Review
Oct 24, 2017, 3:24pm

Kereta Sewa Murah Di Gombak Selangor


banner-aleya-car-gombak

Adakah anda mencari kereta sewa murah di Gombak Selangor dengan harga sewa yang berpatutan? Aleya Crystal Enterprise, yang bernombor pendaftaran 002628775-U, adalah syarikat kereta sewa yang perlu anda hubungi. Syarikat ini telah 4 tahun memberikan khidmat sewa kereta kepada penyewa di Gombak, dan kawasan-kawasan sekitar Selangor. Anda tak perlu bimbang dan risau akan keadaan kereta kerana kereta yang ditawarkan oleh syarikat sewa kereta murah ini menawarkan kereta yang baru dan dalam keadaan yang mantap. Berikut adalah senarai kereta murah di Gombak Selangor yang disediakan oleh Aleya Crystal Enterprise.

Perodua Axia Kereta Sewa Murah Di Gombak Selangor

perodua-axia-gombak-car-rental

Perodua Axia adalah kenderaan yang paling digemari oleh mana-mana penyewa. Ini kerana ia murah disewa dan mudah dipandu ke mana-mana tempat lebih-lebih lagi kawasan jalan yang sesak dan sempit. Kereta kompak ini, sesuai jika anda sekadar menggunakannya untuk bergerak ke destinasi yang berhampiran dengan penumpang tidak lebih 4 orang.  

Ia tidak sesuai untuk perjalanan jauh kerana ia kecil dan tidak selesa dan anda akan rasa kejang jika duduk terlampau lama. Amat dicadangkan anda menyewa Perodua Myvi atau kereta yang lebih besar. Anda boleh sewa Perodua Axia melalui Aleya Crystal, Kereta sewa murah di Gombak Selangor dengan kadar sewa RM120 sehari. Jika anda merancang untuk menggunakannya selama seminggu, harga sewanya adalah RM700 dan RM1500 bagi 30 hari.

Perodua Myvi Kereta Sewa Murah Di Gombak Selangor

perodua-myvi-gombak-car-rental

Upgred kepada Axia untuk ruang dalaman yang lebih besar. Pemanduan yang lebih stabil berbanding Axia kerana saiznya yang lebih lebar, dan lebih selesa berbanding perodua Axia. Kereta yang menjadi pilihan kedua selepas Axia, walaubagaimanapun tidak sesuai untuk perjalanan jarak jauh sama seperti Perodua Axia, walaupun ia lebih stabil dan lebih luas.

Selain pemanduan yang stabil, Perodua Myvi adalah kereta sewa murah di Gombak Selangor yang jimat wang anda dari segi minyak kereta. Harga sewa sehari adalah RM160 dan untuk penggunaan 7 hari, kadar sewa yang dikenakan adalah RM900. Apapun perancangan anda, jika anda menyewanya untuk 30 hari, RM2000 adalah kadar sewa untuk tempoh tersebut.

Perodua Alza Kereta Sewa Murah Di Gombak Selangor

perodua-alza-gombak-car-rental

Bagaimana pula jika anda penumpang anda melebih 4 orang? Apakah kereta sewa yang paling sesuai dan kereta sewa murah di Gombak Selangor? Perdua Alza lah jawapanya. Dalaman yang luas dan boleh memuatkan sehingga 7 orang penumpang, boleh membawa anda ke mana-mana sahaja yang anda suka. Bukan setakat itu sahaja, penjimatan dari segi minyak kereta ini boleh membawa anda dari utara ke semenanjung. Ruang tempat letak bagasi yang luas ini amat sesuai untuk perjalanan antara negeri.

Kenderaan yang boleh dikatakan senyap ini mempunyai satu kelemahan sahaja. Iaitu, ia lambat memecut jika ia membawa muatan penuh. Tapi dengan pemanduan yang santai, kenderaan MPV ini tidak membawa sebarang masalah. Bermula dengan kadar sewa RM200 sehari, anda boleh menyewanya untuk RM1200 sebulan. Lebih berbaloi dari perodua Axia dan Myvi jika anda menyewanya untuk 30 hari pada kadar sewa RM2400.

Perodua Saga Kereta Sewa Murah Di Gombak Selangor

proton-saga-gombak-car-rental-baru

Jika anda mencari kereta sedan, untuk kuasa pemanduan dan pecutan, Proton Saga yang perlu anda pilih dengan bajet kereta sewa murah di Gombak Selangor. Lebih murah dari Perodua Alza, anda jimat RM50 untuk menyewa kereta ini. Lebih berkuasa memecut dengan muatan penuh, keselesaan pemanduan dan ruang kepala yang tinggi. Kereta ini adalah pilihan dengan kadar sewaan RM150 sehari.

Tidak banyak yang perlu dikatakan untuk kereta ini kerana anda tahu kereta ini boleh bawa anda kemana-mana sahaja, dari utara ke selatan. Aleya Cristal Enterprise telah berada dalam perniagaan kereta sewa murah sejak 4 tahun. Anda tidak perlu risau dengan kereta yang disewakan kerana ia berada dalam keadaan baik. Oleh hal demikian, anda boleh menyewa Proton Saga yang bersih dan terjaga selama 7 hari pada kadar sewa RM850 dan RM1700 bagi tempoh 30 hari.

Honda City Kereta Sewa Murah Di Gombak Selangor

 

honda-city-gombak-car-rental

Dengan kadar sewaan RM280 sehari, anda boleh menyewa kereta Honda City. Kalau anda tak pernah memandu kereta Honda, inilah peluang dan masanya untuk mencuba pemanduan kereta Honda. Anda akan tahu betapa selesanya memandu sebuah kereta Honda, walaupun ia hanya sekadar Honda City, sebuah kereta permulaan bagi dewasa yang baru bekerja.

Ruang kaki yang luas di untuk penumpang belakang, kereta yang menggunakan teknologi i-VTEC tidak sesuai untuk pemanduan laju, tetapi lebih sesuai untuk pemanduan didalam bandar. Bermakna jika anda tinggal didalam bandar, kereta ini sesuai untuk perjalanan yang memerlukan kenderaan dibawa secara santai dan banyak menghadapi lampu trafik. Bagi penyewaan 7 hari, kadar sewa adalah RM1500 manakala untuk tempoh 30 hari, RM3000.

Honda Stream Kereta Sewa Murah Di Gombak Selangor

honda-stream-gombak-car-rental

Alternatif kepada Perodua Alza, jika bajet anda cukup besar dan tidak menjadi masalah; anda ingin memandu dengan penuh gaya dan “sporty”, Honda Stream adalah jawapannya. Dengan tempoh sewaan sehari, anda boleh menyewa kereta sewa ini dengan kadar sewaan RM350. Rekaan dalaman yang “First Class”, anda tahu kereta ini adalah kereta yang selesa untuk setiap 7 tempat duduk.

Ruang dalamannya sangat luas dan tidak sempit untuk memuatkan 7 orang dewasa. Honda Stream adalah sebuah kereta saloon yang mempunyai kuasa pecutan dan pemanduan yang stabil lebih-lebih lagi kereta MPV selalu dikaitkan dengan masalah “body-Roll”. RM1500 kadar sewaan untuk 7 hari, dan RM3000 untuk sebulan, kereta ini adalah kereta yang anda ingin sewa untuk bergaya.

Toyota Vellfire Kereta Sewa Murah Di Gombak Selangor

toyota-vellfire-gombak-car-rental

Sebut sahaja Vellfire dan terus terbayang sebuah Van mewah keluaran Toyota. Van mewah ini bukan untuk calang-calang orang. Hanya yang mempunyai poket tebal sahaja mampu menyewa sebah van mewah. Biasanya van mewah seperti Vellfire ini untuk digunakan untuk tujuan bisnes.

Bukan itu sahaja, anda boleh menyewa van mewah untuk menjemput tetamu kehormat yang layak dibawa dengan van mewah, seperti individu bergelaran Dato dan sebagainya. Tak lengkap jika ia tidak disertakan pemandu profesional sekali. Harga sewa untuk sehari, RM700, seminggu, RM3500 dan bagi sebulan, RM7000.

Testimoni Kereta Sewa Murah Di Gombak Selangor

Apabila anda menyewa dengan Aleya Crystal, anda akan bertemu dengan “Owner” yang sporting dan kereta yang anda sewa adalah kereta baru. Lihat gambar-gambar pelanggan Aleya Crystal Enterprise yang berpuas hati.

testimoni pelanggan aleya gombak car rental 4

testimoni pelanggan aleya gombak car rental 3

testimoni pelanggan aleya gombak car rental 2

testimoni pelanggan aleya gombak car rental 1

Dapatkan Kereta Sewa Murah Di Gombak Selangor Sekarang !

Untuk menyewa kereta-kereta yang ditawarkan pada kadar sewa yang murah dan berpatutan oleh Aleya Crystal Enterprise, syarikat kereta sewa murah yang telah 4 tahun memberikan perkhidmatan terbaik dan memuaskan, anda boleh terus ke alamat berikut untuk menyewa:

Jom tempah Kereta Sewa Gombak SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Lot 2769C, Kampung Padang Balang, Sentul, 51100 Kuala Lumpur, Wilayah Perksekutuan

   
Jom tempah Kereta Sewa Gombak SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom tempah Kereta Sewa Gombak SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: