Review
Mar 18, 2018, 9:25am

Kenali Bentuk Tubuh dan Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat


Tubuh badan yang sihat adalah tubuh badan yang mempunyai berat yang ideal di mana anda pasti akan mempunyai tubuh badan yang sederhana sekiranya anda tidak mahu terkena pelbagai penyakit berisiko tinggi. Bagi anda yang mempunyai berat badan yang berlebihan, anda perlu melakukan sesuatu agar berat serta bentuk tubuh badan anda kembali normal. Hal ini kerana, berat badan yang berlebihan akan memberikan kesan yang merbahaya kepada kesihatan anda.

Antara Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat

Anda perlu sentiasa menjaga tubuh badan anda dengan baik kerana masalah obesiti boleh membawa kepada masalah – masalah lain seperti penyakit 3serangkai iaitu kencing manis, darah tinggi dan juga penyakit jantung. Meskipun penyakit ini boleh menyerang tidak kira jenis tubuh badan, tetapi masalah obesiti boleh meningkatkan risiko anda untuk diserang penyakit ini. Anda juga akan mudah letih dan tidak boleh melaksanakan aktiviti harian anda dengan sempurna.

Selain Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat

Kenali Bentuk Tubuh Badan Anda

Tubuh badan anda sebenarnya mempunyai bentuk – bentuk yang tersendiri dan ianya adalah penting untuk anda mengetahui bentuk tubuh  badan anda agar anda boleh mempelajari diet – diet yang bersesuaian dengan tubuh badan anda. Antara bentuk – bentuk tubuh badan adalah;

 • Bentuk Tubuh Cili

Cara Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat

Bentuk tubuh cili adalah bentuk tubuh di mana tidak ada perbezaan yang ketara bagi setiap nisbah tubuh badan seperti ukuran pinggul, pinggang dan juga bahu. Jadi, tubuh badan anda akan kelihatan simetrikal dan tidak terlalu berbeza. Sesiapa yang mempunyai bentuk tubuh badan cili akan menyimpan lemak di bahagian tengah tubuh badan mereka dan lemak ini boleh meningkatkan risiko sakit jantung dan juga diabetis.

 • Bentuk Tubuh Pir

Selain kaedah dan Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat

Orang yang mempunyai bentuk tubuh badan pir cenderung untuk kelihatan besar di bahagian bawah manakala mereka akan kelihatan kecil di bahagian atas. Lemak – lemak yang terkumpul untuk orang bertubuh pir adalah di bahagian pinggul, paha dan juga punggung. Jadi, orang yang mempunyai bentuk tubuh pir akan menghadapi masalah untuk mengurangkan berat badan.

Terdapat Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat

Namun, ada yang mempercayai bahawa lemak pasif yang dimiliki orang bertubuh pir boleh membantu untuk mengurangkan risiko penyakit jantung dan diabetis. Lemak – lemak yang disimpan di bahagian pinggul dan punggung boleh mengurangkan rintangan insulin dan juga boleh menghasilkan HDL ataupun kolestrol baik.

 • Bentuk Tubuh Epal

Mencari Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat

Bentuk tubuh epal selalunya mempunyai lemak yang terkumpul di bahagian tengah tubuh badan, tetapi mereka akan kelihatan langsing di bahagian bawah. Bentuk tubuh epal adalah lebih mudah untuk menurunkan berat badan berbanding bentuk tubuh pir kerana lemak perut lebih mudah terurai berbanding lemak yang berada di kawasan paha dan juga punggung. Lemak di bahagian perut dapat masuk ke aliran darah dan tersebar ke seluruh organ sehingga mempengaruhi fungsi normal organ – organ di dalam tubuh badan anda.

Mencari Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat

Lemak yang berada di bahagian perut juga boleh meningkatkan risiko penyakit jantung, diabetis dan kanser payudara. Lemak yang berada di bahagian tersebut adalah bersifat racun dan berkumpul di bahagian buah pinggang, pankreas dan juga hati yang membuatkan kadar gula di dalam tubuh anda meningkat.

Cara Menurunkan Berat Badan

Anda boleh mencuba untuk mengenalpasti bentuk tubuh badan anda terlebih dahulu sebelum mengikuti cara untuk menurunkan berat badan yang bakal dikongsi di bawah.

 • Diet Bentuk Tubuh Cili

Mencari Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat

Rutin makanan yang sesuai untuk bentuk tubuh cili adalah makanan yang tidak mengandungi lemak yang tepu. Makanan yang tidak mempunyai lemak yang tepu boleh membantu anda untuk mengurangkan masalah dan juga risiko penyakit kardiovaskular. Anda juga boleh mula untuk memakan ikan, minyak zaitun, protein tanpa lemak seperti daging ayam dan lembu, karbohidrat kompleks, buah, sayur – sayuran, dan kekacang.

 • Diet Bentuk Tubuh Pir

Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat dan mudah

Cara terbaik bagi anda yang mempunyai bentuk tubuh pir untuk mengurangkan berat badan adalah dengan mengawasi pengambilan lemak. Jenis tubuh ini adalah lebih mudah untuk menyimpan lemak dan lebih sukar untuk menukar karbohidrat dan protein kepada tenaga. Jadi, anda perlu sentiasa berusaha untuk membakar lemak itu sekiranya anda mahu mendapatkan tubuh badan yang ideal.

Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat

Diet yang mempunyai karbohidrat kompleks boleh membantu anda untuk mengurangkan berat badan jadi masukkan ia di dalam rutin harian anda. Anda boleh memakan bijirin gandum, kacang lentil, protein tanpa lemak seperti dada ayam tanpa kulit dan ikan, buah – buahan dan sayur – sayuran. Dengan meletakkan sekurang – kurangnya satu jenis makanan di dalam menu harian anda sudah mencukupi untuk membantu anda mengurangkan berat badan.

 • Diet Bentuk Tubuh Epal

Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat dan betul

Khas untuk anda yang mempunyai bentuk tubuh epal, anda boleh mengamalkan makanan yang tinggi lemak baik dan lebih rendah karbohidrat berbanding mereka yang mempunyai bentuk tubuh pir. Lemak baik boleh didapati daripada buah avokado, minyak zaitun dan juga ikan laut. Lemak yang tidak tepu pula boleh membantu untuk menurunkan radang dan juga meningkatkan potensi tubuh badan anda untuk membakar lemak. Karbohidrat yang rendah juga boleh meningkatkan level insulin di dalam tubuh badan anda.

Terdapat Cara Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat

Bentuk tubuh epal juga terdedah kepada risiko kadar gula darah yang tinggi di dalam badan yang boleh membuatkan anda terkena penyakit diabetis dan jantung. Oleh itu, anda perlu mengatasi pengambilan karbohidrat yang tinggi. Para wanita boleh mengambil hanya 40% karbohidrat kompleks atau sekitar 600 kalori per 1500 kalori sehari. Anda boleh memilih karbohidrat kompleks yang kaya dengan serat seperti kekacang, buah – buahan dan juga sayur – sayuran.

BRN (Turunkan Berat Badan Anda Dengan BRN)

Ada Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat

 

BRN ? Apa tu? BRN dipatenkan untuk memastikan ia membantu badan membakar lebih banyak lemak berbanding dengan berapa banyak pembakaran lemak semasa anda bersenam. Ia telah diuji untuk memperbaiki cara badan anda mencairkan lemak walaupun diet yang tinggi lemak dan mempunyai gaya hidup yang tidak aktif.

Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat

Dalam masa 4 minggu, anda akan mendapati bahawa badan anda menjadi lebih kurus dan lebih langsing, dan anda telah menurunkan berat badan sebanyak 11 peratus dalam masa kurang dari satu bulan. Cara penurunan berat badan ini tidak memperlihatkan anda seperti seorang yang sakit. Ianya adalah selamat digunakan dan tidak mengandungi sebarang bahan terlarang ataupun steroid. Malah, ianya telah diluluskan oleh KKM dengan nombor kelulusan K.K.L.I.U 2796/2017.

Kenapa Anda Perlu Mengambil BRN?

1. Kurang Bersenam

Selaib ada Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat

Secara am nya, ramai di kalangan kita bercita-cita untuk mendapatkan tubuh badan yang ideal tetapi kurang berusaha ke arah yang diimpikan. Kebanyakkannya sibuk dengan tugasan harian di tempat kerja dan aktiviti rutin di rumah. Dengan itu, BRN dicipta untuk mereka yang mempunyai masalah sedemikian. BRN meningkatkan kadar ‘thermogenesis’ di dalam badan di mana haba tubuh badan sendiri digunakan untuk membakar dan memecahkan molekul-molekul lemak di dalam badan dengan lebih cepat dan efektif.

2. Sukar Mengawal Selera Makan

Kaedah dan Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat

Malaysia kaya dengan pelbagai juadah yang enak terutamanya di musim-musim perayaan. Bukan itu sahaja, kadangkala ada yang begitu ekstrem sehingga mengikut diet yang tidak menentu dan berlapar sehingga menyebabkan tubuh badan tidak menerima nutrisi yang mencukupi sehingga menyebabkan masalah kesihatan yang lain. BRN terbukti dalam mengawal selera makan dengan mengurangkan rasa lapar dan rasa kenyang yang berpanjangan.

3. Nak Kurus Cepat

Mencari kaedah dan Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat

Kesan ‘thermogenesis’ akan dapat dirasai seawal 1 jam selepas anda mengambil BRN, dan ini menunjukkan proses pemecahan lemak dan pembakaran lemak telah bermula. Walaupun setiap individu memberikan tindakbalas yang berbeza, kesan penurunan berat badan akibat dari pengambilan BRN dapat dilihat seawal 3 minggu tanpa mengubah diet harian dan mengekalkan rutin harian seperti biasa.

Bahan – Bahan Di Dalam BRN

Antara bahan – bahan yang berada di dalam BRN adalah;

1) Bitter Orange (Citrus aurantium)

Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat sekali

Bahan ramuan yang sangat efetif bagi penurunan berat badan kemampuannya dalam meningkatkan kadar metabolisma tubuh dan menggalakkan proses ‘thermogenesis’ di mana haba tubuh anda sendiri yang memainkan peranan utama dalam memecahkan molekul-molekul lemak di dalam tubuh badan.

2) Radix Coleus Forskohlii Extract

Memulakan Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat

Bahan ini boleh meningkatkan fungsi tiroid & lipolisis (proses pemecahan lemak di dalam tubuh badan). Selain itu, ia juga boleh meningkatkan tenaga, stamina dan daya tumpuan yang lebih baik serta membantu menurunkan berat badan dan mengawal selera makan

3) African Mango

Selain Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat yang Ada

‘African Mango’ dipuji secara meluas kerana keupayaan dan keberkesanannya yang terbukti dalam membantu mengurangkan lemak badan, berat badan malah mengawal tahap kolesterol di paras yang baik.

4) Cayenne Pepper (Lada Merah)

Bagi Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat

‘Lada Merah’digunakan secara meluas dan efektif di dalam suplemen penurunan berat badan kerana kemampuannya dalam mengawal selera makan, mempercepatkan kadar metabolisma dan membantu membakar kalori sambil memberikan rasa kenyang yang berpanjangan.

5) Ginger Root Oil

Ada Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat

Mengawal dan mengurangkan nafsu makan makanan berguladan membantu mengurangkan keradangan di dalam tubuh badan. ‘Ginger Root Oil’ amat efektif dalam membantu pencernaan dan penyerapan nutrien yang lebih baik.

Kelebihan dan Keistimewaan BRN

Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat dan kelebihan

 • Mengatasi selera makan anda dan menghilangkan rasa lapar
 • Membakar lemak lebih cepat daripada produk lain
 • Membantu anda mencapai badan yang lebih langsing, langsing dalam masa 1 hingga 2 bulan
 • Membantu orang dewasa dari semua peringkat mencapai badan yang kurus, ramping, dan sihat
 • Berfungsi dengan baik dengan badan semasa senaman
 • Mengaktifkan daya latihan anda dan menyokong struktur badan anda
 • Mempercepatkan kadar metabolisme anda
 • Membolehkan badan anda membakar lebih banyak lemak
 • Menggalakkan penuaan yang sihat
 • Membuat anda berasa lebih kenyang selama berjam-jam
 • Mengurangkan kegelisahan, terutamanya apabila anda merasa lapar
 • Umumnya baik untuk darah dan sistem peredaran darah anda
 • Merangsang kemampuan membakar lemak tubuh anda
 • Meningkatkan prestasi anda dalam senaman, terutamanya dalam sukan
 • Mengandungi bahan-bahan yang sihat untuk membantu anda mencapai badan yang lebih baik secara semulajadi

Apa Kata Pelanggan BRN?

Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat

Metabolisme meningkat dengan BRN

Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat dan mudah

Anda boleh merasakan kesan BRN dengan cepat

Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat yang Anda perlu cari

Kesan yang mendadak dengan BRN

Cara Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat yang anda perlu tahu

Dapatkan tubuh badan yang ideal bersama BRN

Dapatkan Tubuh Badan Yang Ideal Dan Sihat Sekarang!

Anda boleh menghubungi talian dan juga info di bawah untuk mendapatkan BRN sekarang!

Hubungi: Tekan untuk telefon (0175501769 – Irwan) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: @My4LifeEmpire
Instagram: IrwanShah4Life
Online Shop: malaysia.4life.com/irwanshah

Nak order BRN SEKARANG?

Sila telefon ke +60175501769 atau WhatsApp SEKARANG!

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Nak order BRN SEKARANG?

Sila telefon ke +60175501769 atau WhatsApp SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Nak order BRN SEKARANG?

Sila telefon ke +60175501769 atau WhatsApp SEKARANG!