Review
Feb 26, 2018, 1:37pm

Klinik Terbaik Di Bangi


Sakit bukanlah sesuatu yang dirancang tambahan pula sakit yang anda alami akan berpanjangan sekiranya ia tidak diubati segera.  Namun begitu, tidak semua klinik mampu mengubati penyakit anda.  Kadang-kadang, doktor hanya memberi nasihat kepada anda tetapi tidak dapat membantu anda sepenuhnya.  Sudahlah pula di caj berpuluh-puluh atau hampir seratus ringgit sedangkan sakit masih tidak baik lagi.  Kadang-kala perkhidmatan klinik terlepas pandang akan hal ini.  Mereka hanya melakukan kerja dengan pantas disebabkan ramai pesakit.  Namun, kualiti rawatan tidak ada.  Walaupun begitu, anda tidak perlu lagi memboikot dengan cara tidak pergi ke klinik untuk dapatkan rawatan.  

Antara Klinik Terbaik Di Bangi

Cara yang lebih baik adalah anda pergi ke klinik yang terbaik dan diyakini ramai.  Klinik terbaik akan memberikan perkhidmatan dan rawatan yang terbaik dan sepenuhnya serta tidak mengabaikan anda.  Terdapat klinik terbaik yang diyakini ramai di Bangi.

Klinik Mediviron Klinik Terbaik di Bangi

Klinik Terbaik Di Bangi Yang Bagus

Klinik Mediviron adalah klinik terbaik di Bangi, Selangor.  Anda pasti sangat teruja dan tidak menyangka bahawa klinik ini sangat terbaik dalam bidang perkhidmatan rawatan.  Selain mempunyai perkhidmatan penjagaan kesihatan primer dengan harga berpatutan, doktor bertugas di klinik Mediviron juga adalah seorang yang profesional dan terlatih, mesra serta berpengalaman dalam memberikan perubatan terbaik kepada pesakit dan anda semua.

Klinik Terbaik Di Bangi Terutamanya

Tenaga pekerja dan pakar di klinik Mediviron amat berdedikasi, berkelayakan dan mereka merupakan satu pasukan yang berwibawa dan bekerjasama dalam memberikan standard perkhidmatan yang lebih tinggi dan lebih baik kepada anda semua.  Klinik yang merupakan syarikat milikan tunggal bagi Primary Wish Sdn Bhd ini merupakan sebahagian dari kumpulan Mediviron yang bertapak di Seksyen 7, Bangi, Selangor.

Keistimewaan Klinik Mediviron | Sebab Klinik Mediviron Menjadi Klinik Terbaik di Bangi

Klinik Terbaik Di Bangi Yang Mesra Pesakit

Anda pernah ke klinik Mediviron? Sama ada pernah ke sana atau belum pernah, pasti anda telah mengenali klinik Mediviron.  Tahukah anda mengapa klinik Mediviron merupakan klinik terbaik di Bangi?  Terdapat pelbagai sebab kenapa klinik Mediviron merupakan klinik terbaik di Bangi yang perlu anda tahu.  Sebab-sebab ini juga merupakan kenapa anda patut pergi ke klinik Mediviron di Bangi.

Klinik Terbaik Di Bangi dan Pakar

 • Doktor dan pakar berpengalaman dan berpengetahuan tinggi dalam bidang perubatan
 • Layanan staff dan doktor di klinik ini amat mesra dan ramah
 • Perkhidmatan rawatan yang berkualiti, berbaloi dan terbaik
 • Pelbagai rawatan dan pembedahan disediakan mengikut masalah kesihatan anda
 • Terbuka untuk membuat apointment rawatan
 • Pelbagai rawatan ultrasound disediakan
 • Antenatal Chek Up juga disediakan
 • Terdapat Perkeso Health Screening Program (HSP)
 • Terdapat pelbagai kemudahan dan peralatan untuk memudahkan rawatan anda

1. Doktor Dan Pakar Yang Berpengalaman Dan Terlatih

Klinik Terbaik Di Bangi dan Mempunyai Doctor Terlatih

Pengasas utama Primary Wish Sdn Bhd. adalah Dr Nor’Arifah Bt Abu Bakar.  Beliau berkelulusan Sarjana Muda Perubatan dan Ijazah Sarjana Muda Pembedahan (MBChB) dari Universiti Otago pada tahun 2001.  Beliau berpengalaman dalam menguruskan klinik dan merawat pesakit hampir 8 tahun dan sehingga kini beliau sudah merawat lebih daripada 10,000  pelanggan di sekitar Selangor dan Lembah Klang.  Selari dengan misi klinik iaitu  bekerja sacara berpasukan dalam penjagaan klinik dengan penuh kualiti, beliau telah bekerjasama dengan Dr Nor Ida Hasnovia Bt Hashim.  Dr Nor Ida Hasnovia Bt Hashim merupakan seorang yang profesional dan berkelulusan Sarjana Muda Perubatan dan Sarjana Muda Pembedahan (MBBS) dari Adelaide University, Australia pada tahun 2004.  Layana yang diberikan oleh mereka sangat mesra dan ramah sehingga anda berasa seronok dan selesa berjumpa dengan doktor.

2. Pelbagai Perkhidmatan Rawatan Disediakan Untuk Anda

Selain Klinik Terbaik Di Bangi

Terdapat pelbagai perkhidmatan rawatan yang telah disediakan untuk anda semua.  Klinik Mediviron di Bangi ini mementingkan kualiti perkhidmatan yang ditawarkan.  Antara perkhidmatan yang disediakan di klinik Mediviron ini adalah seperti:

 • Rawatan perubatan dan pembedahan pesakit luar
 • Pesakit luar kanak-kanak
 • Pemeriksaan kesihatan dan pemeriksaan kesihatan eksekutif
 • Program Pemeriksaan Kesihatan PERKESO
 • Pemeriksaan Perubatan Asing – FOMEMA
 • Imunisasi – Kanak-kanak dan Dewasa serta untuk tujuan Haji / Umrah
 • Rawatan kecemasan
 • Pembedahan kecil
 • Penjagaan antenatal dan selepas bersalin
 • Ultrasound untuk ibu mengandung dan ginekologi
 • Ultrasound (perut, payudara, arteri karotid, pelvis lelaki, throid)
 • Penjagaan penjagaan ginekologi dan perancangan keluarga

3.  Apointment Untuk Membuat Rawatan

Klinik Terbaik Di Bangi Yang Cepat

Selain perkhidmatan rawatan biasa, anda juga boleh membuat apointment untuk temujanji bersama doktor bagi merawat masalah atau hal-hal lain seperti Fomema, Perkeso Health Screening Program (HSP) dan juga Ultrasound serta Antenatal Check Up.  Bukan itu sahaja, sekiranya anda mempunyai masalah kesihatan lain, anda juga boleh datang untuk check up dan rawatan, sekiranya perlu pembedahan atau rawatan lagi, anda boleh berbincang dan membuat temujanji dengan doktor segera.

4.  Pelbagai Rawatan Ultrasound Disediakan

Klinik Terbaik Di Bangi Yang Mempunyai Ultrasound

Satu-satunya klinik terbaik ini menyediakan pelbagai rawatan ultrasound iaitu abdomen scan yang melibatkan adbominal ultrasound (perut), ultrasound payudara, ultrasound arteri katorid, ultrasound pelvis lelaki dan ultrasound thyroid.  

 1. Abdomen Ultrasound – Ia bertujuan untuk merawat dan menilai buah pinggang, pankreas, hempedu, saluran darah, perut dan limpa.

Klinik Terbaik Di Bangi Yang Mempunyai Abdomen Ultrasound

 1. Pelvix Ultrasound – Ia dapat merawat uterus, serviks, ovari dan pundi kencing

Klinik Terbaik Di Bangi Yang Mempunyai Pelvix Ultrasound

 1. Ultrasound Breast – Ujian scan akan dilakukan bagi memastikan tidak berlakunya kansel payudara atau ketumbuhan seperti fibroid, cyst dan lain-lain lagi.

Klinik Terbaik Di Bangi Yang Mempunyai Ultrasound Breast

 1. Ultrasound Carotid Artery – Ia sangat penting untuk bahagian seperti saluran darah yang tersumbat.  Anda perlu mendapatkan rawatan di Klinik Mediviron segera kerana risiko carotid artery adalah strok.

Klinik Terbaik Di Bangi Yang Mempunyai Ultrasound Carotid Artery

 1. Ultrasound Pelvic Lelaki – Ultrasound ini adalah brrkaitan dengan pundi kencing dan juga prostat.  Risiko sekiranya tidak dirawat adalah kemungkinan ia akan menyebabkan ketumbuhan atau sakit buah pinggang.

Klinik Terbaik Di Bangi Yang Mempunyai Ultrasound Pelvic Lelaki

 1. Ultrasound Thyroid – Ia berperanan bagi memastikan kewujudan thyroid berdasarkan tanda-tanda atau simptom-simpstom yang telah berlaku.

Klinik Terbaik Di Bangi Yang Mempunyai Ultrasound Thyroid

 1. Ultrasound 3D dan 4D – Teknologi ultrasound 3D dan 4D ini adalah untuk para ibu mengandung.

Klinik Terbaik Di Bangi Yang Mempunyai Ultrasound 3D dan 4D

5.  Pelbagai Kemudahan Prasarana Dan Peralatan Untuk Memudahkan Rawatan

Klinik Terbaik Di Bangi dan Mempunyai Peralatan Yang Lengkap

Klinik Mediviron sangat lengkap dengan pelbagai kemudahan prasarana dan peralatan untuk memudahkan rawatan.  selain barang-barang untuk rawatan, ia juga lengkap dengan bilik-bilik untuk rawatan.  Klinik Mediviron di Bangi mempunyai bilik konsultasi, bilik rawatan ,bilik ultrasound, bilik menunggu dan lain-lain lagi kemudahan.  Anda juga yang datang boleh menunggu di ruangan menunggu dan juga menggunakan bilik air.

Bilik Konsultansi Atau Bilik Doktor

Klinik Terbaik Di Bangi Yang Mempunyai Kemudah Kepada Pesakit

Bilik ini digunakan untuk berbincang mengenai penyakit pesakit dan juga mengenalpasti punca-punca atau penyakit pesakit.  Lebih mudah difahami, bilik ini adalah bilik perbincangan antara doktor dan pesakit.

Bilik Rawatan

Klinik Terbaik Di Bangi Yang Mempunyai Bilik Rawatan

Klinik Terbaik Di Bangi Yang Mempunyai Bilik Rawatan Yang Bagus

Bilik rawatan digunakan untuk merawat pesakit serta mengenalpasti masalah pesakit.

Bilik Ultrasound

Klinik Terbaik Di Bangi Yang Mempunyai Bilik Ultrasound

Klinik Terbaik Di Bangi Yang Mempunyai Bilik Ultrasound yang Bagus

Ultrasound diadakan di bilik Ultrasound.  Kemudahan ini telah disediakan untuk memudahkan para pesakit dan doktor.

Bilik Atau Ruang Menunggu

Klinik Terbaik Di Bangi Yang Mempunyai Bilik atau Ruang Menunggu yang selesa

6. Kawasan Yang Strategik

Klinik Terbaik Di Bangi Yang Terletak di Kawasan Yang Strategik

Klinik Mediviron bertapak di kawasan yang strategik dan mempunyai parking di sepanjang jalan berhadapan klinik.  Selain itu, klinik Mediviron ini mudah dicari dan boleh dicari menggunakan aplikasi waze atau google maps. Ia akan memudahkan anda untuk datang ke klinik ini.

Ultrasound 3D dan 4D Untuk Ibu Mengandung di Klinik Mediviron, Bangi

Klinik Mediviron turut menyediakan perkhidmatan ultrasound 3D dan 4D untuk ibu mengandung.  Tidak semua klinik menyediakan perkhidmatan ultrasound 3D dan 4D ini.  Untuk pengetahuan anda, 2D ultrasound berfungsi untuk memastikan kandungan anda manakala 3D pula menampakkan sedikit bentuk bayi anda yang masih lekat rapat dengan tali pusat.  4D ultrasound pula berfungsi menunjukkan imej keseluruhan bentuk bayi dan gerakan bayi anda.  Minggu ke 6 atau 20 amat sesuai untuk anda melakukan ultrasound 4D.  Terdapat sebab-sebab ultrasound 4D perlu dilakukan dan amat digalakkan.

Klinik Terbaik Di Bangi Yang Mempunyai Ultrasound 4D

Kelebihan Melakukan Ultrasound 4D

 • Memastikan umur dan pembesaran bayi.  Ini memudahkan anda mengetahui dan bersiap sedia untuk due date atau tarikh kelahiran bayi anda.
 • Anda dapat mengetahui keadaan pergerakan jantung bayi anda, otot serta pergerakan bayi anda.  Ini amat penting untuk anda berjaga-jaga dan memastikan bayi anda sihat dan kuat didalam kandungan.
 • Anda juga boleh memastikan pembentukan bayi anda berjalan lancar dan bayi anda berada dalam keadaan yang sempurna dan sihat.
 • Yang amat menyeronokkan, anda dapat melihat adakah anda mendapat anak seorang, anak kembar 2, 3 atau lain-lain lagi.  Ultrasound 4D membolehkan anda memastikan isi kehamilan anda dengan tepat.
 • Teknologi yang canggih pada abad ini juga menjanjikan kemudahan yang mendalam di mana anda dapat mengetahui jangkitan kelahiran bayi anda sekiranya terdedah seperti down sindrome dan spina bifida.
 • Selalunya, suami isteri akan membuat ultrasound 4D ini adalah untuk memastikan para isteri tidak mengalami sebarang masalah kandungan seperti keguguran, kehamilan ektopik atau hamil diluar rahim dan sebagainya.

Anda pernah buat 3D atau 4D ultrasound ketika hamil? Jika belum pernah, jom cuba lakukannya! Dimana lagi kalau bukan di Klinik Mediviron yang terbaik di Bangi ini.

Klinik Mediviron Di Bangi Sentiasa United Dan Terbaik

Klinik Terbaik Di Bangi dan Bagus

Klinik Mediviron di Bangi merupakan klinik terbaik dan kumpulan klinik ini sentiasa united dan berpasukan dalam bekerjasama memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada pesakit.  Dengan sentiasa united, mereka telah berjaya memberikan kualiti terbaik dan dapat memanfaatkan semua orang.  Banyaknya kelebihan-kelebihan klinik ini yang menjadikannya tidak lekang dengan ramai orang!  Klinik Mediviron Bangi ini juga sentiasa memastikan anda yang datang ke sini mendapat perkhidmatan, rawatan serta kemudahan yang terbaik dan berbaloi.  Sesuai dengan taglinenya, “Kesihatan anda adalah keutamaan kami” menjadi satu tanggungjawab yang digalas oleh staf-staf dan doktor-doktor di sini untuk memastikan kesihatan anda selamat dan sembuh dari penyakit. Sudah terbukti, perkhidmatan yang bagus, cekap dan cepat ini semestinya menjadi pilihan orang ramai.  

Testimoni Mereka Yang Telah Berkunjung ke Klinik Mediviron | Klinik Terbaik Di Bangi

Klinik Terbaik Di Bangi dan Malaysia

Klinik Terbaik Di Bangi dan Perkhidmatan Yang Bagus
Ramai yang telah menggunakan Klinik Mediviron di Bangi sebagai klinik harian mereka.  Perkhidmatan dan kemudahan di klinik Mediviron Bangi ini amat memuaskan mereka dan mereka berasa selesa dengan suasana klinik dan sukakan staf serta doktor di sana.  Rating 5 bintang telah membuktikan klinik ini menjadi pilihan ramai.  Anda juga boleh mula jadikan klinik Mediviron Bangi sebagai klinik harian anda!

Klinik Terbaik Di Bangi Yang Palin Dekat

Klinik Terbaik Di Bangi dan Mudah Di Cari

Jom merawat di Klinik Terbaik Di Bangi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Jalan 7/1, Seksyen 7 Bandar Baru Bangi, 43000 Bandar Baru Bangi, Selangor

   
Jom merawat di Klinik Terbaik Di Bangi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom merawat di Klinik Terbaik Di Bangi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: