Review
Dec 2, 2017, 4:58pm

Kontraktor Renovate Rumah Murah Di Bangi


  • 103
  •  
  •  
  •  
    103
    Shares

Bila dah mempunyai rumah sendiri, pasti perkara pertama yang dok ada dalam fikiran adalah nak ubahsuai rumah.. Betul tak? Tapi bila dilihat pada kosnya, pasti ramai yang akan mula berkerut dahi memikirkannya.. Manakan tidak dahi berkerut, semua benda pun mahal sekarang.. Bermula dari membeli rumah sehinggalah ke kelengkapan dalam rumah.. Aduhai, kusut bila difikirkan balik…

rumah-pertama

Tetapi itulah hakikat yang harus kita terima dan hadapi.. Dengan kos sara hidup yang semakin meningkat dari semasa ke semasa dan gaji pula masih ditakuk yang lama tidak berganjak membuatkan kita sukar untuk memiliki hartanah mahupun rumah baru.. Daripada rentetan tersebut, ramai golongan muda sekarang lebih gemar memilih untuk membeli rumah second-hand yang harganya lebih murah dan membuat ubahsuainya menjadi lebih trendy dan elegen..

Tetapi untuk membuat ubahsuai rumah juga memerlukan perancangan yang teliti agar tidak terover bajet.. Jika tersilap perancangan, pasti anda akan mengalami kerugian dan paling teruk menanggung hutang lagi.. Jadi, bagaimana untuk ubahsuai rumah menjadi lebih trendy dan elegen tetapi tidak mengeluarkan modal yang besar? Ok, untuk mencapai hasrat dan impian tersebut, jom ikuti tips dibawah ini..

Tips Ubahsuai Rumah Menjadi Lebih Trendy Dan Elegen Tanpa Modal Besar di Bangi

1. Kemasan lantai yang lebih trendy dan menarik

kemasan-lantai-rumah

Kebiasaannya, kalau beli rumah secondhand, saya yakin lantainya pasti tidak seindah rumah baru.. Dan ini membuatkan anda ingin sekali untuk menukar kemasan lantai rumah anda dengan kemasan yang lebih trendy dan menarik.. Tetapi mungkin menjadi kebimbangan anda untuk berbuat demikian dek kerana risau akan kos yang bakal ditanggung nanti.. Betul tak?

Jangan risau sebab sekarang ni terdapat pelbagai jenis dan pilihan kemasan lantai yang boleh didapati pada harga yang berpatutan dan mampu milik.. Antara kemasan lantai yang boleh anda pilih adalah seperti lepa simen, jalur kayu, parket, jubin, marmar, mozek, terazo dan sebagainya..  Jadi, dengan adanya banyak pilihan ini anda hanya perlu tentukan bajet anda dan memilih yang sesuai..

Jangan tak percaya ye, sebaik sahaja anda menukar kemasan lantai rumah anda, pasti perbezaan yang ketara dapat anda rasai sekaligus memberikan nafas baru dalam rumah anda..

2.  Kemasan Siling Yang Menarik dan Unik

ciri-kemasan-siling-terkini

Kemasan siling juga penting dalam menghidupkan suasana sesebuah rumah.. Dengan kemasan yang menarik dan unik dapat memberi kelainan dalam rumah.. Kini kemasan siling juga mempunyai banyak pilihan.. Jika dulu, kebiasaannya siling asbestos dan siling plaster akan menjadi pilihan dan menjadi kegilaan ramai.. Kini tidak lagi kerana pada masa kini, ramai yang memilih untuk mengabdikan kemasan yang lebih simple dan kemas untuk rumah mereka..

Untuk pilihan yang selamat dan simple, kebanyakan memilih untuk menggunakan siling kapur.. Bagi mereka yang sukakan kelainan dan keunikan bolehlah memilih siling kayu atau kemasan yang lebih unik. Selain itu, pemilihan lampu yang sesuai juga turut memainkan peranan penting dalam menghasilkan hiasan dalaman yang trendy dan elegen..

3.  Pemilihan Lampu Yang sesuai

konsep-lampu-rumah-ruang-tamu

Dipasaran sekarang terdapat pelbagai pilihan lampu.. Dari lampu yang klasik sehinggalah lampu yang moden.. Kebanyakan rumah sekarang tidak lagi memakai lampu kalimantang untuk ruang tamu dan bilik.. Jika ada pun hanya dipasang didalam stor sahaja..

Dalam pemilihan lampu ni, anda perlu pandai menyesuaikan dengan suasana kediaman anda.. Anda boleh cuba suai padankan dengan beberapa pilihan lampu seperti downlight, pendant light, sportlight, uplight dan sebagainya… Mungkin ada yang telah menentukan tema untuk hiasan dalam rumah anda.. Jadi, pilihlah lampu berdasarkan tema yang telah anda tetapkan supaya ianya lebih sesuai dan sepadan..

Hidkal Service Resources Kontraktor Renovate Rumah Murah Di Bangi

kontraktor-rumah-bangi

Memperkenalkan Hidkal Service Resources, Kontraktor ubahsuai rumah termurah di sekitar bangi, puchong dan kajang.. Kini, impian anda untuk menjadikan rumah anda lebih trendy dan elegen tanpa mengeluarkan modal yang besar akan tercapai dengan menggunakan perkhidmatan ubahsuai rumah yang ditawarkan oleh Hidkal Service Resources.. Mereka akan memenuhi impian anda tanpa berbelanja besar kerana harga yang mereka tawarkan untuk pengubahsuaian rumah adalah yang terendah..

logo-hidkal-kontraktor-bangi

Hidkal Service Resources adalah sebuah syarikat kontraktor pemilikan tunggal yang didaftarkan pada 07 April 2016 dibawah Akta Pendaftaran Perniagaan 1956. Hidkal menyediakan perkhidmatan perundingan mengenai pengubahsuaian dan pembinaan untuk mana-mana bangunan yang dimiliki oleh syarikat swasta, kerajaan mahupun individu..

Mereka mempunyai team yang kuat dan komited dalam menyediakan dan menberikan perkhidmatan terbaik di bawah prinsip “Golden Rule”.. Misi mereka adalah menjadikan syarikat komited dan dipercayai dalam perkhidmatan yang disediakan manakala visi mereka pula adalah menghasilkan dan menyediakan perkhidmatan terbaik dalam memenuhi kepuasan pelanggan mereka..

Perkhidmatan Yang Disediakan Oleh Hidkal Service Resources

1. Floor Tiling

kontraktor-floor-tiling-bangi

2. Kitchen Extend

kitchen-extender-bangi

3. Painting

kontraktor-mengecat-rumah-bangi

4. Partition & Vinyl Floor

partition-and-vynil-flooring

5. Plaster Ceiling

plaster-and-ceiling-contractor-bangi

6. Table Top & Kabinet

table-top-and-cabinet-bangi

Projek Yang Telah Berjaya Dilaksanakan Oleh Hidkal Service Resources

projek-hidral-contractor-engineering

Bermula dari tahun 2015 sehinggalah kini, mereka telah berjaya menyelesaikan banyak projek dibawah perkhidmatan syarikat mereka.. Ini menjadikan syarikat mereka lebih dipercayai dan ramai yang berpuashati dengan hasil kerja mereka tambahan pula kos yang mereka tawarkan adalah lebih murah berbanding yang lain. Antara projek yang telah disiapkan sepanjang tahun bermula dari tahun 2015 sehingga sekarang adalah seperti berikut :-

2015

  • Supply and install ceiling limestone for exhibition space for Honda at Bangi, Selangor
  • Supply and install electrical wiring for residential house for Fasa 1 at Bukit Jalil, Selangor
  • Supply and installation of gypsum board partition for business premises at Dengkil, Selangor
  • Removing and installing the air conditioner unit split type and cassette unit for clothing boutique at Bangi, Selangor

hall-renovation-works-bangi

2016

  • Supply and modify the kitchen and hall area for residential houses at Segambut, Kuala Lumpur
  • Supply and renovation work to living room, kitchen and living room for new home at Shah Alam, Selangor
  • Supply and renovate by the division for residential home ruang tamu
  • Installation of gypsum board partition for office space, meeting room and surau for post office at Bangi, Selangor
  • Supply and renovation work to living room, kitchen and living room for new home at Shah Alam, Selangor
  • Tile installation of 1×2 and make work watreproofing for toilet at post office at Bangi, Selangor
  • Supply and install tile space for the pedestrian at The Mines Shopping Mall
  • Supply and install ceiling and lime paint work for the board of fish at Sepang
  • Supply and install ceiling and lime water pipe work for toilet and the office space at The Mines Shopping Mall

kerja-yang-kemas

2017

  • Supply and installation bricks of kitchen for residential home at Serdang, Selangor
  • Supply and installation of office space and painting, room meeting at Bangi, Selangor

Jika dilihat dari projek yang telah disiapkan oleh mereka, ini bermakna mereka adalah sebuah syarikat yang komited dan boleh dipercayai.. Sekiranya anda masih was-was untuk memilih Hidkal Service Resources sebagai kontraktrok pengubahsuaian rumah anda, disini saya kongsikan 7 tips untuk memilih kontraktor bagi pembinaan atau pengubahsuaian rumah anda yang boleh anda jadikan panduan dalam pemilihan kontraktor..

7 Tips Untuk Memilih Kontraktor Bagi Pembinaan Atau Pengubahsuaian Rumah Anda di Bangi

tips-memilih-kontraktor-rumah

1. Pilih syarikat kontraktor yang berdaftar

Sebagai contoh, anda menumpang kereta kawan anda yang tiada lesen memandu. Sebelum sampai ke destinasi berlaku satu perlanggaran. Hurmm macam mana tu? Begitu jugalah dengan pemilihan syarikat kontraktor.. Haruslah memilih yang berdaftar dan mempunyai lesen yang sah supaya lebih terjamin..

2. Dapatkan syarikat kontraktor dari kenalan atau rekomendasi saudara mara

Pengalaman kenalan dan saudara mara sangat membantu. Pilih kontraktor yang meninggalkan kesan positif dan berjaya dalam menyiapkan sesebuah projek dalam masa yang ditetapkan.

3. Panggil beberapa syarikat kontraktor binaan

Dapatkan dalam 3 atau 4 sebut harga sudah mencukupi. Senaraikan dari yang murah hingga ke yang paling mahal. WAJIB tahu kenapa murah dan kenapa mahal. Ini kerana barangan seperti (tile,cat,batu bata,tingkap,pintu dan lain lain) berbeza kualiti dan harga semasa

hasil-kerja-yang-kemas (1)
hasil-kerja-yang-kemas (2)

4. Lihat kualiti hasil kerja sebelum ini

Anda boleh meminta untuk membuat lawatan ke tapak kerja kontraktor yang bakal anda gunakan. Melihat gambar atau report kerja sebelum ini. Ataupun boleh dapatkan nombor telefon bekas pelanggan untuk mendapatkan terus testimoni dari mereka.

5. Pastikan ada surat perjanjian

Surat tersebut wajiblah ditandatangani sebelum bermula kerja ubahsuai atau binaan. Kandungan didalam harus jelas dan tidak berat sebelah. Pastikan surat perjanjian dicop atau dimatikan setem

pelanggan-hidkal-resources

6. Berurusan dipejabat kontraktor

Seeloknya sewaktu surat perjanjian ingin ditandatangani kedua dua pihak berada dipejabat syarikat kontraktor yang dilantik. Disini juga pihak pelanggan dapat melihat sendiri kewujudan syarikat tersebut

7. Jaminan kerja

Pastikan pihak kontraktor yang dilantik memberi jaminan setelah siap kerja dan jaminan tersebut tertulis didalam surat perjanjian yang bakal ditandatangani.

Kenapa Perlu Memilih Hidkal Service Resources Sebagai Kontraktor Anda di Bangi?

pemasangan-lampu-rumah

Ada beberapa sebab kenapa anda pelu memilih Hidkal Service Resources sebagai kontraktor ubahsuai rumah anda. Antaranya adalah :-

  • Mereka berdaftar dengan Suruhan Syarikat Malaysia (SSM) dan Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB)
  • Mereka ada menyediakan surat perjanjian sebelum memulakan kerja ubahsuai
  • Syarikat mereka benar-benar wujud dan berpejabat di Puchong
  • Mereka akan memberikan 6 bulan jaminan kerja selepas serahan kunci dibuat
  • Mereka mempunyai pekerja yang mahir dalam pendawaian elektrik dan kejuruteraan awam
  • Mereka mempunyai lebih daripada 10 projek dalam tempoh 3 tahun yang lalu

Bagaimana Untuk Mendapatkan Perkhidmatan Daripada Hidkal Service Resources?

Jika anda mahu ubahsuai rumah atau ada perancangan untuk ubahsuai rumah bolehlah dapatkan perkhidmatan pengubahsuaian rumah daripada Hidkal Service Resources sekarang untuk mencapai impian anda memiliki rumah yang superb trendy dan elegen dengan modal yang terendah.. Mereka juga menjanjikan service yang terbaik dan anda pasti berpuashati..

Jadi apa tunggu lagi, hubungi segera Hidkal Service Resources sekarang!!

HIDKAL SERVICE RESOURCES | KONTRAKTOR RUMAH DI BANGI

Hubungi: Tekan untuk telefon (018-2173667) | Tekan untuk WhatsApp Facebook: @hidkal Laman Web: https://www.hidkal.com

Pejabat: 1-40, Jalan Putra Perdana, Taman Putra Perdana, 47100 Puchong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia