yang lebih baik di otak (proses enzim memecahkan bahan yang akan digunakan oleh sel-sel otak). Kinase protein adalah pengawal selia utama fungsi selular. Dengan kinase protein yang lebih baik, anda mendapat bantuan untuk membaiki sel-sel otak yang rosak dan merangsang  penciptaan sel-sel otak baru dengan peningkatan impuls saraf yang meningkat . Gabungan kedua-dua faedah besar yang unik daripada tumbuhan ini menyumbang kepada perkembangan fungsi kognitif yang lebih baik.

Khasiat Lutein Untuk Kesihatan Mata

Kookeroo Brain Booster Genius

Lutein merupakan antara bahan yang digunakan dalam supplemen Kookeroo Brain Booster. Khasiatnya amat dikenali untuk mencegah katarak mata. Lutein membantu untuk melindungi fungsi penglihatan dari cahaya berlebihan serta menguatkan retina. Selain itu, lutein memberikan kercergasan pada mata agar mata sentiasa segar dan tidak mudah mengantuk.

Wellmune Meningkatkan Sistem Imun Badan

Kookeroo Brain Booster Global

Wellmune adalah beta glukan semulajadi yang terbukti secara klinikal untuk membantu menguatkan sistem imun anda. Selain itu, ia juga membantu untuk meningkatkan kesihatan fizikal secara keseluruhan, melindungi daripada tekanan yang berbahaya serta mempromosikan tahap tenaga yang sihat dan kecerdasan minda.

Omega-3 baik Untuk Tubuh Badan

Kookeroo Brain Booster Bermutu Tinggi

Omega-3 amat terkenal dengan khasiatnya yang boleh memberikan jantung yang sihat. Jantung yang sihat adalah kunci utama untuk memiliki tubuh badan yang sihat dan cergas. Dalam pada itu, ia juga boleh meningkatkan tahap kecerdasan minda. Omega-3 mengandungi EPA yang berkesan dalam memerangi kemurungan, dan DHA yang baik untuk merangsang perkembangan minda dan memberikan kesan positif terhadap daya pemikiran, memori dan juga tumpuan pemerhatian. terutamanya buat anak-anak yang sedang aktif membesar dan mempelajari sesuatu yang baru setiap hari. Selain itu, ia juga boleh memberikan mood yang positif kerana kandungan EPA dan DHA di dalamnya boleh membantu meningkatkan kepadatan saraf otak yang mengawal mood dan emosi. Secara automatik, ia mampu membangkitkan mood positif buat anak anda dan mendorong mereka untuk sentiasa ceria tatkala sesi pembelajaran di dalam kelas. Omega-3 juga membantu mengurangkan gejala ADHD pada kanak-kanak, megurangkan asma serta meningkatkan kekuatan tulang dan kesihatan secara keseluruhan.

Siapa yang memerlukan Kookeroo Brain Booster

Kookeroo Brain Booster Hebat

Ibu bapa yang menginginkan anak yang cemerlang dalam pelajaran boleh cuba berikan Kokeroo Brain Booster ini kepada anak anda. Ia boleh membantu unutk meningkatkan tahap penglihatan dan daya fokus yang tinggi dalam pembelajaran.

Selain itu, anak yang mudah jatuh sakit dan kurang cergas memerlukan supplemen Kookeroo Brain Booster ini untuk membantu meningkatkan tahap kecergasan badan. Badan yang cergas memberikan mereka tenaga untuk fokus dalam pelajaran, selain meningkatkan fungsi dan perkembangan minda mereka. Anak-anak yang memerlukan kemahiran menghafal seperti anak-anak tahfiz yang perlu menghafal ayat-ayat Al-Quran juga adalah disyorkan untuk mencuba Kookeroo Brain Booster ini kerana khasiat yang terdapat dalam Kookeroo Brain Booster ini mampu membantu untuk meningkatkan memori mereka. Begitu juga dengan anak-anak yang menghafal sifir dan formula matematik. Selain itu, anak-anak yang kurang berminat untuk belajar juga boleh cuba Kookeroo Brain Booster ini kerana khasiat Omega-3 di dalamnya boleh membantu meningkatkan daya tumpuan agar mereka lebih memberikan perhatian semasa proses pembelajaran di dalam kelas, dan pada masa yang sama mengurangkan sifat impulsif, agresif dan hyperaktif. Namun begitu, supplemen ini tidak hanya terhad untuk kanak-kanak sahaja malah pelajar universiti serta orang dewasa juga boleh makan supplemen ini untuk kecerdasan minda dan kecergasan tubuh badan. Cubalah Kookeroo Brain Booster ini dan rasai perbezaannya!

Kookeroo Brain Booster Merangsang Fungsi Otak

Kookeroo Brain Booster Sesuai Untuk Kanak-Kanak

Setiap ibu bapa pasti menginginkan anak mereka untuk cemerlang dalam pelajaran. Oleh itu, pelbagai cara dan teknik digunakan untuk mendidik personaliti anak untuk membantu mereka meningkatkan tahap kecerdasan otak dan kecergasan badan. Salah satu teknik yang mula dipraktikkan di Malaysia ialah Shicida Methods , iaitu kaedah mendidik anak-anak berfikir menggunakan otak kanan yang diajar oleh orang Jepun. Ini kerana otak sebelah kanan lebih efektif berbanding otak kiri tetapi ia perlu dipraktikkan dengan lebih kerap untuk mengaktifkan penggunaannya. Antara aktiviti yang boleh digunakan untuk merangsang perkembangan otak mereka termasuklah menggunakan daya imaginasi, menggunakan kad belajar dan gerak kerja tangan seperti melukis, menggunakan cat warna dan origami. Ibu bapa juga boleh ikhtiar dengan memberikan Kookeroo Brain Booster kepada anak anda bagi membantu fungsi otak untuk mencapai tahap optimum.

Selain mempergiat usaha secara intensif dalam pembelajaran, faktor rangsangan pemakanan kanak-kanak perlu juga di ambil kira. Anak-anak memerlukan makanan yang berkhasiat untuk membesar agar dapat merangsang perkembangan minda mereka, Makanan yang mengandungi vitamin seperti buah-buahan dan sayuran penting untuk membekalkan tenaga kepada mereka. Selain itu, makanan yang membantu perkembangan otak seperti Omega-3 juga perlu diselitkan dalam diet pemakanan anak-anak. Namun begitu, sesetengah anak-anak tidak suka makan sayuran dan makanan berkhasiat yang lain kerana kurang gemar akan rasanya yang kurang enak. Kini, ibu bapa tidak perlu risau kerana Kookeroo Brain Booster dilengkapi dengan bahan-bahan berkhasiat yang boleh membantu perkembangan minda dan badan anak anda. Anak-anak juga pasti akan menyukai rasanya yang sedap!

Testimoni

Anda masih tidak pasti untuk mendapatkan Kookeroo Brain Booster atau tidak? Di sini kami kongsikan beberapa testimoni dari pelanggan kami. Anda boleh lihat dan nilai sendiri keberkesanan Kookeroo Brain Booster ini.

Pelanggan kami ini telah mencuba Kookeroo Brain Booster ini dan yakin dengan keberkesanannya. Beliau merupakan seorang guru dan mengesyorkan supplemen minda ini kepada ibu bapa serta pelajar.

Kookeroo Brain Booster Trusted

Ada juga pelanggan kami yang mengakui keberkesanan Kookeroo Brain Booster apabila prestasi akademik anaknya semakin meningkat. Ini kerana Kookeroo Brain Booster mengandungi ramuan yang berkhasiat untuk merangsang perkembangan minda anak-anak anda.

Kookeroo Brain Booster Dipercayai

Lihatlah betapa yakinnya pelanggan kami akan keberkesanan supplemen ini sehingga teringin untuk menjadi agen. Supplemen ini bukan sahaja sedap, malah mendatangkan manfaat kesihatan buat tubuh badan.

Kookeroo Brain Booster Tingkatkan Tahap Minda

Sedang Mencari Kookeroo Brain Booster ? Hubungi Kami Dengan Kadar Segera!

Kookeroo boleh juga didapatkan melalui agen dan stokis berdaftar kami di laman web www.kookeroo.my di bahagian ‘Meet The Team” . Harga untuk sekotak bagi Semenanjung, Malaysia adalah RM98.00 manakala untuk Sabah dan Sarawak adalah RM108.00 sekotak.

Di sini, kami turut selitkan peluang pekerjaan buat anda yang ingin mencari rezeki lebih.

Kookeroo Brain Booster Genius Booster

KOOKEROO BRAIN BOOSTER | PRODUK TERBAIK UNTUK MINDA ANAK ANDA
Hotline : Tekan untuk telefon (012 7060005) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook : Kookeroo BRAIN Booster
Instagram : @kookeroomalaysiaofficial
E-mail : kookeroobrain@gmail.com
Website : www.kookeroo.my

Jom dapatkan Kookeroo Brain Booster SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom dapatkan Kookeroo Brain Booster SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom dapatkan Kookeroo Brain Booster SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: