Review
Feb 27, 2018, 5:45am

Kereta Sewa Murah di UiTM Puncak Alam


Kampus UiTM Puncak Alam ialah salah satu kampus Universiti Teknologi MARA (UiTM) cawangan Selangor. Terletak di Puncak Alam, Kuala Selangor, kampus ini telah siap pada tahun 2009. Direka sebagai ‘kampus pintar’, kampus ini mempunyai persekitaran moden yang sesuai untuk memupuk aktiviti pengajaran, pembelajaran dan penyelidikan. UiTM Kampus Puncak Alam merupakan antara kampus terbaru UiTM yang telah memulakan operasinya secara rasmi pada 1 Jun 2009. Kampus yang berkeluasan 1,085.75 ekar ini merupakan kampus tambahan yang dirancang untuk menampung 20,000 lebihan pelajar dari kampus induk UiTM Shah Alam. Secara keseluruhannya, pembinaan kampus ini melibatkan tiga zon . Sehingga Mei 2010, pihak TRIplc Bhd yang merupakan Kontraktor Rekabentuk dan Bina (Design & Build), telah membangunkan Zon 1 dan Zon 1 Fasa 1 yang mengandungi 25 blok bangunan yang meliputi keseluruhan ruang berjumlah 307,547.73 meter persegi.

Antara Kereta Sewa Murah di UiTM Puncak Alam

Sebagai tanda penghormatan kepada pemimpin utama negara dan simbolik penyempurnaan pembangunan UiTM Kampus Puncak Alam Fasa 1, Y.A.B. Dato’ Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia telah menyempurnakan Majlis Perasmian UiTM Kampus Puncak Alam Fasa 1 pada 12 Februari 2010.

Sehingga Mei 2010, UiTM Kampus Puncak Alam Zon 1 Fasa 1 telah beroperasi sepenuhnya dari segi infrastruktur dan pengurusan pentadbirannya. Pentadbiran kampus ini diterajui oleh seorang Penolong Naib Canselor (PNC) yang dibantu oleh Timbalan Pengarah Kampus (HEP & Alumni dan Ketua-Ketua Bahagian / Unit), manakala Fakulti-Fakulti pula diterajui oleh Dekan-Dekan Fakulti dibantu oleh Timbalan-Timbalan Dekan, Ketua-Ketua Program dan Pegawai-Pegawai Pentadbiran.

Cari Kereta Sewa Murah di UiTM Puncak Alam

Nama singkatan bagi UiTM Kampus Puncak Alam ialah UiTM PALAM. Nama UiTM PALAM ini mula digunakan oleh pelajar UiTM Puncak Alam namun penggunaannya adalah tidak formal dan hanya untuk memudahkan sebutan. Singkatan UiTM PALAM berasal daripada perkataan UiTM P.Alam, yangmana singkatan P.Alam bermaksud Puncak Alam. Namun, ada sesetengah pelajar yang telah tersalah baca singkatan tersebut lalu membunyikannya sebagai PALAM.

Terdapat tujuh buah fakulti yang bernaung di bawah kampus baru ini, iaitu:

 • Fakulti Farmasi
 • Fakulti Pengurusan Perniagaan
 • Fakulti Sains Kesihatan
 • Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan
 • Fakulti Perakaunan
 • Fakulti Seni Lukis & Seni Reka
 • Fakulti Pendidikan

 Selain Kereta Sewa Murah di UiTM Puncak Alam

Tidak dinafikan, Puncak Alam merupakan laluan sunyi ketika ditengah malam. Malah nak pergi ke mana – mana pun amatlah susah terutama bagi para pelajar kerana kepayahan untuk mendapatkan pengangkutan awam.

Kereta Sewa Murah di UiTM Puncak Alam | Senang dan Mudah

Anda seorang pelajar UiTM Puncak Alam? Perlukan kenderaan untuk menyiapkan tugasan subjek atau assignment? Atau perlukan kereta untuk keluar membeli barangan keperluan harian, tetapi tiada kereta yang bersesuaian dengan bajet dan peruntukan kewangan yang ada?

Kereta Sewa Murah di UiTM Puncak Alam yang Sangat Bagus

Pada masa kini, sudah menjadi kebiasaan bagi pelajar terutamanya pelajar universiti Teknologi Mara ( UiTM ) Kampus Puncak Alam untuk menggunakan perkhidmatan kereta sewa apabila mereka ingin menuju ke sesuatu destinasi. Hal ini adalah kerana untuk memudahkan mereka bergerak ke sesuatu tempat dengan mudah.

Kini anda tidak perlu bersusah hati lagi. Sewa Kereta Bezza di UiTM Puncak Alam ada menyediakan kereta untuk disewa pada harga yang murah, bersesuaian dengan bajet anda sebagai seorang pelajar.

Kereta Sewa Murah Bezza adalah lebih cepat untuk sampai ke destinasi yang telah ditetapkan

Ye tidak dapat dinafikan para pelajar UiTM Puncak Alam juga ada ramai yang menggunakan pengangkutan awam tetapi apabila ingin ke suatu tempat yang tertentu secepat mungkin dan teksi bukan lah lagi pilihan anda. Dengan menyewa kereta, anda boleh menentukan laluan anda atau mengambil laluan alternatif. Tidak seperti dengan pengangkutan awam, anda boleh dikatakan boleh pergi ke mana-mana sahaja yang anda mahu dengan kereta yang disewa.

Antara Kereta Sewa Murah di UiTM Puncak Alam Yang Terbaik

Selain itu,dengan enjin yang bertransmisi auto, ini akan membuatkan anda lebih selesa dan memudahkan pemanduan tatkala terperangkap di jalan-jalan yang sesak. Selain dari mementingkan keselesaan dan kemudahan para pelanggan kami semasa memandu. Seterusnya, kami juga amat mementingkan ‘style’ kereta sewaan kami. Dengan spotrims yang cantik, bersama dengan warna kereta yang elegan, dan kemasan dalaman kereta yang tersusun rapi dihiasi dengan haruman yang menyegarkan, pastinya akan membuatkan pemanduan anda lebih bermakna.

Ciri – Ciri Advance Technology Pada Kereta Sewa Murah Bezza

Antara kelebihan anda menyewa kereta daripada Sewa Kereta Bezza adalah;

Cara Mendapatkan Kereta Sewa Murah di UiTM Puncak Alam

 • Sistem Mula Henti ( Eco Idle) akan ditawarkan pada varian Perodua Bezza 1.3 Advance yang persamaan dengan teknologi yang digunakan pada Mazda2 iaitu i-Stop.Enjin mati bila berhenti atau tidak bergerak dan akan hidup semula dengan menekan pedal minyak.
 • Smart entry dan push start button yang sememangnya canggih. Pemandu tidak perlu mengeluarkan kunci untuk membuka pintu kereta. Untuk menghidupkan kereta pula hanya dengan menekan pedal brek dan push start button.
 • Vehicle Stability Control (VSC)
 • Bagi pengguna Android pula, telefon bimbit anda boleh disambungkan ke sistem audio visua kereta ini.
 • Bagi pengguna tempat duduk belakang, USB port turut disediakan.

Penggunaan Menakjubkan Dengan Sewa Kereta Murah Bezza

Perodua Bezza kali ini tampil dengan satu lagi ciri-ciri yang mampu menawan semua penyewa dari Eira iaitu saiz bonet yang luas. Ya, bonet bersaiz besar dengan keluasan 508 liter (Toyota Vios 506 liter). Sudah pastinya ia memudahkan pelajar memasukkan barang-barang dan memberi keselesaan kepada pelajar apabila kebanyakan barang berada di dalam bonet.

Kereta Sewa Murah di UiTM Puncak Alam Yang Selesa

Susunan tempat duduk yang fleksibel dan keluasan dalaman yang lebih luas pastinya memberikan keselesaan yang sangat-sangat diperlukan terutama ketika perjalanan jauh. Ini kerana pelajar banyak menghabiskan masa mereka diluar untuk membuat assignment.

Kenderaan Kereta Sewa Murah Bezza Dalam Keadaan Sangat Baik

Kereta Sewa Murah di UiTM Puncak Alam Yang Keadaan Bagus

Kereta Sewa Murah Bezza sememangnya baru kerana kami amat menjaga kenderaan kami. Kami merekodkan kereta breakdown semasa pelanggan sewa adalah 0.5% purata setahun.

Urusan Sewaan kereta Sewa Murah Bezza Yang Sangat Mudah

Kereta Sewa Murah di UiTM Puncak Alam yang sangan Mudah

Hanya Perlu menyediakan Kad Pengenalan Diri dan Lesan. Anda perlu menambah duit deposit tanpa perlu mencagar kenderaan lain.

Servis Penghantaran Kereta Sewa Murah Bezza Yang Cepat

Kereta Sewa Murah di UiTM Puncak Alam yang Cepat

Kami boleh menghantar kereta sewa kemana sahaja mengikut lokasi yg diminta oleh pelanggan, terutama untuk pelajar UiTM Puncak Alam. Anda tak perlu pening kepala nak cari kami.

Bau Aroma Kereta Sewa Murah Bezza Yang Mempersonakan 

Kereta Sewa Murah di UiTM Puncak Alam yang Mempersonakan

Kereta kami dijamin bersih dan wangi sebelum diserahkan kepada pelanggan.  Pewangi digunakan untuk Kereta Sewa Murah Bezza bagi memberikan aroma wangi dalam kereta dan pelanggan lebih selesa ketika berada di dalam kereta. Jadi walaupun kereta ini sering bertukar tangan, tapi kewangian aroma ini akan memberikan keselesaan kepada setiap pelanggan serta Dijamin anda akan berasa tenang sepanjang pemanduan ke destinasi nanti.

Menyewa Kereta Sewa Murah Bezza Dengan Harga yang Berpatutan

Anda sebagai pelajar akan lebih mudah dan lebih jimat masa dengan menyewa dengan kami kerana harga yang kami tawarkan adalah berpatutan dan setiap bulan kami ada promosi terbaik hanya untuk anda. Harga Untuk kereta sewa Bezza adalah;

Isnin – Jumaat : RM 120
Sabtu & Ahad : RM 150

Dapatkan Kereta Sewa Murah Di UiTM Puncak Alam Sekarang!!!

Anda tidak perlu bersusah payah dan runsing untuk mencari-cari kereta sewa murah ditempat yang lain kerana Kereta Sewa Murah Bezza sentiasa menyediakan perkhidmatan yang terbaik seperti yang anda mahukan. Di jamin puas hati dengan perkhidmatan kereta sewa yang diberikan kepada anda. Malahan menyenangkan kerja anda juga.

Kereta Sewa Murah di UiTM Puncak Alam dan Sangat Jimat

Buatlah tempahan segera supaya dapat memudahkan urusan perjalanan anda. Hubungi Kereta Sewa Murah Bezza untuk tempahan kereta sewa anda. Untuk membuat tempahan dan mendapatkan maklumat lanjut , anda boleh berhubungi dengan pihak Kereta Sewa Murah Bezza ( Iera ) menerusi :

Sila buat tempahan awal untuk memudahkan penghantaran kereta mengikut jadual tanpa sebarang masalah yang boleh merosakkan mood anda.

Jom Booking Kereta Sewa Puncak Alam SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Booking Kereta Sewa Puncak Alam SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Booking Kereta Sewa Puncak Alam SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: