Review
Jan 9, 2018, 12:14pm

Kereta Sewa Sabah di Kota Kinabalu


Sabah, memang terkenal diseluruh dunia.  Muka bumi yang bergunung-ganang, berhutan mekar dan dikelilingi Laut Sulu di bahagian timur lautnya, Laut China Selatan di bahagian pantai baratnya dan Laut Celebes di selatan. Di samping keindahan bentuk muka bumi, negeri di bawah bayu ini turut menawarkan pelbagai aktiviti menarik yang kebanyakannya dapat mendekatkan anda dengan keindahan dan keunikan alam semulajadi. Maka tidak hairan sabah mendapat anugerah tempat paling popular asia pasifik untul pelancongan.

kereta sewa sabah 27

Anda boleh bercuti untuk menikmati pemandangan semula jadi dengan elemen pergunungan , pantai serta pulau – pulau disekeliling sabah. Selain itu juga, Anda turut di sajikan dengan pelbagai budaya masyarakat yang berbilang bangsa.

kereta sewa sabah 28

Tempat Menarik Di Sabah

Terdapat banyak tempat menarik di sabah yang boleh anda lawati. Berikut merupalam tempat menarik di Sabah yang sememangnya menarik untuk dikunjungi bersama kelurga dan rakan – rakan.

kereta sewa sabah 29

Taman kinabalu

kereta sewa sabah 01

Taman kinabalu merupakan pintu masuk ke Gunung Kinabalu yang paling polpular. Gunung – gunung ini memiliki sejarah yang menarik iaitu gunung – gunung ini mengambil masa beribu – ribu tahun untuk terbentuk.

Taman Marin Tunku Abdul Rahman

kereta sewa sabah 03

Taman ini terdiri daripada 5 buah pulau yang menjadi tarikan para penyelam di serata dunia. Antara pulau yang terdapat di Taman Marin Tunku Abdul Rahman ialah Pulau Mamutik, Pulau Gaya, Pulau Sulug, Pulau Manukan dan Pulau Sapi. Pulau – pulau ini mempunyai pantai berpasir putih yang penuh dengan ikan dan terumbu karang, sesuai untuk penyelam baru serta mereka yang berkelah.

Atkinson Clock Tower

 

kereta sewa sabah 02

Tempat ini merupakan bangunan atau menara jam yang tertua pernah dibina di Kota Kinabalu. Menara jam ini dibina sempena memperingati Pegawai Daerah Jesselton di suatu ketika dahulu iaitu Mendiang Francis George Atkinson yang meninggal dunia pada umur 28 tahun disebabkan oleh Borneo Fever iaitu Malaria.

DESA Cattle Dairy Farm

kereta sewa sabah 05

DESA Cattle Dairy Farm merupakan sebuah ladang ternakan lembu dan kambing dan juga sebuah kilang pemprosesan susu lembu dan kambing. Dikenali sebagai “Little New Zealand” yang terletak di kaki gunung kinabalu.  Di sini anda akan dapat melihat pemandangan yang begitu indah dan sejuk mata memandang dengan berlatarkan seluas luas kehijauan tumbuhan semula jadi dan Gunung Kinabalu diiringi cuaca sejuk dingin yang menyegarkan.

Pasar Pekan Kundasang dan Pekan Nabalu

kereta sewa sabah 04

Pekan Kundasang dan Pekan Nabalu masing-masing mempunyai pasar yang menjual pelbagai jenis sayur-sayuran dan buah-buahan organik yang segar dari kebun. Selain itu, barangan kraftangan dan makanan tradisional tempatan juga ada dijual di pasar ini.

Pasar Filipina

kereta sewa sabah 07

Dinamakan sedemikian kerana dimulakan oleh migran Filipina lama dahulu. Pasar ini menjual barangan kraftangan hasil buatan berbagai suku kaum di Sabah. Yang paling banyak dijual sudah tentunya barangan perhiasan wanita seperti batu permata, mutiara, batik, t-shirts dan cenderahati.

Terletak di waterfront antara pasar buah dan pasar basah, ia merupakan tempat yang sesuai untuk membeli-belah sebelum pulang.

Masjid Kota Kinabalu

kereta sewa sabah 06

Merupakan masjid kedua terpenting di Kota Kinabalu selepas Masjid negeri di Sembulan. Kos pembinaan Masjid Kota Kinabalu ini adalah 34 juta ringgit. Seni binanya diinspirasikan daripada Masjid Nabawi yang terletak di Madinah. Juga digelar sebagai Masjid Terapung kerana dikelilingi oleh lagun buatan manusia. Bukan itu sahaja, masjid ini juga agak lengkap dengan pelbagai kemudahan seperti mesin ATM, klinik penjagaan paliatif, 3 buah madrasah dan ladang ikan.

Kalau anda nak menikmati pemandangan masjid indah ini dengan lebih dramatik lagi dari air yang terdapat di sekeliling, anda boleh menaiki bot pedal yang disediakan pihak masjid. Jangan lupa bawa kamera anda sewaktu ke sini.

Muzium Negeri Sabah

kereta sewa sabah 25

Dikelilingi oleh taman indah penuh kehijauan ini merupakan Muzium Negeri Sabah yang berkeluasan 17 hektar.  Selain taman yang indah, di sekitar muzium ini juga terletaknya sebuah zoo dan kampung warisan. Antara pameran lain yang terletak di kompleks ini adalah Muzium Peradaban Islam Sabah dan Pusat Sains dan Teknologi

Satu destinasi yang wajid dilawati sekiranya ke Sabah kerana sangat banyak sekali yang dapat dilihat di sini bersama keluarga, kata orang sambil menyelam minum air, sambil makan angin, sambil mengisi ilmu di dada.

Bagi Anda yang masih terfikir – fikir mencari pengangkutan di Sabah, jangan risau kerana adanya syarikat kereta sewa di Sabah Serendah RM 95. Kereta sewa adalah jalan yang terbaik jika dibandingkan dengan Grab Car ataupun teksi. Sudah tentu sekali gus dapat menggurangkan bajet anda jika menggunakan kereta sewa selain anda tidak perlu pening memikirkan bajet.

Kereta Sewa Murah di Sabah serendah RM95 | Kereta Sewa Sabah Qaulan Sadidan

kereta sewa sabah 10

Syarikat Qaulan Sadidan Car Rental adalah syarikat yang menawarkan perkhidmatan kereta sewa dengan harga yang amat murah dan berpatutan, serendah dari RM95 sehari. Anda boleh memilih pelbagai jenis kereta sama ada kereta berjenis compact, sedan, MPV, van dan sebagainya, mengikut cita rasa dan kehendak anda. Bagi memudahkan penggunanya, Syarikat Qaulan Sadidan Car Rental menyediakan sistem tempahan sewa kereta secara online dimana anda boleh menempah kereta pilihan anda secara online dan diskaun istimewa akan diberikan kepada pelanggan yang membuat tempahan melalui sistem online ini.

Kenapa Perlu Sewa Kereta Dengan Qaulan Sadidan Car Rental? | Kereta Sewa Sabah Qaulan Sadidan

kereta sewa sabah 08

Untuk memastikan keselesaan para pelanggan, Qaulan Sadidan Car Rental sentiasa pastikan kereta yang di sewa oleh para pelanggan dalam keadaan bersih dan kemas. Tambahan pula anada tidak perlu berasa risau kerana setiap kereta di selenggara secara berkala untuk memastikan perjalanan anda nanti tidak menghadapi sebarang masalah kerosakan di tengah jalan raya.

Syarikat Qaulan Sadidan Car Rental di Sabah adalah syarikat yang telah lama beroperasi dan ramai pelanggan yang menggunakan khidmat syarikat ini amat berpuas hati . Bukan hanya Kereta yang disewa terbaik malah layanan terhadap pelanggan pun berkelas tinggi.

Kereta Sewa Murah Sabah Menjanjikan Kepuasan Pelanggan | Kereta Sewa Sabah Qaulan Sadidan

Anda tidak perlu bimbang dan risau! Hal ini demikian kerana Qaulan Sadidan Car Rental sentiasa memastikan kenderaan yang disewa berada dalam keadaan terbaik , bersih dan memuaskan.

kereta sewa sabah 11 kereta sewa sabah 13

Sekiranya anda berminat dengan kereta bersaiz kecil, Qaulan Sadidan Car Rental menawarkan pelbagai kereta bersaiz kecil seperti Perodua Viva, Proton Saga BLM, dan Perodua Myvi dengan kadar sewaan harian, mingguan atau bulanan. Sekiranya anda mengambil kereta sewaan untuk mingguan, anda akan mendapat diskaun sebanyak 20 peratus. Selain mudah dipandu, kereta bersaiz kecil ini juga dapat menjimatkan minyak.

Sewa Kereta Perodua Viva di Sabah  | Kereta Sewa Sabah Qaulan Sadidan

kereta sewa sabah 16

Penumpang: 5 penumpang
Kadar sewa sehari: RM 95

Diskaun:
Kadar sewa 3 hari = 10%
Kadar sewa 7 hari = 20%

Sewa Kereta Perodua Myvi di Sabah  | Kereta Sewa Sabah Qaulan Sadidan

kereta sewa sabah 18

Penumpang: 5 penumpang
Kadar sewa sehari: RM 120

Diskaun:
Kadar sewa 3 hari = 10%
Kadar sewa 7 hari = 20%

Sewa Kereta Proton Saga di Sabah  | Kereta Sewa Sabah Qaulan Sadidan

kereta sewa sabah 19

Penumpang: 5 penumpang
Kadar sewa sehari: RM 120

Diskaun:
Kadar sewa 3 hari = 10%
Kadar sewa 7 hari = 20%

Qaulan Sadidan Car Rental juga menawarkan kereta-kereta sedan. Mampu memuatkan lima orang dengan selesa, pemanduan yang cukup selesa, ruang bonet yang luas, dan tempat duduk belakang boleh dilipat untuk membesarkan ruang untuk menyimpan barang, ia adalah sesuai untuk keluarga atau kumpulan kecil atau bagi mereka yang inginkan keselesaan dalam pemanduan.

Sewa Kereta Proton Preve di Sabah | Kereta Sewa Sabah Qaulan Sadidan

kereta sewa sabah 19

Penumpang: 5 penumpang
Kadar sewa sehari: RM 170

Diskaun:
Kadar sewa 3 hari = 10%
Kadar sewa 7 hari = 20%

Sewa Kereta Proton Persona di Sabah | Kereta Sewa Sabah Qaulan Sadidan

kereta sewa sabah 21

Penumpang: 5 penumpang
Kadar sewa sehari: RM 170

Diskaun:
Kadar sewa 3 hari = 10%
Kadar sewa 7 hari = 20%

Selain itu, MPV juga ditawarkan di syarikat ini. Ianya menjadi pilihan bagi sebuah keluarga sederhana dan besar kerana lebih ruang, tempat duduk dan amat selesa. Kenderaan pelbagai guna atau Multi Purpose Vehicle (MPV) mula menjadi pilihan pelangan kerana saiznya cukup luas dan mampu memuatkan sehingga 7 penumpang dengan selesa, sesuai bagi mereka yang ingin membawa keluarga bersiar – siar di sekitar Sabah.

Sewa Kereta Perodua Alza di Sabah | Kereta Sewa Sabah Qaulan Sadidan

kereta sewa sabah 22

Penumpang: 7 penumpang
Kadar Sewa sehari: RM 160

Diskaun:
Kadar sewa 3 hari = 10%
Kadar sewa 7 hari = 20%

Sewa Kereta Toyota Avanza di Sabah | Kereta Sewa Sabah Qaulan Sadidan

kereta sewa sabah 23

Penumpang: 7 penumpang
Kadar sewa sehari: RM 170

Diskaun:
Kadar sewa 3 hari = 10%
Kadar sewa 7 hari = 20%

Sewa Kereta Toyota Wish di Sabah | Kereta Sewa Sabah Qaulan Sadidan

kereta sewa sabah 24

Penumpang: 7 penumpang
Sewa sehari: RM 200

Diskaun:
Kadar sewa 3 hari = 10%
Kadar sewa 7 hari = 20%

Sewa Kereta Toyota Innova di Sabah | Kereta Sewa Sabah Qaulan Sadidan

kereta sewa sabah 09

Penumpang: 7 penumpang
Kadar sewa sehari: RM 280

Diskaun:
Kadar sewa 3 hari = 10%
Kadar sewa 7 hari = 20%

Bagi anda yang mementingkan kemewahan serta keselesaan yang optimum tanpa mengira harga anda boleh memilih samada kereta pacuan empat roda seperti Mitsubishi Triton ataupun MPV mewah seperti Toyota Hiace. Anda akan dijamin dengan keselesaan pemanduan yang optimum disamping memberikan keselesaan serta kepuasan bukan pada anda tetapi juga kepada keluarga atau rakan – rakan yang turut serta bersama – sama anda.

Sewa Kereta Mitsubishi Triton di Sabah | Kereta Sewa Sabah Qaulan Sadidan

kereta sewa sabah 26

Penumpang: 5 penumpang
Kadar sewa sehari: RM 250

Diskaun:
Kadar sewa 3 hari = 10%
Kadar sewa 7 hari = 20%

Sewa Kereta Toyota Hiace di Sabah | Kereta Sewa Sabah Qaulan Sadidan

kereta sewa sabah 14

Penumpang: 10 penumpang
Kadar sewa sehari: RM 350

Diskaun:
Kadar sewa 3 hari = 10%
Kadar sewa 7 hari = 20%

Tempah Kereta Sewa Sabah Qaulan Sadidan | Sewa Kereta Serendah RM95 Sahaja

Anda boleh menempah secara atas talian atau menghubungi ke nombor yang tertera dibawah untuk sebarang pertanyaan dan tempahan. Qaulan Sadidan Car Rental ada banyak jenis kenderaan yang boleh anda sewa dari kereta biasa sehingga kenderaan mewah.

kereta sewa sabah 30

Kini segalanya mudah dengan Qaulan Sadidan Car Rental untuk Kereta Sewa Murah di SABAH Serendah RM95 Sehari.  ‘Menyusuri Perjalanan Indah Bersama Qaulan Sadidan Car Rental ‘

Jom Tempah Kereta Sewa Dengan Qaulan Sadidan SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Lorong Waja 2, Taman Waja Kota Kinabalu 88300, Sabah, Malaysia

   
Jom Tempah Kereta Sewa Dengan Qaulan Sadidan SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Tempah Kereta Sewa Dengan Qaulan Sadidan SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: