Review
Apr 16, 2018, 5:15pm

Khasiat Lemon Turunkan Berat Badan Dengan Cepat Dan Pantas


lemon turunkan berat badan dengan cepat

“Buah lemon boleh menguruskan badan.”

Kita seringkali mendengar ayat penyataan di atas yang selalu mengaitkan lemon dengan kuruskan badan. Secara faktanya, buah lemon mengandungi protein, karbohidrat, lemak, sumber vitamin B, vitamin C, kalsium, zat besi, potassium, magnesium, fosforus dan zink. Selain itu, lemon juga amat kaya dengan peptin, pati minyak limonene, alpha pinene dan lain-lain lagi kandungan yang sangat hebat dalam menyihatkan saluran darah kita semua. Makanan tambahan yang mengandungi lemon selalunya memberikan vitamin yang sangat-sangat banyak dalam badan seseorang, sudah tentulah khasiatnya juga sangat bagus apatah lagi untuk menurunkan badan dengan pantas dan cepat. Tahukah anda, terdapat banyak khasiat lemon dalam menurunkan berat badan dengan lebih cepat dan pantas?

1. Mengeluarkan Toksin Badan

lemon turunkan berat badan dengan cepat dan detox

Lemon sangat berkhasiat dan kadang-kadang ia dianggap sebagai asid dan asam. Sebenarnya, lemon amat kaya dengan vitamin C yang berfungsi mengeluarkan toksin badan serta mencuci segala kotoran dari tubuh badan anda dengan sangat berkesan. Nak keluarkan toksin badan? Anda boleh minum air masak yang dicampur dengan hirisan lemon setiap pagi dan malam. Dengan pengambilan lemon, toksin atau sisa dalam badan yang berlebihan dan tidak elok akan keluar dalam bentuk najis ataupun peluh.

2. Menurunkan Kolestrol

lemon turunkan berat badan dengan cepat dan turunkan kolesterol

Kolestrol adalah lemak jahat yang terkandung di dalam tubuh badan seseorang. Semakin tinggi kolestrol, semakin letih dan lebih banyak lemak-lemak badan anda. Kolestrol atau lemak ini juga akan berkurangan sekiranya anda mengamalkan buah lemon sebagai jus atau makanan kesihatan anda kerana ia akan bertindak menyingkirkan lemak-lemak badan justeru menurunkan kadar kolestrol dalam badan. Apabila kolestrol berkurangan, penyakit pun tidak datang lagi.

3. Mengempiskan Perut

lemon turunkan berat badan dengan cepat perut kempis

Perut atau tubuh badan anda akan berasa lebih kempis dan kurus dengan mengamalkan pengambilan lemon secara berterusan. Apabila lemak dalam badan berjaya dicairkan dan kolestrol turun, lemak yang bertepu didalam badan akan dikeluarkan dan menjadikan perut anda kempis dan mengecil. Bukan sahaja perut, lemak-lemak di peha, lengan dan sebagainya juga boleh hilang dengan khasiat lemon. Lemon bertindak membakar lemak dan mengempiskan perut dengan lebih pantas, cepat dan berkesan.

4. Melawaskan Pembuangan Air

lemon turunkan berat badan dengan cepat perut lawas

Khasiat lemon dalam menurunkan berat badan dengan cepat dan pantas adalah dari segi melawaskan pembuangan air. Lemon memudahkan sistem pencernaan anda untuk mencerna dan melawaskan pembuangan air dan sebagainya dengan mudah. Badan dapat menjalani proses pencernaan dan pembuangan dengan mudah akan menyokong penurunan berat badan berlaku dengan lebih cepat dan pantas kerana tidak ada apa-apa sekatan atau penyakit yang menghalang proses pembuangan dan penghadapan tubuh badan anda.

5. Meningkatkan Metabolisma Badan

lemon turunkan berat badan dengan cepat dan tingkatkan metabolisme

Pengambilan lemon dengan cara mencampurkan jus perahan lemon ke dalam air putih akan meningkatkan proses metabolisma badan dengan lebih baik lagi dimana tenaga dapat ditingkatkan dan anda akan lebih aktif sepanjang hari. Metabolisma badan amat penting untuk tubuh badan bagi melakukan aktiviti yang mudah dan tidak kita sedari mahupun yang berat seperti bekerja, berlari, bernafas, mengalirkan darah ke seluruh tubuh dan sebagainya. Dengan tahap metabolisma yang tinggi, berat badan akan mudah turun dengan lebih cepat dan pantas.

buah lemon turunkan berat badan dengan cepat

Buah lemon ternyata sangat berhasil dalam meningkatkan metabolisma badan dan melawaskan pembuangan air dengan mudah. Dengan proses tubuh badan yang berlaku secara teratur dan normal ini, kolestrol dan lemak akan mudah dibakar dan toksin badan akan disingkirkan justeru perut dan tubuh akan lebih kempis dan kurus. Inilah idaman setiap insan yang ingin bebas daripada memikirkan masalah kolestrol dan berat badan yang berlebihan. Hanya dengan lemon sahaja, berat badan mampu turun dengan cepat dan pantas. Namun, tidak semua orang ada masa untuk memotong lemon, membeli lemon dan sebagainya. Jangan jadikan kekangan masa sebagai pembiak toksin dan kolestrol dalam badan anda kerana terdapat cara mudah menyediakan air lemon sepantas 15 saat sahaja. Dengan hanya 15 saat, anda dapat minum air lemon dan beroleh segala manfaat yang sangat hebat daripada buah lemon.

Neura Turunkan Berat Badan Dengan Cepat Dan Pantas

neura turunkan berat badan dengan cepat

Neura merupakan serbuk lemon dan buah-buahan semulajadi yang mempunyai khasiat yang tinggi iaitu bersamaan dengan 6 biji buah lemon, limau kasturi ataupun buah oren. Ia mempunyai vitamin C yang sangat-sangat tinggi dan mempunyai khasiat untuk turunkan berat badan dengan cepat dan pantas. Kolestrol yang terkumpul di dalam tubuh badan anda disebabkan pengambilan makanan yang berminyak, berlemak dan manis akan disingkirkan dan dinyahkan dengan dengan segera setiap masa. Neura merupakan ekstrak buah-buahan yang sangat selamat dan halal untuk diminum. Dengan hanya 15 saat sahaja, air lemon kurus anda telah siap disediakan. Anda cuma perlu tuang, kacau dan minm sahaja air lemon yang terhasil daripada serbuk Neura ini. Hebat kan?

Kandungan Buah-buahan Neura

kandungan neura lemon turunkan berat badan dengan cepat

Neura mengandungi 4 jenis buah-buahan yang sangat hebat dalam menurunkan berat badan sepantasnya serta ditambah dengan sucralose. Antaranya adalah buah goji berry, buah limau kasturi, limau dan yang paling utama sekali adalah buah lemon. Dengan gabungan ekstrak kesemua buah-buahan hebat ini, ramai yang telah mendapatkan berat badan yang ideal dan seimbang atau erti kata lain, berat badan mereka turun secara drastik, cepat dan berkesan. Mari kita lihat khasiat kandungan Neura.

1) Lemon

kandungan lemon turunkan berat badan dengan cepat

Buah lemon mengandungi vitamin C yang sangat tinggi dan mempunyai pelbagai khasiatnya dalam menyihatkan tubuh badan secara dalaman dan luaran. Ia dapat membantu melawaskan pembuangan air dengan lebih berkesan. Disamping itu, asid sitrik di dalam lemon juga dapat mencegah penyakit batu karang.

2) Goji Berry

kandungan beri goji turunkan berat badan dengan cepat

Buah goji berry amat terkenal dengan sifat anti oksidan dan vitamin E yang sangat tinggi. Sudah tentu ia merupakan agent anti penuaan yang paling berkesan dalam masa yang sama dapat merawat masalah kulit dan juga dapat menurunkan kadar kolestrol kerana mempunyai kandungan beta-sitrosterol iaitu protein yang sangat hebat dan berkesan dalam menyingkirkan kolestrol dan lemak.

3) Limau

kandungan buah limau turunkan berat badan dengan cepat

Buah limau mempunyai pelbagai khasiat dan juga mengandungi vitamin C. Limau dapat membantu anda menguruskan badan dan mengurangkan berat badan secara semulajadi dan secara automatiknya ia juga dapat menghalang daripada penyakit scurvy yang berlaku.

4) Oren

kandungan buah oren turunkan berat badan dengan cepat

Buah oren amat terkenal di Malaysia. Ia juga merupakan buah yang boleh dimakan oleh semua orang tidak kiralah orang berpantang atau tidak, semuanya boleh makan. Kandungan vitamin C dan mineral yang terkandung di dalam buah oren dapat mencegah diri anda daripada mendapat penyakit dan dapat mengawal tekanan darah.

5) Sucralose

kandungan sucralose turunkan berat badan dengan cepat

Sucralose merupakan gula artifak yang mempunyai 0% kalori. Ia amat sesuai untuk mereka yang menghadapi penyakit diabetis serta anda yang inginkan pemakanan diet seimbang. Kandungan ini bertindak memberikan keselesaan, kesedapan dan kesihatan yang lebih baik untuk tubuh badan anda.

Kelebihan Dan Fungsi Neura

Neura pakar dalam menurunkan berat badan anda secara berkesan dengan cepat dan pantas hanya dengan 3 cara yang mudah. Buka, tuang dan minum pun membuatkan anda tidak perlu susah payah nak beli dan bancuh air lemon sendiri, malah Neura mempunyai kandungan yang sangat berkhasiat dan sesuai bagi anda yang ingin menurunkan berat badan dengan pantas. Terdapat banyak fungsi dan kelebihan Neura terhadap tubuh badan seseorang.

kebaikan neura

 • Kandungan yang Tinggi Dengan Vitamin C – Vitamin C menyerap ke dalam tubuh badan anda menjadikan anda bertenaga sepanjang hari dan meningkatkan metabolisma serta menyingkirkan toksin dalam badan.
 • Mengurangkan Berat Badan Secara Semulajadi – Berat badan akan turun secara semulajadi kerana Neura sentiasa membakar lemak anda yang berlebihan.
 • Melawaskan Proses Pembuangan Air – Proses pembuangan air akan berjalan dengan lebih mudah dan teratur kerana Neura bukan sahaja mengelokkan sistem penghadaman dan pencernaan, tetapi ia juga memudahkan toksin anda dikeluarkan dan proses pembuangan terjadi.
 • Mengeluarkan Toksin Badan – Toksin badan yang terjadi akibat pemakanan yang tidak terjaga dan juga disebabkan makanan yang berlebihan dan tidak diperlukan akan disingkirkan dengan cara mudah hanya dengan minum Neura.

kebaikan neura dari lemon bantu turunkan berat badan dengan pantas

 • Mengempiskan Perut – Apabila toksin sudah disingkirkan, lemak yang keras didalam perut akan cair dan keluar, akhirnya perut akan menjadi lebih kempis, kurus dan ramping. Pasti anda akan berpuas hati dengan kesannya.
 • Membekalkan Tenaga Dan Atasi Keletihan – Tenaga diperlukan sepanjang hari tetapi anda tidak perlu risau kerana Neura sangat berkesan dalam membekalkan tenaga dan mengatasi keletihan tidak kira lelaki atau perempuan.
 • Mencantikkan Kulit – Kulit akan lebih anjal, cerah, licin dan cantik dengan pengambilan Neura kerana ia sangat kaya dengan vitamin C dan mineral.
 • Memelihara mata – Khasiat Neura juga dapat merawat penyakit yang berkaitan dengan mata dan mengelokkan pandangan mata.

menurunkan kadar kolesterol dengan buah goji

 • Mengurangkan Kadar Kolestrol – Bagi anda yang ingin kurus dan turunkan berat badan dengan cepat, pantas dan berkesan, Neura merealisasikan impian anda dengan cara membakar kolestrol anda dengan mudah sehingga berat anda juga akan turun.
 • Meningkatkan Daya Imun dan Metabolisma Badan – Daya imun atau daya ketahanan badan akan lebih kuat kerana kandungan Neura mempunyai pelbagai vitamin, protein dan mineral yang membuatkan badan berasa sangat bertenaga dan dalam masa yang sama metabolisma badan akan menjadi lebih kuat serta menyingkirkan toksin yang tidak diperlukan. Justeru, berat badan akan turun dengan cepat dan pantas.

Cara Penyediaan Dan Pengambilan Neura

cara pengambilan neura cara untuk kuruskan perut dengan cepat

Bagi anda yang ingin mengamalkan Neura dengan cara yang pantas dan berkesan, anda boleh menuangkan serbuk neura ke dalam cawan dan masukkan air putih, sama ada air suam, bersuhu normal ataupun sejuk juga tidak menjadi masalah, kemudian kacaukan air tersebut sehingga sebati dan terus minum Neura. Ia sangat mudah dan ringkas.

Testimoni Mereka Yang Telah Menggunakan Neura

feedback neura turunkan berat badan hasil guna neura turunkan berat badan testimoni neura turunkan berat badan

Senarai Harga Neura

 • 1 botol Neura – RM90 sahaja
 • (Combo DUO) 2 botol Neura RM120 SM/ RM125 SS. Anda akan jimat RM60 dan mendapat FREEGIFT bernilai RM101.90
 • (Combo GEM) 3 botol Neura RM170 SM/ RM175 SS. Anda dapat jimat RM100 dan menerima FREEGIFT bernilai RM106.90 (HOT SALE)
 • (Combo GOLD) 4 botol Neura RM210 SM/ RM215 SS. Anda jimat RM150 serta mendapat FREEGIFT yang bernilai RM126.80

Pembelian 2 botol ke atas akan dapat Postage PERCUMA.

kurus secara semulajadi dan cepat dengan neura

Dapatkan Neura Hari Ini Juga!

Ramai yang telah menggunakan Neura dan kebanyakannya amat berpuas hati dengan khasiat serta kesan yang telah mereka alami. Neura mampu menurunkan berat badan mereka dengan cepat, pantas dan berkesan berbanding produk kurus yang berada di pasaran kini. Inilah peluang buat anda yang ingin mengubah kehidupan anda untuk lebih sihat, cantik dan bergaya. Tiada lemak, tiada kolestrol dan tiada berat badan yang berlebihan lagi. Jom turunkan berat badan anda bersama Neura!

dapatkan neura hari ini online

NEURA | TURUNKAN BERAT BADAN DENGAN CEPAT DAN PANTAS
Hubungi: Tekan untuk telefon (018-3978374) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook:  Sihat dan Gojes

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: