Review
Feb 26, 2018, 3:23pm

Kereta Sewa Murah di Nilai Hanya Dari RM80/Sehari


Nilai yang terletak di Negeri Sembilan merupakan tempat yang sesuai untuk anda yang gemarkan membeli – belah dengan harga yang amat berpatutan dan ia juga menawarkan tempat – tempat menarik untuk anda kunjungi sekiranya anda mahu bercuti di dalam negeri. Sepang  yang terletak di Selangor juga tidak kurang dengan tempat yang menarik untuk anda kunjungi seperti go – kart dan juga litar Sepang. Kedua – dua tempat ini merupakan bandar yang amat sibuk dengan ramai orang yang mempunyai urusan masing – masing.

sewa kereta murah di nilai

Pada zaman teknologi sekarang, anda tidak perlu lagi bersusah payah sekiranya anda mahu melawat bandar – bandar tersebut meskipun anda tidak mempunyai pengangkutan. Anda tidak perlu lagi membelek buku telefon tetapi anda hanya perlu membuka laman web ataupun akaun sosial media anda dan dapatkan perkhidmatan kereta sewa yang berada di dalam laman web tersebut. Namun begitu, anda masih memerlukan tips – tips yang bakal dikongsikan di bawah untuk anda mendapatkan perkhidmatan kereta sewa yang terbaik di Nilai.

Tips Untuk Menggunakan Perkhidmatan Kereta Sewa di Nilai

kereta sewa murah di nilai

Sekiranya anda berada di kawasan berdekatan Nilai, anda boleh menggunakan tips – tips tersebut untuk menggunakan perkhidmatan kereta sewa di kawasan ini. Tips – tips ini juga boleh digunakan tidak kira di mana sahaja anda  berada sekiranya anda mahu menggunakan kereta sewa.

1. Hubungi Syarikat Kereta Sewa Tersebut

hubungi kereta sewa murah di nilai

Anda pasti akan mendapatkan nombor telefon yang dipaparkan di dalam media sosial syarikat kereta sewa tersebut. Anda boleh menyalin atau menggunakan link yang diberikan untuk menghubungi syarikat kereta sewa tersebut. Sahkan bahawa nombor yang diberikan adalah nombor syarikat kereta sewa yang anda ingini. Hal ini perlu dilakukan kerana kadangkala nombor yang diberikan adalah silap dan ini akan memberikan masalah kepada anda pada hari anda mahu menyewa kereta yang anda mahukan dari syarikat tersebut.

2. Beri Maklumat Untuk Sewaan Anda

maklumat untuk kereta sewa murah di nilai

Setelah anda menghubungi syarikat kereta sewa tersebut, terus sahaja maklumkan kepada mereka model kenderaan yang anda mahukan, tarikh sewaan, masa sewaan dan juga lokasi untuk pick – up kenderaan tersebut. Anda juga boleh memberitahu mereka tentang tempoh sewaan kerana mereka memberikan cas yang berbeza untuk jam,hari, minggu dan juga bulan. Kadangkala, sewaan yang lebih lama mempunyai cas yang lebih murah jadi pastikan anda mengetahui tempoh sebenar yang anda mahukan untuk menyewa kereta tersebut.

3. Tanya Jumlah Deposit Yang Diperlukan

deposit kereta sewa murah di nilai

Syarikat kereta sewa selalunya akan meminta anda jumlah deposit tertentu untuk memastikan kenderaan mereka dipulangkan dengan keadaan yang baik. Anda akan menerima kembali deposit tersebut setelah anda mengembalikan kenderaan yang disewa. Jadi, anda boleh bertanyakan jumlah deposit yang diperlukan sekiranya anda bercadang untuk menyewa kenderaan dari syarikat tersebut. Ada syarikat kereta sewa yang memerlukan anda untuk membayar deposit secara awal untuk booking kereta tersebut.

4. Tanya Kadar Sewaan Untuk Model Yang Mahu Disewa

jenis dan model kereta sewa murah di nilai

Model – model kereta yang berbeza akan mempunyai kadar sewaan yang berbeza. Kereta – kereta kompak mempunyai kadar sewaan yang lebih murah daripada kereta berjenis sedan, MPV dan juga luxury. Jadi, pastikan anda mendapatkan kereta sewa yang bersesuaian dengan bajet anda dengan menghubungi syarikat kereta sewa tersebut. Jika anda bernasib baik, ada syarikat kereta sewa yang memberikan diskaun untuk model – model tertentu jadi anda boleh merebut peluang tersebut.

5. Cas – Cas Lain Yang Dikenakan

cas untuk kereta sewa murah di nilai

Pihak syarikat kereta sewa tidak akan menyembunyikan cas – cas tambahan yang dikenakan tetapi anda perlu sentiasa cakna dengan cas – cas ini kerana ada syarikat yang mengenakan cas tambahan untuk servis – servis yang lain. Contohnya, anda mungkin akan dikenakan cas servis penghantaran yang merupakan cas tambahan dan tidak termasuk di dalam kadar sewaaan anda. Jadi, anda perlu sentiasa bertanya sekiranya syarikat kereta sewa pilihan anda mengenakan cas tambahan ataupun tidak.

6. Semak Kerosakan Kereta Sewa

semak kerosakan kecacatan kereta sewa

Pastikan anda menyemak kereta sewa anda dengan teliti sebelum anda menggunakannya. Ketika anda mendapat kereta sewa tersebut, anda boleh berjalan mengelilingi kereta tersebut dan semak sekiranya terdapat kerosakan di bahagian dalam mahupun di bahagian luar. Beritahu kepada pihak syarikat kereta sewa tersebut agar anda tidak perlu bertanggungjawab terhadap kerosakan yang bukan disebabkan oleh anda. Ambil gambar sebelum anda menggunakan kereta tersebut agar anda mempunyai bukti.

Kereta Sewa Nilai – Perkhidmatan Kereta Sewa Murah Di Nilai

Sewa Kereta Murah di Nilai

Sekiranya anda berada di kawasan Nilai maka anda boleh menggunakan perkhidmatan Kereta Sewa Nilai yang menawarkan perkhidmatan kereta sewa yang murah dan berpatutan. Mereka menawarkan pelbagai jenis model kenderaan agar ianya bersesuaian dengan kehendak anda. Antara model kenderaan yang ditawarkan adalah jenis kompak, sedan dan juga MPV.

kereta sewa murah di nilai

Kereta Sewa Nilai mempunyai operasi di KLIA/ KLIA 2 dan juga Nilai. Operasi kereta sewa di KLIA / KLIA 2 bermula pada 08.00 pagi – 11.00 malam manakala Nilai pula beroperasi dari 08.00 pagi – 12.00 tengah malam setiap hari.

Anda boleh melihat jenis – jenis model kereta yang ditawarkan oleh Kereta Sewa Nilai seperti di bawah;

Kereta Kompak

kereta kompak sewa murah di nilai

Kereta kompak merupakan kereta yang sesuai digunakan sekiranya anda mempunyai keluarga yang kecil ataupun anda sedang melancong secara solo dan juga sedang mempunyai urusan perniagaan. Kereta kompak adalah kereta yang senang meluncur di jalan raya kerana saiznya yang kecil dan tidak memerlukan anda untuk bersesak. Selain itu, ia juga menjimatkan minyak petrol.

Model kereta kompak yang disediakan oleh Kereta Sewa Nilai adalah;

 • Viva
 • Axia
 • Myvi 1.3

Kereta Sedan

kereta sedan sewa murah di nilai

Kereta jenis sedan mempunyai ruang yang lebih luas dan boleh memuatkan sehingga 5 – 6 orang pada satu – satu masa. Ia mempunyai ruang but yang luas dan membolehkan anda untuk meletak barang – barang yang diperlukan di bahagian but tersebut. Ia juga mempunyai ruang dalaman yang selesa untuk anda merehatkan kaki dan juga badan di dalam kereta setelah perjalanan yang jauh.

Model kereta sedan yang disediakan oleh Kereta Sewa Nilai adalah;

 • Saga FLX
 • Persona
 • Vios

Kereta Multi – Purpose Vehicle (MPV)

kereta MPV sewa murah di nilai

Kereta jenis MPV pula adalah lebih sesuai sekiranya anda mempunyai keluarga yang besar dan mahukan kereta yang mampu membawa anda bersama keluarga sambil memberikan pengalaman yang selesa ketika anda menaiki kenderaan. MPV boleh memuatkan sehingga 12 orang mengikut jenis MPV tersebut. Jadi, anda boleh mendapatkan kenderaan jenis MPV sekiranya anda bercadang untuk membawa keluarga yang besar bersama anda.

Model kereta MPV yang ditawarkan oleh Kereta Sewa Nilai adalah;

 • Exora
 • Alza
 • Starex

Kelebihan Menyewa Kereta Bersama Kereta Sewa Nilai

Apa yang membuatkan Kereta Sewa Nilai berbeza dari syarikat kereta sewa yang lain adalah kelebihan – kelebihan yang ditawarkan oleh pihak mereka sekiranya anda menyewa kereta bersama Kereta Sewa Nilai. Antara kelebihan – kelebihan syarikat ini adalah;

 • Dokumen Ringkas

dokumen untuk kereta sewa murah di nilai

Anda tidak perlu menyediakan pelbagai dokumen – dokumen yang tidak berkaitan sekiranya anda menyewa bersama Kereta Sewa Nilai. Hal ini kerana, syarikat ini hanya memerlukan kad pengenalan, lesen dan juga flight detail anda sekiranya anda mahu menyewa dari KLIA / KLIA 2. Cuma bawa bersama dokumen ringkas yang diperlukan ini dan dapatkan kereta sewa pilihan anda bersama Kereta Sewa Nilai.

 • Pickup Kereta Di Bahagian Arrival KLIA1/KLIA2

boleh pickup di KLIA2

Anda boleh mendapatkan pickup kereta sewa anda di bahagian Arrival di KLIA 1 / KLIA 2 sekiranya anda mahu menyewa bersama syarikat ini. Anda tidak perlu lagi menunggu ataupun pergi ke lokasi – lokasi tertentu untuk mendapatkan kereta sewa daripada syarikat ini. Ia boleh menjimatkan masa anda serta anda tidak perlu bersusah – payah untuk pergi ke pejabat pick – up bersama barangan anda yang banyak.

 • Return Kereta Di Bahagian Departure KLIA1/KLIA2

boleh hantar kereta di klia2

Anda juga boleh mengembalikan kereta sewa anda di bahagian departure KLIA 1/ KLIA 2 jadi anda tidak perlu lagi terkejar – kejar untuk menaiki penerbangan anda. Urusan anda pasti akan menjadi lebih mudah sekiranya anda menyewa kereta bersama Kereta Sewa Nilai.

 • Tiada Cas Penghantaran

tiada cas penghantaran kereta sewa murah di nilai

Tiada sebarang cas tambahan dikenakan kepada anda sekiranya anda menyewa kereta bersama Kereta Sewa Nilai. Mereka akan menghantar kereta terus ke lokasi anda dan anda tidak akan dikenakan sebarang cas penghantaran. Ini membolehkan anda untuk menjimatkan masa, wang dan juga tenaga sekiranya anda menyewa kereta dari pihak mereka.

 • Senang Berurusan

senang berurusan dengan kereta sewa murah di nilai

Sekiranya anda mahukan syarikat kereta sewa yang senang berurusan, maka anda boleh memilih Kereta Sewa Nilai yang membolehkan anda untuk mendapatkan kereta sewa dengan mudah, cepat dan juga kereta yang cantik. Anda tidak perlu memberikan dokumen – dokumen lain serta membuat tempahan yang menyusahkan. Cukup sekadar membawa dokumen dan juga wang yang mencukupi untuk menyewa kereta pilihan anda.

 • Staff Yang Mesra

staff mesra di kereta sewa murah di nilai

Kereta Sewa Nilai juga mempunyai pekerja – pekerja yang telahpun dilatih dengan baik untuk melayan setiap pelanggan yang mahu menyewa kereta dari syarikat mereka. Anda juga tidak perlu merasa kekok kerana mereka akan melayan anda dengan senyuman yang ikhlas dan juga akan menjawab setiap pertanyaan anda dengan baik.

 • Harga Yang Berpatutan

harga berpatutan di kereta sewa murah di nilai

Setiap kali anda mahu menyewa kereta, anda pasti akan menyemak dahulu harga – harga yang ditawarkan kerana anda mahu mendapatkan harga yang terbaik. Kereta Sewa Nilai menawarkan harga yang termurah dan paling berpatutan sekiranya anda mahu mendapatkan kereta yang bersih dan juga mempunyai prestasi yang mantap.

 • Kereta Yang Bersih, Wangi Dan Mantap

kereta sewa yang wangi dan bersih

Kereta – kereta yang disewa oleh Kereta Sewa Nilai adalah diservis dengan baik sebelum diberikan kepada pelanggan. Kereta – kereta mereka juga adalah bersih dan wangi. Jadi, anda boleh memandu kereta ini dengan lancar dan juga mendapatkan pengalaman yang selesa.

Gambar – Gambar Kereta Sewa dari Kereta Sewa Nilai

kereta sewa viva di nilai

Kereta yang cantik dan bersinar bersama Kereta Sewa Nilai

kereta honda accord sewa di nilai

Ruang dalaman juga bersih dan selesa

kereta proton saga murah di nilai

Sewa model pilihan anda bersama Kereta Sewa Nilai.

Tempah Kereta Sewa Anda Bersama Kereta Sewa Nilai Sekarang!

Dapatkan kereta sewa yang bersih dan selesa dengan harga yang berpatutan dengan menghubungi Kereta Sewa Nilai sekarang!

Jom Booking Kereta Sewa Nilai SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Booking Kereta Sewa Nilai SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Booking Kereta Sewa Nilai SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: