Review
Feb 13, 2018, 5:07pm

Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam


 •  
 •  
 •  
 •  

Pihak Next Life Solution telah melabuhkan tirainya dalam arena khidmat mekanik kereta dan motosikal. Hubungi nombor di bawah untuk mendapatkan bantuan marketing bersama ProfHariz Segera!

Pernahkah anda mengalami kemalangan atau kecemasan pada waktu tengah malam dan amat sukar untuk mencari bantuan? Nak tak nak terpaksa cari bantuan dan perkhidmatan yang ada pada waktu itu. Nak harap kawan-kawan, saudara mara, tiada siapa yang menjawab panggilan pada tengah-tengah malam. Runsingnya bila jadi situasi sebegitu kan? Dah jumpa servis yang sesuai, tapi caj pula mahal.

khidmat bantuan mekanik kereta dan motorsikal 24 jam

Kebanyakan mekanik kereta dan motorsikal tidak menyediakan perkhidmatan bantuan 24 jam. Malah, ada pula yang terpaksa booking dan tempah terlebih dahulu sebelum mengambil perkhidmatan mereka. Kenyataan ini telah banyak menyukarkan pelanggan dan menyusahkan anda-anda yang sedang mengalami kecemasan sekarang. Kecemasan bukannya sesuatu perkara yang boleh dirancang dan diaturkan. Sama seperti kemalangan, kecemasan juga diibaratkan seperti malang tidak berbau. Oleh itu, anda haruslah sediakan payung sebelum hujan supaya nasi tidak menjadi bubur. Tidaklah anda tersadai di jalanan menunggu bantuan yang tidak pasti dari mana. Dalam zaman yang serba canggih ini, sudah tentu ada perkhidmatan mekanik kereta dan motorsikal yang beroperasi selama 24 jam!

Next Life Solution Khidmat Bantuan Mekanik Kereta Dan Motorsikal 24 Jam

Next Life Solution merupakan jalan penyelesaian atau titik noktah bagi anda yang mencari-cari mekanik kereta dan motosikal yang beroperasi secara 24jam. Mereka juga berfungsi sebagai pembantu peribadi anda ketika berada dalam kecemasan dijalan raya dengan membaiki kereta dan motorsikal anda 24 jam. Dengan Next Life Solution, anda dapat menikmati pelbagai bantuan kemudahan dan penjimatan ketika menghadapi saat-saat kecemasan yang tidak dijangka ketika anda memandu kenderaan. Next Life Solution meletakkan konsep ‘Mekanik 24 Jam’ dan ‘Baiki 24 Jam’, sebagai satu cara bagi membantu pelbagai masalah anda hadapi ketika dalam pemanduan kereta atau motosikal anda. Next Life Solution sangat hebat dan diyakini dalam memberi perkhidmatan yang terbaik buat anda.

Next Life Solution Menawarkan Khidmat Bantuan Mekanik Berpengalaman

servis repair kereta 24jam di kuala lumpur

Next Life Solution Sdn.Bhd. berpengalaman dalam mengendalikan masalah anda dalam pemanduan saat kecemasan dijalan raya. Syarikat yang memberi jaminan sepenuhnya ini sangat hebat dimana setiap perkhidmatan mereka berjaya mendapat kepuasan hati para pelanggan. Next Life Solution adalah sebuah syarikat 100% milik Bumiputera yang ditubuhkan pada 25hb Oktober 2016 dan beroperasi di Taman Melawati, Kuala Lumpur. Selain mempunyai pengalaman yang tinggi selama 11 tahun, mereka juga mempunyai produk dan perkhidmatan terbaik yang menjanjikan kemudahan dan penjimatan kepada anda. Antaranya adalah MyCarNeeds24 dan BikeKey24 yang telah mempunyai ramai ahli dan pelanggan di Seluruh Semenanjung Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Dengan perkhidmatan MyCarNeeds24 dan BikeKey24, perjalanan anda akan lebih lancar dan selesa serta amat menjimatkan!

Perkhidmatan Bantuan MyCarNeeds24 Dan BikeKey24 – Perkhidmatan Next Life Solution

bantuan kecemasan 24jam untuk kereta dan motosikal

Terdapat 2 perkhidmatan yang disediakan oleh Next Life Solution iaitu Mycarneeds24 + Bikekey24 dan juga Bikekey24 sahaja. Anda hanya perlu memilih antara kedua-dua perkhidmatan ini untuk menjadi ahli supaya dapat menikmati manfaat kecemasan dalam perjalanan anda pada masa akan datang.

1. Bantuan Servis Tunda 24 Jam

Perkhidmatan servis tunda kenderaan 24 jam khas untuk jenis kerosakan ‘breakdown’ dan terhad untuk sebuah kereta atau motosikal yang berdaftar sahaja. Bantuan servis tunda 24 jam ini disediakan bagi kenderaan yang mengalami kerosakan di seluruh semenanjung Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

servis tunda kenderaan

Bagi kenderaan motosikal pula, ianya terhad untuk kawasan Lembah Klang sahaja. Dengan perkhidmatan bantuan servis tunda 24 jam ini, anda dapat menikmati penjimatan maksimum sehingga RM200 untuk setiap penundaan kereta dan RM100 untuk penundaan motosikal bengkel terdekat atau yang anda pilih. Ia sangat berbaloi jika dibandingkan dengan perkhidmatan daripada pihak insurans kerana insurans hanya menawarkan percuma sehingga jarak 50km sahaja manakala Mycarneeds24 menjimatkan lebih daripada jarak 50km. Anda boleh menggunakan maksimum 2 kali setahun untuk perkhidmatan ini.

2. Bantuan Kereta Sewa Gantian

Bantuan kereta sewa akan diberikan kepada ahli yang keretanya rosak atau kemalangan dan perlu ditinggalkan di bengkel sahaja. Ianya hanya terhad untuk sebuah kereta yang berdaftar sahaja.

kereta ganti sementara di bengkel

Untuk penggunaan kereta sewa dalam tempoh sehari, kos ditanggung sepenuhnya manakala untuk 2 hari, ia ditanggung sebanyak RM50. Menyewa selama 3 hari atau lebih pula ditanggung sebanyak RM100. Kereta sewa gantian ini juga dapat digunakan maksimum 2 kali sahaja dalam masa setahun.

3. Bantuan Minyak Kecemasan Dan Penghantaran Untuk Kereta atau Motosikal

Bantuan minyak kecemasan terhad kepada kereta dan motosikal yang berdaftar sahaja, sekiranya kehabisan minyak, pihak Next Life Solution akan memberikan bantuan minyak percuma tanpa caj penghantaran. Ia bermakna kredit tanggungan adalah sehingga RM50 dan anda boleh menggunakan mengikut jumlah kredit yang disediakan dalam masa setahun.

bantuan minyak kereta dan motosikal

4. Bantuan Penghantaran Dan Pemasangan Bateri Kereta

?Perkhidmatan ini khas untuk sebuah kereta yang berdaftar dan boleh digunakan sekali sahaja dalam setahun. Pihak Next Life Solution akan menyediakan bantuan penghantaran dan pemasangan bateri kereta tanpa sebarang caj penghantaran kecuali caj bateri kereta ditanggung sepenuhnya oleh ahli.

pemasangan beteri kereta percuma

5. Pembaikan Dan Penggantian Cermin Kereta (Depan)

Anda juga tidak perlu risau kerana sekiranya berlaku keretakan atau kerosakkan cermin depan kereta anda, perkhidmatan bantuan pembaikan dan penggantian cermin akan disediakan kepada anda dan ditanggung sebanyak RM50. Anda boleh menggunakan maksimum 1 kali sahaja dalam masa setahun dan semestinya ia terhad untuk sebuah kereta yang berdaftar sahaja.

ganti cermin hadapan percuma

6. Pembaharuan Insurans Dan Cukai Jalan Untuk Kereta dan Motorsikal

Antara perkhidmatan lain yang disediakan adalah setiap ahli dapat memperbaharui insurans dan cukai jalan untuk kereta dan motosikal mereka dengan diskaun sebanyak 5% tanpa sebarang caj penghantaran. Setiap kali anda ingin melakukan transaksi ini, anda dapat menikmati faedah ini. Ia tidak terhad untuk kereta berdaftar sahaja dan boleh digunakan untuk semua jenis insurans kenderaan.

pembaharuan insurans dan cukai jalan

7. Insurans Berkelompok

Untungnya jadi ahli Mycarneeds24 dan Bikekey24 kerana anda juga berpelung mendapat jaminan nyawa dimana anda akan dilindungi di bawah Insuran Peribadi Berkelompok. Pampasan sehingga RM50,000 akan diberikan sekiranya anda terlibat dalam sebarang kemalangan jalan raya yang mengakibatkan kecacatan kekal, hilang upaya atau kematian. Perkhidmatan bantuan mekanik kereta dan motorsikal 24 jam ini benar-benar menjaga kebajikan anda.

insurans berkelompok percuma

8. Khairat Kematian

Ahli yang berdaftar akan layak mendapat bantuan khairat kematian. Bantuan ini diberikan sebanyak RM1,000 kepada ahli keluarga terdekat ahli sekiranya ahli meninggal dunia. Ia bertujuan untuk menampung kos penghantaran jenazah (sekiranya luar kawasan) dan juga untuk kos pengebumian. Selain itu, sekiranya kematian suami, isteri atau anak-anak juga, bantuan khairat kematian sebanyak RM500 juga akan diberikan.

khairat kematian untuk keluarga ahli

Kelebihan Menggunakan Mycarneeds24 Dan BikeKeys24

 • Khidmat bantuan mekanik kereta dan motorsikal 24 jam anda
 • Perkhidmatan dan penjimatan towing iaitu sehingga RM100 untuk motosikal dan RM200 untuk kereta
 • Mendapat penjimatan dan perkhidmatan untuk kereta gantian
 • Kos percuma dan tidak melebihi RM100 untuk perkhidmatan sewa kereta sehari, RM50 untuk 2 hari dan RM100 untuk 3 hari.
 • Bantuan minyak dan bateri serta penghantaran minyak dan pemasangan bateri terus kepada anda
 • Mendapat diskaun sebanyak 5% utk renew insurans kenderaan
 • Mendapat faedah perlindungan Insuran berkelompok PA RM50K daripada AXA AFFIN
 • Mendapat faedah Khairat kematian sebanyak RM1000 untuk ahli dan RM500 utk ahli keluarga
 • Tidak perlu beli insuran lain lagi
 • Tidak perlu susahkan siapa-siapa lagi untuk bantu anda
 • Segala urusan menjadi murah, murah, selamat dan cepat
 • Extra Bonus: Untuk pembelian penapis air atau penapis udara Cuckoo, anda akan menerima baucer tunai sebanyak RM100.
 • Anda berpeluang untuk menyertai Cabutan bertuah dan hadiah-hadiahnya berupa percutian diluar dan dalam negera, saguhati dan lain-lain lagi.
kelebihan menyertai ahli mycar24

Promo 2018 | Flat Fix PERCUMA Untuk Pendaftaran Segera

Mycarneeds24 dan BikeKey24 mengadakan promosi sempena tahun 2018 yang sangat-sangat berbaloi. Dengan pendaftaran sahaja, anda akan menerima Flat Fix Percuma yang bernilai RM99. Flat Fix ini sangat berguna untuk kecemasan ketika tayar pancit dan amat memudahkan urusan anda. Flat fit ini sesuai untuk semua jenis kenderaan dan ia mempunyai kandungan sebanyak 500ml yang membolehkan ia digunakan untuk semua jenis kenderaan tidak kira kenderaan berat atau ringan.

promo flatfix percuma kepada ahli

Selain itu, flat fix ini dapat menyelesaikan masalah tayar pancit dengan mudah, cepat dan selamat. Tayar dapat dipam dan ditampal dalam masa 90 saat sahaja! Pantas sekali! Anda pasti teruja dengan kehebatan Flat Fix yang menjadi bualan ramai pemandu. Tambahan pula, Flat fix sangat diyakini kerana keadaan luarannya yang selamat dan berkualiti. Ia mempunyai penutup botol dan merupakan botol yang kemas dan selesa, malah mudah untuk disimpan. Siapa yang sanggup lepaskan peluang kalau dapat flat fix percuma kan?

Pendaftaran Keahlian MyCarNeeds24 dan BikeKey24

Untuk pendaftaran, anda boleh memilih untuk Bikekey24 sahaja atau untuk MyCarNeeds24 dan BikeKey24 keduanya sekali. Bagi MyCarNeeds24 dan BikeKey24, yuran keahlian hanya RM370 setahun dan Yuran BikeKey24 pula berjumlah RM270 setahun.

cara pendaftaran mext life solution

Setelah mendaftar, anda tidak perlu bimbang kerana anda boleh terus menggunakan manfaat dan perkhidmatan bantuan mekanik kereta dan motorsikal secara 24 jam. Mudahnya! Inilah yang dikatakan bantuan kecemasan kenderaan. Untuk maklumat lanjut mengenai pendaftaran, anda boleh layari https://nextlifesolutioncs.wixsite.com

Ingin Dapatkan Peluang Marketing Bersama ProfHariz ? Hubungi Sekarang!

PELUANG MARKETING BERSAMA PROFHARIZ Hotline : Tekan untuk telefon(012-5336713) | Tekan untuk WhatsApp

Jom pasarkan produk bersama ProfHariz SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Jom pasarkan produk bersama ProfHariz SEKARANG!