Review
Nov 11, 2019, 9:29am

Kontraktor Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di Selangor


Membina rumah di atas tanah sendiri menjadikan kos memiliki rumah kediaman sendiri lebih murah berbanding membeli rumah bersama pakej tanah yang dijual secara bersama. Kos yang terlibat hanyalah kos-kos bahan, upah & prosedur yang berkaitan dengan rumah sahaja. Satu lagi perkara yang membuatkan ramai lebih memilih untuk membuat rumah di atas tanah sendiri disebabkan faktor bertepatan dengan citarasa mereka yang boleh dipertimbangkan oleh kontraktor. Berbanding rumah sedia siap, dari segi design ada yang sukar untuk disesuaikan dengan citarasa individu. Kebebasan memilih dan menentukan design yang diminati untuk rumah sendiri ini menjadikan pemilihan membuat rumah di atas tanah sendiri lebih menjadi pilihan.

Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di Selangor 2019 2020

Berikut adalah Panduan Asas Bina Rumah Atas Tanah Sendiri

1. Kenali Lokasi Tanah Anda

Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di Selangor Gombak

Pastikan lokasi tanah anda adalah berhampiran dengan kemudahan air, letrik dan jalan raya. Jika jauh, kos tambahan terpaksa anda tanggung. Adakah jalan masuk ke tanah anda ditenggelami air semasa hujan lebat atau musim tengkujuh? Sebaik-baiknya lokasi tanah anda adalah berhampiran dengan rumah kejiranan sedia ada.

2. Membuat Pelan Rumah

Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di Selangor KL

Sebelum membuat rekabentuk dan pelan rumah, sebaik-baiknya anda membuat tinjauan beberapa rumah yang anda minati reka bentuknya terlebih dahulu. Kalau boleh, masuki rumah tersebut dan tentukan kedudukan ruang-ruang didalam rumah dan spesifikasi rumah tersebut. Kalau boleh, dapatkan pelan lantai dari tuan rumah atau kontraktor berkaitan. Ini akan memudahkan anda untuk membuat rujukan bila membuat pelan rumah nanti. Kemudian, pilihlah reka bentuk yang bersesuaian dengan citarasa anda. Berbincang dengan pelukis pelan tentang pelan rumah, reka bentuk rumah, kos pelan ruman dan anggaran kos untuk membina rumah tersebut. Jika anda tidak ada pengalaman, berbincanglah dengan kontraktor anda.

3. Membuat Spesifikasi Rumah

Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di Selangor Berwibawa

Spesifikasi rumah amat penting kerana ianya menentukan kos pembinaan dan kualiti sesebuah rumah. Sebelum melantik kontraktor, sepatutnya anda membuat spesifikasi rumah terlebih dahulu. Sekiranya anda tidak mampu membuatnya, anda boleh berbincang dengan kontraktor. Spesifikasi ini amat penting supaya kedua-dua pihak berpuashati semasa penyerahan kunci rumah nanti. Dengan adanya spesifikasi ini, ianya akan memudahkan kontraktor untuk membuat sebut harga dan membina rumah anda.

4. Pemilihan kontraktor

Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di Selangor Malaysia

Pemilihan kontraktor amat penting kerana merekalah yang akan membina rumah anda. Dapatkan maklumat beberapa kontraktor. Senarai pendek dua atau tiga kontraktor yang terbaik. Jangan terpengaruh dengan kontraktor yang merupakan kawan anda atau yang dicadangkan oleh kawan baik anda atau saudara mara anda. Rumah anda berharga ratusan ribu ringgit. Pilihlah kontraktor yang berpengalaman dan mempunyai track-rekod yang baik. Tempoh paling lama untuk menyiapkan rumah adalah setahun. Kontraktor yang berpengalaman biasanya dapat menyiapkan rumah kurang dari 6 bulan.

5. Penyerahan Kunci

Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di Selangor Terbaik

Sebelum penyerahan kunci dibuat, anda hendaklah memastikan rumah anda siap sepenuhnya. Sekiranya ada perkara-perkara yang anda tidak puashati, berbincanglah dengan kontraktor. Selepas anda berpuas hati, bolehlah anda menerima kunci rumah anda.

Bagaimana Memilih Kontraktor Pembinaan Rumah Yang Terbaik?

Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di Selangor Telus

Dengan kewujudan kontraktor-kontraktor yang berwibawa dan mampu melaksanakan pelbagai idea rekabentuk rumah yang menarik dan terkini, menjadikan impian untuk memiliki rumah yang cantik serta lebih murah bukanlah sesuatu yang sukar untuk kebanyakan rakyat Selangor. Terdapat ramai kontraktor yang mampu membantu rakyat Selangor untuk mendapatkan rumah idaman di atas tanah sendiri. Apa yang penting adalah anda mencari syarikat pembinaan rumah yang berlesen dan boleh dipercayai.

Myrtus Development Sdn Bhd Antara Pihak Yang Boleh Dipercayai Untuk Bantu Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di Selangor

Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di Selangor 2020

Untuk negeri Selangor, antara pihak kontraktor yang boleh di beri kepercayaan untuk urusan bina rumah atas tanah sendiri adalah Myrtus Development Sdn Bhd. Myrtus antara syarikat pembinaan yang mempunyai prestij tinggi di Selangor. Myrtus mempunyai pengalaman selama bertahun-tahun dalam urusan membina rumah. Malah Myrtus ini juga amat berkebolehan untuk memenuhi setiap permintaan yang diinginkan pelanggan pembinaan rumah mengikut citarasa si pemilik kediaman itu sendiri. Hingga ke saat ini, Myrtus sentiasa giat memenuhi kehendak para pelanggannya untuk tujuan bina rumah atas tanah sendiri sama ada dalam bentuk rumah dua tingkat , rumah teres mahupun rumah banglo.

Kelebihan Menggunakan Khidmat Myrtus Yang Perlu Anda Tahu :

Myrtus menyediakan perkhidmatan hiasan dalaman yang lengkap untuk memenuhi setiap keperluan pelanggan, gaya dan bajet dengan menyediakan sebuah rumah yang unik & menarik untuk anda sekeluarga. Antara kelebihan menggunakan khidmat Myrtus untuk bina rumah idaman anda adalah :

Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di Selangor Padu

1. Khidmat Selepas Pembinaan (Warranty) -Tempoh jaminan selama 1 tahun 6 bulan selepas penyerahan kunci (jika ada apa-apa masalah dalam tempoh tersebut syarikat akan tanggung).
2. One Stop Center -Rekabentuk, pelan arkitek, pelan kejuruteraan, proses kelulusan pelan dengan majlis, urusan pembiayaan pinjaman, ubahsuai & dekorasi rumah akan diuruskan oleh syarikat. Jadi pelanggan tidak perlu pening kepala untuk semua urusan tersebut.
3. Profesionalisme -Pihak kami mementingkan kemasan & quality setiap rumah yang dibina. Kami mempunyai tukang kerja yang mahir dan menggunakan bahan binaan yang berkualiti. Setiap projek juga dipantau rapat oleh penyelia tapak untuk memastikan semua kerja dilakukan mengikut spec yang dikehendaki.
4. Harga Yang Berpatutan -Walaupun harga rumah berbeza (mengikut bajet anda), tetapi kualiti & kemasan tetap menjadi keutamaan.
5. Infrastruktur & Peralatan Terkini -Bahan-bahan binaan yang digunakan mengikut teknologi terkini.
6. Percuma -Aircond, layout floor plan, sebut harga dan exterior 3D juga akan diberikan secara percuma.

Harga Yang Dikenakan Sangat Murah Dengan Design Rumah Cantik Dan Terkini

Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di Selangor 2019 dan 2020

Memang benar sekiranya kita membina rumah sendiri, banyak kos dapat dijimatkan berbanding membeli rumah sedia siap daripada pemaju sekiranya anda mempunyai pengetahuan mengenai pembinaan (construction) dan juga prosedur untuk melakukan pembinaan serta mempunyai tanah sendiri. Namun, harga yang dikenakan tidaklah semahal seperti membeli rumah standard. Dalam RM80K ke RM100k sudah cukup untuk rumah yang selesa. Anda sebenarnya mampu mengawal kos pembinaan rumah bergantung kepada kemampuan anda serta bebas memilih konsep rumah berdasarkan pilihan anda sendiri.

Segala Proses Dari Awal Pembinaan Rumah Hingga Akhir Myrtus Uruskan Untuk Anda

Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di Selangor Wangsa Maju

Khidmat Myrtus ialah ‘one stop center’ dimana mereka akan menguruskan pembinaan dari membuat pelan lakaran bentuk, pelan arkitek, pelan struktur, kelulusan Majlis, mula pembinaan sehingga siap dengan mendapat kelulusan CCC. Pihak pelanggan tidak perlu pening kepala kerana semua proses dan peringkat pembinaan akan diuruskan pihak Myrtus semua sehingga menerima kunci.

Jom Lihat Contoh Rumah Pelanggan Yang Menggunakan Servis Myrtus. Lihat Testimoni :

Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di Selangor Power

Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di Selangor Hebat

Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di Selangor 2019

Tunggu Apa Lagi, Jom Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Di Selangor Dengan Khidmat Myrtus

Sememangnya, Myrtus adalah jawapan yang terbaik untuk anda. Dengan reputasi Myrtus di Selangor berserta dengan mutu kerja mereka yang sangat baik, anda boleh mula tinggal di dalam rumah sendiri dalam jangka masa yang cepat. Jangan tunggu lama-lama, segeralah menghubungi pihak Myrtus kerana kini sudah tiba masanya untuk anda miliki rumah atas tanah sendiri untuk tinggal bersama insan-insan yang anda sayangi.

Jom Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Di Selangor Dengan Khidmat Myrtus SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Di Selangor Dengan Khidmat Myrtus SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Di Selangor Dengan Khidmat Myrtus SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: