Review
Oct 16, 2017, 3:23pm

Kereta Sewa Murah di Kubang Kerian, Kelantan


Kelantan Darul Naim salah satu negeri yang terletak di pantai timur semenanjung Malaysia yang lebih di kenali dengan nama negeri Cik Siti Wan Kembang berdasarkan kisah disebalik sejarah kelantan itu sendiri. Selain di kenali dengan nama Cik Siti Wan Kembang. Negeri kelantan juga dipanggil serambi mekah kerana penghormatan di atas syiar Islam yang berkembang baik dalam negeri ini berbanding negeri lain. Sebut sahaja negeri Kelantan, pasti anda terbayangkan destinasi perlancongan yang menarik ada di negeri Kelantan. Selain itu, negeri kelantan sangat kaya dengan beraneka jenis makanan yang sedap-sedap belaka dan terdapat bermacam ciri-ciri kebudayaan yang wujud di negeri Kelantan.

pantai-cahaya-bulan-kelantan

Ibu negeri kelantan iaitu Kota Bharu merupakan bandar yang paling banyak mempunyai lokasi pelancongan untuk dikunjungi seperti Pantai Cahaya Bulan, Membeli belah di Pasar Siti Khadijah, Bazar Tok Guru, Wakaf Che Yeh, Menara Jam Tambatan Diraja, Menara Rehal, Istana Jahar, Memorial Perang Dunia Kedua, Muzium Islam dan banyak lagi.

pasar-siti-khadijah-kota-bharu

Kubang Kerian pula terletak kira-kira dalam 10-15 minit perjalanan dari Kota Bharu dan kira-kira 40-45 minit dari lapangan terbang Pengkalan Chepa. Tarikan utama di Kubang Kerian adalah Taman Kelip-Kelip, Kampung Pulau dimana anda boleh melihat keindahan cahaya kelip-kelip sepanjang laluan sungai sekitar pukul8 sehingga pukul 11 malam pada musim kemarau dari bulan Februari sehingga bulan Oktober.

taman-kelip-kelip-kelantan

Nampak menarik sekali tarikan yang ada di Negeri Kelantan ini. Tidak hairanlah jika ramai yang kerap datang bercuti di sini ataupun datang atas urusan rasmi. Rata-rata pengunjung yang berkunjung di Kelantan lebih gemar memilih untuk menaiki kapal terbang berbanding memandu sendiri ke Kelantan. Ini kerana, mereka lebih sukakan perjalanan yang lebih relaks. Memandu kenderaan sendiri dalam tempoh yang lama dan perjalanan yang jauh sangat memenatkan.

Banyak Pilihan Untuk Penginapan di Kelantan

Tidak perlu risau tentang penginapan kerana di Kelantan terdapat banyak hotel, chalet, hotel dan resort yang tersedia ada. Tentang pengangkutan pula, anda boleh dapatkan perkhidmatan kereta sewa sebaik sahaja anda tiba di lapangan terbang Kota Bharu. Dengan adanya kereta sewa, anda boleh bebas pergi ke mana-mana tempat yang anda suka di Kota Bharu.

zon-bebas-cukai-rantau-panjang

Alang-alang dah ke Kota Bharu jangan lupa untuk membeli belah di kawasan bebas cukai Pengkalan Kubor dan Rantau Panjang yang berdekatan dengan sempadan Malaysia-Thailand. Bagi mereka yang gemar dengan aktiviti mencabar, anda boleh melakukan aktiviti mendaki Gunung Ayam dan Gunung Stong. Ataupun anda boleh bermandi manda di Jeram Pasu, Lata Rek, Lata Beringin dan Lata Hujan. Menarik bukan?

Usah risau jika anda tidak tahu jalan atau takut sesat sebab anda boleh menggunakan aplikasi seperti waze untuk membawa anda ke tempat-tempat yang anda inginkan. Anda boleh mendapatkan perkhidmatan kereta sewa murah di Kota Bharu dan Kubang Kerian dengan menggunakan perkhidmatan daripada Trinadi Travel & Tours.

Kereta Sewa Kubang Kerian Kota Bharu dari RM70 Sehari

trinadi-logo-car

Trinadi Travel & Tours  menawarkan perkhidmatan kereta sewa terbaik dan menjadi pilihan utama bagi mereka yang berkunjung ke Kelantan yang memerlukan kereta sewa. Ini kerana Trinadi Travel & Tours menawarkan harga  termurah berbanding  syarikat kereta sewa yang lain samada untuk sewaan jangka masa pendek mahupun jangka masa yang lama dengan harga serendah RM 70 sehari!.Tambahan lagi, lapangan terbang Kota Bharu  berdekatan dengan lokasi Trinadi Travel & Tours yang lebih memudahkan untuk penghantaran kereta sewa kepada anda dengan lebih cepat dan pantas tanpa membuat anda menunggu dalam tempoh yang lama.

Bagi memastikan keselesaan para pelanggan, Trinadi Travel &Tours menyediakan kereta sewa yang bersih, selesa dan yang paling penting selamat untuk dipandu oleh para pelanggan mereka.

Kenapa Anda Perlu Pilih Kereta Sewa di Trinadi Travel & Tours Bila di Kubang Kerian Kelantan ?

 •     18 jenis buah kenderaan pelbagai warna dan spesifikasi
 •     Semua kenderaan diselenggara on-time
 •     Semua kenderaan ditinted
 •     Semua kenderaan diselenggara tepat pada waktunya
 •     Semua kenderaan mempunyai bunga tayar lebih 70%
 •     Bantuan kerosakan seluruh semenanjung Malaysia
 •     Mempunyai loyalty card untuk diskaun hebat

Kelebihan Kereta Sewa dengan Trinadi Travel & Tours 

3 keunikan yang pastinya jarang dijumpai daripada penyedia servis kereta sewa lain, yang menyebabkan kereta sewa di Trinadi Travel & Tours sentiasa menjadi pilihan pelanggannya.

1. Windscreen digilap menggunakan RainX

Semua kereta sewa di Trinadi Travel & Tours digilap menggunakan penggilap cermin rainX, memudahkan pemanduan ketika hujan lebat dan tidak mengganggu pandangan ketika memandu. Faham sajalah cuaca di Malaysia yang hujan dan panas sepanjang tahun.

rainX-for-windshield

2. Menggunakan minyak enjin LiquiMoly

liquomoly-engine-oil

Minyak enjin berteknologi Jerman ini digunakan semasa setiap kereta diservis bagi menjadikan sistem operasi enjin yang berkuasa, seterusnya melancarkan pemanduan pengguna.

3. Diwangikan dengan Ambi Pur 

haris-ambi-pur

Pewangi Ambi Pur digunakan untuk setiap kereta bagi memberikan aroma wangi dalam kereta dan pelanggan lebih selesa ketika berada di dalam kereta. Jadi walaupun kereta ini sering bertukar tangan, tapi kewangian aroma Ambi Pur akan memberikan keselesaan kepada setiap pelanggan.

Trinadi Travel & Tours  menawarkan pelbagai jenis kereta dari pelbagai segmen kenderaan untuk anda pilih, termasuklah kereta kompak, sedan, SUV 4WD, MPV, MPV mewah, trak pickup 4X4 dan sport sedan mewah

Senarai Kereta Sewa Murah di Kubang Kerian, Kelantan 

trinadi-travel-tours

Kereta sewa Trinadi Travel & Tours mempunyai lebih dari 18 jenis kenderaan bagi memenuhi keperluan pelbagai pelanggannya. Berikut adalah senarai ringkas kenderaan yang disediakan oleh Kereta sewa Trinadi Travel & Tours.

 1. Perodua Viva 1.0 Elite
 2. Perodua Myvi 1.3 (A)
 3. Perodua Myvi 1.3 (M)
 4. Perodua Myvi 1.5 (A) SE
 5. Perodua Axia 1.0 (A) G
 6. Perodua Bezza 1.3 (A) X
 7. Perodua Alza 1.5 (A) SE
 8. Proton Exora 1.6 (A) BOLD
 9. Toyota Vios 1.5 (A) G
 10. Toyota Camry 2.0 GX
 11. Honda Accord 2.0 VTi-L
 12. Mercedes CLA 250
 13. BMW 525 E60
 14. BMW 520 F10
 15. Pickup Truck 4×4 Ford Ranger 2.2 (A) XLT
 16. SUV Honda CR-V 2.0 (A) 4WD
 17. NEW MPV Toyota Alphard 2.5 (A) ZG
 18. MPV Toyota Vellfire 2.4 (A) Z Spec

Sewa Kereta Perodua Viva & Perodua Axia Kubang Kerian Kota Bharu

kereta-sewa-viva-dan-axia-subang-jaya

Perodua Viva dan Perodua Axia adalah antara model kereta yang seringkali menjadi pilihan rakyat Malaysia kerana kos penggunaanya yang lebih murah dan menjimatkan belanja. Salah satunya, Perodua Viva dan Perodua Axia  mampu memberikan penjimatan minyak yang terbaik iaitu masing-masing pada 14.1km/liter dan 21.6 km/liter.

Tambahan lagi, saiz kereta yang comel memberikan kelebihan untuk lebih mudah masuk parking dan senang untuk dikendalikan semasa menghadapi kesesakan lalulintas. Disebabkan itu, kedua-dua jenis model perodua ini adalah antara model kereta sewa yang terlaris disewa oleh para pelanggan yang mementingkan bajet dan kemudahan untuk mereka. Jadi, duit selebihnya mereka boleh gunakan untuk perbelanjaan yang lain.

Kereta Sewa Perodua Myvi / Proton Iriz Kubang Kerian Kota Bharu

kereta-sewa-myvi-dan-iriz

Satu lagi model Perodua yang sentiasa menjadi pilihan para pelanggan untuk kereta sewa adalah Perodua Myvi kerana penjimatan penggunaan petrol juga. Begitu juga dengan model kereta Proton Iriz yang juga menjadi pilihan pelanggan selain Perodua Myvi. Kedua-dua model kereta jenis kompak turut mempunyai kelebihan cc enjin yang lebih besar dalam memberikan keselesaan dan pengalaman pemanduan yang terbaik untuk anda ketika memandu di Bandar.

Kereta Sewa Perodua Bezza Kubang Kerian Kota Bharu

Perodua Bezza adalah sebuah model sedan kompak masih baru lagi dikeluarkan di Malaysia dengan menggunakan enjin 1.5. Dengan kuasa enjin 1.5 mampu memberikan pemanduan yang terbaik untuk anda.

kereta-sewa-perodua-bezza-putra-height-subang

Tambahan lagi, Kelebihan Perodua Bezza mempunyai bonet belakang yang besar juga akan memberikan ruang untuk anda meletakkan barang-barang anda yang banyak selepas membeli belah nanti atau barang-barang keperluan anda. Jadi, ianya tidak akan menggangu ruang tempat duduk belakang untuk anda meletakkan barang anda.

Perodua Bezza juga sangat sesuai untuk kereta seisi keluarga kerana ruang dalamnya yang agak luas jika dibandingkan dengan jenis model perodua yang lain. Jadi, jika anda bercuti bersama keluarga anda boleh menyewa Perodua Bezza untuk penjimatan berbanding menyewa MPV.

Sewa Kereta Toyota Vios Kubang Kerian Kota Bharu

kereta-sewa-toyota-vios-subang-jaya

Toyota Vios adalah antara kereta sedan yang terlaris digunakan di Malaysia. Memiliki kuasa enjin 1.5 cc VVTI sudah semestinya menjaminkan penjimatan pengunaan petrol kepada anda. Kereta sedan empat pintu ini boleh memuatkan sehingga 5 orang dan ia sesuai untuk anda seisi keluarga kerana saiz dalamnya lebih luas untuk keselesaan.

Kereta Sewa Toyota Camry / Honda Accord Kubang Kerian Kota Bharu

kereta-sewa-camry-accord-subang-jaya
Sekiranya anda mempunyai bajet yang lebih besar dan berkeinginan untuk memandu sebuah kereta sedikit mewah daripada biasa, anda mungkin boleh  berkira-kira untuk menyewa sebuah Toyota Camry ataupun Honda Accord yang mewah ini. Kedua-dua model kereta mewah ini dijamin akan memberikan keselesaan untuk anda ketika menggunakannya. Malah kereta mewah ini mempunyai ruang yang luas untuk penumpang di tempat duduk belakang dan juga ruang yang luas untuk barang-barang di bonet belakang.

Kereta Sewa 4×4 Ford Ranger / Toyota Hilux Kubang Kerian Kota Bharu

Kereta-Sewa-Ford-Ranger-Toyota-Hilux

Untuk lebih banyak pilihan, Trinadi Travel And Tours  turut menawarkan sewaan jenis model 4WD untuk kemudahan anda. Terdapat  dua model 4WD yang boleh  anda pilih iaitu Ford Ranger dan Toyota Hilux.

Jenis kenderaan 4WD bukan sahaja sesuai untuk mengangkut barang-barang dalam kuantiti yang banyak, malah boleh di bawa ke off road atau untuk urusan kerja yang memerlukan ke tapak projek. Dengan menyewa kereta jenis 4WD ini akan lebih memudahkan urusan perjalanan kerja anda nanti.

MPV Sewa Kubang Kerian Kota Bharu – Proton Exora / Perodua Alza / Toyota Innova

perodua-alza

Ada beberapa jenis model MPV yang turut boleh dipilih oleh para pelanggan untuk disewa iaitu Proton Exora, Perodua Alza danToyota Innova. Pilihan kereta sewa jenis MPV ini biasanya sangat sesuai untuk keluarga yang besar yang mana ia boleh memuatkan sehingga 7 orang penumpang.

Dengan saiznya yang besar sudah tentu ia memberikan keselesaan kepada penumpang belakang. Disebalik saiznya yang besar, cc enjinnya yang besar mampu memberikan anda pengalaman pemanduan yang lebih menyeronokkan dan lebih selesa.

MPV Sewa Mewah Kubang Kerian Kota Bharu – Toyota Alphard 2.5 Baru / Toyota Vellfire / Hyundai Starex

kereta sewa toyota alphard 2.5 toyota vellfire hyundai starex

Selain itu MPV mewah juga turut disediakan kepada para pelanggan untuk mereka yang mempunyai bajet besar dan berkeinginan untuk merasai pengalaman memandu MPV mewah. Semestinya ia juga memberikan keselesaan yang lebih kepada pelanggan dan pelanggan akan lebih rasa seronok.

hyundai-starex

Jika anda berminat dan anda mahu mengambil peluang ini untuk memandu MPV mewah ini, anda juga boleh dapatkannya pada harga sewa berpatutan. Selain itu, ia juga memberikan keselesaan maksima untuk anda sekeluarga dengan menawarkan ruang dalaman yang luas dan mewah.

Sewa Sport Sedan Mewah Kubang Kerian Kota Bharu – Mercedes CLA 250 / BMW 525 F10 / BMW 525 E60

Mercedes CLA 250

Beberapa model kereta sport sedan mewah turut disediakan sebagai pilihan para pelanggan yang meminati kereta jenis ini. Bagi yang berkemampuan sudah semestinya mampu untuk menyewa kereta ini. Tidak kurang juga bagi mereka yang ingin mencuba untuk memandu sebuah kereta sport atau ingin lebih bergaya memandu kereta mewah ini adalah tempat dan masanya.

BMW 525d F10

Dengan harga berpatutan, tidak mustahil anda mampu merasai pengalaman baru memandu sebuah kereta sport mewah seperti Mercedes CLA 250, BMW 525 F10 dan BMW 525 E60. Pilih sahaja salah satu model kereta tersebut, sudah pastinya akan nampak lebih bergaya ketika memandunya. Bila lagi untuk merasa memandu kereta mewah sebegini dengan harga yang murah.

8 Kelebihan Menggunakan Perkhidmatan Kereta Sewa Trinadi Travel & Tours

1. Syarikat Yang Dipercayai Ramai

Trinadi Travel And Tours  telah bertapak sejak tahun 2016 lagi dan menyediakan 72 buah kenderaan yang sedia untuk disewa oleh para pelanggan. Ramai pelanggan telah menggunakan perkhidmatan dari Trinadi Travel And Tours  sejak ditubuhkan.

2. Banyak Pilihan Kereta Sewa

Syarikat Trinadi Travel And Tours menyediakan pelbagai jenis model kenderaan, saiz, harga kereta sewa untuk pilihan pelanggan  mengikut bajet masing-masing.

3. Harga Kereta Sewa Yang Murah

Trinadi Travel And Tours menawarkan harga kereta sewa yang termurah di sekitar Lembah Klang, Kuala Lumpur, Subang Jaya, Seri Kembangan dan kawasan sekitarnya berbanding dengan tawaran perkhidmatan kereta sewa yang lain. Jika tidak percaya, anda boleh cuba survey untuk memastikannya.

4. Kereta Yang Terbaik Untuk Pelanggan

Samada anda sewa untuk kegunaan sendiri mahupun kegunaan korporat, Trinadi Travel And Tours akan menyediakan kereta yang terbaik untuk pelanggan tidak mengira status. Kenderaan yang di sewakan juga telah dipastikan selesa dan selamat untuk digunakan oleh para pelanggan. Mereka juga memberikan kenderaan yang sesuai untuk keperluan setiap pelanggan mereka.

5. Memberikan Perkhidmatan Kereta Sewa Yang Terbaik

Misi Trinadi Travel And Tours sentiasa berusaha memberikan perkhidmatan yang terbaik buat pelanggan. Selain itu, Trinadi Travel And Tours akan memastikan pelanggan berpuas hati dengan perkhidmatan kereta sewa yang mereka tawarkan sepanjang menggunakan perkhidmatan mereka.

6. Pakar Dalam Menyediakan MPV Mewah

Trinadi Travel And Tours sangat pakar dalam menyediakan MPV mewah seperti MPV seperti  Toyota Alphard, Toyota Vellfire, Toyota Estima dan Hyundai Starex.

7. Boleh Sewa Kereta Secara Harian, Mingguan Dan Bulanan

Di Trinadi Travel And Tours, anda boleh sewa kereta secara harian, mingguan dan bulanan dengan harga yang lebih murah seperti yang ditawarkan sekitar seluruh Lembah Klang. Sebaiknya anda perlu merancang terlebih dahulu berapa lama tempoh untuk menyewa kereta supaya tidak menimbulkan sebarang masalah semasa menggunakannya.

8. Perkhidmatan Tambahan

Trinadi Travel And Tours juga menyediakan kenderaan sewa premium untuk upacara majlis yang istimewa mengikut permintaan pelanggan. Pastikan anda tempah awal untuk memastikan perancangan berjalan lebih lancar bila sampai masanya dan memudahkan pihak Trinadi Travel And Tours untuk merancang dan menyediakan perkhidmatan tersebut lebih awal.

Apa Kata Pelanggan Kereta Sewa Di Kubang Kerian Kota Bharu

Ramai antara pelanggan yang menggunakan perkhidmatan kereta sewa Trinadi Travel And Tours sangat berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan sepanjang menggunakannya. Pendek kata, Trinadi Travel And Tours memang terbaik dalam soal kereta sewa.

testimoni-pelanggan-kereta-sewa-trinadi-1

testimoni-pelanggan-kereta-sewa-trinadi-2

testimoni-pelanggan-kereta-sewa-trinadi-3

testimoni-pelanggan-kereta-sewa-trinadi-4

Dapatkan Kereta Sewa Murah di Kubang Kerian, Kelantan Sekarang!

Anda tidak perlu bersusah payah dan runsing untuk mencari-cari kereta sewa murah ditempat yang lain kerana Trinadi Travel & Tours sentiasa menyediakan perkhidmatan yang terbaik seperti yang anda mahukan. Di jamin puas hati dengan perkhidmatan kereta sewa yang diberikan kepada anda. Malahan menyenangkan kerja anda juga.

Buatlah tempahan segera supaya dapat memudahkan urusan perjalanan anda. Hubungi Trinadi Travel & Tours untuk tempahan kereta sewa anda.

Sila buat tempahan awal untuk memudahkan penghantaran kereta mengikut jadual tanpa sebarang masalah yang boleh merosakkan mood anda.

Jom sewa kereta SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom sewa kereta SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom sewa kereta SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: