Umum
Jun 12, 2020, 1:54am

Khidmat Perancangan Cukai Terbaik di Melaka, Servis Tax Planning dari Ifa Amir


 

 

Tahukah anda bahawa perancangan cukai yang baik sebenarnya dapat menguntungkan anda terutamanya anda yang mempunyai perniagaan sendiri tidak kira perniagaan kecil mahupun perniagaan yang besar. Fakta yang ramai salah faham adalah cukai membebankan rakyat. Malah ada juga yang berpendapat cukai juga adalah satu cara kerajaan mahu curi duit rakyat. Sebelum anda mempercayai sesuatu fakta, adakah anda sudah melakukan kajian atau kemukakan pertanyaan anda pada yang lebih pakar?

 

 

 

Percaya pada sesuatu fakta cukai yang salah sebenarnya akan merugikan anda dan juga bisnes anda sendiri. Bagi anda yang merancang kewangan dan percukaian yang betul, sebenarnya anda mempunyai peluang yang tinggi untuk maju dalam perniagaan. Ya! Mungkin anda tidak pakar dalam merancang kewangan dan percukaian namun anda jangan risau. Anda hanya perlu dapatkan khidmat perancangan percukaian untuk merancang dan menguruskan perihal cukai perniagaan anda.

 

Sebelum itu, jom kami kongsikan dahulu kenapa perancangan cukai ini sangat penting untuk anda dan perniagaan anda. Mahu perniagaan yang sukses, anda harus fahami kepentingan perancangan percukaian ini dahulu. 

 

Ketahui Kepentingan Perancangan Cukai Untuk Pemilik dan Perniagaan

  •    Merancang Aliran Wang Perniagaan Yang Lebih Baik

 

 

Perancangan cukai ini akan melibatkan semua dokumen kewangan perniagaan. Apabila anda merancang cukai dengan baik, anda dapat ketahui aliran wang masuk dan keluar dengan lebih jelas melalui dokumen sokongan yang ada. Sesebuah perniagaan yang sukses mempunyai aliran wang masuk dan keluar yang telus supaya dapat mengelakkan segala penipuan dan jenayah yang melibatkan pihak ke tiga dalam menguruskan kewangan perniagaan.

 

  • Menyumbang Kepada Perkembangan Ekonomi Negara

 

 

 

Cukai yang dikenakan kepada pembayar cukai adalah digunakan untuk perkembangan ekonomi dan sosial negara. Daripada jumlah yang diperolehi, banyak aspek dapat dipertingkatkan seperti infrastruktur, sekolah, perkhidmatan serta kebajikan kepada rakyat yang kurang berkemampuan. Daripada perkembangan ekonomi masyarakat setempat ini, secara tidak langsung ia akan membantu perniagaan anda untuk lebih maju lagi. 

 

 

  • Membantu Perancangan Kredit Dengan Betul

 

 

Apabila cukai dirancang dengan baik, sebenarnya masa depan perniagaan anda lebih cerah. Setiap perniagaan yang mempunyai sistem dan dokumentasi yang lengkap, perniagaan itu mempunyai peluang yang tinggi untuk membuat pinjaman kredit bagi tujuan perniagaan. Dengan ini, anda dapat mengembangkan dan memajukan perniagaan anda daripada takuk yang lama.

 

 

  • Mengurangkan Tekanan dan Kerugian Pemilik Perniagaan

 

 

 

Pentingnya perancangan cukai ini akan anda ketahui apabila anda secara tiba – tiba dikesan dan perlu membayar sejumlah amaun yang banyak untuk cukai yang dikenakan. Tanpa perancangan cukai yang teliti, anda pasti tertekan dengan tuntutan cukai yang perlu dijelaskan. Secara tidak langsung, perniagaan anda akan merosot dan lebih teruk dari apa yang anda perolehi.

 

 

  • Perancangan Pelaburan Yang Lebih Menguntungkan

 

 

Sudah pasti sesebuah perniagaan akan lebih menguntungkan apabila dapat membuat pelaburan yang lebih bijak. Malah, apabila perniagaan anda mempunyai rekod percukaian dan kewangan yang baik, pihak luar juga akan berminat untuk melabur pada perniagaan anda. Perniagaan anda akan cepat berkembang apabila dapat terlibat dalam pelaburan yang menguntungkan.

Dapatkan Khidmat Perancangan Cukai Terbaik Daripada Ifa Amir

 

 

Sudah pasti anda memerlukan seorang yang pakar untuk menguruskan perihal percukaian perniagaan anda. Dunia selok belok percukaian bukan sesuatu yang mudah kerana ia melibatkan sejumlah wang yang besar dan di sini ia memerlukan pakar percukaian untuk menyeleaikannya. Ifa Amir, merupakan pakar perunding kewangan yang arif tentang percukaian, sedia untuk berjumpa setiap seorang daripada pelanggan beliau.

 

 

Bagi Ifa Amir, perjumpaan pertama kali sangat penting untuk mengetahui dan merancang dengan lebih teliti perihal kewangan dan percukaian perniagaan. Ifa Amir menawarkan khidmat rundingan secara percuma untuk perjumpaan kali pertama. Ini adalah peluang yang bagus bagi anda pemilik perniagaan seluruh Malaysia kerana dapat khidmat rundingan secara percuma dan secara berhadapan dengan pakar percukaian. 

 

 

Setelah perjumpaan kali pertama, barulah Ifa Amir akan mulakan perancangan percukaian yang terbaik untuk perniagaan anda. Di sini sangat penting untuk anda ketahui tip – tip percukaian daripada Ifa Amir untuk mengurangkan kadar bayaran cukai atau untuk anda elakkan daripada membayar cukai. 

 

Antara Masalah Yang Sering Dihadapi Peniaga Yang Cetek Ilmu Percukaian

 

#1 Ramai peniaga memandang remeh pada sehelai dokumen dan transaksi perniagaan. Untuk pengetahuan anda, salah satu sebab cukai yang dikenakan tinggi daripada sangkaan anda adalah kerana anda sendiri yang tidak menyimpan rekod perniagaan dengan betul. Segala bukti transaksi anda perlu simpan supaya dapat dikategorikan sebagai perbelanjaan yang melibatkan percukaian atau tidak.

#2 Setiap daripada individu pemilik perniagaan mempunyai pelepasan untuk bayaran cukai. Pelepasan ini merupakan sejumlah amaun tertentu yang boleh menjadikan cukai yang perlu anda bayar dapat dikurangkan. Namun, pelepasan ini memerlukan anda membuat penyimpanan rekod dan dokumen yang betul sebagai bahan bukti.

#3 Ramai pemilik perniagaan tidak tahu bagaiaman cukai perniagaan anda dikira. Di sini, anda sangat memerlukan seorang pakar percukaian dan kewangan bagi menguruskan semuanya untuk anda.

#4 Ramai pemilik perniagaan tidak tahu dan tidak faham cara pengiraan cukai yang betul. Kesannya, anda akan membayar cukai dari bayaran yang sepatutnya. Dari sini, anda sebenarnya dapat menjimatkan wang anda sekiranya anda tahu perihal percukaian yang sebenar.

#5 Satu kerugian buat perniagaan apabila sering dikenakan penalti dan kompaun kerana kurangnya ilmu percukaian dengan betul. Antara sebab penalti dan kompaun dikenakan adalah lewat kemukakan borang percukaian, tidak menyimpan rekod dengan betul dan juga salah kira bayaran cukai.

Lihat Testimoni Pelanggan Ifa Amir

 

 

 

 

 

 

 

Terdapat beberapa kaedah dan perkongsian akan dibuat oleh Ifa Amir berkenaan situasi sebenar pergerakan kewangan perniagaan anda. Ifa Amir ada mendedahkan 3 rahsia bagi memudahkan anda dan perniagaan anda menguruskan perihal percukaian perniagaan. Malah, menariknya dengan pendedahan rahsia ini, anda menjadi lebih mudah untuk menambah aset perniagaan seperti membeli rumah dan kereta serta anda mudah untuk merancang pelancongan di luar negara.

 

Setiap rahsia dan tips akan didedahkan pada anda yang serius sahaja. Anda yang perlu menghubungi Ifa Amir hari ini untuk tetapkan perjumpaan pertama secara percuma! Untuk sebarang urusan, anda boleh hubungi info yang dinyatakan di bawah ini.

 

Ifa Amir | Perunding Percukaian Terbaik

Website : www.ifaamir.com

Facebook : Ifa Amir

Whatsapp : 017 887 6678

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jom dapatkan khidmat perunding cukai sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Ifa Amir | Perunding Percukaian Terbaik

Perunding Percukaian Terbaik

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom dapatkan khidmat perunding cukai sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom dapatkan khidmat perunding cukai sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: