Review
Jul 16, 2018, 8:34am

Kereta Sewa Budget Di Setiawangsa


kereta sewa setiawangsa terbaik

Pening kepala bila tiba musim kenduri atau ingin bercuti ketika musim cuti sekolah. Kereta kecil tetapi ahli keluarga yang ramai membantutkan perancangan asal. Itulah apa yang diluahkan oleh pelanggan-pelanggan yang menyewa Van dan MPV dengan kami. Untuk perjalanan jauh dan dekat, Van di Kereta Sewa Setiawangsa atau MPV Kereta Sewa Setiawangsa sedia membantu untuk menyediakan perkhidmatan sewa van/MPV pandu sendiri atau sewa dengan pemandu.

Anggun Car Rental Menyediakan Perkhidmatan Kereta Sewa Murah Di Setiawangsa

kereta sewa setiawangsa murah

Dari kereta kecil hinggalah yang besar, tidak kira jenis brand kereta mahupun bilangan kerusi, semuanya ada di Anggun Car Rental. Ya, Anggun Car Rental merupakan sebuah syarikat yang telah berpengalaman lebih dari 5 tahun dalam urusan sewa kereta di Setiawangsa. Mereka  sentiasa faham akan kehendak pengguna kereta sewa yang semestinya mahukan kenderaan dalam keadaan baik sebelum membuat perjalanan jauh.

Kereta Sewa Murah Di Setiawangsa Jenis MPV

Kereta MPV atau multi propose vehical/kenderaan pelbagai guna juga dikenali sebagai minivan. Inilah kereta idaman lelaki berkeluarga. Trend semasa menunjukkan keluarga sederhana besar dengan tiga atau empat anak juga sudah mula memikirkan MPV manakah yang sesuai dengan cita rasa peribadi, kemampuan kewangan, pakej promosi dan tinjauan pendapat umum mengenai model MPV itu. Dalam konsep ini, biasanya ia terarah kepada kereta MPV. Fungsi MPV ni biasanya adalah untuk membawa individu yang ramai

kereta se wa mpv setiawangsa

Bagi lelaki yang memiliki anak ramai, kenderaan MPV atau van mungkin paling sesuai dan praktikal. Ini tentunya memudahkan seisi keluarga setiap kali pulang ke kampung atau mengembara jauh beramai-ramai. Selain lebih selamat, hubungan sekeluarga juga bertambah erat. Tanyalah mana-mana lelaki bergelar bapa, MPV pasti menjadi idaman mereka! kereta tambah besar, ahli keluarga kene tambah lagi la.. Opssss…. he he he he. Biasanya, keluarga yang sudah besar memerlukan MPV. Jika kereta yang sedia ada tidak selesa nak dibawa semasa bercuti apa kata sewa sahaja MPV.

Kereta Sewa Murah Di Setiawangsa Ada Pelbagai Saiz Mengikut Jumlah Penumpang

Secara umumnya, kategori kereta atau kenderaan ini dikelaskan mengikut saiz, kegunaan dan rekabentuknya. Saiz kenderaan dinilai mengikut saiz kenderaan tersebut sama ada ianya bersaiz mini, kecil, sederhana, besar dan penuh. Manakala dari segi penggunaan pula, pengkelasan kenderaan dinilai mengikut kesesuaian pengguna iaitu untuk kegunaan yang lebih ekonomi, untuk sebuah keluarga, status serta kemewahan dan fungsinya seperti Van, Wagon, Pickup dan Kereta mesra alam.

1. Kereta sewa Setiawangsa Jenis kompak (4Seat)

kereta sewa setiawangsa kompak

Kereta sewa dalam kategori ini kereta paling kecil. Biasanya ia berkuasa di bawah 1,300cc. Di Malaysia, kereta jenis kompak ini adalah yang paling laris jualannya berikutan faktor harga, praktikal dan jimat minyak. Ianya sesuai untuk jarak perjalanan yang dekat dan sesak terutama di dalam bandar. Keistimewaa kereta jenis kompak terletak pada penjimatan enjinnya. Bayangkan anda boleh berjalan jauh dengan kos minyak tak sampai Rm50. Selain itu, kereta jenis ini paling banyak disewa oleh pelajar dan juga pekerja. Antara kereta kompak yang ditawarkan oleh Anggun Car Rental seperti Axia, Myvi, Viva dan lain-lain

2. Kereta Sewa Setiawangsa Jenis sedan (5 Seat)

kereta sewa setiawangsa sedan

Kereta Honda City, Perodua Saga, BMW dan lain-lain boleh juga disewa. Nampak elegan dan mewah diatas jalan raya. Kereta Sedan pilihan bagi sebuah keluarga yang kecil dan sederhana. Enjinnya adalah di antara 1,300cc ~ 1,600cc tidak terlalu laju dan seronok dibawa. Sesekali nak rasa kemewahan boleh bawa jenis mahal seperti BMW dan Honda City. Pasti tersenyum makwe sebelah.

4. Kereta sewa Setiawangsa Jenis MPV (8 seat)

kereta sewa setiawangsa mpv

Ya… Kereta MPV ini sebenarnya adalah pilihan yang paling sesuai bagi sebuah keluarga yang kecil dan sederhana. Kenderaan dalam jenis ini sering menjadi pilihan bagi sebuah keluarga sederhana dan besar kerana lebih ruang, tempat duduk dan amat selesa. Kenderaan pelbagai guna atau Multi Purpose Vehicle (MPV) mula menjadi pilihan apabila kini telah dibuat kereta sewa oleh kebanyakan syarikat sewa kereta.

Kereta Sewa Setiawangsa, Jimat Minyak Perodua Axia

kereta sewa viva setiawangsa

Perodua Axia adalah kereta kompak yang terbaru dalam keluarga Perodua. Ia merupakan Kenderaan Cekap Tenaga (EEV) pertama Malaysia dan telah dilancarkan pada 15 September 2014. Kereta sewa Axia sesuai untuk perjalanan jarak dekat mahupun jauh dan sesuai untuk mereka yang ingin jimat minyak.

Kereta Sewa Murah Di Setiawangsa Ada MPV Murah Perodua Alza

Perodua Alza merupakan MPV kompak yang dihasilkan oleh Perodua. Perodua Alza merupakan MPV yang paling jimat penggunaan bahan api setakat ini berbanding dengan MPV model lain. Ianya juga sesuai digunakan seharian kerana saiznya yang tidak begitu besar. Walau bagaimanapun Perodua Alza masih sesuai untuk perjalanan jarak jauh kerana keselesaan tempat duduknya.

kereta sewa alza mpv setiawangsa

Walaupun menggunakan enjin berkapasiti 1.5 liter Perodua Alza masih mampu membawa penumpang yang ramai berbanding MPV yang lain. Ianya mempunyai 7 kerusi yang hanya boleh memuatkan 5 penumpang dewasa dan 2 penumpang kanak-kanak tempat duduk belakang sempit sangat . Alza Walaupun enjinnya kecil, memang sesuai untuk ulang-alik pergi kerja. Yang pastinya first impression saya memang mengujakan.

Kereta Sewa Murah Di Setiawangsa Ada 8 hingga 12 Seater Minivan Murah

Kereta MPV atau multi propose vehical/kenderaan pelbagai guna juga dikenali sebagai minivan. Inilah kereta idaman lelaki berkeluarga. Trend semasa menunjukkan keluarga sederhana besar dengan tiga atau empat anak juga sudah mula memikirkan MPV manakah yang sesuai dengan cita rasa peribadi, kemampuan kewangan, pakej promosi dan tinjauan pendapat umum mengenai model MPV itu. Dalam konsep nie, biasanya ia terarah kepada kereta MPV. Fungsi MPV nie biasanya adalah untuk membawa individu yang lebih ramai.

kereta sewa mpv setiawangsa murah

Dengan keluasan dan tempat duduk yang lebih banyak, ianya mampu memuatkan sehingga 12 orang penumpang. Yang pasti, perjalanan anda akan lebih selesa dan lancar dengan menaiki kereta jenis minivan ini. Anak-anak pun tidak akan bergaduh bila duduk kerana ruang dalam minivan yang luas begitu memberi keselesaan padanya. Nak gunakan minivan untuk menghadiri majlis atau perlu membawa penumpang yang ramai juga sangat sesuai. Anda tidak perlu berulang-alik, sewa sahaja minivan di Anggun Car Rental settle masalah anda.

Lokasi Kereta Sewa Murah Di Setiawangsa

lokasi kereta sewa setiawangsa

Lokasinya yang terletak di tengah kota raya Kuala Lumpur menjadikan syarikat Anggun Car Rental sentiasa menerima penyewa dari pelbagai sudut tidak kira penduduk tempatan mahupun pelancong. Ada yang menyewa untuk tujuan melancong di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor, ada yang menyewa untuk kegunaan peribadi dan ada yang menyewa ketika waktu hujan. Apa pun alasan anda untuk menyewa, Anggun Car Rental akan pastikan anda mendapat servis kereta sewa yang terbaik dari mereka.

Sedikit Tip Untuk Anda Memilih Kereta Sewa Yang Sesuai

1. Berapa Orang Yang Akan Menaiki Kenderaan Tersebut

tips kereta sewa setiawangsa

Kami perlukan jumlah orang yang akan menaiki kenderaan yang ingin anda sewa kerana ia adalah untuk menentukan kenderaan yang sesuai. Perlu juga nyatakan berapa jumlah orang dewasa dan kanak-kanak ya. Selalunya kami akan cadangkan kepada pelanggan sekiranya pelanggan seramai 4 orang dewasa dan tidak perlukan pemandu, kereta yang sesuai seperti proton Saga, Myvi atau Bezza. Sekiranya lebih daripada itu, anda mungkin boleh consider untuk menggunakan Alza atau Van, kerana anda juga perlu consider tentang ruang untuk beg-beg atau luggage anda.

2. Perlukan Pemandu Atau Tidak

kereta sewa setiawangsa chaffeur

Kami ada menyediakan perkhidmatan pemandu kenderaan untuk pelanggan yang memerlukannya. Perkhidmatan pemandu kami dikira selama 12 jam sehari. Selain itu, sekiranya anda seramai 4 orang dan perlukan pemandu, selalunya kami akan cadangkan kenderaan yang lebih besar seperti Alza kerana jika termasuk pemandu jumlah orang akan dikira  akan menjadi seramai 5 orang dan kenderaan yang lebih besar selalunya lebih selesa

3. Tarikh Dan Masa Perjalanan

booking kereta sewa setiawangsa

Maklumat ini sangat penting kerana kami perlukan tarikh perjalanan untuk periksa sama ada kenderaan yang ingin disewa available ketika tarikh yang dinyatakan. Masa perjalanan juga penting kerana sewaan kenderaan dikira selama 24 jam. Ada beberapa kali customer cuma memberikan tarikh dan tidak memaklumkan masa penggunaan menyebabkan berlaku sedikit kekeliruan kerana sekiranya sewaan melebihi 24 jam, jam seterusnya akan dikira untuk sewaan hari ke-2. Walau bagaimanapun, kami masih boleh bertolak ansur atau masih boleh runding

Jika Kereta Ada Masalah, Nyatakan Terus Kepada Kami

kereta sewa bermasalah ganti baru

Biasanya keadaan dan kondisi kereta bergantung kepada umur kereta tersebut. Pastikan Tuan punya kereta sewa akan bertanggungjawab sekiranya berlaku kerosakan semasa pemanduan anda nanti. Tentunya anda tidak mahu bermalam di tepi highway sekiranya kereta yang anda sewa tu rosak, bukan?? Kami akan pastikan setiap kereta kami telah diselenggara dan diservis dengan baik sebelum diberikan kepada anda.

Kereta Sewa Murah Di Setiawangsa Menjaga Kebersihan Kereta

kereta sewa setiawangsa sentiasa bersih

Setiap kereta yang anda naiki telah dicuci terlebih dahulu sekiranya ia digunakan oleh pelanggan yang lain. Mereka mencuci kereta tersebut secara menyeluruh sebelum diberikan kepada anda agar anda boleh menaiki kereta dengan selesa dan wangi. Kereta juga akan diservis sekiranya terdapat sebarang kerosakan serta ditukar minyak hitam dan minyak enjin sekiranya kereta tersebut telah sampai mileage yang ditetapkan.

Lihat Feedback Positif Pelanggan Kereta Sewa Setiawangsa

Rata-rata penyewa kami adalah pelanggan tetap. Disebabkan itulah kami sentiasa menjaga kebajikan antara kami dengan pelanggan kerana kami tahu pelanggan berkuasa untuk memberikan imej terbaik pada kami. Dan kami juga akan pastikan pelanggan dapat menyewa kereta yang baik.

sahabat kereta sewa setiawangsa

pelanggan international anggun car pelanggan international anggun car

Dapatkan Kereta Sewa Murah di Setiawangsa Sekarang !

Apapun pilihan peminat MPV, dalam keghairahan untuk membawa keluarga berjalan dalam keadaan penuh selesa , jangan lupa untuk mengutamakan keselamatan sebagai keutamaan nombor satu memandangkan banyak kes kemalangan semasa turut melibatkan MPV pelbagai jenama. Nak kereta sewa murah di Setiawangsa? Hubungi mereka terus di talian berikut.

logo anggun kereta sewa kl

ANGGUN CAR RENTAL | PENYEDIA SERVIS KERETA SEWA GOMBAK
Hotline: Tekan untuk telefon (011-55004434) | Link WhatsApp
Telefon Pejabat: Tekan untuk telefon (03-41311511)
Website: www.anggunrentacar.com

Alamat:
Anggun Car Rental
Jalan Wangsa Niaga, Wangsa Biz Avenue Off Jalan 34/26, 53300 Kuala Lumpur , Malaysia

Nak booking kereta sewa Anggun Car Rental?

Sila telefon ke +601155004434 atau WhatsApp SEKARANG!

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Nak booking kereta sewa Anggun Car Rental?

Sila telefon ke +601155004434 atau WhatsApp SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Nak booking kereta sewa Anggun Car Rental?

Sila telefon ke +601155004434 atau WhatsApp SEKARANG!