Review
Jul 11, 2019, 8:59am

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta


Shares405

Risiko kereta rosak tiba-tiba di tengah jalan memang tidak dapat dijangka, apatah lagi jika berlaku di lokasi jauh dari bengkel. Jadi apa yang perlu anda buat untuk mendapatkan bantuan tepi jalan dengan segera? Biasanya kita akan hubungi rakan atau kenalan, kalau kemalangan besar, mungkin melibatkan syarikat insurans, trak tunda, bengkel atau mekanik yang dikenali. Bagaimana jika semua itu tidak memihak kepada anda? Misalnya mekanik balik kampung, bengkel tutup, panggilan ke syarikat insuran mengambil masa, malah rakan anda juga tidak berada di kawasan berdekatan untuk membantu.

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam Padu

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dari Carput

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam 2019

Apa tu Carput? Carput merupakan jalan penyelesaian atau titik noktah bagi anda yang mencari-cari mekanik kereta yang beroperasi secara. Mereka juga berfungsi sebagai pembantu peribadi anda ketika berada dalam kecemasan di jalan raya dengan membaiki kereta anda. Dengan Carput, anda dapat menikmati pelbagai bantuan kemudahan dan penjimatan ketika menghadapi saat-saat kecemasan yang tidak dijangka ketika anda memandu kenderaan.

Perkhidmatan Carput Pantas Dan Terbaik

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam Gombak

Carput atasi kesulitan di jalan raya dengan mudah, cepat dan pantas. Bila berlaku kerosakan kereta seperti tayar bocor, kereta tak boleh start, kehabisan minyak petrol atau masalah teknikal lain, anda boleh terus dapatkan bantuan dari Carput. Carput meletakkan konsep ‘Mekanik’ dan ‘Baiki’, sebagai satu cara bagi membantu pelbagai masalah anda hadapi ketika dalam pemanduan kereta anda. Carput sangat hebat dan diyakini dalam memberi perkhidmatan yang terbaik buat anda. Perkhidmatan seperti ini dapat meringankan masalah ketika berdepan dengan situasi kecemasan yang tidak dijangka di jalan raya.

Berikut Adalah Antara Perkhidmatan Yang Di Tawarkan Oleh Carput

1. Bantuan Servis Tunda

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam Laju

Perkhidmatan servis tunda kenderaan khas untuk jenis kerosakan ‘breakdown’ dan terhad untuk sebuah kereta yang berdaftar sahaja. Bantuan servis tunda ini disediakan bagi kenderaan yang mengalami kerosakan di seluruh semenanjung Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

2. Bantuan Minyak Kecemasan Dan Penghantaran Untuk Kereta 

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam Terhebat

Bantuan minyak kecemasan terhad kepada kereta dan motosikal yang berdaftar sahaja, sekiranya kehabisan minyak, pihak Carput akan memberikan bantuan minyak percuma tanpa caj penghantaran. Ia bermakna kredit tanggungan adalah sehingga RM50 dan anda boleh menggunakan mengikut jumlah kredit yang disediakan dalam masa setahun.

3. Bantuan Penghantaran Dan Pemasangan Bateri Kereta

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam Johor

Perkhidmatan ini khas untuk sebuah kereta yang berdaftar dan boleh digunakan sekali sahaja dalam setahun. Pihak Carput akan menyediakan bantuan penghantaran dan pemasangan bateri kereta tanpa sebarang caj penghantaran kecuali caj bateri kereta ditanggung sepenuhnya oleh ahli.

Carput menyediakan servis penghantaran dan pemasangan bateri kereta secara percuma. Sebagai pengguna, anda hanya perlu bayar kos bateri kenderaan bergantung kepada jenama dan saiz bateri pilihan anda. Harga yang dipaparkan juga adalah termasuk trade-in bateri lama kereta anda. Tiada sebarang caj tambahan dikenakan untuk penghantaran atau pemasangan. Sangat membantu bagi mereka yang tidak arif mengenai hal kenderaan, apatah lagi membuka, memasang dan menggantikan sambungan bateri.

Untuk waranti pula, segala rekod disimpan oleh pihak Carput. Pelanggan tak perlu susah payah simpan warranty card. Dan pertukaran 1-to-1 akan dilakukan sekiranya bateri kereta rosak. Juruteknik akan datang dan tukar tanpa sebarang kos tambahan, tak perlu ke kedai sepertimana sekiranya pelanggan tukar bateri di bengkel

4. Servis Jumpstart

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam Lejen

Mengalami masalah kehabisan bateri kereta di area kuala lumpur,engine kereta tidak boleh dihidupkan kerana kerosakkan bateri kereta atau terlupa untuk menutup lampu kereta. Carput menyediakan service jump start kereta di area kuala lumpur, petaling Jaya, Klang dan sekitarnya. Pihak Carput juga menyediakan khidmat penukaran bateri kereta atau car battery replacement yang rosak kepada baru.Tidak kira anda berada di mana.penghantaran ke rumah juga kami sediakan dan khidmat kepakaran kami menukarkan bateri kereta dan caj jumpstart dikenakan sebanyak RM50.

5. Bantuan tayar kereta pancit/bocor

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam Pantas

Perkhidmatan Carput tuan puan hanya bermula dengan Rm50 mengikut kawasan, keadaan dan jenis kenderaan. Servis Keutamaan adalah disediakan di seluruh Lembah Klang untuk perkhidmatan servis menolong anda yang tengah dalam kesusahan tayar bocor dan pancit. Kepada penguna kereta yang bocor tayar pun Carput sedia membantu anda datang ke kawasan anda Caranya amat mudah dengan download sahaja aplikasi Carput

Carput Memberi Pertolongan Kepada Anda Tidak Kira Tempat, Masa Dan Lokasi

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam Pantas

Perkhidmatan seperti ini sangat berguna, walaupun nampak ringkas, namun ia sukar bagi mereka yang tidak pandai membaikinya. Realitinya, dalam hidup serba moden yang memerlukan individu bergerak ke sana ke mari dengan memandu kenderaan, perkhidmatan seperti ini dapat meringankan masalah ketika berdepan dengan situasi kecemasan yang tidak dijangka di jalan raya. Carput merupakan antara syarikat yang menawarkan perkhidmatan bantuan kecemasan kepada pengguna jalan raya terutamanya yang melibatkan kereta.
Selain membantu pelanggan menukar tayar, perkhidmatan lain yang turut ditawarkan oleh syarikat tersebut ialah pemasangan dan penghantaran bateri kereta, tunda kenderaan dan menghantar bekalan minyak petrol

Bantuan Kecemasan Sebenar Yang Mudah Di Gunakan, Selamat Dan Lebih Pantas

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam 7 Hari

Selaras dengan perkembangan teknologi dan penggunaan telefon pintar, akhirnya tercipta aplikasi Carput yang lebih pantas, selamat dan mudah. Carput dikatakan merupakan aplikasi telefon bimbit pertama di Malaysia yang menawarkan solusi kepada pelbagai masalah kereta untuk dibaiki. Pelanggan boleh memuat turun aplikasi itu melalui App Store atau Google Play.

Harga Dan Caj Carput Juga Lebih Murah Dan Tiada Caj Tersembunyi

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam Wangsa Maju

Pelanggan cuma perlu mengisi butiran seperti jenis kereta dan kerosakan yang dialami. Bagi masalah bateri, pengguna akan diberikan pelbagai pilihan dengan harga yang berpatutan. Harga setiap perkhidmatan akan dipaparkan sebelum pengguna membuat keputusan bagi mengelakkan berlaku sebarang kekeliruan. Tiada caj tersembunyi akan dikenakan kerana apa yang di pamerkan semasa anda membuat pilihan jenis kerosakan yang berlaku, itulah harga yang perlu dibayar.

Setiap Bantuan Yang Ditawarkan Adalah Berbeza Harga

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam Malaysia

Sebagai contoh, bagi pemasangan bateri baharu dan khidmat tunda, harga masing-masing bermula daripada RM180 dan RM100, manakala RM50 pula dikenakan bagi khidmat penukaran tayar serta penghantaran minyak petrol. Bagi memastikan bantuan yang diminta tiba pada masa yang tepat iaitu sekurang-kurangnya 30 minit selepas permintaan dibuat, pihak Carput telah menjalankan analisis pergerakan kenderaan berdasarkan tempoh waktu.

Carput menawarkan khidmat penghantaran, pemeriksaan dan pemasangan secara percuma

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam 2019 dan 2020

Kebiasaannya kebanyakan masalah yang dialami pengguna kereta adalah melibatkan bateri. Carput menawarkan khidmat penghantaran, pemeriksaan dan pemasangan secara percuma. Pelanggan hanya akan dikenakan cas berdasarkan harga bateri sahaja. Bukan setakat itu sahaja, pelanggan juga akan diberikan nasihat atau tunjuk ajar daripada juruteknik yang bertugas tentang perkara yang perlu diberi perhatian bagi memastikan ketahanan bateri kereta tersebut. Bagaimanapun, jika pengguna menghubungi tetapi memaklumkan bahawa masalah yang dihadapi bukan melibatkan bateri kereta, pihak kami akan menasihatkan agar pelanggan hubungi panel insurans kenderaan untuk mendapatkan khidmat tundaan ke bengkel

Carput Dengan Cepat Dan Pantas Membantu Anda

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam Terhebat dan Terbaik

Soal kecekapan dan kepantasan pula, pelanggan tidak perlu risau kerana Carput bukan sahaja mempunyai pejabat di setiap negeri tetapi turut mempunyai pasukan juruteknik bergerak yang dibahagikan mengikut zon tertentu. Jika di Kuala Lumpur, pihaknya mempunyai 10 pasukan yang dibahagikan kepada 10 zon berbeza antaranya Lembah Klang Utara dan Selatan serta mempunyai beberapa kakitangan sambilan yang akan memberikan sokongan. Servis Carput juga boleh didapati di sekitar Johor Bahru, Pulau Pinang, Ipoh, Seremban dan Melaka.

Harga Bateri Di Carput Juga Murah Dan Tahan Lama

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam Pantas

Harga bateri kereta disetiap kedai berbeza-beza dan anda dalam keadaan yang terdesak. Adakah anda masa untuk membuat perbandingan harga bateri kereta? Pastinya tidak. Solusi kepada masalah ini ialah gunakan Carput sebab Carput menawarkan harga bateri kereta murah dan review Carput play store dan app store ialah 4.9! Kenapa review mereka tinggi adalah disebabkan harga Carput yang telus dan perkhidmatan mereka yang terbaik. Penghantaran dan pemasangan bateri kereta Carput lakukan untuk anda secara PERCUMA untuk seluruh MALAYSIA!

Inilah Bantuan Kecemasan Yang Anda Perlukan!

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam 2020

Carput merupakan sebuah aplikasi yang membolehkan anda menghubungi mekanik kenderaan dengan hanya satu klik sahaja. Ketika menggunakannya, pengguna akan diminta untuk memilih model kenderaan dan apakah masalah yang dialami – seperti tayar pancit, masalah bateri, kehabisan petrol, atau perlu ditunda. Sebaik sahaja masalah tersebut di input, pengguna seterusnya akan dihubungkan dengan pembantu terdekat dan Carput akan memaparkan masa yang diambil untuk mereka tiba dilokasi anda. Carput datang bantu anda tidak kira di mana dan bila-bila waktu kecemasan anda! Mudah dan cepat.

Carput Memberi Bantuan Selamat, Pantas Dan Boleh Dipercayai

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam Hebat

Tiba-tiba kereta rosak ditengah jalan. Waktu itu pula tiada siapa dapat menghulurkan bantuan kepada anda. Jangan bimbang! Carput kan ada. Ramai telah menggunakan servis dan perkhidmatan dari Carput dan ini membuktikan Carput merupakan sebuah aplikasi yang boleh diyakini serta selamat. Team profesional mereka akan bantu anda meneruskan kembali perjalanan dalam masa 45 minit sahaja.

Aplikasi Carput Wajib Ada Pada Setiap Pemandu

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam Gombak

Carput ialah satu aplikasi yang dicipta khas untuk memberi perkhidmatan bantuan yang CEPAT dan PROFESIONAL untuk kerosakan kereta. Perkhidmatan yang ditawarkan oleh Carput bertujuan untuk membolehkan anda meneruskan perjalanan ke destinasi dengan selamat.

Kelebihan Carput Yang Perlu Anda Tahu

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam Terboek

  1. Hantar dan pasang bateri kereta
  2. Penundaan Kereta (Towing)
  3. Bantuan Tayar Pancit
  4. Servis Jumpstart
  5. Penghantaran petrol kecemasan

CARPUT bermisi untuk menyediakan penyelesaian yang mudah, cepat dan lebih dipercayai untuk situasi yang terdesak.

Harga Dan Servis Carput Murah Dan Berpatutan

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam Penang

Carput menawarkan harga yang patut dan telus. Sebelum mengesahkan pesanan anda, harga tetap akan tertera dalam aplikasi Carput tanpa caj-caj tersembunyi. Pelanggan hanya perlu bayar apa yang telah dipersetujui.

Elakkan Dari Ditipu! Muat Turun Aplikasi Carput Ini Ketika Berada Di Jalan Raya

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam di mana sahaja

Anda tersadai di tepi jalan akibat kerosakan kereta? Dapatkan bantuan segera melalui aplikasi Carput. Aplikasi ini direka untuk menawarkan penyelesaian terhadap sebarang kesulitan dialami setiap pengguna yang berdepan kerosakan mahupun kemalangan kenderaan. Ia berfungsi dengan menghubungkan anda dengan panel profesional kerosakan kenderaan, sekali gus membolehkan anda menerima bantuan automotif yang telus. Anda hanya perlu memuat turun aplikasi di platform App Store atau Play Store untuk memudahkan sebarang urusan dan pertanyaan. Mudah bukan?

Bagaimana Carput Berfungsi ?

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam KL

  1. Download aplikasi Carput di google play store
  2. Dapatkan Harga
  3. Tempah & Jejak
  4. Bayar & Tinggalkan Ulasan

Jom Muat turun aplikasi Carput hari ini!

Download Aplikasi Carput Di Google Playstore atau Apple Appstore Sekarang!

Aplikasi Carput boleh dimuat turun menerusi Google Playstore atau Apple Appstore dan kini boleh diakses pengguna. Pengguna juga boleh mendapatkan bantuan jalanan semudah di hujung jari.

Dapatkan bantuan mekanik daripada Carput.my sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

A-12-LG1, Jalan 19/1 Section 19, 46300 Petaling Jaya, Selangor

   
Dapatkan bantuan mekanik daripada Carput.my sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan bantuan mekanik daripada Carput.my sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: