Review
May 6, 2018, 7:25am

Khasiat dan Kebaikan Madu Kelulut


kebaikan madu kelulut asli

Madu kelulut adalah madu asli yang dihasilkan oleh lebah kelulut yang tidak bersengat seperti lebah madu biasa dan ia terdapat di semua kawasan tropika dan sub tropika dunia iaitu Asia Tenggara, Afrika dan lain-lain lagi. Sarang lebah kelulut sangat kaya dengan propolis berbanding dengan sarang lebah asli. Propolis adalah bahan semulajadi ataupun campuran resin yang dihasilkan oleh tunas pokok dan sumber botani lain oleh madu lebah.

khasiat dan kebaikan madu kelulut

Untuk pengetahuan anda, propolis bermaksud pelindung sarang yang bersifat antibiotik, anti bakteria dan anti kulat. Ia mencegah kulat dan bakteria lain menghampiri sarang dan melindungi sarang lebah kelulut dengan kuat. Dengan perlindungan daparida propolis yang sangat kaya dengan pelbagai vitamin dan mineral, madu lebah kelulut juga sangat berkualiti dan mempunyai pelbagai khasiat.

Khasiat dan Kebaikan Madu Kelulut

kenapa madu kelulut ada kebaikan

Madu kelulut sangat kaya dengan pelbagai zat dan ia dihasilkan oleh lebah-lebah kelulut yang terdiri daripada pelbagai spesies. Tahukah anda madu yang dihasilkan oleh lebah kelulut ini lebih berkhasiat daripada madu lebah biasa? Sudah tentu! Ia telah dikaji dan terdapat perbezaan antara kandungan madu dan keasidan madu lebah kelulut berbanding madu lain. Madu kelulut mempunyai asid fenilpropionik dan asid P-coumaric yang dapat mengurangkan risiko kanser dan penyakit tertentu. Mari kita lihat khasiat dan kebaikan madu kelulut.

1. Membekalkan Tenaga

kebaikan madu kelulut bekalkan tenaga

Madu kelulut terbukti membekalkan tenaga kepada anda sama ada lelaki mahupun wanita. Ia terbukti dapat meningkatkan tenaga dalaman dan luaran di mana anda tidak akan letih, penat dan lemah lagi dalam membuat aktiviti seharian, meningkatkan tenaga batin dan seksual, meningkatkan kesuburan hormon dan kualiti sperma lelaki dan juga menjadikan anda lebih sihat dan kuat.

2. Melindungi Dan Merawat Kanser

kebaikan madu kelulut rawat kanser

Asid yang terkandung di dalam madu asli kelulut ini berfungsi merawat kanser terutamanya kanser perut, payudara dan lain-lain lagi. Ia mempunyai kandungan asid fenilpropionik dan asid P-coumaric yang sangat kaya dengan anti oksidan dan bersifat anti radang yang boleh menghilangkan pembentukan kanser. Sel-sel kanser yang membiak dan telah lama ada juga dapat dikurangkan dan dirawat dengan baik. Mudah dan hebatkan?

3. Mencantikkan Kulit Wajah Dan Badan

kebaikan madu kelulut untuk cantik

Madu kelulut yang kaya dengan vitamin, mineral dan zat semulajadi menjadikan madu ini bersifat anti penuaan, anti radang, anti kanser dan juga sangat kaya dengan anti oksidan. Sifat madu kelulut ini menjadikan tubuh badan anda makin sihat dan kulit wajah makin cantik. Ia akan melambatkan proses penuaan dan kedutan dimana ia menyalurkan segala zat ke dalam kulit anda justeru membolehkan kulit menjadi lebih anjal, halus, cerah dan cantik.

4. Merawat Sel Dan Luka Rosak

kebaikan madu kelulut rawat luka

Madu kelulut dapat merawat sel-sel kulit yang rosak justeru ia akan menghasilkan sel-sel baru. Luka rosak dalaman dan luaran akan mudah di rawat kerana sel-sel baru akan membentuk dengan sempurna. Pentingnya mengambil madu kelulut dalam kehidupan anda kerana ia juga akan merawat luka-luka seperti jerawat, parut, luka akibat bersalin, luka akibat kencing manis dan sebagainya.

5. Mengawal Gula Darah Dan Menurunkan Kadar Glukosa

kebaikan madu kelulut turunkan gula

Terlebih gula di dalam darah mengakibatkan berlakunya penyakit kronik seperti kencing manis, darah tinggi, sakit jantung, saluran buluh darah tersumbat dan sebagainya. Pengambilan madu kelulut dapat mengawal gula darah dan menurunkan kadar glukosa di dalam badan justeru ia akan merawat masalah organ dalaman seperti ginjal dan sebagainya.

6. Menstabilkan Mental Dan Emosi

kebaikan madu kelulut stabilkan emosi

Sekiranya anda mempunyai masalah atau jenis yang sangat sibuk, pengambilan madu kelulut dapat menstabilkan emosi anda di mana anda akan lebih tenang dan tidak tertekan seperti selalu. Emosi anda akan lebih stabil kerana khasiat madu kelulut bukan sahaja dari fizikal, tetapi juga aalaman emosi dan mental.

7. Meningkatkan Kesuburan Dan Mengimbangkan Hormon

kebaikan madu kelulut tingkatkan hormon

Madu kelulut boleh mengimbangi hormon badan seseorang seperti wanita yang mengalami haid dan sebagainya. Selain itu, ia juga bertindak meningkatkan kesuburan lelaki dan wanita dari segi hormon estrogen dan testosteron. Hebatnya, madu juga merupakan salah satu makanan sunnah yang ramai orang amalkan bagi ikhtiar hamil.

Redfar Hachimitsu – Madu Kelulut Kemaman

kebaikan madu kelulut redfar kemaman

Redfar Hachimitsu adalah madu kelulut 120% bersifat asli yang dihasilkan di salah sebuah ladang di Kemaman, Terengganu. Redfar Hachimitsu adalah madu kelulut asli yang dikeluarkan dan dibungkuskan dalam bentuk sachet atau bungkusan kecil. Syarikat Redfar Global yang merupakan syarikat pengeluaran produk madu asli Kemaman ini menggunakan nama Redfar Hachimitsu yang bermaksud madu di dalam bahasa Jepun.

suplimen terbaik kebaikan madu kelulut

Untuk pengetahuan anda, Redfar Hachimitsu dikeluarkan bagi membantu anda mendapatkan produk asli tanpa bahan campuran dan kimia seperti yang banyak terdapat di pasaran luar terutamanya produk makanan kesihatan dan kecantikan. Dengan adanya Redfar Hachimitsu, rakyat Malaysia dapat menikmati produk madu asli tanpa apa-apa bahan pengawet. Madu ini telah diproses di makmal MARDI kemaman dan ia mempunyai jangka hayat yang sangat lama berbanding madu lain iaitu selama 2 tahun setelah menjalani proses pihak MARDI.

Khasiat Dan Kebaikan Redfar Hachimitsu

ladang madu terbaik kemaman

Redfar Hachimitsu sangat berkualiti dan mempunyai 1001 khasiat yang sangat hebat dengan berasaskan tiga sumber iaitu ia telah dibuat ujikaji oleh pakar dan telah terbukti dari sains dan penyelidikan. Selain itu, khasiat Redfar Hachimitsu juga dapat dilihat daripada zaman tradisional yang telah mula gunakan madu kelulut yang diambil secara asli dari propolis lebah kelulut tanpa menggunakan pengawet seperti yang dihasilkan daripada Redfar Hachimitsu dan akhir sekali adalah hadis Nabi SAW berkaitan madu yang membawa banyak kebaikan terhadap kesihatan tubuh badan seseorang.

cara dapatkan madu kelulut asli

Kebaikan Redfar Hachimitsu Kelulut Kemaman

 • Melindungi tubuh badan dari serangan bakteria, kuman, virus dan jamur.
 • Menahan dan menghalang serangan kuman.
 • Meningkatkan daya ingatkan dan menguatkan minda anda
 • Merangsang perkembangan otak anak-anak dan orang dewasa
 • Mencegah warga tua daripada cepat lupa dan nyanyuk
 • Meningkatkan imun sistem dan ketahanan badan anda
 • Meningkatkan kecergasan fizikal
 • Merangsang kesuburan dan seksualiti lelaki dan wanita
 • Membaiki sistem penghadaman dan pencernaan anda
 • Membaiki dan meningkatkan kesihatan sistem perkumuhan dan proses tubuh badan
 • Melambatkan proses penuaan wajah, meghilangkan kedutan dan garis halus di wajah
 • Mengawal stres, emosi dan perasaan tidak selesa seperti gelisah dan cemas
 • Mengimbangi dan menurunkan berat badan
 • Menyingkirkan kolestrol dan lemak dalam badan anda
 • Mengimbangi dan menurunkan kadar gula dalam darah
 • Menguatkan sel-sel badan dan pembuluh darah
 • Membersihkan segala kotoran lemak dan kolestrol tepu dalam badan dan darah
 • Menghalang saluran darah tersumbat dan menghalang sakit jantung

Kelebihan Redfar Hachimitsu – Madu Kelulut Kemaman

minum madu kelulut asli

Redfar Hachimitsu atau madu kelulut Kemaman ini dapat meningkatkan daya tahan badan seseorang dan pastinya banyak lagi khasiat yang boleh anda dapatkan. Selain itu, anda akan berasa sangat mudah dan perlu menggunakan Redfar Hachimitsu kerana tiada produk kesihatan lain yang 100% tanpa pengawet dan asli serta berkualiti seperti Redfar Hachimitsu ini. Terdapat banyak kelebihan madu kelulut asli Kemaman yang diperkatakan ini.

kelulut menghasilkan madu berkualiti tinggi

 • Bersaiz poket, kecil dan ringan
 • Asli, natural dan semulajadi tanpa pengawet dan bahan larangan
 • Mendapat kelulusan dan telah di uji kaji secara berkesan
 • Asli dari ladang madu di Kemaman
 • Harga murah, berpatutan dan mampu milik
 • Mempunyai pelbagai zat dan khasiat dalam kecantikan dan kesihatan
 • Boleh digunakan oleh lelaki dan wanita
 • Produk asli yang selamat dan halal
 • Peningkatan tenaga untuk semua lapisan masyarakat
 • Sebagai rawatan alternatif kepada semua masalah kesihatan
 • Mudah digunakan. Anda hanya perlu buka dan sedut sahaja untuk dapatkan khasiatnya
 • Mudah dibawa ke mana sahaja seperti tempat kerja, sekolah, balik kampung, perjalanan jauh, menonton wayang dan sebagainya.

Cara Pengambilan Redfar Hachimitsu

Redfar Hachimitsu boleh diambil dan diminum begitu sahaja. Namun sekiranya anda mengalami masalah kesihatan seperti cirit-birit, batuk dan sebagainya, terdapat tips pengambilan madu umumnya boleh anda ikuti. Untuk anda yang mengalami cirit-birit, anda boleh mencampurkan madu kelulut Redfar Hachimitsu dengan barli dan teh hijau bersama segelas air putih dan anda boleh minum sebelum sarapan dan juga sebelum tidur pada waktu malam.

Redfar Hachimitsu madu kelulut asli ubat batuk

Bagi anda yang mengalami masalah batuk-batuk pula, anda boleh menggunakan 2 cara.

Cara Pertama: Campurkan 1 biji bawang putih yang telah dihaluskan bersama 2 sudu kecil Redfar Hachimitsu madu kelulut. Anda boleh minum dalam kadar yang banyak iaitu 4 kali sheari dan perlu ulangi selama seminggu.

Cara Kedua: Campurkan 1 biji limau nipis yang diperah bersama 1 sudu kecil Redfar Hachimitsut madu kelulut di dalam gelas. Anda boleh meminumnya sebanyak 3 kali sehari.

petua atasi batuk dengan madu kelulut

Redfar Hachimitsu juga boleh diamalkan untuk merawat dan melegakan banyak jenis penyakit. Anda boleh mengamalkannya dengan begitu sahaja.

Harga Madu Kelulut Kemaman – Redfar Hachimitsu

Redfar Hachimitsu atau madu kelulut Kemaman sangat murah dan berpatutan. Anda semua mampu mendapatkannya kerana ia benar-benar dijual dengan harga yang mampu milik. Redfar hachimitsu ini juga mempunyai pelbagai jenis set madu iaitu set tester, set half moon dan juga set full moon. Menarik kan?

Bagi set tester, anda akan menerima madu kelulut Kemaman ini sebanyak 7 sachet serendah harga RM 23 sahaja, manakala untuk set half moon terdapat 15 sachet yang dapat anda miliki dengan harga RM 48. Akhir sekali, anda boleh dapatkan set full moon yang sebanyak 30 sachet dengan harga RM90. Ia sangat berpatutan dengan khasiatnya yang cukup hebat dan tidak ada pada madu-madu lain. Kesemua madu ini akan dipost kepada anda dan memudahkan anda yang berada jauh dari Kemaman untuk dapatkannya.

Testimoni Mereka Yang Menikmati Redfar Hachimitsu Atau Madu Kelulut Kemaman

testimoni pengguna madu kelulut asli kemaman testimoni pengguna madu kelulut asli kemaman testimoni pengguna madu kelulut asli kemaman

Dapatkan Madu Kelulut Travel Pack Dari Redfar Hachimitsu Sekarang

Ramai yang telah menggunakan Redfar Hachimitsu dan mereka sangat berpuas hati dengan khasiatnya. Madu kelulut Kemaman asli ini berkesan menghilangkan sakit demam, selsema, batuk-batuk dan pelbagai lagi masalah kesihatan. Ia juga sangat sedap dan enak diminum begitu sahaja dan juga dicampurkan ke dalam teh. Dengan kebaikan dan khasiatnya yang berkesan 120% dan berkali ganda, inilah minuman asli yang wajib anda gunakan untuk kesihatan anda sekeluarga.

MADU KELULUT ASLI REDFAR HACHIMITSU | ASLI DAN BERKUALITI
Hubungi: Tekan untuk telefon (013-9060510) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Redfar Hachimitsu
Instagram: @redfarhachimitsu

Jom order madu kelulut Redfar Hachimitsu SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order madu kelulut Redfar Hachimitsu SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order madu kelulut Redfar Hachimitsu SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: