Review
Jul 17, 2018, 5:16am

Kereta Sewa Starex Di Kuala Lumpur


kereta sewa starex untuk meeting

Percutian atau menghadiri mesyuarat mungkin kurang menyeronokkan apabila tidak mempunyai kenderaan untuk ke sana. Ada beberapa panduan penting sebelum anda mengambil keputusan untuk mendapatkan perkhidmatan kereta sewa ini demi keselamatan dan keselesaan. Paling penting, ia juga untuk mengelakkan kita ‘patah kaki’ kerana tiada kenderaan awam untuk bergerak dan bengkak kaki kerana berjalan terlalu banyak.  

bercuti dengan kereta sewa starex

Kali ini kami akan memberikan anda tips atau panduan yang boleh anda gunakan ketika mencari kereta untuk disewa. Antara tips penting yang perlu anda tahu ialah;

Tips #1 – Pilih Kereta Sewa Dengan Harga Yang Berpatutan

Percutian lebih berbaloi apabila wang yang anda bawa banyak dihabiskan untuk membeli cenderamata. Elak membazirkan wang untuk menyewa kereta sewa yang mahal dan tidak masuk akal. Perkara pertama yang perlu dipertimbangkan jika mahu menyewa kereta adalah harga yang berpatutan. Biasanya, anda akan dikenakan deposit terlebih dulu sebagai tempahan awal supaya ada kereta yang disediakan.

harga kereta sewa starex kl

Walaupun setiap syarikat mengenakan bayaran yang berbeza, tetapi anda perlu tahu bahawa kereta jenis compact car seperti Kancil, Viva, MyVi dan sebagainya adalah bawah RM100 sehari pada hari biasa. Manakala, kereta jenis Sedan seperti Toyota Vios, Nissan Sentra, Nissan Latio dan sebagainya berharga lebih RM100 sehari pada hari biasa. Kereta MPV seperti Mitsubishi Grandis, Toyota Inova, Nissan Serena, Toyota Avanza dan sebagainya pula berharga lebih RM200 sehari pada hari biasa.

Tips #2 – Tentukan Jumlah Muatan (Pax)

Apabila anda sampai di syarikat khidmat kereta sewa, pastikan anda memilih jenis kenderaan yang sesuai dengan muatan keluarga anda.

muatan kereta sewa starex

Jika anda terdiri daripada tiga hingga empat orang, kereta jenis Sedan adalah paling sesuai. Bagi yang mempunyai keluarga besar, kereta jenis MPV adalah pilihan yang tepat. Bagi anda yang bercuti berpasangan, compact car sudah memadai. Buat apa anda membayar lebih sedangkan anda boleh berjimat?

Tips #3 – Pastikan Keadaan Kereta Sewa Selamat Dan Terjamin Untuk Perjalanan Lancar

Ramai orang hanya memikirkan untuk mendapatkan kereta sewa yang menarik dan bersih tanpa menitikberatkan tentang keselamatan sepanjang bercuti.

kelancaran kereta sewa starex

Misalnya, memastikan sama ada kenderaan sewa tersebut mempunyai insuran dan cukai jalan atau tidak. Perhatikan juga sama ada brek, lampu, penghawa dingin, signal dan sebagainya adalah di dalam keadaan selamat.

Tips #4 – Pilih Kereta Jimat Minyak Jika Anda Mementingkan Bajet

Tip terbaik untuk menyewa kenderaan adalah memilih kenderaan yang jimat minyak.

kereta sewa starex jimat minyak

Jangan kerana mahu kelihatan bergaya, anda telah membazirkan banyak wang semata-mata untuk menyewa kereta berbanding mengutip kenangan dan membawa pulang cenderamata. Selamat menyewa kereta dengan bijak!

Kereta Sewa Starex – MPV Mewah Untuk Meeting Rasmi Dan Penting Di Kuala Lumpur

Ingin menghadiri mesyuarat penting di Kuala Lumpur tetapi tiada kenderaan yang sesuai untuk anda? Sekarang ini tidak perlu risau kerana Syarikat Kereta sewa Anggun Rental Cal dapat membantu anda atasi kerisauan ini. Hal ini demikian kerana mereka akan memberikan anda perkhidmatan yang baik bersesuaian dengan bajet anda. Anda juga tidak lagi pening untuk memikirkannya dan perjalanan anda bertambah cepat dan sempurna.

enjin kereta sewa starex kl

Agensi sewa kereta ini adalah sebuah syarikat yang menyewa kereta untuk tempoh masa yang singkat, biasanya dari beberapa jam hingga beberapa minggu. Ia sering dianjurkan dengan pelbagai cawangan tempatan (yang membolehkan pengguna memulangkan kenderaan ke lokasi yang berbeza), dan terutamanya terletak berhampiran lapangan terbang atau kawasan bandar sibuk dan sering dilengkapi dengan laman web yang membolehkan tempahan dalam talian.

Kereta Sewa Starex Dengan Ruang Dalaman Yang Luas

Pintu gelongsor untuk keluar masuk ke dalam kabin ada di kedua-dua sisinya. Biarpun tidak berfungsi secara automatik seperti yang ada pada Alphard misalnya, ia tetap mesra pengguna dan mudah diaplikasikan. Masuk ke dalam kabin Starex, anda pasti kagum dengan ruang yang ditawarkannya. Setiap tempat duduknya dibalut dengan material kulit berwarna kuning cair.

seater kereta sewa starex

Tempat duduk hadapan sebenarnya boleh menempatkan tiga orang (termasuk pemandu) apabila tempat seakan-akan dulang minuman yang ada di tengahnya diangkat.

Kereta Sewa Starex Memiliki Ruang Simpanan Barang Pelbagai Saiz

Selain itu, MPV ini juga mempunyai ruang simpanan barang pelbagai saiz. Kebolehan kawalan ketika memandu masuk dan keluar di ruang parkir pernah dipersoalkan.

rekabentuk kereta sewa starex

Namun kerisauan itu hilang sebaik sahaja anda memutarkan stereng roda lembut yang dibantu dengan penglihatan belakang melalui pengawasan kamera undur dan empat mata sensor pada bumper. Kawalannya di luar tanggapan. Bahkan radius pusingan lebih kecil daripada sesetengah pacuan empat roda. Bukan sahaja untuk membelok, malah membuat pusingan U pun bukanlah masalah besar dengan jentera ini.

Kereta Sewa Starex Dilengkapi Penghawa Dingin Paparan LCD Skrin Sentuh

Penumpang di bahagian belakang tidak perlu merungut kepanasan kerana corong pendingin hawa boleh didapati di bahagian sisi bumbung. Setiap baris tempat duduknya juga menyediakan ruang kaki yang luas untuk keselesaan semua.

paparan lcd kereta sewa starex

Papan pemuka kabin dipisahkan dengan warna hitam dan kelabu. Nampak ringkas, ruang ini turut memuatkan sistem audio jenama Pioneer dengan paparan LCD skrin sentuh. Paparan ini bertindak sebagai kamera sebaik sahaja gear undur dimasukkan

Kereta Sewa Starex Prestasi Enjin Yang Baik

prestasi kereta sewa starex

Enjin turbo diesel dengan ciri Variable Geometry Turbocharger (VGT) didakwa menghasilkan kuasa tork maksimum 392 Nm ketika kelajuan enjin mencecah 2,000 hingga 2,500 rpm.

Kereta Sewa Starex Murah, Bersih, Selamat

Kepada mereka yang ingin perkhidmatan sewa kereta Hyundai Starex, usah risau dan ragu-ragu kerana kereta sewa mereka  ini sentiasa dalam keadaan bersih dan murah dan yang paling penting selamat untuk dipandu.

dashboard kereta sewa starex

Memandu Starex akan membuatkan anda berasa lebih yakin dan selamat. Hyundai menjamin prestasi yang baik, dilengkapi dengan kebolehpercayaan yang lasak dan mesra alam. Juga, sistem beg udara yang dioptimumkan direka untuk melindungi pemandu dan penumpang daripada bahaya.

8 Kelebihan Menggunakan Perkhidmatan Kereta Sewa Dari Anggun Rental Car

Terdapat beberapa sebab utama yang berjaya menarik orang ramai untuk menjadikan syarikat kereta sewa murah – Anggun Rental Car ini sebagai perkhidmatan kereta sewa di Kuala Lumpur ini. Antara sebabnya ialah:

Kereta Baru

kereta sewa starex baru

Anggun Rental Car sediakan kereta baru dari Model Perodua Axia, Myvi, dan Alza termasuk Proton Saga dan Exora serta MVP. Kereta-kereta ini disewakan terus kepada anda selepas keluar dari SHOWROOM, syarikat kereta sewa murah ini  menjanjikan kereta yang terbaik dari model terkini untuk anda!

Keselamatan

Keselamatan merupakan antara elemen penting yang dititikberatkan oleh syarikat ini kerana bagi mereka pelanggan adalah individu yang penting dan mereka harus menjaga kepentingan pelanggan dari semua aspek. Sebab itulah mereka akan sentiasa memastikan kenderaan berada dalam keadaan baik sebelum diserahkan pada pelanggan mereka.

penyelenggaraan enjin kereta sewa starex

Mereka juga akan memastikan setiap kenderaan di selenggara mengikut jadual yang ditetapkan. Seluruh bahagian kenderaan akan diteliti bagi memastikan ianya berfungsi dengan baik dan selamat. Sudah pasti anda sebagai pelanggan juga inginkan yang terbaik sewaktu melancong tanpa ada apa-apa masalah pada kenderaan yang dinaiki.

Kepelbagaian

Syarikat kereta sewa ini menyediakan pelbagai jenis kereta yang boleh digunakan untuk pemanduan anda semasa di sini. Anda boleh pilih sendiri kenderaan yang anda inginkan mengikut bajet dan modal yang tersedia. Anda boleh lihat sendiri model kereta yang ditawarkan khas buat para pelanggan mereka.

pilihan selain kereta sewa starex

Syarikat ini juga ada menyediakan senarai harga mengikut jenis model yang diingini oleh penyewa. Jadi inilah peluang kita untuk merasai sendiri kereta- kereta yang diidamkan walaupun masih belum berpeluang untuk memilikinya tetapi yang penting kita dapat memandunya.

Kebersihan

Syarikat Anggun Rental Car sangat mementingkan kebersihan kenderaan mereka kerana bagi mereka keselesaan pelanggan adalah keutamaan mereka. Sebelum mereka menyerahkan kenderaan kepada pelanggan, mereka akan membersihkan kereta dengan sebaiknya dan kereta akan diserahkan kepada pelanggan dengan keadaan bersih dan wangi.

kereta sewa starex bersih wangi

Anda sebagai pemandu pasti akan lebih seronok untuk memandu kenderaan menuju ke destinasi yang ditetapkan.

Cekap dan Berpengalaman

Syarikat Anggun Car Rental mempunyai pengalaman menguruskan perkhidmatan kereta sewa lebih dari 5 tahun.

pengalaman kereta sewa starex kl

Semua jenis masalah telah mereka lalui. Ia menjadikan servis mereka bertambah mutu dan bertambah cekap demi memuaskan hati anda sebagai pelanggan setia mereka.

Mudah Berurusan

Anda tidak perlu datang ke pejabat mereka untuk membuat tempahan, cukup sekadar “Call , SMS , WHATSAPP” ke nombor telefon bahagian tempahan mereka untuk membuat tempahan.

kereta sewa starex mudah berurusan

Pihak Anggun Rental Car faham atas faktor kesibukan anda bekerja jadi mereka di situ ingin memudahkan anda dalam setiap transaksi yang anda buat bersama mereka.

Pengalaman Indah

Pengalaman sewa kereta bersama Anggun Rental Car pasti anda tidak akan lupakan!

pengalaman indah kereta sewa starex

Tiada tempat lain yang boleh memberikan pengalaman memandu Kereta Baru Dari Keluaran Terkini, kereta yang cukup Selesa dan Bersih, kemudahan membuat tempahan dan mudah berurusan.

Testimoni Pengguna

Anda juga boleh melihat banyak testimoni dari pelanggan – pelanggan yang telah menggunakan perkhidmatan sewa kereta melalui syarikat kereta sewa murah Anggun Rental Car ini di laman website mereka. Apabila anda melihat komen – komen positif dari pelanggan sebelum ini, pastinya anda akan lebih berkeyakinan untuk menyewa kenderaan dari syarikat ini.

testimoni pengguna kereta sewa starex testimoni pengguna kereta sewa starex testimoni pengguna kereta sewa starex testimoni pengguna kereta sewa starex testimoni pengguna kereta sewa starex

Jom Serlahkan Imej Diri Anda Dan Rakan Sekerja Anda Dengan Kereta Sewa Starex!

Pening kepala memikirkan kereta untuk mesyuarat nanti tambahan pula rakan sekerja nak tumpang? Anggun Rental Car ada penyelesaian untuk anda. Dengan menyewa MPV Hyundai Starex, anda dapat membuatkan perjalanan anda dan rakan sekerja anda teratur selain ruangnya selesa dan bersih serta berbau harum. Jadi tunggu apa lagi, hubungi Anggun Rental Car sekarang juga.

penyewa kereta starex

ANGGUN RENTAL CAR | KERETA SEWA HYUNDAI STAREX DI KUALA LUMPUR
Hotline: Tekan untuk telefon (011-55004434) | Link WhatsApp
Telefon Pejabat: Tekan untuk telefon (03-41311511)
Website: www.anggunrentacar.com

Alamat:
Anggun Car Rental
Jalan Wangsa Niaga, Wangsa Biz Avenue Off Jalan 34/26, 53300 Kuala Lumpur , Malaysia

Nak booking kereta sewa Anggun Car Rental SEKARANG?

Sila telefon ke +601155004434 atau WhatsApp SEKARANG!

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Nak booking kereta sewa Anggun Car Rental SEKARANG?

Sila telefon ke +601155004434 atau WhatsApp SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Nak booking kereta sewa Anggun Car Rental SEKARANG?

Sila telefon ke +601155004434 atau WhatsApp SEKARANG!