Review
Dec 2, 2017, 5:04pm

Kontraktor Renovate Rumah Murah Di Puchong


Shares189

Pada hari ini, renovate rumah telah menjadi satu trend untuk mendapatkan rumah yang cantik mengikut citarasa sendiri tidak mengira samada rumah baru mahupun rumah yang sedang di duduki. Trend ini telah mula menjadi ikutan apabila ramai yang berkongsikan gambar rumah yang cantik selepas renovate di laman sosial. Dengan itu, ramai berhajat untuk membuat renovate rumah sendiri dan menjadi rumah tersebut sebagai sumber inspirasi.

kontraktor-rumah-puchong

Ramai yang beranggapan bahawa renovate rumah memerlukan kos yang mahal sedangkan anda boleh dapatkan dengan harga yang murah jika anda bijak membuat kira-kira mengikut bajet kewangan anda. Atau anda boleh membuat perancangan yang teliti dengan membuat renovasi secara berperingkat.

Selain itu, anda juga perlu memilih kontraktor renovate rumah yang terbaik serta  boleh dipercayai bagi mengelakkan anda ditipu atau mengelakkan duit  anda lesap begitu sahaja. Sebagai pilihan yang bijak, anda boleh memilih Hidkal Service Resources sebagai kontraktor terbaik serta menawarkan harga yang murah untuk renovate rumah anda tanpa perlu risau anda ditipu dan sebagainya.

Siapakah Hidkal Service Resources

logo-hidkal-kontraktor-bangi

Hidkal Service Resources adalah syarikat bumiputera yang menjalankan kerja-kerja renovasi rumah secara sepenuh masa. Hidkal Service Resources adalah syarikat yang berdaftar dengan Construction Industry Development Board (CIDB) dan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM).

Hidkal Service Resources kini bertapak di Puchong, Selangor. Selain membuat kerja renovate rumah di Puchong, Hidkal Service Resources juga beroperasi sekitar Selangor dan Kuala Lumpur. Antara kepakaran mereka adalah full renovation, plaster siling, partition, plumbing, wiring, tiling, extend kitchen, extend porch, table top dan banyak lagi.

Kelebihan Renovate Rumah Dengan Hidkal Service Resources di Puchong

1. Syarikat yang berdaftar

SSM-CIDB-hidkal-resources

Hidkal Service Resources ditubuhkan pada bulan April 2016 adalah satu syarikat kontraktor yang telah mendaftar dengan Construction Industry Development Board (CIDB) dan Suruhanjaya Syarikat Malaysia SSM. Syarikat ini juga mempunyai pejabat urusan yang terletak di Puchong, Selangor.

2. Kerja Yang Sistematik

projek-hidral-contractor-engineering

Hidkal Service Resources mempunyai sistem kerja yang bersistematik sepanjang urusan renovate di jalankan bermula dari lawatan tapak, sebut harga, tandatangan perjanjian, lukisan 3D dan proses renovate dilakukan bagi mengelakkan perselihan faham serta kepuasan hati kedua-dua pihak.

3. Berpengalaman dan Serba Boleh

senarai-projek-hidkal-service-resources

Hidkal Service Resouces  mempunyai tenaga kerja yang mahir dan berpengalaman dalam kerja renovate rumah. Pekerja yang berkualiti seperti ini dapat memberikan hasil kerja terbaik untuk kepuasan pelanggan. Selain itu, bermacam reka bentuk renovasi telah berjaya dibuat mengikut permintaan pelanggan.

4. Sentiasa Berurusan Dengan Pemilik Rumah

sentiasa-berurusan-dengan-client

Setiap perjalanan kerja yang dibuat mempunyai aliran kerja yang perlu di ikuti dan setiap progress kerja akan diberitahu kepada pelanggan dari hari ke hari melalui group whatsapp. Ini untuk memudahkan komunikasi antara dua pihak bagi mengelakkan sebarang perselisihan faham berlaku sewaktu kerja renovate dilakukan.

5. Jaminan Kerja

pelanggan-hidkal-resources

Setelah siap kerja renovate rumah disiapkan, Syarikat Hidkal Service Resources akan memberikan jaminan kerja selama 6 bulan selepas serahan kunci. Hidkal juga akan memberikan satu laporan dalam bentuk hardcopy untuk simpanan tuan rumah sebagai kenangan.

6. Harga Murah

kerja-yang-kemas
Harga renovate rumah yang ditawarkan oleh Hidkal Service Resources adalah sangat berpatutan. Anda juga boleh mendapatkan quotation harga renovate atau apa sahaja yang berkaitan dengan renovate secara percuma sekiranya anda mahu survey harga atau sekadar bertanya.

7 Tips Memilih Kontraktor Renovate Rumah Yang Perlu Anda Tahu

1. Pilih Syarikat Kontraktor Yang Berdaftar

cidb-ssm-logo

Pertama sekali, anda perlu memilih syarikat kontraktor yang berdaftar dengan CIDB dan SSM. Ini sebagai langkah berjaga-jaga sekiranya berlaku sebarang penipuan, kerja tergendala atau kontraktor lari semasa proses renovate dijalankan, anda mudah menjejaki mereka atau boleh membuat aduan terhadap mereka.

2. Pilih Kontraktor Yang Dikenali

servis-kontraktor-murah

Sekiranya anda sukar untuk mencari syarikat kontraktor yang berdaftar, sebaiknya anda dapatkan kontraktor melalui kenalan yang anda kenali ataupun saranan daripada saudara mara. Pengalaman daripada mereka mungkin akan membantu anda dalam membuat pilihan kontraktor yang tepat. Pilih syarikat kontraktor yang betul-betul buat kerja dengan baik.

3. Survey Harga

pemilihan-kontraktor-rumah

Bagi mengelakkan anda tertipu dengan harga yang ditawarkan, adalah lebih baik jika anda minta beberapa syarikat kontraktor binaan datang ke rumah anda untuk membuat sebut harga tentang renovation yang anda mahukan. Dapatkan dalam beberapa sebut harga untuk anda survey dari mahal ke murah dan lihat perbezaan harga dari segi  barangan juga.

4. Lihat Kualiti Hasil Kerja Kontraktor Yang Telah Siap

hasil-kerja-hidkal-kontraktor-rumah-kajang-2

Untuk lebih menyakinkan anda memilih sesebuah syarikat kontraktor yang tepat, anda perlu melihat terlebih dahulu kualiti segala hasil kerja yang telah dibuat oleh kontraktor tersebut samada berkualiti atau tidak. Anda juga boleh bertanyakan kepada pelanggan mereka yang telah menggunakan perkhidmatan kontraktor tersebut untuk mengetahui pengalaman mereka.

5. Mempunyai Surat Perjanjian

surat-perjanjian-dengan-kontraktor

Pastikan surat perjanjian ada dalam urusan renovate rumah anda yang perlu ditandatangani sebelum kerja renovate rumah bermula. Segala isi kandungan yang terkandung dalam surat perjanjian tersebut mestilah jelas dan adil untuk kedua-dua pihak. Pastikan juga perjanjian tersebut di cop atau di sahkan.

6. Berurusan di Pejabat Kontraktor

berurusan-di-pejabat

Untuk urusan menandatangani surat perjanjian renovate rumah, sebaiknya kedua-dua pihak iaitu anda dan kontraktor berada di pejabat syarikat kontraktor tersebut. Jika anda telah mengetahui lokasi syarikat tersebut, ini membuktikan bahawa syarikat kontraktor tersebut wujud dan mudah untuk dihubungi.

7. Kontraktor Yang Jujur

kontraktor-jujur

Pastikan anda memilih kontraktor yang jujur dalam kerja mereka. Ini kerana ada sesetengah kontraktor menyatakan mereka boleh buat semua kerja sedangkan ada sesetengah skop kerja di berikan kepada kontraktor yang lain tanpa pengetahuan tuan rumah. Paling teruk ada yang memberi jaminan dapat menyiapkan dalam masa yang cepat sedangkan tidak.

8. Jaminan Kerja

jaminan-kerja-kontraktor

Akhir sekali, pastikan syarikat kontraktor tersebut memberi jaminan setelah siap kerja dan jaminan tersebut ada terkandung didalam surat perjanjian yang bakal ditandatangani. Ini penting sekiranya terjadi kerosakan bukan disebabkan oleh anda tetapi disebabkan oleh pihak kontraktor, anda boleh minta kontraktor baiki semula tanpa bayaran tambahan.

Testimoni Kontraktor Renovate Rumah Murah Di Puchong

Sepanjang urusan renovate rumah di jalankan, ramai pelanggan Hidkal Service Resources berpuas hati dengan progress kerja yang berjalan dengan lancar, teliti, cekap dan pantas. Interaksi yang baik dari kedua-dua pihak juga sedikit sebanyak dapat memudahkan urusan kerja renovate berjalan dengan lancar dan pelanggan berpuas hati dengan hasil kerja yang telah siap.

testimoni-pelanggan-hidkal-kontraktor-murah (1)

testimoni-pelanggan-hidkal-kontraktor-murah (2)

testimoni-pelanggan-hidkal-kontraktor-murah (3)

Hubungi Kontraktor Renovate Rumah Murah Di Puchong Sekarang!!!

Sekiranya anda tercari-cari syarikat kontraktor renovate rumah yang murah dan boleh dipercayai, anda boleh hubungi Hidkal Service Resources sekarang. Anda boleh dapatkan harga dan quotation percuma tanpa bayaran.

 

Klik link WhatsApp di bawah ini untuk whatsapp sekarang.

 

 

Jom Bina Rumah Anda Di Hidkal SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

1-40, Jalan Putra Perdana, Taman Putra Perdana, 47100 Puchong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

   
Jom Bina Rumah Anda Di Hidkal SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Bina Rumah Anda Di Hidkal SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: