Review
Mar 4, 2019, 6:12pm

Koleksi Jubah Kanak-Kanak Murah Dan Selesa Untuk Hari Raya 2019


Shares527

Bosan untuk gayakan baju melayu setiap tahun di pagi raya? Tahun 2019 tema baju raya nak pakai jubah, tapi runsing nak mencari jubah yang selesa untuk anak kecil? Ya! Tidak mengapa jika sesekali bertukar tema di Hari Raya. Sama – sama sedondon satu keluarga memakai jubah. Lambakan jenama dan design jubah yang ada di pasaran pasti memberikan anda lebih pilihan. Anda perlu mengambil masa untuk mengkaji setiap keluaran jubah di pasaran bagi memastikan adakah jubah itu menepati kehendak dan citarasa anda.

jubah kanak kanak murah 1

Apa yang paling utama dalam pemilihan jubah adalah material jubah yang selesa. Umum sudah sedia maklum, sekiranya anak kecil di pakaikan jubah, pasti risaukan anak kepanasan dan tidak boleh bergerak aktif dek kerana design jubah yang labuh. Namun, itu hanya pendapat dan pandangan umum semata – mata. Mungkin dalam beribu pilihan yang ada, terdapat jenama jubah yang memberikan keselesaan maksima untuk anak kecil. Jom kami kongsikan terlebih dahulu beberapa tips untuk memilih pakaian yang selesa untuk anak – anak.

Tips Memilih Pakaian Selesa Untuk Kanak – Kanak

#1 – Pemilihan Material

kain jubah kanak kanak selesa

Ramai kanak – kanak mengalami masalah kulit sensitif dengan material kain yang tertentu. Material pakaian kanak – kanak yang terbaik adalah material kapas yang serap peluh supaya pengaliran udara lebih baik pada si kecil. Material yang tebal dan tidak menyerap peluh pasti membuatkan si kecil rimas dan tidak suka memakai pakaian mereka.

#2 – Warna Yang Ceria

warna ceria untuk jubah kanak kanak

Pilihlah warna – warna yang boleh mempengaruhi mood ceria anak – anak seperti warna pastel dan warna yang terang. Tambah pula kalau anda mencari pakaian untuk Hari Raya, pasti anda mahu anak anda kelihatan ceria dan gembira sepanjang hari. Ada banyak pilihan warna yang cantik dan ceria seperti hijau, biru, merah dan kuning.

#3 – Kualiti Jahitan Kain

jahitan jubah kanak kanak berkualiti

Sudah sedia maklum, kanak – kanak suka bergerak aktif sepanjang masa tidak mengira tempat dan waktu. Maka, pemilihan pakaian untuk kanak – kanak haruslah mempunyai kualiti jahitan yang kemas supaya tahak lasak dan tidak mudah koyak. Jangan pula sekali pakai, terus koyak jahitan seluar apabila anak anda bermain dan melompat!

#4 – Design dan Ukuran Yang Bersesuaian

jubah kanak yang selesa dan murah

Pakaian yang selesa haruslah mempunyai ukuran size yang betul serta design yang bersesuaian dengan kanak – kanak. Kalau mahukan anak selesa sepanjang hari, anda harus mencari design pakaian yang ringkas, tidak terlalu ketat dan tidak terlalu longgar. Ini akan mempengaruhi pergerakan aktif mereka nanti.

#5 – Basuh Baju Yang Dibeli

mencuci pakaian baru

Tips terakhir adalah anda harus membasuh pakaian baru yang dibeli. Baju baru mungkin mempunyai bakteria atau bahan – bahan yang boleh menyebabkan kegatalan kulit pada anak anda. Bagi mengambil langkah berjaga – jaga, basuh pakaian baru sebersihnya sebelum anak anda memakainya.

Rancang Awal Untuk Membeli Baju Raya 2019 Untuk Si Kecil

baju raya khas untuk kanak kanak

Tidak salah kalau mama dan papa membuat perancangan awal untuk membeli baju raya untuk keluarga. Tambahan pula bagi anda yang mempunyai anak – anak yang bersekolah dan anak – anak kecil kerana pencarian awal baju raya akan melancarkan ibadah puasa anak – anak anda juga nanti. Bulan puasa baru nak mencari baju raya? Ketika itu, pilihan baju dan warna sudah tidak banyak serta anak – anak yang berpuasa juga letih untuk keluar rumah mencari baju raya. Maka, mama dan papa haruslah bertindak dengan lebih bijak dengan melakukan persediaan awal untuk persiapan Hari Raya 2019.

Pilihan Koleksi Pakaian Kanak – Kanak Yang Selesa Dari Darwish Rich Design

baju melayu hijau kanak kanak

Darwish Rich Design merupakan pengeluar dan penjual pakaian kanak – kanak seperti baju melayu, kurta dan seluar. Misi utama Darwish Rich Design adalah menawarkan pelbagai variasi pilihan pakaian kanak – kanak yang selesa, terkini, warna yang menarik dan harga yang berpatutan. Anda pasti sukakan koleksi pakaian Darwish Rich Design mempunyai lebih daripada 8 warna pilihan.

hari raya sedondon kanak kanak

Darwish Rich Design akan mengeluarkan design yang baru setiap 3 hingga ke 4 bulan bagi memastikan koleksi mereka sentiasa terkini. Malah, mereka juga mempunyai pasukan tukang jahit sendiri yang lebih mahir dan berpengalaman bagi menjahit ke semua koleksi Darwish Rich Design. Bagi memastikan kualiti jahitan dan design pada tahap terbaik, proses pemeriksaan kualiti mempunyai 3 peringkat. Sebab itu, ramai pelanggan berpuas hati dengan jaminan kualiti yang diberikan oleh Darwish Rich Design.

Dapatkan Koleksi Jubah Kanak-Kanak Murah Dan Selesa Untuk Hari Raya 2019

Anda bercadang untuk gayakan anak – anak dengan koleksi jubah untuk Hari Raya 2019? Jom dapatkan koleksi jubah kanak – kanak murah dan selesa daripada Darwish Rich Design. Dengan lebih 10 pilihan warna yang cantik dan menarik, anda pasti dapat suai padankan dengan warna tema baju untuk keluarga anda di Hari Raya nanti.

jubah kanak kanak grey

Koleksi Jubah Basic daripada Darwish Rich Design diperbuat daripada material yang sangat selesa iaitu menggunakan fabrik yang terbaik dan eco-savvy, licin dan selesa dipakai walau dalam cuaca yang panas. Jubah Basic sangat sesuai untuk kanak – kanak yang aktif kerana reka bentuk jubah yang longgar daripada bahu hingga ke bawah. Jom lihat antara warna menarik untuk koleksi Jubah Basic daripada Darwish Rich Design ini.

Jubah Basic Baby Blue

jubah kanak kanak baby blue

Jubah Basic Light Khakis

jubah khakis

Jubah Basic Black

jubah black

Jubah Basic Pink

jubah kanak kanak pink

Jubah Basic Dark Green

jubah kanak kanak dark green

Jubah Basic Denim Blue

jubah kanak denim blue

Jubah Basic Gold

jubah gold

Jubah Basic Green Apple

jubah green apple

Jubah Basic Red

jubah red kanak kanak

Lihat Lagi Koleksi Pakaian Kanak – Kanak Darwish Rich Design

Darwish Rich Design bukan sahaja mengeluarkan koleksi Jubah Basic sahaja malah ada banyak lagi koleksi pakaian kanak – kanak untuk mama dan papa pilih. Ini merupakan matlamat Darwish Rich Design untuk memenuhi citarasa dan kehendak mama dan papa yang pelbagai. Antara koleksi pakaian kanak – kanak Darwish Rich Design adalah seperti berikut :

  • Firdaus Limited Edition

jubah firdaus limited edition kurta

Dapatkan kurta kasual Firdaus Limited Edition untuk anak anda. Anda juga boleh dapatkan koleksi Firdaus Limited Edition untuk Papa juga. Pasti bergaya Papa dan hero cilik sedondon di Hari Raya dengan kurta Firdaus Limited Edition ini.

  • Al-Fateh by DRD

jubah al fateh baju melayu kanak kanak

Mahu anak anda selesa sepanjang hari? Anda boleh gayakan set kurta bersama seluar Al-Fateh by DRD? ini. Lengan baju kurta boleh menjadi lengan panjang dan boleh dilipat dan di butangkan pada lengan untuk memberi keselesaan pada anak – anak ketika cuaca panas.

  • Kurta Dani

kurta dani 2

Kurta Dani pasti memberi keselesaan untuk kanak – kanak jika dipakaikan untuk menghadiri majlis perkahwinan, majlis formal, keluar ziarah keluarga di Hari Raya dan sebagainya. Baju kurta yang berlengan pendek ini sangat selesa dipakai dengan design butang di hadapan baju. Seluar juga turut disediakan bagi memudahkan mama untuk menggayakan anak dengan warna yang sama.

  • Baju Melayu Adam

baju melayu adam 1

Nak anak berbaju melayu sepanjang hari beserta sampin? Anak anda pasti selesa menggayakan Baju Melayu Adam keluaran Darwish Rich Design ini. Sampin juga diberikan untuk pembelian Baju Melayu Adam. Material baju melayu adalah diperbuat material yang selesa dan mempunyai jahitan yang kemas sesuai untuk  kanak – kanak yang aktif.

Kelebihan Menggayakan Anak Dengan Koleksi Pakaian Kanak – Kanak Darwish Rich Design

kurta dani

Hari Raya merupakan hari yang paling ditunggu – tunggu untuk aktiviti berkumpul bersama sanak saudara. Namun, apabila anak – anak kecil tidak selesa dengan pakaian raya mereka, ia pasti mempengaruhi mood Mama dan Papa untuk bersembang dengan sanak saudara dan rakan – rakan. Namun, anda boleh mengubahnya menjadi Hari Raya paling istimewa dengan memberikan keselesaan maksima untuk anak – anak anda di Hari Raya nanti. Antara kelebihan menggayakan koleksi kanak – kanak daripada Darwish Rich Design adalah :

  • Anak anda tidak lagi meragam dengan baju yang tidak selesa di sepanjang majlis formal.
  • Anda tidak perlu tukarkan baju yang lain kerana anak anda selesa berbaju melayu sepanjang hari.
  • Dapat bergambar dengan baju raya sedondon dengan cantik.
  • Kulit anak kecil terjaga kerana kualiti kain adalah berkualiti premium yang terbaik.
  • Anak yang aktif boleh bergerak dan bermain seperti biasa walaupun memakai baju melayu lengkap.

Ramai Berpuas Hati Menggayakan Koleksi Pakaian Kanak – Kanak Darwish Rich Design

testimoni 1 testimoni 2 testimoni 3 testimoni 4 testimoni 5

Dapatkan Koleksi Pakaian Kanak – Kanak Yang Selesa dan Murah Sekarang!!

baju kanak kanak darwish rich design

Koleksi pakaian kanak – kanak Darwish Rich Design bukan sahaja sesuai digayakan di Hari Raya, malah ia juga sesuai dipakai di majlis yang formal, majlis kesyukuran, majlis perkahwinan, majlis akikah dan sebagainya. Yang paling utama semua koleksi Darwish Rich Design mementingkan ciri keselesaan dan kualiti yang terbaik untuk anak – anak anda. Untuk membuat tempahan atau pertanyaan lanjut, anda boleh menghubungi info yang dinyatakan di bawah ini.

DARWISH RICH DESIGN | JUBAH KANAK-KANAK MURAH
Hubungi: Tekan untuk telefon (014-6515672) Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Kids Wear by Darwish Rich Design
Instagram: @darwishrichdesign
Website: https://www.darwishrichdesign.com

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Hubungi +60146515672 atau tekan butang untuk WhatsA[[

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Hubungi +60146515672 atau tekan butang untuk WhatsA[[

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Hubungi +60146515672 atau tekan butang untuk WhatsA[[