Review
Feb 27, 2018, 5:51am

Kereta Sewa Murah di KLIA2 Hanya Dari RM80/Sehari


Agensi Perkhidmatan kereta sewa, kereta sewa, atau sewa kereta adalah sebuah syarikat sewa kereta untuk tempoh yang singkat, biasanya terdiri dari beberapa jam sehingga beberapa minggu atau bulan. Kebiasaannya, agensi kereta sewa mempunyai banyak cawangan (yang membolehkan pengguna untuk kembalikan kenderaan di lokasi yang berbeza), dan terutamanya terletak berdekatan lapangan terbang atau kawasan bandar yang sibuk. Agensi kereta sewa juga turut menyediakan laman web yang membolehkan tempahan secara online.

Antara Kereta Sewa Murah di KLIA2

Agensi kereta sewa mensasarkan golongan masyarakat yang memerlukan kenderaan sementara, seperti orang-orang yang tidak memiliki kereta mereka sendiri, pelancong, atau pemilik kenderaan rosak atau musnah yang menunggu perbaikan atau pampasan insurans. Agensi kereta sewa juga memenuhi keperluan syarikat atau industri, dengan menyewa van, trak, atau jenis lain kenderaan seperti kereta atau motosikal

Selain perkhidmatan sewa kenderaan, agensi penyewaan kereta biasanya juga menawarkan tambahan produk seperti insurans, global positioning sistem (GPS) sistem navigasi, sistem hiburan, telefon bimbit, portable WiFi dan kerusi keselamatan kanak-kanak.

Tips menempah Kereta Sewa Agar Anda Membuat Pilihan Yang Tepat.

Eh, nak sewa kereta pun perlu ada tips ke? Ya! Memang benar kerana sejak kebelakangan ini, ramai pengguna kereta sewa tertipu dengan sesetengah syarikat. Jadi untuk mengelakkan kejadian ini berulang kembali, ikut langkah – langkah di bawah;

 • Hubungi Syarikat Kereta Sewa

Mencari Kereta Sewa Murah di KLIA2

Hubungi syarikat kereta sewa dan sahkan syarikat itu adalah syarikat yang anda cari. Perkenalkan diri anda dan tanya dengan siapa anda berurusan.

 • Memberi Maklumat Sewaan Yang Betul

Selain Kereta Sewa Murah di KLIA2

Beri maklumat model kenderaan yang diperlukan,tarikh untuk sewa dan tempoh masa sewa. Anda boleh juga tanya pendapat mereka kenderaan yang sesuai mengikut keperluan sama ada dari segi tujuan sewa atau bajet anda.  Mereka akan check sama ada kereta yang available atau tidak. Sekiranya available, pihak agensi akan maklumkan dan sekiranya tidak mereka akan bagi cadangan kereta lain yang available.

 • Bertanyakan Kadar Sewaan

Terdapat Kereta Sewa Murah di KLIA2

Tanya kadar sewaan untuk model kereta yang diperlukan mengikut tempoh masa yang ingin disewa. Tanya juga rate promosi atau diskaun sekiranya ada.

 • Caj Tambahan Yang Tersembunyi

Cara mencari Kereta Sewa Murah di KLIA2

Tanya caj-caj lain sekiranya ada. Biasa nya jika anda memerlukan servis penghantaran akan ada sedikit caj tambahan bergantung kepada lokasi. Ada juga syarikat yang mengenakan GST ke atas kadar sewaan. Penting juga untuk bertanya caj yang dikenakan sekiranya lewat pulang kereta.

 • Deposit

Kereta Sewa Murah di KLIA2 yang Selesa

Tanya jumlah deposit booking atau sekuriti yang dikenakan. Selepas anda sudah setuju dengan semua syarat dan berminat untuk menyewa anda hendaklah masukkan duit deposit untuk lock kereta. Biasanya deposit booking atau sekuriti tersebut akan dipulangkan selepas pemulangan kereta sekiranya kereta di pulangkan dalam keadaan baik dan tiada rekod saman.

 • Dokumen

Antara ciri Kereta Sewa Murah di KLIA2

Sekiranya anda sudah setuju dengan Langkah 2, 3, 4 dan 5 mereka  akan minta detail anda untuk rekod booking dan memaklumkan dokumen yang anda perlu bawa semasa nak ambil kereta. Senarai dokumen yang biasanya diperlukan :

 1. Salinan Kad Pengenalan
 2. Salinan Lesen Memandu
 3. Salinan bil api / air / internet / telefon / astro
 4. Salinan kad kerja / kad perniagaan

Pastikan korang membawa dokumen yang lengkap untuk mengelakkan kekecewaan tak dapat sewa kereta.

 • Baca Terma dan Syarat

Kereta Sewa Murah di KLIA2 dan Mudah Sewa

Tiba hari untuk ambil kereta bawa semua dokumen dan duit sewa. Isi borang penyewaan.Baca semua terma dan syarat. Check kereta luar dan dalam. Buat pembayaran dan pandu kereta sewa anda ke destinasi yang hendak dituju.

Kereta Sewa Murah di KLIA2 Hanya Dari RM80/Sehari

Ingin bercuti di Kuala Lumpur tetapi tiada kenderaan? Sewa teksi atau grab car yang terlalu mahal untuk mengambil anda di KLIA2? Sekarang ini tidak perlu risau kerana Kereta sewa nilai Sepang dapat membantu anda atasi kerisauan ini. Hal ini demikian kerana kami akan memberikan anda perkhidmatan yang baik bersesuaian dengan bajet anda. Anda juga tidak lagi pening untuk berjalan jalan di serata tempat kerana sudah pasti dengan adanya kereta sewa Nilai Sepang, perjalanan anda lagi cepat dan sempurana.

Kereta Sewa Murah di KLIA2 Viva

Kereta ini  paling popular dalam kalangan pengguna. Saiz yang sederhana besar, tidak terlalu kecil dan juga tidak terlalu besar. Malah ruangan bonet viva ini sederhana besar.  Kereta ini sesuai untuk tempoh sewaan yang lama disebabkan harga yang tidak terlalu mahal malah viva merupakan kereta yang paling jimat minyak. Ia lebih jimat berbanding Perodua Kancil. Kelebihan lain adalah ia Mudah dan senang dipandu dan diparkir di kawasan sibuk.

Kereta Sewa Murah di KLIA2 yang Bagus

Kadar Sewaan:
Sehari : RM 100
Seminggu : RM 550
Sebulan : RM 1500

Kereta Sewa Murah di KLIA2 Axia

Axia 1.0 keluaran Perodua ini mempunyai kapasiti enjin yang sama dengan Perodua Viva (1000cc) tetapi mempunyai rekaan dalaman yang lebih luas dan selesa. Dengan saiz enjin yang sama dengan Perodua Viva, Perodua Axia mampu menandingi keupayaan Viva dari segi penjimatan minyak iaitu 12km untuk setiap liter minyak yang diisi. Dengan rekaan dalaman yang lebih luas, ia mampu memuatkan 5 orang penumpang, berbanding Perodua Viva hanya 4 orang penumpang pada satu-satu masa. Sama seperti kereta-kereta lain, kereta Axia di kereta sewa Nilai Sepang hanya bertransmisi auto, membuatkan setiap pemanduan anda lebih selesa dan mudah.

Kereta Sewa Murah di KLIA2 yang sangat Jimat

Kadar Sewaan:
Sehari : RM 110
Seminggu : RM 630
Sebulan : RM 1750

Kereta Sewa Murah di KLIA2 Myvi

Myvi keluaran perodua ini boleh memuatkan 5 orang dewasa selain saiznya yang besar. Penggunaan minyak yang jimat juga membolehkan bagi anda yang perjalanan jauh. Ruangan bonet Myvi juga adalah besar sesuai untuk anda yang berkeluarga.

Kereta Sewa Murah di KLIA2 yang Ada

Kadar Sewaan:
Sehari : RM 130
Seminggu : RM 700
Sebulan : RM 2100

Kereta Sewa Murah di KLIA2 Saga

Kereta proton saga flx adalah sebuah kereta sewa sedan yang paling murah dan selesa dengan keluasan boleh memuatkan 5 orang dewasa dan memiliki tempat letak beg dan barang yang luas untuk membawa barang keperluan balik kampung atau pergi bercuti. Kereta proton saga flx didatangi dengan gear auto cvt untuk membuatkan petrol menjadi lebih jimat dan berbaloi untuk perjalanan yang jauh. dan harga sewa yang begitu murah dan menjimatkan.

Kereta Sewa Murah di KLIA2 dan Percuma Penghantaran

Kadar Sewaan:
Sehari : RM 130
Seminggu : RM 700
Sebulan : RM 2000

Kereta Sewa Murah di KLIA2 Persona

Persona 1.6, kereta Sedan, ramai orang Arab suka akan ciri-ciri design kereta ini. Ramai wanita di luar sana suka juga akan kereta ini. Berkonsepkan famili travel dengan bajet yang sederhana. Bentuk aerodynamics hood di hadapan memberi flow kepada angin di hadapan sekaligus memberikan impak kepada pemanduan yang selesa.

Ciri-ciri Kereta Sewa Murah di KLIA2

Kadar Sewaan:
Sehari : RM 160
Seminggu : RM 900
Sebulan : RM 2500

Kereta Sewa Murah di KLIA2 Alza

MPV Alza ini juga sesuai untuk disewa bagi pasangan suami isteri yang merancang untuk membawa anak-anak untuk bersantai pada hujung miggu ataupaun pada cuti-cuti sekolah khasnya. Perodua Alza yang baru dibeli dari kilang ini pastinya akan memberikan satu pengalaman yang sukar dilupakan kepada anda semua yang mengimpikan untuk membawa atau menaiki kereta baru. Dengan kapasiti penumpang seramai 7 orang, dan keluasan dalaman yang besar, bersama dengan MP3/WMA, USB dan Bluetooth radio, pastinya ia akan memberikan keselesaan kepada anda untuk menempuhi perjalanan anda nanti.

Kereta Sewa Murah di KLIA2 yang Anda Cari

Kadar Sewaan:
Sehari : RM 1800
Seminggu : RM 1050
Sebulan : RM 2900

Kereta Sewa Murah di KLIA2 Exora

Proton Exora Bold CFE mempunyai senarai kelebihan yang cukup untuk menjadikannya sebuah MPV yang sempurna. Ciri-ciri keselamatannya banyak, saiznya elok untuk sebuah keluarga sederhana, pemanduan dan pengendaliannya bagus, enjin yang berprestasi, rekabentuk yang menarik dan dengan harga yang berpatutan. Iya, MPV ini mempunyai beberapa kelemahan seperti material yang terasa sangat plastik namun banyak lagi kelebihan lain yang mengatasi kelemahan yang ada. Di dalam pasaran domestik, Proton Exora Bold adalah opsyen terbaik di dalam kelasnya.

Kereta Sewa Murah di KLIA2 yang Ada

Kadar Sewaan:
Sehari : RM 250
Seminggu : RM 1260
Sebulan : RM 3300

Kereta Sewa Murah di KLIA2 : Starex

Grand Starex Royale menyediakan empat baris tempat duduk yang memberikan keselesaan kepada 11 penumpang. Kelebihan yang menyaingi model-model lebih mahal. Kelebihan ruang dimanfaatkan dengan tempat duduk tengah yang boleh dilipat untuk dijadikan tempat rehat tangan dan berfungsi sebagai meja makan mini. Selain itu, MPV ini juga mempunyai ruang simpanan barang pelbagai saiz. Kebolehan kawalan ketika memandu masuk dan keluar di ruang parkir pernah dipersoalkan. Namun kerisauan itu hilang sebaik sahaja saya memutarkan stereng roda lembut yang dibantu dengan penglihatan belakang melalui pengawasan kamera undur dan empat mata sensor pada bumper. Kawalannya di luar tanggapan. Bahkan radius pusingan lebih kecil daripada sesetengan pacuan empat roda. Bukan sahaja untuk membelok, malah membuat pusingan U pun bukanlah masalah besar dengan jentera ini. Enjin turbo diesel dengan ciri Variable Geometry Turbocharger (VGT) didakwa menghasilkan kuasa tork maksimum 392 Nm ketika kelajuan enjin mencecah 2,000 hingga 2,500 rpm.

Kereta Sewa Murah di KLIA2 yang Paling Bagus

Kadar Sewaan:
Sehari : RM 550
Seminggu : RM 2800
Sebulan : RM 7000

Gambar Kereta Sewa Murah di KLIA2

Kereta Sewa Murah di KLIA2 yang Anda Mahu

Selain Kereta Sewa Murah di KLIA2 yang Anda dapat

Kereta Sewa Murah di KLIA2 yang sangat Bagus

Kereta Sewa Murah di KLIA2 dan Selamat

Kereta Sewa Murah di KLIA2 dan selesa

Kereta Sewa Murah di KLIA2 dan Terbaik

Antara Kereta Sewa Murah di KLIA2 yang Terbaik

Dapatkan Kereta Sewa Murah di KLIA2 Sekarang !

Waktu Operasi KLIA & KLIA2 : Isnin hingga ahad ( 8 pagi – 11 malam )
Waktu Operasi Nilai & Sepang : Isnin hingga ahad ( 8 pagi – 12 malam )

Anda tidak perlu pening kepala lagi. Jika mahu tahu lebih banyak koleksi kereta daripada biasa-biasa sehingga mewah anda boleh terus hubungi atau whatsapp no di atas untuk sebarang tempahan dan pertanyan. Kini segalanya mudah denga Kereta Sewa Murah di KLIA2 Hanya Dari RM80 Sehari. Mereka bersedia untuk menyediakan penghantaran percuma ke premis dan kediaman anda dan juga ke KLIA/ KLIA 2 hari ini.

Jom Booking Kereta Sewa Di KLIA2 SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Booking Kereta Sewa Di KLIA2 SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Booking Kereta Sewa Di KLIA2 SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: