Review
May 11, 2019, 12:57pm

Kereta Sewa Vellfire Murah di Kota Kinabalu


Percutian bersama keluarga sudah pasti menjadi satu perkara yang diidam – idamkan oleh anda. Anda pasti akan rasa berpuas hati sekiranya dapat membawa satu keluarga berjalan – jalan dan melupakan semua masalah yang ada. Salah satu destinasi yang anda patut bawa keluarga anda adalah Kota Kinabalu. Hal ini kerana, bandar yang terletak di negeri Sabah ini mempunyai pelbagai tempat menarik dan kepelbagaian budaya yang sesuai untuk dinikmati oleh seisi keluarga.

dapatkan kereta sewa vellfire kota kinabalu sebelum bercuti

Ibu negeri Sabah ini juga boleh memberikan ketenangan kepada anda dengan pemandangan laut dan gunung – ganang yang indah. Jika anda mahu ke sini bersama keluarga, maka anda perlu mendapatkan perkhidmatan kereta sewa agar anda serta keluarga mempunyai perjalanan yang selesa ketika berada di sini. Anda boleh mengikuti tips – tips di bawah untuk panduan menyewa kereta di Kota Kinabalu agar percutian anda di bandar ini lancar dan menjimatkan masa.

kereta sewa vellfire kota kinabalu sekarang

5 Panduan Menyewa Kereta Di Kota Kinabalu

 • Bayar Tempahan Terlebih Dahulu

Sekiranya pihak penyewa mahu anda membayar tempahan ataupun deposit terlebih dahulu, ini bermakna kadar sewaan yang diberikan adalah jauh lebih murah. Penyewa di Kota Kinabalu perlu memastikan kereta yang diberikan kepada anda tidak diambil oleh pelanggan lain dan juga anda tidak perlu membayar lebih dari kadar yang telah dijanjikan ketika anda mahu mengambil kereta sewa tersebut.

kereta sewa vellfire kota kinabalu dengan kredit kad

 • Semak Kerosakan Kereta Sewa

Ketika anda mengambil kereta sewa yang diberikan, anda harus menyemak kereta tersebut dari segi prestasi dan juga kebersihan kereta sewa. Anda boleh menyemak kerosakan dengan melihat keadaan sekeliling kereta serta menyemak bahagian enjin kereta dan beritahu penyewa sekiranya terdapat sebarang kerosakan yang sedia ada. Hal ini kerana anda tidak perlu menanggung kos tambahan sekiranya penyewa mahu mengecas anda atas sebarang kerosakan.

kereta sewa vellfire kota kinabalu tanpa ragu-ragu

 • Pastikan Tiada Had Kilometer

Kebanyakan syarikat kereta sewa akan memberikan had kilometer yang anda boleh gunakan ketika anda menggunakan kereta sewa yang mereka berikan. Jadi, anda perlu mencari syarikat kereta sewa yang tidak memberikan had kilometer untuk anda gunakan supaya anda boleh pergi ke mana sahaja yang anda mahukan tanpa perlu risau tentang had tersebut.

kereta sewa vellfire kota kinabalu persona

 • Minyak Petrol

Syarikat kereta sewa selalunya akan meminta anda untuk mengisi semula petrol dengan penuh sebelum anda pulangkan kereta sewa dan anda boleh menjimatkan petrol anda dengan mengisi minyak berdekatan dengan pejabat di mana anda perlu pulangkan semula kereta tersebut. Anda tidak perlu risau dengan minyak petrol yang berkurangan sekiranya anda mengikut tips ini.

kereta sewa vellfire kota kinabalu bersama minyak

 • Pantau Harga Dengan Membandingkan Laman Web

Sudah pasti anda mahu menyewa kereta dengan harga yang paling murah, bukan? Jika anda mahu harga yang paling berpatutan, anda harus melakukan sedikit kajian sebelum anda membuat keputusan untuk menyewa dengan syarikat tersebut. Anda boleh lihat harga di laman web dan juga kelebihan sesuatu syarikat sebelum anda menyewa kereta kerana ia akan memudahkan perjalanan anda sendiri.

booking kereta sewa vellfire kota kinabalu

Daeng Travel & Tours – Sewa Vellfire Murah di Kota Kinabalu

Jika anda membawa keluarga yang besar dan mahukan perjalanan yang selesa, anda dinasihatkan untuk menyewa MPV seperti Vellfire untuk membawa keluarga anda berjalan – jalan di seluruh Kota Kinabalu. Kalau anda nak perkhidmatan sewa vellfire murah di Kota Kinabalu, anda boleh mendapatkan servis dari Daeng Travel & Tours. Mereka menyediakan servis sewa Vellfire yang dijamin akan memuaskan hati anda.

kereta sewa vellfire kota kinabalu di sabah

Mereka merupakan syarikat yang berpengalaman dan telah lama menjalankan perniagaan kereta sewa di Kota Kinabalu. Mereka mempunyai kepakaran dalam menguruskan sewa Vellfire Kota Kinabalu serta pelanggan – pelanggan mereka. Apabila anda sampai sahaja di bandar Kota Kinabalu, anda boleh mendapatkan servis sewa Vellfire dari Daeng Travel & Tours.

kereta sewa vellfire kota kinabalu trusted

Model Kereta Sewa Yang Ditawarkan Oleh Daeng Travel & Tours

Selain dari kereta sewa Vellfire Kota Kinabalu, anda juga boleh mendapatkan pelbagai lagi model – model kereta untuk disewa. Berikut adalah model yang anda boleh dapati di Daeng Travel & Tours.

 • Kereta Kompak

Kereta kompak merupakan kereta yang sesuai digunakan sekiranya anda mempunyai keluarga yang kecil ataupun anda sedang melancong secara solo dan juga sedang mempunyai urusan perniagaan. Kereta kompak adalah kereta yang senang meluncur di jalan raya kerana saiznya yang kecil dan tidak memerlukan anda untuk bersesak. Selain itu, ia juga menjimatkan minyak petrol.

Model kereta kompak yang disediakan oleh Daeng Travel & Tours adalah;

 • Viva 1.0 (A)

kereta sewa vellfire kota kinabalu mesra pelancong

 • Axia 1.0 (A)

kereta sewa vellfire kota kinabalu axia

 • Myvi 1.3 (A)

kereta sewa vellfire kota kinabalu myvi baru

 • Myvi 1.5 (A)

kereta sewa vellfire kota kinabalu murah gila

 • Kereta Sedan

Kereta jenis sedan mempunyai ruang yang lebih luas dan boleh memuatkan sehingga 5 – 6 orang pada satu – satu masa. Ia mempunyai ruang but yang luas dan membolehkan anda untuk meletak barang – barang yang diperlukan di bahagian but tersebut. Ia juga mempunyai ruang dalaman yang selesa untuk anda merehatkan kaki dan juga badan di dalam kereta setelah perjalanan yang jauh.

Model kereta sedan yang disediakan oleh Daeng Travel & Tours adalah;

 • Saga 1.3 (A)

kereta sewa vellfire kota kinabalu

 • Bezza 1.3 (A)

kereta sewa vellfire kota kinabalu malaysia

 • Persona 1.6 (A)

kereta sewa vellfire kota kinabalu persona

 • Vios 1.5 (A)

kereta sewa vellfire kota kinabalu vios

 • Honda City 1.5 (A)

kereta sewa vellfire kota kinabalu honda

 • Kereta Multi – Purpose Vehicle (MPV)

Kereta jenis MPV pula adalah lebih sesuai sekiranya anda mempunyai keluarga yang besar dan mahukan kereta yang mampu membawa anda bersama keluarga sambil memberikan pengalaman yang selesa ketika anda menaiki kenderaan. MPV boleh memuatkan sehingga 12 orang mengikut jenis MPV tersebut. Jadi, anda boleh mendapatkan kenderaan jenis MPV sekiranya anda bercadang untuk membawa keluarga yang besar bersama anda.

Model kereta MPV yang ditawarkan oleh Daeng Travel & Tours adalah;

 • Alza 1.5 (A)

kereta sewa vellfire kota kinabalu_35

 • Exora 1.6 (A)

kereta sewa vellfire kota kinabalu booking

 • Avanza 1.5 (A)

kereta sewa vellfire kota kinabalu murah

 • Innova 2.0 (A)

kereta sewa vellfire kota kinabalu sekitar sabah

 • Starex 2.0 (A)

murah gila kereta sewa vellfire kota kinabalu

 • Vellfire 2.4 (A)

kereta sewa vellfire kota kinabalu dapatkan sekarang

 • Van

Model van amat sesuai untuk disewa jika anda perlu membawa barangan yang banyak dan juga orang yang ramai. Van adalah lebih baik untuk disewa sekiranya anda mempunyai lebih dari 10 orang bersama anda ataupun anda sedang bercuti bersama keluarga yang besar.

Model van yang ditawarkan oleh Daeng Travel & Tours adalah;

 • Hiace 2.5 (M)

kereta sewa vellfire kota kinabalu terjamin murah

 • Urban 3.0 (M)

kereta sewa vellfire kota kinabalu juga van

 • SUV

SUV (Sport – Utility Vehicle) juga merupakan kenderaan untuk orang yang berkeluarga. Ia meneydiakan 7 tempat duduk yang luas dan selesa bagi sesiapa yang membawa keluarga yang besar. Perbezaan antara SUV dan MPV hanyalah dari segi saiz di mana SUV adalah lebih kecil berbanding dengan MPV. Jadi, ia adalah pilihan yang lebih baik bagi anda yang lebih sukakan kenderaan yang lebih kecil.

Antara model SUV yang ditawarkan oleh Daeng Travel & Tours adalah;

 • Fortuner 2.5 (A)

kereta sewa vellfire kota kinabalu pacuan empat roda

 • 4WD

Anda boleh menyewa 4×4 sekiranya anda merupakan seorang yang menyukai cabaran. Enjin kereta 4×4 amat berkuasa dan boleh digunakan bagi anda yang mahu melakukan pengembaraan di tempat – tempat yang mencabar.

Model 4WD yang ditawarkan oleh Daeng Travel & Tours adalah;

 • Hilux 3.0 (A)

kereta sewa vellfire kota kinabalu hilux

Kelebihan Sewa Vellfire Murah Di Kota Kinabalu Dari Daeng Travel & Tours

Anda akan mendapat pelbagai kelebihan yang anda tidak boleh dapat di syarikat kereta sewa lain. Sekiranya anda menyewa Vellfire atau apa sahaja model dari Daeng Travel & Tours, antara kelebihan – kelebihan yang anda akan nikmati termasuklah;

 • Kereta Yang Bersih Dan Selesa

Kereta yang anda bakal sewa sudah semestinya akan berada di dalam keadaan yang bersih dan selesa. Hal ini kerana, Daeng Travel & Tours akan memastikan kereta yang disewa kepada pelanggan akan dicuci terlebih dahulu serta menyembur kereta tersebut dengan pewangi. Anda tidak akan menemui sebarang serangga atau sampah di dalam kereta yang disewa dari Daeng Travel & Tours.

kereta sewa vellfire kota kinabalu dijamin murah

 • Prestasi Yang Mantap

Setiap kereta yang disewa dari Daeng Travel & Tours  akan diberikan servis secara berkala dan minyak hitam akan ditukar untuk memastikan pelanggan mempunyai perjalanan yang lancar ketika mereka menyewa kereta daripada mereka. Maka, anda tidak perlu risau lagi kereta rosak di tengah jalan sekiranya anda memilih untuk menggunakan perkhidmatan kereta sewa dari Daeng Travel & Tours. Pemeriksaan kereta juga akan dilakukan sebelum ianya diserahkan kepada pelanggan.

dapatkan kereta sewa vellfire kota kinabalu

 • Harga Yang Berpatutan

Apabila berbicara tentang harga, anda pasti akan memilih untuk menyewa dari Daeng Travel & Tours. Hal ini kerana, mereka akan memastikan para pelanggan menerima harga yang sangat murah dan salah satu tujuan mereka juga adalah untuk membantu para pelanggan yang kurang mampu. Anda boleh menyewa sebuah kereta hanya dari RM69/hari. Ia adalah kadar termurah yang anda akan temui di bandar Kota Kinabalu.

 • Staff Yang Friendly Dan Sangat Membantu

Setiap staff yang bekerja di Daeng Travel & Tours akan dilatih terlebih dahulu tentang cara menguruskan para pelanggan. Anda boleh bertanyakan apa sahaja soalan kepada mereka dan mereka pasti akan menjawab dengan baik dan berhemah. Selain itu, mereka juga mesra pelanggan jadi anda akan menerima layanan bertaraf 5 bintang dari staff Daeng Travel & Tours.

kereta sewa vellfire kota kinabalu dipercayai selamat

 • Perkhidmatan Yang Berkualiti Dan Cekap

Di Daeng Travel & Tours, mereka percaya bahawa kepuasan pelanggan adalah perkara utama yang perlu diambil kira. Jadi, anda akan menerima perkhidmatan yang berkualiti dan cekap dari mereka. Jadi, jangan tunggu lagi, dapatkan perkhidmatan kereta sewa dari Daeng Travel & Tours dan anda pasti akan mendapatkan servis yang berkualiti dan bertaraf 5 bintang.

kereta sewa vellfire kota kinabalu cantik

Cara Membuat Tempahan

Cara untuk membuat tempahan Vellfire menggunakan Daeng Travel & Tours adalah amat mudah. Anda boleh mengikuti langkah – langkah tersebut di website Daeng Travel & Tours.

kereta sewa vellfire kota kinabalu untuk pelancong

 1. Cari tarikh perjalanan serta lokasi pick – up yang diingini.
 2. Senarai kereta sewa akan dipaparkan. Anda boleh memilih Vellfire atau kereta yang diingini dengan menekan butang BOOK NOW.
 3. Pilih add – on yang diingini (pilihan). Jika anda tidak berminat dengan sebarang add – on, anda boleh menekan butang seterusnya.
 4. Isi nama, emel dan sebagainya.
 5. Semak tempahan anda. Jika ada perubahan, anda boleh kembali ke paparan sebelum ini dan edit.
 6. Buat bayaran. Waktu ini anda akan diarahkan ke satu paparan pembayaran billplz untuk pembayaran deposit.
 7. Tempahan lengkap. Simpan booking number dan anda boleh mula mendapatkan kereta sewa anda.

Testimoni Pelanggan Daeng Travel & Tours

kereta sewa vellfire kota kinabalu sekitar kawasan sabah kereta sewa vellfire kota kinabalu mudah kereta sewa vellfire kota kinabalu dipercayai ramai

Dapatkan Perkhidmatan Kereta Sewa Airport Kota Kinabalu Sekarang!

DAENG TRAVEL & TOURS | PERKHIDMATAN KERETA SEWA VELLFIRE TERBAIK DI KOTA KINABALU
Hotline : Tekan untuk telefon (014-3557102) | Tekan untuk WhatsApp
Website : https://www.daengrentacar.com/
Facebook : Daeng Car Rental & Tours

Alamat :
E34-2, 1st Floor, Block E, Kepayan Perdana Commercial Centre, Jalan Kepayan , Kota Kinabalu, Sabah

Jom dapatkan perkhidmatan kereta sewa di airport Kota Kinabalu SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom dapatkan perkhidmatan kereta sewa di airport Kota Kinabalu SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom dapatkan perkhidmatan kereta sewa di airport Kota Kinabalu SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: