Review
Mar 21, 2019, 12:06pm

Kereta Sewa di Kota Kinabalu Promosi 2019/2020 dari RM7/sejam


Sabah adalah negeri yang boleh juga dikenali sebagai Negeri Di Bawah Bayu kerana ia merupakan tempat yang amat indah dan disajikan dengan pemandangan yang boleh menenangkan jiwa anda. Ia merupakan tempat yang amat unik dan kaya dengan budaya dari etnik – etnik yang berbeza di Sabah. Anda pasti akan jatuh cinta dengan keindahan bumi Sabah dan tempat – tempat yang menarik yang hanya boleh ditemui di Sabah.

Tempat menarik Kereta Sewa di Kota Kinabalu

Jika anda sedang bercadang untuk bercuti di Sabah dengan Pakej Kundasang Sabah Murah dan penginapan di Homestay Murah Di Kota Kinabalu, anda boleh memasukkan Kota Kinabalu sebagai salah satu senarai bandar untuk dilawati. Ia merupakan ibu negeri Sabah yang dahulunya dikenali sebagai Jesselton. Ia merupakan bandar yang menjadi tumpuan para pelancong kerana ia mempunyai pelbagai tempat menarik yang sesuai untuk dilawati bersama keluarga ataupun rakan. Bandar ini adalah agak besar dan ia akan memerlukan anda untuk mempunyai kereta sewa agar anda boleh bercuti di Kota Kinabalu dengan lancar.

Kereta Sewa di Kota Kinabalu Kunci

Ed Holidays Travel – Kereta Sewa  Yang Terbaik di Kota Kinabalu

Ed Holidays Travel merupakan syarikat yang menyediakan perkhidmatan kereta sewa di Kota Kinabalu yang boleh memberikan anda perjalanan yang lancar ketika anda berada di bandar ini. Pastikan anda menyewa kereta anda di Ed Holidays Travel untuk memastikan kereta yang anda terima berada di dalam keadaan yang bersih dan mempunyai prestasi yang mantap. Barulah anda dan keluarga boleh bercuti dengan tenang dan melawat semua tempat di Kota Kinabalu dengan mudah.

Kereta Sewa di Kota Kinabalu Promosi Banner

Kepakaran mereka adalah dalam  menyediakan perkhidmatan kereta sewa, pakej pelancongan dan homestay. Mereka juga menawarkan pelbagai jenis kereta mengikut keperluan anda dengan harga yang bajet dan boleh dirunding. Jika anda kurang mahir dalam memandu atau belum mengenali jalan di Kota Kinabalu,gunakan sahaja perkhidmatan pelancongan yang disediakan oleh mereka. Anda akan dibawa ke tempat – tempat menarik dan signifikan di Kota Kinabalu.

Sewa Kereta di Kota Kinabalu

Tambahan pula, harga yang ditawarkan adalah harga promosi di mana anda boleh menyewa sebiji kereta dengan harga serendah RM7/jam. Anda boleh mendapatkan Kereta Sewa di Kota Kinabalu yang anda ingini dengan harga yang rendah dan berpatutan.

Banner Kereta Sewa di Kota Kinabalu

Jenis Kenderaan Sewa Kereta di Kota Kinabalu Ditawarkan Oleh Ed Holidays Travel

Seperti yang anda ketahui, anda boleh memilih pelbagai jenis kenderaan untuk Kereta Sewa di Kota Kinabalu mengikut keperluan dan kehendak anda. Berikut adalah kenderaan yang disediakan oleh Ed Holidays Travel;

Respond pelanggan Kereta Sewa di Kota Kinabalu

Kereta Kompak

Kereta Kompak adalah kereta saiz biasa yang boleh memuatkan 4-5 orang, dan amat bagus untuk keluarga kecil. Jika anda ingin melancong seorang diri, kereta ini juga boleh dijadikan sebagai pilihan yang baik. Kereta ini senang dibawa kerana saiznya yang kecil dan juga menjimatkan petrol secara langsung menjimatkan wang anda.

Model kereta kompak yang disediakan oleh Ed Holidays Travel adalah;

 • Axia (A)Kereta Sewa Axia di Kota Kinabalu

Kereta Sedan Murah di Kota Kinabalu

Kereta jenis sedan mempunyai ruang yang lebih luas dan boleh memuatkan sehingga 5 – 6 orang. Ia mempunyai ruang but yang luas dan membolehkan anda untuk meletak barang – barang yang diperlukan di bahagian but tersebut. Ia juga mempunyai ruang dalaman yang selesa untuk anda merehatkan kaki dan juga badan di dalam kereta setelah perjalanan yang jauh.

Model kereta sedan yang ditawarkan termasuklah;

 • Bezza (A)Kereta Sewa Bezza di Kota Kinabalu

 

 • Saga FLX (A)Kereta Sewa Saga FLX di Kota Kinabalu

MPV Sewa di Kota Kinabalu

Kereta jenis MPV pula adalah lebih sesuai sekiranya anda mempunyai keluarga yang besar kerana MPV boleh memuatkan sehingga 12 orang mengikut jenis MPV tersebut. Jadi, anda boleh mendapatkan kenderaan jenis MPV sekiranya anda bercadang untuk membawa keluarga yang besar bersama anda.

Model MPV yang disediakan oleh Ed Holidays Travel adalah;

 • Avanza (A)Kereta Sewa Avanza di Kota Kinabalu
 • Alza (A)Kereta Sewa Alza di Kota Kinabalu
 • Exora (A)Kereta Sewa Exora di Kota Kinabalu Promosi
 • Innova (A)Kereta Sewa Innova di Kota Kinabalu Promosi
 • Starex (A)Kereta Sewa Starrex di Kota Kinabalu Promosi

SUV

SUV (Sport – Utility Vehicle) juga merupakan kenderaan untuk orang yang berkeluarga. Ia meneydiakan 7 tempat duduk yang luas dan selesa bagi sesiapa yang membawa keluarga yang besar. Perbezaan antara SUV dan MPV hanyalah dari segi saiz di mana SUV adalah lebih kecil berbanding dengan MPV.

Antara model SUV yang ditawarkan oleh Ed Holidays Travel adalah;

 • Toyota Fortuner (A)Kereta Sewa Toyota Fortuner di Kota Kinabalu Promosi

Van Sewa di Kota Kinabalu

Model van amat sesuai untuk disewa jika anda perlu membawa barangan yang banyak dan juga orang yang ramai. Van adalah lebih baik untuk disewa sekiranya anda mempunyai lebih dari 10 orang bersama anda ataupun anda sedang bercuti bersama keluarga yang besar.

Berikut adalah model van yang ditawarkan oleh Ed Holidays Travel;

 • Hiace (M)Kereta Sewa Van di Kota Kinabalu Promosi
 • Nissan NV350 (M)Kereta Sewa di Kota Kinabalu Promosi
 • Urvan (M)Kereta Sewa di Kota Kinabalu PromosiKereta Sewa di Kota Kinabalu Promosi

Kenapa Anda Perlu Kereta Sewa di Kota Kinabalu Dari Ed Holidays Travel

Ed Holidays Travel mempunyai pelbagai sebab untuk anda menyewa kereta dari mereka. Anda boleh melihat kelebihan – kelebihan yang anda akan dapati sekiranya anda memilih untuk menyewa dari Ed Holidays Travel seperti di bawah;

sewa kereta holiday murah terbaik kota kinabalu

 • Harga Yang Berpatutan

Jika anda sedang mencari harga Kereta Sewa di Kota Kinabalu yang berpatutan, tiba masanya anda mendapatkan perkhidmatan kereta sewa dari Ed Holidays Travel. Mereka menyediakan kereta sewa semurah RM7/jam. Malah, harga mereka juga boleh dirunding dan anda boleh mendapatkan kereta yang baru dan mantap dengan harga bajet.

harga kereta sewa kota kinabalu

 • Kereta Yang Baru Diservis Dengan Baik

Setiap kereta yang disewakan oleh Ed Holidays Travel adalah Kereta Sewa di Kota Kinabalu yang baru dan dijamin selamat untuk digunakan. Kereta – kereta ini akan dibawa ke tempat servis terlebih dahulu sebelum disewakan kepada pelanggan. Maka, anda akan menerima kereta yang baru, bersih, selamat dan mempunyai prestasi yang mantap. Barulah pemanduan anda di Kota Kinabalu menjadi lebih lancar tanpa sebarang masalah.

Kereta Sewa di Kota Kinabalu Promosi

 • Driver Yang Cekap

Bagi anda yang memerlukan perkhidmatan chauffeur atau pemandu, Ed Holidays Travel juga ada menyediakan servis tersebut. Anda hanya perlu memberitahu tempat – tempat yang anda ingin lawati dan pemandu mereka akan memenuhi permintaan anda. Pemandu mereka adalah terlatih dan akan memandu dengan berhemah ketika berada di jalan raya.

Kereta Sewa di Kota Kinabalu Promosi

 • Perkhidmatan Terbaik

Perkhidmatan yang diberikan oleh Ed Holidays Travel adalah dijamin terbaik dan ramai pelanggan yang mengakui tentang kecekapan mereka dalam melayan kehendak pelanggan. Kepuasan pelanggan adalah perkara utama yang mereka pentingkan dalam memberikan servis kepada para penyewa kereta. Para pelanggan juga menjadikan Ed Travel Holidays sebagai pilihan utama mereka ketika mendapatkan servis kereta sewa.

Kereta Sewa di Kota Kinabalu Promosi

 • Mesra Pelanggan

Para pekerja di Ed Holidays Travel telah dilatih untuk menjadi mesra pelanggan dan akan menjawab semua soalan yang dikemukakan oleh para pelanggan. Mereka juga akan memberikan senyuman yang ikhlas untuk anda jadi anda akan sentiasa berasa selesa ketika berurusan dengan pihak Ed Holidays Travel. Anda pasti akan berpuas hati dengan perkhidmatan mereka.

Kereta Sewa di Kota Kinabalu Promosi

 • Diskaun Untuk Tempahan Online

Harga kereta sewa di Ed Holidays Travel bukan sahaja murah dan berpatutan, malah anda akan menerima diskaun sebanyak 5% sekiranya anda menyewa kereta secara online di laman web mereka. Proses tempahan online adalah jauh lebih mudah dan anda boleh mula membuat tempahan sebelum anda sampai di Kota Kinabalu. Ia akan membolehkan perjalanan anda di Kota Kinabalu lebih mudah dan menjimatkan masa.

Kereta Sewa di Kota Kinabalu Promosi

Testimoni Pelanggan Kereta Sewa di Kota Kinabalu

Ramai pelanggan yang berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan oleh Ed Holidays Travel dan mereka meninggalkan testimoni yang positif di laman web mereka. Berikut adalah testimoni yang diberikan oleh para pelanggan mereka.

testimoni sewa kereta sabah kundasang 3

testimoni sewa kereta sabah kundasang 5

Kereta Sewa di Kota Kinabalu Promosi

Kereta Sewa di Kota Kinabalu Promosi

testimoni kereta sewa sabah latest testimoni kereta sewa sabah terbaiktestimoni kereta sewa sabah terbaru 1

 

Cara Membuat Tempahan Kereta Sewa di Kota Kinabalu

Tempahan kereta sewa di Ed Holidays Travel adalah amat mudah dan membolehkan anda untuk mendapatkan kereta sewa yang diingini. Berikut adalah cara untuk menempah Kereta Sewa di Kota Kinabalu dengan Ed Holidays Travel.

bercuti ke kota kinabalu murah

 • Pilih tarikh yang diingini dan lokasi untuk mengambil kereta
 • Senarai kereta untuk disewa akan dipaparkan. Pilih kereta yang anda mahukan dan klik ‘BOOK NOW’.
 • Anda boleh memilih ‘add – ons’ (boleh dipilih). Jika anda tidak berminat untuk menambah apa – apa add – ons, maka anda boleh menekan butang ‘continue’.
 • Isikan butiran anda seperti nama, email dan sebagainya.
 • Semak tempahan anda. Jika anda perlu menambah atau menukar  apa – apa butiran, anda boleh menekan butang ‘edit’.
 • Lakukan pembayaran. Anda akan dibawa ke billplz untuk anda membayar deposit.
 • Lengkap. Simpan number tempahan anda dan anda boleh menyewa kereta dari Ed Holidays Travel.

Cara Booking Kereta Sewa di Kota Kinabalu

Jom Booking Kereta Sewa di Kota Kinabalu Dari ED Holidays Travel Sekarang!

Kenapa tunggu lagi kalau boleh booking sekarang. Yang menariknya, anda boleh terus booking secara online di website mereka. Ada diskaun 5% untuk tempahan lebih 3 hari. Kalau lagi lama lagi banyak diskaun. Jadi anda pilih nak berwasap dulu ke sebelum tempah atau terus tempah je di website mereka di bawah ni. Ayuh bookinglah hari ini juga!

ED HOLIDAYS TRAVEL – SEWA KERETA MURAH DI KOTA KINABALU
Hotline 1 :Tekan untuk telefon (016-8397143) | Tekan untuk WhatsApp
Hotline 2 :Tekan untuk telefon (012-8618584)Tekan untuk WhatsApp
Facebook:ED Holidays Travel
Instagram:
@edholidaystravel
Website: http://edholidaystravel.my/product-category/car/

Alamat:
ED HOLIDAYS TRAVEL & CAR RENTAL SDN BHD
1st Floor , Lot K2 , Cyber Square Off Jalan Lintas Kepayan, 88300 Kota Kinabalu, Sabah

Booking kereta sewa murah KK SEKARANG!

Hubungi talian +60168397143 atau tekan butang untuk WhatsApp

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Booking kereta sewa murah KK SEKARANG!

Hubungi talian +60168397143 atau tekan butang untuk WhatsApp

Call Whatsapp Layari Website

Booking kereta sewa murah KK SEKARANG!

Hubungi talian +60168397143 atau tekan butang untuk WhatsApp