Review
Jul 16, 2018, 3:35pm

Kereta Sewa Alza Murah Di Kuala Lumpur Dan Selangor


“Hujung minggu ni terasa nak pergi bercuti dengan keluarga tapi malasnya nak drive dari Johor ke KL”

Mungkin anda juga pernah mengalami situasi seperti di atas bukan? Sesetengah destinasi percutian memerlukan kita menyewa kereta ketika ke sana. Salah satunya seperti di Kuala Lumpur.

kereta sewa alza ketika bercuti

Mungkin juga anda mahu bercuti beramai-ramai, jadi memerlukan kereta yang lebih besar untuk menjimatkan kos perjalanan. Pastikan anda tidak tertipu dengan agen yang memberi sewa kepada anda. Tetapi bagaimana cara untuk mendapatkan kereta yang elok dan mampu disewa?

Tips Elak Tertipu Ketika Sewa Kereta

cara sewa kereta alza

Tapi bagaimana hendak menyewa kereta? Kita tidak kenal sama ada syarikat tersebut OK ataupun tidak. Di sini kami akan kongsikan beberapa tips berguna kepada anda apabila anda ingin menyewa kereta semasa bercuti dengan keluarga atau rakan-rakan anda.

#1 – Layari Galeri Kereta Sewa, Cari Kereta Yang Sesuai

Sama seperti membeli barang, anda kebiasaannya akan menemui tawaran terbaik di internet. Lakukan carian anda bagi mendapatkan kereta sewa yang menawarkan khidmat sewaan bagi jenis kereta yang anda minat.

carian kereta sewa alza terbaru

Tempahan secara online memudahkan anda untuk membuat perbandingan harga atau tawaran, dan memilih tawaran yang terbaik sahaja, tanpa ada penjual mengekori anda ke mana-mana dan membuatkan anda rimas.

#2 – Buat Perbandingan

Kadar sewaan sudah tentu berbeza-beza antara jenis-jenis kereta yang ada, bergantung kepada jenis kenderaan yang dipilih sama ada atau tidak, lokasi dan juga faktor-faktor lain. Namun demikian, kadar sewaan bukanlah satu-satunya yang harus dipertimbangkan.

perbandingan kereta sewa alza

Anda juga harus peka akan keperluan perjalanan anda. Jadi semak jadual perjalanan anda kerana ianya boleh mempengaruhi anda nak sewa daripada pada waktu sewaan kereta yang tepat.

#3 – Pilihan Di Tangan Anda

Sesetengah kereta sewa datang dengan pakej bersama pemandu pelancong. Jika harganya terlalu mahal, eloklah anda memandu sendiri.

pilihan kereta sewa alza

Lebih baik begitu kerana anda tidak terikat dengan jadual pemandu pelancong tersebut.

#4 – Peka Akan Insurans

Apabila anda menyewa kereta, anda akan ditawarkan collision damage waiver (CDW) dan lost damage waiver (LDW). CDW melindungi anda seandainya berlaku perlanggaran, manakala yang kedua, LDW pula meliputi aspek-aspek lain yang boleh yang memberi kesan ke atas syarikat sewa. Kedua-dua jenis perlindungan adalah baik, namun tidak seandainya perlindungan serupa sudah termasuk dalam polisi insurans anda sendiri.

insurans semasa sewa kereta alza

Kebanyakan polisi insurans menawarkan perlindungan liabiliti untuk melindungi anda sekiranya anda mencederakan seseorang dalam kemalangan; juga ada yang meliputi kerosakan kereta sewa melalui perlindungan komprehensif dan pelanggaran. Semak polisi anda atau hubungi agen insurans anda terlebih dahulu untuk mengesahkan liputan yang anda miliki sebelum mendaftar sesebuah kenderaan.

#5 – Tanya Orang

Jika anda merancang untuk ke destinasi yang pernah dikunjungi orang-orang terdekat dengan anda, lebih baik minta pendapat mereka.

review kereta sewa alza terbaik

Mungkin mereka ada cadangan kereta sewa yang bagus. Anda akan lebih yakin dan urusan menyewa kereta akan menjadi lebih mudah.

Kereta Sewa Alza Murah Dengan Anggun Rental Car

Anggun Rental Car adalah sebuah syarikat pengangkutan yang dimiliki 100% bumiputera yang berpangkalan di Kuala Lumpur. Syarikat kereta sewa ini menyediakan pelbagai jenis kereta sewa dari kereta kecil sehingga MPV dan Van. MPV merupakan segment kereta khas untuk keluarga dan sangat praktikal bagi yang mempunyai ahli keluarga yang ramai. Tapi disebabkan harga yang lebih mahal dan kos untuk maintenance untuk MPV agak tinggi dengan kadar road tax yang lebih mahal berbanding kereta biasa menyebabkan tidak semua keluarga memiliki Kereta MPV.

sewa mpv alza murah

Cara yang paling praktikal adalah menyewa tetapi dekat mana nak cari MPV Sewa dengan harga yang berpatutan? Antara kenderaan yang paling laris disewa dari syarikat Anggun Rental Car adalah MPV Alza. Selain dari reka bentuk yang menarik, Perodua Alza menawarkan ruang dalam kabin yang luas boleh memuatkan 7 orang dewasa dengan selesa ditambah pula  penjimatan bahan api untuk perjalanan jarak jauh.

Kereta Sewa Alza Dengan Ruang Yang Selesa

pandangan sisi kereta sewa alza

Pandangan hadapan Perodua Alza yang tampak elegen. Grill yang turut bersama “fog lamp” menjadikan kereta ini lebih kemas, lebih lebar dan exclusive. Perodua Alza merupakan sebuah MPV yang bersaiz sederhana. Sebagai sebuah MPV bersaiz sederhana, ia boleh memuatkan 6 orang dewasa dengan selesa. Kerusi hadapan yang bercirikan “bench style” berserta tempat letak tangan memberikan lebih keselesaan kepada pemandu.

Kereta Sewa Alza Dengan Ciri Dan Reka Bentuk Terkini Dan Stylish

kereta sewa alza stylish

Ciri-ciri lain yang terdapat pada Perodua Alza adalah LED eletronic side mirror, ABS, dual airbag, fabrik interior yang lebih berkualiti, rekaan meter tengah yang menarik dan 4 power window. Ia juga turut dilengkapi dengan Radio MP3 CD Player (ada bluetooth) dan 4 speaker di kesemua pintu-pintu nya. Keempat-empat kerusi belakang Perodua Alza ini boleh diturunkan jika memerlukan tempat simpanan yang lebih besar.

Sewa MPV Alza Dengan Harga Yang Murah Dan Berbaloi

menjimatkan kereta sewa alza

Sekarang Anggun Rental Car menawarkan kepada anda harga yang tersangat murah dan tidak masuk akal jika menyewa Mpv Alza dari syarikat mereka. Jangan risau jika anda ingin menyewa untuk tempoh lebih lama sudah tentu pihak syarikat ini menyediakan potongan harga untuk anda.

Anggun Rental Car Turut Menyediakan Pelbagai Jenis Kereta Sewa

Selain MPV Alza, Anggun Rental Car juga turut menyediakan pelbagai jenis kereta untuk di sewa khas buat anda. Dari kereta bersaiz kecil sehinggalah kereta bersaiz besar. Antara kereta yang ada di Anggun Rental Car ialah,

Kereta Sewa Axia

kereta sewa axia

Axia 1.0 keluaran Perodua ini mempunyai kapasiti enjin yang sama dengan Perodua Viva (1000cc) tetapi mempunyai rekaan dalaman yang lebih luas dan selesa. Dengan saiz enjin yang sama dengan Perodua Viva, Perodua Axia mampu menandingi keupayaan Viva dari segi penjimatan minyak iaitu 12km untuk setiap liter minyak yang diisi. Dengan rekaan dalaman yang lebih luas, ia mampu memuatkan 5 orang penumpang, berbanding Perodua Viva hanya 4 orang penumpang pada satu-satu masa. Sama seperti kereta-kereta lain, kereta Axia di kereta sewa murah Kuala Lumpur dan Selangor hanya bertransmisi auto, membuatkan setiap pemanduan anda lebih selesa dan mudah.

Kereta Sewa Myvi

kereta sewa myvi

Myvi keluaran perodua ini boleh memuatkan 5 orang dewasa selain saiznya yang besar. Penggunaan minyak yang jimat juga membolehkan bagi anda yang perjalanan jauh. Ruangan bonet Myvi juga adalah besar sesuai untuk anda yang berkeluarga.

Kereta Sewa Bersaiz Sedan

Kelebihan kereta bersaiz sedan ini mempunyai bonet belakang yang besar juga akan memberikan ruang untuk anda meletakkan barang-barang anda yang banyak selepas membeli belah nanti atau barang-barang keperluan anda. Jadi, ianya tidak akan mengganggu ruang tempat duduk belakang untuk anda meletakkan barang anda.

kereta sewa besar sedan

Kereta bersaiz sedan ini juga sangat sesuai untuk kereta seisi keluarga kerana ruang dalamnya yang agak luas jika dibandingkan dengan jenis model model kereta yang lain. Jadi, jika anda bercuti bersama keluarga anda boleh menyewa kereta bersaiz sedan ini untuk penjimatan berbanding menyewa MPV.

Kereta Sewa MPV Selain Kereta Sewa Alza

Ada beberapa jenis model MPV yang turut boleh dipilih oleh para pelanggan untuk disewa iaitu Proton Exora. Pilihan kereta sewa jenis MPV ini biasanya sangat sesuai untuk keluarga yang besar yang mana ia boleh memuatkan sehingga 7 orang penumpang.

kereta sewa exora

Dengan saiznya yang besar sudah tentu ia memberikan keselesaan kepada penumpang belakang. Di sebalik saiznya yang besar, cc enjinnya yang besar mampu memberikan anda pengalaman pemanduan yang lebih menyeronokkan dan lebih selesa.

Kereta Sewa MPV Mewah

Selain itu MPV mewah juga turut disediakan kepada para pelanggan untuk mereka yang mempunyai bajet besar dan berkeinginan untuk merasai pengalaman memandu MPV mewah. Semestinya ia juga memberikan keselesaan yang lebih kepada pelanggan dan pelanggan akan lebih rasa seronok.

mpv vellfire

Jika anda berminat dan anda mahu mengambil peluang ini untuk memandu MPV mewah ini, anda juga boleh dapatkannya pada harga sewa berpatutan. Selain itu, ia juga memberikan keselesaan maksimal untuk anda sekeluarga dengan menawarkan ruang dalaman yang luas dan mewah.

Sewa Kereta Dengan Staff Yang Mudah Berurusan Di Anggun Rental Car

Anda tidak perlu datang ke pejabat mereka untuk membuat tempahan, cukup sekadar membuat tempahan di atas talian.

tempah kereta sewa alza online

Kami faham atas faktor kesibukan anda bekerja jadi Anggun Rental Car di sini ingin memudahkan anda dalam setiap transaksi yang anda buat bersama mereka.

Kereta Sewa Yang Bersih Dan Selesa

kereta sewa bersih wangi

Kereta Sewa Anggun Rental Car semua dalam keadaan bersih sekiranya anda tidak berpuas hati dengan kebersihan Kereta Sewa mereka, anda boleh inform kepada pihak mereka.

Testimoni Pelanggan

testimoni pelanggan kereta sewa alza testimoni pelanggan kereta sewa alza testimoni pelanggan kereta sewa alza testimoni pelanggan kereta sewa alza testimoni pelanggan kereta sewa alza

Jom Tempah Kereta Sewa Di Anggun Rental Car

Syarikat Sewa Kereta ini cuba memberikan perkhidmatan Kereta Sewa dengan harga istimewa dan mampu milik.  Jadi, Anda tidak perlu memikirkan masalah kereta apa yang nak guna untuk pergi bercuti atau pergi berjalan-jalan bersama teman istimewa. Hubungi mereka dengan segera untuk tempahan awal. Tempahan last-last minit boleh menyebabkan kekecewaan.

logo kereta sewa alza

ANGGUN CAR RENTAL | PENYEDIA SERVIS KERETA SEWA KL
Hotline: Tekan untuk telefon (011-55004434) | Link WhatsApp
Telefon Pejabat: Tekan untuk telefon (03-41311511)
Website: www.anggunrentacar.com

Alamat:
Anggun Car Rental
Jalan Wangsa Niaga, Wangsa Biz Avenue Off Jalan 34/26, 53300 Kuala Lumpur , Malaysia

Nak booking kereta sewa Anggun Car Rental KL SEKARANG?

Sila telefon ke +601155004434 atau WhatsApp SEKARANG!

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Nak booking kereta sewa Anggun Car Rental KL SEKARANG?

Sila telefon ke +601155004434 atau WhatsApp SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Nak booking kereta sewa Anggun Car Rental KL SEKARANG?

Sila telefon ke +601155004434 atau WhatsApp SEKARANG!