Review
Feb 27, 2018, 11:47am

Kereta Sewa Murah di Sepang Hanya Dari RM80/Sehari


Kuala Lumpur adalah ibu negara Malaysia dan merupakan bandar yang terbesar di Malaysia. Ia adalah antara kawasan metropolitan yang paling pesat berkembang di Asia Tenggara, dari segi penduduk dan ekonomi. Memulakan destinasi ke Kuala Lumpur sudah pasti memerlukan sebuah kenderaan bagi memudahkan anda bergerak ke destinasi yang ingin dituju. Manakan tidak, Kuala Lumpur sebuah Ibu Negara yang cukup besar dan padat dengan warganegara Malaysia dan juga pelancong asing. Kebanyakan destinasi perlancongan di sini adalah antara tarikan utama bandar Ibu Kota ini sentiasa sesak dengan orang ramai.

Antara Kereta Sewa Murah di Sepang

Oleh itu, sudah semestinya anda memerlukan perkhidmatan kereta sewa berhampiran dengan Kuala Lumpur terutama kawasan KLIA dan KLIA 2. Dengan menyewa kenderaan, pasti ianya akan lebih memudahkan perjalanan anda ke mana sahaja. Jadi, adakah anda masih tercari kereta sewa di KLIA? Usah ragu-ragu, di dalam article ini saya akan bantu anda untuk mendapatkan perkhidmatan kereta sewa yang terbaik di Kuala Lumpur, Sepang, KLIA, KLIA2 dan kawasan yang berhampiran.

Perkhidmatan Kereta Sewa Murah Di Kuala Lumpur

Selain Kereta Sewa Murah di Sepang

Menyewa kereta di destinasi percutian dapat meningkatkan fleksibiliti dari setiap perjalanan sama ada urusan perniagaan atau percutian. Jika anda berada di Kuala Lumpur atau seorang pelancong yang sedang melawat keindahan Kuala Lumpur dan sedang mencari perkhidmatan Kereta Sewa Kuala Lumpur dengan harga murah dan berpatutan, teruskan pembacaan. Sebenarnya kebanyakkan kereta sewa memberikan harga hampir lebih kurang sama jika anda sewa hanya sehari atau 24jam. Akan tetapi ianya juga bergantung pada setiap syarat yang dikenakan oleh syarikat yang menawarkan tersebut.

Kereta Sewa Murah di Sepang Hanya Dari RM80 Sehari

Kereta Sewa Murah di Sepang dan Jimat

Bagi yang masih baru, saya ingin memperkenalkan syarikat yang menyediakan perkhidmatan kereta sewa KLIA , KLIA2 serta kawasan yang sekitar dengannya yang menawarkan harga sewaan begitu  murah dan berbaloi sekali iaitu serendah RM80 sehari. Boleh dikatakakan mereka merupakan cawangan utama pilihan pelanggan kereta sewa yang ingin mencari kereta sewa KLIA dan juga kereta sewa KLIA2.

Memudahkan Pengambilan Tetamu Dari KLIA Dan KLIA2 Dengan Menyewa Kereta Sewa

Kereta Sewa Murah di Sepang yang Bagus

Untuk pengetahuan anda, kereta murah di sepang ini merupakan cawangan yang paling hampir di lapangan terbang KLIA dan telah menyediakan perkhidmatan kereta sewa KLIA dan KLIA2 bertahun lamanya. Jika anda ingin menyambut tetamu atau ahli keluarga yang hadir dari KLIA atau KLIA 2 dan tiada kenderaan untuk mengambil mereka, bolehlah menggunakan perkhidmatan kereta sewa sepang mereka. Pasti memberi keselesaan pada setiap tetamu yang dijemput jika keadaan kereta tersebut luas, selesa dan tidak mengalami masalah.

Pilih kenderaan yang sesuai untuk pengunaan anda

Mencari Kereta Sewa Murah di Sepang

Terdapat beberapa jenis kenderaan sewaan kereta yang ditawarkan mengikut kesesuaian anda. Pilihan kereta sewa Sepang bermula dengan kategori kompak seperti Viva Myvi, Sedan seperti Saga BEzza Honda City dan MPV seperti Alza Exora Alphard dan lain-lain. Anda tidak perlu bersusah payah untuk meminjam kereta kenalan rapat yang mungkin perlukan kenderaan ketika itu, dan sewa sahajalah dengan mereka.

Servis Penghantaran Percuma Ke Lokasi ‘Meet up Point’

Antara Kereta Sewa Murah di Sepang Yang Terbaik

Dengan promosi penghantaran percuma untuk masa terhad maka mereka merupakan pilihan utama di kalangan pelanggan kereta sewa KLIA dan kereta sewa KLIA2. Anda boleh memilih untuk mengambil kereta sewa di KLIA dan memulangkannya di KLIA2. Ataupun, mengambil kereta sewa di KLIA2 dan memulangkannya kembali ke KLIA2 atau sebaliknya mengikut keselesaan anda.

Harga Sewaan Kenderaan Termurah Dan Mampu Milik

Cara-cara mendapatkan Kereta Sewa Murah di Sepang

Mereka akan cuba memberikan perkhidmatan Kereta Sewa dengan harga istimewa dan mampu milik.  Jadi, Anda tidak perlu memikirkan masalah kereta apa yang nak guna untuk pergi bercuti atau pergi berjalan-jalan bersama teman istimewa. Tempahan last-last minit boleh menyebabkan kekecewaan. Jadi, rancang tarikh dan masa anda dengan terbaik bagi memastikan anda mampu memiliki kereta sewa yang baik, murah dan berbaloi.

Kos Sewaan Kereta Mengikut Hari, Minggu dan Bulanan

Syarikat kereta sewa biasanya mengenakan empat jenis kadar asas iaitu kadar setiap hari dengan caj perbatuan, kadar setiap hari dengan bilangan yang terhad batu percuma setiap hari, kadar setiap hari dengan jarak perjalanan tanpa had dan kadar yang mempunyai tempoh jarak. Mereka turut menawarkan kereta sewa mengikut hari, mingguan dan juga bulanan. Kadar sewaan tersebut berbeza mengikut jenis kenderaan yang disewa. Boleh rujuk gambar di bawah :

mENCARI Kereta Sewa Murah di Sepang Dengan Betul

Senarai Kereta Sewa Murah Di Sepang

Jika anda sudah memahami serba sedikit info mengenai perkhidmatan kereta sewa di Sepang, jom lihat pula antara senarai kereta sewa yang mereka tawarkan

Perodua Myvi (Auto/Manual)

Kereta Sewa Murah di Sepang yang Ditawarkan

Perodua Myvi merupakan kereta sewa compact bersaiz sederhana. Kereta jenis ini kakan memberikan pemanduan yang selesa pada semua golongan. Kuasa enjin 1300cc sangat jimat dan selesa. Sesuai untuk keluarga ataupun kumpulan kecil.

Toyota Vios (Auto/Manual)

Kereta Sewa Murah di Sepang yang Ada

Toyota Vios merupakan kereta sewa jenis sedan bersaiz sederhana. Jimat dan mempunyai saiz ruang penyimpanan yang luas. Sesuai untuk keluarga dibawah 5 orang. Selesa dan mewah. Kereta sedan ini merupakan kereta jenis sedan yang agak terkenal di Malaysia dengan design yang cantik, praktikal dan harga yang berpatutan.

Perodua Alza (Auto/Manual)

Ciri-ciri Kereta Sewa Murah di Sepang

Kereta sewa jenis MPV adalah kereta yang mempunyai saiz agak medium. Perodua Alza ini mampu memuatkan sehingga 7 orang penumpang. Saiz dalaman yang besar dan sangat selesa. Dikuasai dengan Cfe, Sesuai untuk mendaki bukit yang tinggi.

Toyota Alphard

Kereta Sewa Murah di Sepang dan Selesa

Toyota Alphard merupakan sejenis Multi – purpose Vehicle (MPV ) mewah yang ditawarkan oleh Kereta Sewa Sepang dan ia mempunyai dua jenis, iaitu standard dan juga full specs. Toyota Alphard full specs dilengkapi dengan pilot seat, electric seat, sunroof dan juga moonroof. Rekabentuk Velfire adalah sporty dan mempunyai lampu hadapan LED automatik. Ia mempunyai rekaan dalaman untuk tempat duduk dengan formasi 2 – 2 – 3 dan ianya boleh diduduki sebanyak 7 orang penumpang. Jadi, ianya sesuai untuk anda yang mempunyai keluarga yang besar.

Kereta Sewa Jenis Mewah di Sepang

Kereta Sewa Murah di Sepang untuk VIP

Mereka juga turut menyediakan kenderaan mewah untuk anda. Kenderaan mewah seperti Honda, Vellfire, Alphard dan sebagainya memberikan anda keselesaan dan kenderaan mewah yang dicipta menggunakan tekologi yang lebih tinggi dan moden supaya ianya mempunyai prestasi yang lebih tinggi, berkualiti dan juga reka bentuk yang menarik. Kereta Sewa Sepang menawarkan pelbagai kereta mewah seperti MPV mewah dan juga Luxury yang anda dapat sewa ketika anda berada di sekitar Kuala Lumpur.

Kereta Sewa Jenis Van di Sepang

Kereta Sewa Murah di Sepang Yang Perkhidmatan Bagus

Selain itu, Kereta Sewa Sepang menawarkan van jenis Toyota untuk anda dan sekeluarga. Ia mempunyai 10 tempat duduk dan mempunyai kawalan fungsi penghawa dingin 3 – dial supaya penumpang dapat merasai keselesaan di mana-mana sahaja tempat yang dipilih.

Keadaan Kereta Sewa Yang Bersih Dan Selesa

Kereta Sewa Murah di Sepang dan Bersih

Kereta sewa mereka juga dijaga dengan rapi kerana setiap kereta yang disewakan kepada pelanggan akan dicuci terlebih dahulu supaya ianya bersih, wangi dan juga selesa. Karpet yang berada di dalam kereta mewah tersebut juga adalah sangat tebal dan selesa untuk digunakan. Kereta akan dicuci setiap kali selepas disewakan kepada satu pelanggan agar pelanggan yang lain akan menerima kereta di dalam keadaan yang bersih, wangi dan sempurna supaya perjalanan anda tidak terganggu dengan keadaan kereta yang busuk.

Apakah Akibat Meminjam Kereta Sewa Lebih Dari Tempoh Yang Di Janjikan?

Kereta Sewa Murah di Sepang Yang Anda Cari

Kadar biasanya berdasarkan tempoh 24 jam dan tempoh tambahan sejam untuk memulangkan kereta. Jika anda menyimpan kereta lebih empat jam selepas itu, ia dikira melanjutkan kontrak untuk hari lain dan caj tambahan dikenakan. Kadar sewa kereta mengikut jam biasanya lebih tinggi. Justeru, kembalikan kereta mengikut masa supaya anda tidak mengubah kadar bayaran untuk keseluruhan transaksi.

Penyewa Bertanggungjawab Menjaga Kereta Sewa Dengan Baik

Bila kita sudah meminjam haruslah dijaga barangnya dengan baik bukan? Penyewa kepada apa juga jenis kereta adalah bertanggungjawab menjaga kereta sewa tersebut dengan baik dan elakkan dari berlaku kemalangan. Bagaimana anda dapat kenderaan tersebut dengan baik, begitulah juga ketika hendak memulangkannya.

Kereta Sewa Murah di Sepang yang bersih dan selesa

Selain itu, jika anda sudah menyewa kenderaan tersebut, pastikan anda mengunci kereta dan stering serta tidak meninggalkan barang berharga di dalam kereta. Tali pinggang keledar juga hendaklah dipakai setiap masa kerana ia satu undang-undang ketat di kebanyakan negara. Kalau anda kena saman akibat tidak memakai tali pinggang keledar, anda juga yang harus membayar saman tersebut. Kan sudah membebankan kerja anda?

Syarat Pemandu Untuk Menyewa Kereta

Kereta Sewa Murah di Sepang dengan Mudah sewa

Syarat sewaan kereta yang begitu mudah dan senang. Apa yang perlu anda sediakan adalah :

  • Pemandu mesti mempunyai lesen memandu Malaysia Kelas D yang sah dan masih belum tamat tempoh.
  • Sihat tubuh badan dan waras.
  • Hadirkan diri ketika mengambil kereta sewa untuk tandatangan borang perjanjian.

Dokumen yang Diperlukan Semasa Proses Menyewa Kereta

Kereta Sewa Murah di Sepang yang Menarik

Pastikan juga ada telah menyediakan dokumen yang wajib disertakan ketika proses sewaan seperti :

  • Salinan Kad Pengenalan/MyKad penyewa.
  • Salinan Lesen Memandu penyewa.
  • Salinan Kad Pengenalan Rujukan/ Penjamin (contoh: isteri, abang, suami, saudara dll).
  • Bisnes kad jika ada.
  • Kad Pelajar jika seorang pelajar.

Waktu Operasi Kereta Sewa Murah Di Sepang

Jika syarikat lain menjalankan operasi sewaan kereta mengikut waktu pejabat tapi tidak pada mereka. Anda boleh menyewa kereta dari pagi hingga jam 11 malam. Waktu operasi syarikat :

Bermula jam : 8.00 pagi  hingga 11.00 malam

Kenapa Anda Harus Pilih Perkhidmatan Kereta Sewa Sepang?

Seterusnya Kereta Sewa Murah di Sepang

Anda perlu memilih Kereta Sewa Sepang kerana setiap kereta akan diservis terlebih dahulu sebelum diberikan kepada pelanggan untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku. Kereta yang bakal anda gunakan pasti dapat memberikan prestasi yang cemerlang dan juga perjalanan yang lancar supaya percutian ataupun urusan anda tidak terganggu dan masa anda juga dapat digunakan dengan lebih baik.

Antara pelanggan yang telah menggunakan perkhidmatan kereta sewa Sepang

 Terdapat Kereta Sewa Murah di Sepang
Kereta Sewa Murah di Sepang yang Free perhantaran

Kereta Sewa Murah di Sepang yang Selamat

Tunggu Apa Lagi, Booking Segera Kereta Sewa Murah Di Sepang Sekarang!

Sewa kereta dengan kadar yang murah, selesa dan berbaloi sekarang. Untuk tempahan, sila hubungi mereka di :

Jom Booking Kereta Sewa Sepang SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Booking Kereta Sewa Sepang SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Booking Kereta Sewa Sepang SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: