Review
May 10, 2019, 4:25pm

Kereta Sewa Airport Kota Kinabalu Dari RM69


Shares339

Apabila disebut sahaja tentang negeri Sabah, anda pasti terbayang tentang sebuah negeri yang indah dan penuh dengan budaya dan kepelbagaian masyarakat. Sesuai dengan gelaran negeri di bawah bayu, ia akan memberikan ketenangan kepada sesiapa sahaja yang melawat ke Sabah. Ibu negeri Sabah iaitu Kota Kinabalu merupakan salah satu tempat pelancongan yang amat popular tidak kiralah bagi penduduk tempatan mahupun warga asing. Tambahan lagi, terdapat banyak tempat yang anda boleh lawati sekiranya anda berada di sini.

Kereta sewa airport kota kinabalu selamat

Jika anda telah membuat keputusan untuk menjadikan Kota Kinabalu sebagai destinasi percutian yang seterusnya, maka lebih baik anda membuat persiapan terlebih dahulu agar perjalanan anda di bandar ini akan menjadi lebih lancar. Antara perkara – perkara yang anda boleh lakukan termasuklah menempah penginapan, mengambil pakej pelancongan dan juga menempah kereta sewa. Sebelum anda mendapatkan perkhidmatan – perkhidmatan tersebut, anda boleh melihat tempat – tempat menarik di Kota Kinabalu.

tempat kereta sewa airport kota kinabalu

3 Tempat Menarik Wajib Dilawati Di Kota Kinabalu

Bandar Kota Kinabalu merupakan sebuah bandar yang menarik dan juga menjadi tumpuan para pelancong disebabkan ia mempunyai pelbagai tempat yang boleh dilawati serta menawarkan makanan yang unik dan lazat. Anda boleh membaca tempat – tempat menarik yang boleh diterokai di Kota Kinabalu seperti yang dikongsikan di bawah;

Kereta sewa airport kota kinabalu kk

 • Borneo Ant House

Jika anda mahukan kelainan ketika melawat Kota Kinabalu, anda boleh melawat Borneo Ant House atau boleh juga dikenali Taman Semut Borneo. Anda boleh melihat pelbagai jenis pameran replika semut, dan ia adalah dalam bentuk galeri yang mana mempunyai 3 bilik pameran dengan 463 replika semut, warisan budaya serta pedang. Tempat ini juga turut dilengkapi dengan taman tema dengan persekitaran alam semulajadi, rumah pokok moden serta laluan pejalan kaki jambatan gantung dan juga dilengkapi dengan kafeteria.

Kereta sewa airport kota kinabalu vellfire

 • Kipandi Butterfly Park

Tempat ini terletak sedikit jauh dari Kota Kinabalu iaitu 36 kilometer dari Kota Kinabalu. Kipandi Butterfly Park atau Taman Rama-Rama Kipandi terletak di Kampung Kipandi, Moyog. Ianya terletak di jalan Penampang-Tambunan.  Anda boleh melihat lebih 100 spesis rama-rama, 1500 spesimen rama-rama, lebih daripada 3000 jenis kumbang yang hanya boleh ditemui di Banjaran Crocker seperti Kumbang Cyclommatus Chewi, lebih kurang 500 jenis orkid, pelbagai jenis bunga dan tumbuh-tumbuhan.

Kereta sewa airport kota kinabalu van

 • Taman Tunku Abdul Rahman

Taman ini dianggap istimewa kerana ia mempunyai 5 buah pulau yang menjadi tarikan para pelancong serta penyelam. Anda boleh menjalankan aktiviti snorkeling di sini kerana keadaan laut yang jernih dan indah membolehkan anda untuk menyelam bersama hidupan laut yang bebas bergerak. Anda boleh menaiki feri untuk ke tempat ini yang mengambil masa selama 15 hingga 20 minit melalui Terminal Feri Jesselton Point. Ia mula beroperasi pada jam 8.00 pagi sehingga 5.00 petang.

Kereta sewa airport kota kinabalu kk sabah

Daeng Travel & Tours – Perkhidmatan Kereta Sewa Airport Terbaik Di Kota Kinabalu

Sekiranya anda ingin melawat tempat – tempat yang disenaraikan di atas, maka ia adalah lebih baik untuk anda mendapatkan perkhidmatan kereta sewa untuk memudahkan anda bergerak dari satu tempat ke tempat yang lain. Kalau anda nak perkhidmatan kereta sewa yang termurah di Kota Kinabalu, anda boleh mendapatkan servis dari Daeng Travel & Tours. Mereka menyediakan servis kereta sewa yang dijamin akan memuaskan hati anda.

Kereta sewa airport kota kinabalu harga

Mereka merupakan syarikat yang berpengalaman dan telah lama menjalankan perniagaan kereta sewa di Kota Kinabalu. Mereka mempunyai kepakaran dalam menguruskan kereta sewa serta pelanggan – pelanggan mereka. Apabila anda sampai sahaja di Airport Kota Kinabalu, anda boleh mendapatkan servis kereta sewa dari Daeng Travel & Tours.

menyewa Kereta sewa airport kota kinabalu

Model Kereta Sewa Yang Ditawarkan Oleh Daeng Travel & Tours

 • Kereta Kompak

Kereta kompak merupakan kereta yang sesuai digunakan sekiranya anda mempunyai keluarga yang kecil ataupun anda sedang melancong secara solo dan juga sedang mempunyai urusan perniagaan. Kereta kompak adalah kereta yang senang meluncur di jalan raya kerana saiznya yang kecil dan tidak memerlukan anda untuk bersesak. Selain itu, ia juga menjimatkan minyak petrol.

Model kereta kompak yang disediakan oleh Daeng Travel & Tours adalah;

 • Viva 1.0 (A)

Kereta sewa airport kota kinabalu trusted

 • Axia 1.0 (A)

Kereta sewa airport kota kinabalu cantik

 • Myvi 1.3 (A)

Kereta sewa airport kota kinabalu sabah

 • Myvi 1.5 (A)

harga Kereta sewa airport kota kinabalu

 • Kereta Sedan

Kereta jenis sedan mempunyai ruang yang lebih luas dan boleh memuatkan sehingga 5 – 6 orang pada satu – satu masa. Ia mempunyai ruang but yang luas dan membolehkan anda untuk meletak barang – barang yang diperlukan di bahagian but tersebut. Ia juga mempunyai ruang dalaman yang selesa untuk anda merehatkan kaki dan juga badan di dalam kereta setelah perjalanan yang jauh.

Model kereta sedan yang disediakan oleh Daeng Travel & Tours adalah;

 • Saga 1.3 (A)

Kereta sewa airport kota kinabalu bersama tourist guide

 • Bezza 1.3 (A)

sabah Kereta sewa airport kota kinabalu

 • Persona 1.6 (A)

harga Kereta sewa airport kota kinabalu

 • Vios 1.5 (A)

Kereta sewa airport kota kinabalu airport

 • Honda City 1.5 (A)

airport Kereta sewa airport kota kinabalu

 

 • Kereta Multi – Purpose Vehicle (MPV)

Kereta jenis MPV pula adalah lebih sesuai sekiranya anda mempunyai keluarga yang besar dan mahukan kereta yang mampu membawa anda bersama keluarga sambil memberikan pengalaman yang selesa ketika anda menaiki kenderaan. MPV boleh memuatkan sehingga 12 orang mengikut jenis MPV tersebut. Jadi, anda boleh mendapatkan kenderaan jenis MPV sekiranya anda bercadang untuk membawa keluarga yang besar bersama anda.

Model kereta MPV yang ditawarkan oleh Daeng Travel & Tours adalah;

 • Alza 1.5 (A)

Kereta sewa airport kota kinabalu malaysia

 • Exora 1.6 (A)

Kereta sewa airport kota kinabalu_36

 • Avanza 1.5 (A)

Kereta sewa airport kota kinabalu avanza

 • Innova 2.0 (A)

Kereta sewa airport kota kinabalu di sabah

 • Starex 2.0 (A)

Kereta sewa airport kota kinabalu tourist

 • Vellfire 2.4 (A)

Kereta sewa airport kota kinabalu bersama chauffeur

 • Van

Model van amat sesuai untuk disewa jika anda perlu membawa barangan yang banyak dan juga orang yang ramai. Van adalah lebih baik untuk disewa sekiranya anda mempunyai lebih dari 10 orang bersama anda ataupun anda sedang bercuti bersama keluarga yang besar.

Model van yang ditawarkan oleh Daeng Travel & Tours adalah;

 • Hiace 2.5 (M)

Kereta sewa airport kota kinabalu dijamin murah

 • Urban 3.0 (M)

Kereta sewa airport kota kinabalu airport kk

 • SUV

SUV (Sport – Utility Vehicle) juga merupakan kenderaan untuk orang yang berkeluarga. Ia meneydiakan 7 tempat duduk yang luas dan selesa bagi sesiapa yang membawa keluarga yang besar. Perbezaan antara SUV dan MPV hanyalah dari segi saiz di mana SUV adalah lebih kecil berbanding dengan MPV. Jadi, ia adalah pilihan yang lebih baik bagi anda yang lebih sukakan kenderaan yang lebih kecil.

Antara model SUV yang ditawarkan oleh Daeng Travel & Tours adalah;

 • Fortuner 2.5 (A)

Mari dapatkan Kereta sewa airport kota kinabalu

 • 4WD

Anda boleh menyewa 4×4 sekiranya anda merupakan seorang yang menyukai cabaran. Enjin kereta 4×4 amat berkuasa dan boleh digunakan bagi anda yang mahu melakukan pengembaraan di tempat – tempat yang mencabar.

Model 4WD yang ditawarkan oleh Daeng Travel & Tours adalah;

 • Hilux 3.0 (A)

Kereta sewa airport kota kinabalu hilux

Kelebihan Menyewa Dari Daeng Travel & Tours

Sekiranya anda ingin mendapatkan pelbagai kelebihan ketika anda menggunakan kereta sewa di Kota Kinabalu, anda perlu memastikan anda menggunakan servis dari Daeng Travel & Tours. Terdapat pelbagai kelebihan yang anda akan dapat jika anda memilih syarikat mereka. Antara kelebihan – kelebihan tersebut termasuklah;

Kereta sewa airport kota kinabalu dengan mudah

 • Kereta Yang Bersih Dan Selesa

Kereta yang anda bakal sewa sudah semestinya akan berada di dalam keadaan yang bersih dan selesa. Hal ini kerana, Daeng Travel & Tours akan memastikan kereta yang disewa kepada pelanggan akan dicuci terlebih dahulu serta menyembur kereta tersebut dengan pewangi. Anda tidak akan menemui sebarang serangga atau sampah di dalam kereta yang disewa dari Daeng Travel & Tours.

Kereta sewa airport kota kinabalu dan juga van

 • Prestasi Yang Mantap

Setiap kereta yang disewa dari Daeng Travel & Tours  akan diberikan servis secara berkala dan minyak hitam akan ditukar untuk memastikan pelanggan mempunyai perjalanan yang lancar ketika mereka menyewa kereta daripada mereka. Maka, anda tidak perlu risau lagi kereta rosak di tengah jalan sekiranya anda memilih untuk menggunakan perkhidmatan kereta sewa dari Daeng Travel & Tours. Pemeriksaan kereta juga akan dilakukan sebelum ianya diserahkan kepada pelanggan.

dapatkan kereta sewa airport kota kinabalu

 • Harga Yang Berpatutan

Apabila berbicara tentang harga, anda pasti akan memilih untuk menyewa dari Daeng Travel & Tours. Hal ini kerana, mereka akan memastikan para pelanggan menerima harga yang sangat murah dan salah satu tujuan mereka juga adalah untuk membantu para pelanggan yang kurang mampu. Anda boleh menyewa sebuah kereta hanya dari RM69/hari. Ia adalah kadar termurah yang anda akan temui di bandar Kota Kinabalu.

Kereta sewa airport kota kinabalu dengan cepat

 • Staff Yang Friendly Dan Sangat Membantu

Setiap staff yang bekerja di Daeng Travel & Tours akan dilatih terlebih dahulu tentang cara menguruskan para pelanggan. Anda boleh bertanyakan apa sahaja soalan kepada mereka dan mereka pasti akan menjawab dengan baik dan berhemah. Selain itu, mereka juga mesra pelanggan jadi anda akan menerima layanan bertaraf 5 bintang dari staff Daeng Travel & Tours.

jom Kereta sewa airport kota kinabalu_14

 • Perkhidmatan Yang Berkualiti Dan Cekap

Di Daeng Travel & Tours, mereka percaya bahawa kepuasan pelanggan adalah perkara utama yang perlu diambil kira. Jadi, anda akan menerima perkhidmatan yang berkualiti dan cekap dari mereka. Jadi, jangan tunggu lagi, dapatkan perkhidmatan kereta sewa dari Daeng Travel & Tours dan anda pasti akan mendapatkan servis yang berkualiti dan bertaraf 5 bintang.

Kereta sewa airport kota kinabalu terjamin keselamatan

Cara Membuat Tempahan

Cara untuk membuat tempahan menggunakan Daeng Travel & Tours adalah amat mudah. Anda boleh mengikuti langkah – langkah tersebut di website Daeng Travel & Tours.

Kereta sewa airport kota kinabalu dengan selamat

 1. Cari tarikh perjalanan serta lokasi pick – up yang diingini.
 2. Senarai kereta sewa akan dipaparkan. Anda boleh memilih kereta yang diingini dengan menekan butang BOOK NOW.
 3. Pilih add – on yang diingini (pilihan). Jika anda tidak berminat dengan sebarang add – on, anda boleh menekan butang seterusnya.
 4. Isi nama, emel dan sebagainya.
 5. Semak tempahan anda. Jika ada perubahan, anda boleh kembali ke paparan sebelum ini dan edit.
 6. Buat bayaran. Waktu ini anda akan diarahkan ke satu paparan pembayaran billplz untuk pembayaran deposit.
 7. Tempahan lengkap. Simpan booking number dan anda boleh mula mendapatkan kereta sewa anda.

Testimoni Pelanggan Daeng Travel & Tours

Kereta sewa airport kota kinabalu

Kereta sewa airport kota kinabalu murah

Kereta sewa airport kota kinabalu dipercayai

Dapatkan Perkhidmatan Kereta Sewa Airport Kota Kinabalu Sekarang!

DAENG TRAVEL & TOURS | PERKHIDMATAN KERETA SEWA AIRPORT TERBAIK DI KOTA KINABALU
Hotline : Tekan untuk telefon (014-3557102) | Tekan untuk WhatsApp
Website : https://www.daengrentacar.com/
Facebook : Daeng Car Rental & Tours

Alamat :
E34-2, 1st Floor, Block E, Kepayan Perdana Commercial Centre, Jalan Kepayan , Kota Kinabalu, Sabah

Jom dapatkan perkhidmatan kereta sewa di airport Kota Kinabalu SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Jom dapatkan perkhidmatan kereta sewa di airport Kota Kinabalu SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom dapatkan perkhidmatan kereta sewa di airport Kota Kinabalu SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: