Review
Jan 21, 2019, 11:32am

Kereta Sewa Shah Alam dari RM90/sehari


Bandar Shah Alam adalah salah satu destinasi yang sangat menarik dan semakin terkenal di Selangor. Bandar Shah Alam yang pesat membangun dengan keindahan pepohon hijau kelihatan seperti sebuah bandar di dalam taman yang sangat cantik dan memukau. Bagi anda yang belum pernah menjejakkan kaki ke Shah Alam, anda boleh meluangkan masa dengan melawat pelbagai tempat menarik yang ada di sana seperti Masjid Biru dan lain-lain lagi.

kereta sewa shah alam murah

Jika kebetulan anda telah menginap di Shah Alam untuk urusan kerja, sambung belajar dan sebagainya tetapi masih belum meneroka Shah Alam, anda bolehlah meluangkan sedikit masa untuk bersiar di kawasan sekitar. Namun untuk mendapatkan perjalanan yang jauh lebih lancar dan menyeronokkan, ada baiknya jika anda menyewa kereta sewa di Shah Alam dari menggunakan sebarang pengangkutan awam.

pakej kereta sewa shah alam

Kelebihan Menaiki Kereta Sewa Shah Alam Berbanding Kenderaan Awam Untuk Tujuan Percutian

Memang tidak dinafikan yang bercuti dengan menggunakan kenderaan awam mempunyai kelebihannya yang tersendiri. Sebagai contoh dengan menaiki kenderaan awam anda tidak lagi perlu bersusah payah untuk memandu.

promosi kereta sewa shah alam

Tetapi, anda masih perlu tahu juga beberapa kelebihan yang ada pada kereta sewa Shah Alam terutama untuk tujuan percutian tersebut. Antara kelebihan jika bercuti dengan menggunakan kereta sewa di Shah Alam adalah :

#1 – Boleh Digunakan Pada Bila-Bila Masa Mengikut Jadual Waktu Sendiri

Inilah kelebihan utama yang akan anda dapat apabila menggunakan kereta sewa murah di Shah Alam untuk pandu sendiri. Dengan adanya kereta sewa anda tidak perlu lagi mengikut jadual perjalanan yang telah ditentukan oleh pihak yang lain. Rancanglah perjalanan anda dari awal dan bertolaklah pada bila-bila masa mengikut kehendak anda sendiri.

tips menyewa kereta sewa

#2 – Tidak Perlu Menyediakan Wang Kecil Selalu

Setiap kali menggunakan khidmat pengangkutan awam, antara perkara yang perlu diberi perhatian adalah wang kecil. Wang kecil begini selalunya demi untuk memudahkan anda membeli tiket bas, tambang tren, MRT dan sebagainya. Tapi dengan menyewa kereta anda tidak perlu lagi bersusah payah untuk memberatkan poket seluar dengan wang kecil. Cukuplah mengeluarkan belanja untuk kos sewa dan kos minyak petrol apabila perlu nanti. Token juga tidak lagi perlu diberikan pada sesiapa seperti sebelumnya.

sewa kereta shah alam

#3 – Boleh Memberikan Rasa Bebas Dan Selesa Untuk Semua Penumpang

Dengan kereta sewa murah Shah Alam anda boleh bergerak lebih bebas. Bahkan bukan hanya untuk anda seorang saja tetapi untuk para penumpang yang lain juga. Tidak kisah anda ingin menggunakan kereta sewa murah di Shah Alam ini bersama dengan rakan mahupun keluarga, yang pasti semuanya akan terasa lebih bebas dan selesa.

sewa kereta shah alam terbaik

Anda juga boleh berehat, berbaring, berbual dengan suara yang kuat, makan dan melakukan apa sahaja tanpa perlu di dalam kereta sewa tersebut tanpa mematuhi mana-mana peraturan. Yang penting anda boleh berhenti di mana-mana stesen minyak dan sebagainya jika tiba-tiba ada di antara anda yang ingin ke bilik air.

#4 – Boleh Membawa Barangan Mengikut Kehendak Sendiri Tanpa Had

Dengan pengangkutan awam dengan sendirinya anda perlu menghadkan barangan yang akan di bawa. Ini untuk memberi lebih kemudahan semasa bergerak dan untuk mematuhi had limit berat bagasi yang boleh di bawa. Tetapi dengan kereta sewa Shah Alam anda bebas untuk membawa apa saja barangan yang anda mahu.

bebas bawa muatan dalam kenderaan

Seperkara lagi, jika sedang berada di dalam mood bercuti dengan adanya kereta sewa Shah Alam ini anda boleh membeli belah dengan aman tanpa perlu memikirkan bagaimana untuk membimbit segalanya hanya dengan dua tangan anda itu.

#5 – Boleh Pergi Ke Mana Saja Destinasi Yang Disukai

Tempat yang ingin anda pergi mungkin jauh dari mana-mana perhentian pengangkutan awam. Disebabkan itu ramai yang terpaksa menukar haluan hinggakan tidak dapat mengunjungi tempat idaman yang ingin dilawati. Berbeza keadaan jika anda bercuti dengan menaiki kereta sewa Shah Alam.

bebas bercuti di shah alam dengan kereta sewa pandu sendiri

Anda tidak perlu tunggu lama untuk teksi, bas atau tren untuk tiba dan anda juga boleh terus memandunya ke mana-mana destinasi yang anda suka. Apabila tiba di sana, nikmatilah masa tersebut selama mana yang anda inginkan.

Mari Berkenalan Dengan Jom Kereta Sewa Shah Alam Yang Terbaik

Anda benar-benar berhajat untuk ke Shah Alam? Jika ya, anda boleh dapatkan perkhidmatan kereta sewa Shah Alam dari syarikat Jom Kereta Sewa.

syarikat kereta sewa bajet

Dengan adanya kereta sewa murah Shah Alam ini anda boleh menyewa kereta dengan mudah, cepat dan murah. Anda juga boleh menempah kereta jauh lebih awal dari tarikh percutian tersebut dan pihak Jom Kereta Sewa akan menyediakannya untuk anda pada hari tersebut. Tidak hanya untuk pelancong, bagi penduduk sekitar Shah Alam sendiri boleh turut menggunakan servis ini untuk tujuan balik kampung dan sebagainya.

Kelebihan Menggunakan Servis Milik Jom Kereta Sewa Shah Alam

Setiap syarikat kereta sewa mempunyai keistimewaannya yang tersendiri. Tidak terkecuali juga untuk Jom Kereta Sewa ini. Malah Jom Kereta Sewa ini sering digunakan oleh ramai pelajar IPTA untuk di sewa bagi tujuan percutian singkat dan sebagainya. Di sini turut disenaraikan beberapa kelebihan yang ada pada kereta sewa Shah Alam ini.

# 1 – Pelbagai Jenis Kereta Dari Harga Bajet Hingga Yang Mewah

jenis kereta sewa murah shah alam

Kereta yang ada boleh terdiri dari pelbagai kategori seperti kereta kompak, sedan dan juga MPV. Kereta MPV bukan hanya dari jenis biasa malah turut ada dari kategori yang mewah. Harga kereta sewa di Shah Alam bergantung kepada jenis kereta dan terpulanglah kepada anda sendiri untuk menyewa kereta yang mana mengikut bajet masing-masing.

#2 – Semua Kereta Boleh Ditempah Secara Online Dengan Kadar Harga Yang Berpatutan

harga kereta sewa shah alam

Sesuai dengan keadaan semasa yang pentingkan kemudahan untuk apa saja urusan dengan cara yang pantas dan cepat, pihak Jom Kereta Sewa turut menyediakan lamanweb rasmi untuk memberi segala info berkaitan kereta sewa Shah Alam, harga, tarikh yang masih ada kekosongan dan sebagainya. Malah anda juga boleh terus membuat tempahan menerusi lamanweb tersebut. Ini bagi menjimatkan masa tanpa perlu bersusah payah menelefon dan sebagainya.

#3- Terdapat Pelbagai Jenis Kereta Yang Boleh Anda Sewa

 • Kereta Sewa Jenis Kompak

Kereta kompak antara yang paling ramai di tempah. Ini disebabkan saiznya yang agak kecil serta mudah untuk dikawal. Selain dari itu ia turut tersenarai di antara kereta  yang paling menjimatkan minyak.

kereta sewa axia kereta sewa myvi kereta sewa viva

Antara jenis kereta kompak yang telah disediakan oleh pihak Jom Kereta Sewa adalah seperti Perodua Viva, Perodua Axia dan juga Perodua Myvi. Percaya atau tidak, kos yang diperlukan untuk satu tangki penuh minyak untuk kereta MyVi hanyalah sekitar RM70 sahaja dan dengan satu tangki ini anda boleh membuat perjalanan sehingga 120 kilometer dan lebih.

 • Kereta Sewa Jenis Sedan

Bagi anda yang turut mementingkan keselesaan, anda bolehlah menyewa kereta dari kategori sedan. Kereta sedan yang boleh menampung sehingga 5 orang penumpang ini turut dapat mempunyai ruang bonet yang agak luas. Mungkin kos minyaknya sedikit lebih mahal daripada kereta kompak tetapi ia masih lagi di tahap yang terbaik.

proton saga sewa shah alam kereta sewa bezza shah alam kereta sewa vios shah alam

Antara kereta sedan yang telah disediakan oleh pihak Jom Kereta Sewa ini untuk anda adalah seperti Proton Saga, Perodua Bezza dan juga Toyota Vios. Kadar harga yang telah ditetapkan sebagaimana yang telah tertera di dalam gambar di bawah ini.

 • Kereta Sewa Jenis MPV Dengan 6 – 9 tempat duduk

Mahu bercuti bersama rakan-rakan atau ahli keluarga yang agak ramai jumlahnya? Tidak mengapa. Anda masih boleh bergerak bersama dengan menyewa kenderaan dari jenis MPV yang boleh menumpang sehingga 9 orang penumpang dalam satu masa. Bentuk kereta dari jenis MPV yang agak panjang ini turut dapat memberi keselesaan yang jauh lebih bagus untuk si pemandu berbanding kereta kompak dan kereta sedan.

kereta sewa exora shah alam kereta sewa alza shah alam

Namun, anda perlu lebih berhati-hati untuk jumlah bagasi kerana selalunya kereta dari jenis MPV dengan kapasiti 6-9 tempat duduk ini tidak mempunyai ruangan bonet yang besar. Antara kereta sewa dari jenis MPV dengan 6 – 9 tempat duduk yang telah disediakan oleh pihak Jom Kereta Sewa adalah Perodua Alza dan juga Proton Exora. Kadar harga yang telah ditetapkan sebagaimana yang telah tertera di dalam gambar di atas.

 • Kereta Sewa Jenis  MPV Dengan 11 tempat duduk)

Akhir sekali, anda juga punya pilihan untuk memiliki sebuah percutian yang lebih mewah. Ini kerana pihak Jom Kereta Sewa turut mempunyai jenis kereta dengan perincian yang mewah bagi anda yang berkemampuan. Kereta dari jenis MPV yang agak mewah ini boleh menampung sehingga 11 orang penumpang dalam satu masa.

starex sewa shah alam vellfire sewa shah alam

Terdapat dua jenis kenderaan MPV mewah ini untuk di pilih iaitu Hyundai Starex dan juga Toyota Vellfire. Kadar harga yang telah ditetapkan sebagaimana yang telah tertera di dalam gambar di bawah ini.

Penghantaran dan Pengambilan Kereta Secara Terus Mengikut Lokasi Yang Telah Dipersetujui

Anda tentukan di mana yang ingin anda terima kereta tersebut dan pihak Jom Kereta Sewa akan terus menghantarnya kepada anda. Jika anda adalah dari kalangan para pelajar di IPTA sekitar Shah Alam maka pihak Jom Kereta Sewa boleh terus menghantarnya sehingga ke kampus tempat di mana anda sedang belajar.

lokasi penghantaran kereta sewa shah alam untuk pelajar

Jika anda merupakan pelancong luar yang ingin ke Selangor untuk bercuti, maka pihak kereta sewa Shah Alam boleh menanti kedatangan anda di stesen bas mahupun lapangan terbang mengikut lokasi yang telah ditetapkan sewaktu mula urusan tempahan di buat.

Kereta Sentiasa Dipastikan Berada Dalam Keadaan Bersih Untuk Penyewa Berikutnya

Setiap kereta yang ada di dalam tangan Jom Kereta Sewa senantiasa dipastikan berada di dalam keadaan yang baik. Setiap masa pihak Jom Kereta Sewa akan menghantar kereta untuk pemeriksaan di bengkel terpilih untuk tujuan penukaran minyak hitam, minyak gear dan pemeriksaan menyeluruh yang lain mengikut had masa dan jumlah perjalanan untuk kereta tersebut.

kereta sewa shah alam uitm

Faktor kebersihan juga tidak pernah dilupakan. Demi untuk memberi keselesaan dan rasa puashati untuk para penyewa, pihak Jom Kereta Sewa akan membersihkan terlebih dahulu semua kereta yang bakal di sewa secara menyeluruh luar dan dalam supaya kelihatan bersih dan berkilat. Segala sampah yang ada juga akan turut dibersihkan. Kesimpulannya, semua kereta yang ada senantiasa di dalam keadaan yang penuh bersedia untuk digunakan oleh bakal penyewa seperti anda.

Pilihlah Kereta Yang Sesuai Mengikut Situasi Untuk Kegunaan Anda

Tidak perlu menyewa mengikut kata hati. Yang penting anda boleh menyewa mengikut bajet dan juga tujuan. Jika anda berhajat untuk bercuti dalam keadaan yang penuh santai bersama beberapa orang rakan karib, anda boleh menyewa kereta dari jenis kompak dengan kadar sewaan yang sangat rendah.

kereta kereta sewa shah alam

Jika kebetulan anda punya kos percutian yang lebih dan ingin memenuhi kehendak hati untuk bercuti dalam keadaan yang lebih selesa dan mewah, anda boleh menyewa kereta dari jenis MPV yang amat gah dengan segala perincian yang menarik di dalamnya. Sewalah mengikut tempoh yang anda inginkan dan melaramlah mengikut hajat hati anda itu sehingga puas. Jika berhajat untuk di bawa pulang ke kampung untuk lepaskan geram pada bekas kekasih lama juga tidak mengapa.

Promosi 2019/2020 Kereta Sewa Shah Alam Dari RM90/Sehari

antara kereta yang boleh disewa

Berita baik untuk bakal penyewa seperti anda! Kini pihak Jom Kereta Sewa sedang giat mengadakan promosi untuk 2019/2020 untuk semua jenis kereta yang ada di dalam simpanan. Harga istimewa untuk sepanjang promosi ini hanyalah dari RM90 sehari sahaja! Kadar ini ternyata sangat murah dan amat berbaloi. Tempoh promosinya yang panjang juga amat memudahkan untuk anda menempah lebih awal. Jika anda berhajat untuk menggunakan kereta sewa dari Jom Kereta Sewa ini, anda boleh terus membuat tempahan hari ini juga untuk kadar harga tersebut.

Jangan Lupa Untuk Beri Perhatian Pada Perkara Di Bawah Ini Sewaktu Ingin Menyewa Sebarang Jenis Kereta

1. Si pemandu untuk kereta yang bakal di sewa itu wajib menyediakan 3 (tiga) jenis dokumen. Tiga dokumen wajib yang perlu disediakan itu adalah :

 • Lesen memandu yang sah dan tidak tamat tempoh
 • Kad pengenalan
 • Bil utiliti ataupun kad kerja untuk pengesahan alamat tetap yang betul

2. Pastikan juga untuk membuat pemeriksaan ke atas kenderaan sebelum menandatangi surat penerimaan untuk kereta sewa tersebut. Ini untuk memastikan supaya anda menerima dengan seadanya dan memulangkan di dalam keadaan yang sama tanpa sebarang masalah lain yang berkaitan.

jom sewa kereta shah alam

Pemeriksaan ini juga penting untuk memastikan yang kereta tersebut benar-benar di dalam keadaan yang baik untuk anda menggunakannya.

Antara bahagian yang perlu diberi perhatian sewaktu ingin mengambil kereta sewa tersebut adalah :

 • Lampu pada bahagian hadapan dan belakang.
 • Lampu isyarat ( lampu signal ) untuk bahagian kiri dan juga kanan
 • Lampu brek samada bernyala dengan baik ataupun tidak.
 • Kecacatan pada badan kereta.
 • Pengelap cermin (viper) kereta.
 • Hon kereta.
 • Keadaan tempat duduk untuk pemandu dan juga penumpang di belakang.
 • Penyaman udara samada berfungsi dengan baik atau tidak.
 • Minyak hitam dan angin untuk ke empat-empat tayar.
 • Paras minyak petrol di dalam tangki

semak kereta sewa sebelum guna

Setelah segalanya selesai bolehlah anda menandatangi surat ataupun resit untuk menerima kereta tersebut. Tatacara sebegini sememangnya patut dilakukan tatkala ingin menyewa kenderaan dari mana-mana syarikat kereta sewa bagi melancarkan segalanya dengan baik tanpa sebarang masalah.

Antara Sebahagian Pelanggan Yang Telah Menggunakan Servis Dari Jom Kereta Sewa

testimoni jom kereta sewa shah alam testimoni jom kereta sewa shah alam

Mahukan Sebuah Percutian Yang Seronok Dengan Kereta Sewa Yang Baik? Tempahlah Kereta Sewa Shah Alam Dengan Jom Kereta Sewa Sekarang Juga!

sewa kereta shah alam murah

Anda mahukan sebuah percutian yang seronok di Selangor? Jangan berlengah lagi, tempahlah kereta sewa di Shah Alam dengan harga yang amat berpatutan melalui Jom Kereta Sewa sekarang juga!

KERETA SEWA SHAH ALAM
Telefon:  Tekan untuk telefon (019-4230753)  |
Klik Sini Untuk WhatsApp
Website: https://jomkeretasewa.com/
Email: info@jomkeretasewa.com

Alamat:
No 10, Jalan Puyuh 6/1D 
Shah Alam, Selangor

Nak booking kereta sewa Shah Alam?

Hubungi talian +60194230753 atau tekan butang untuk WhatsApp

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Nak booking kereta sewa Shah Alam?

Hubungi talian +60194230753 atau tekan butang untuk WhatsApp

Call Whatsapp Layari Website

Nak booking kereta sewa Shah Alam?

Hubungi talian +60194230753 atau tekan butang untuk WhatsApp