Review
Jan 30, 2018, 5:50pm

10 Kelebihan Susu Kambing Yang Dapat Membantu Masalah Kulit


Setiap orang pasti mendambakan kulit yang licin dan juga berseri. Namun begitu, masalah kulit sering menimpa disebabkan oleh pelbagai faktor seperti keturunan , masalah cuaca dan juga jangkitan bakteria. Masalah kulit yang utama yang sering dihidapi oleh ramai orang adalah jerawat dan juga parut – parut yang degil. Tetapi, ada masalah kulit yang lebih teruk seperti ekzema dan juga psoriaris di mana penyakit yang menghidapi masalah ini akan membuatkan kulit mereka menjadi sensitif terhadap sekeliling dan juga kulit terasa pedih.

masalah kulit boleh dirawat dengan minum susu kambing mamadil

Masalah jerawat seringkali disebabkan oleh jangkitan bakteria dan juga pori – pori yang tersumbat manakala ekzema dan psoriasis pula seringkali terjadi disebabkan oleh faktor genetik di mana ibu bapa yang mempunyai sejarah ekzema akan memberikan penyakit tersebut kepada anak mereka. Kulit akan menjadi sangat kering dan mengelupas serta anda akan merasa gatal – gatal dan rasa gatal ini akan menjadi lebih teruk pada waktu malam. Ikuti kelebihan susu kambing untuk membantu masalah kulit seperti di bawah;

masalah kulit teruk boleh diatasi dengan minum susu rizqi mamadil

10 Kelebihan Susu Kambing Yang Dapat Membantu Masalah Kulit

Susu kambing telahpun digunakan sejak zaman – berzaman dan ramai yang menggunakan susu kambing untuk kesihatan tubuh badan dan juga ibu – ibu mengandung. Tetapi, ia juga boleh digunakan untuk merawat masalah kulit. Anda boleh melihat kelebihan – kelebihan susu kambing seperti di bawah untuk membantu anda mengurangkan masalah kulit seperti jerawat dan juga ekzema.

 • Menghilangkan Jerawat

Susu kambing mempunyai kandungan alpha hydroxy acid semulajadi yang mampu menanggalkan sel – sel kulit mati yang selalunya menyebabkan jerawat dan juga parut yang degil. Anda pasti tertekan dengan jerawat yang hinggap di wajah anda tetapi tetap juga tidak dapat dihilagkan meskipun telah mencuba pelbagai produk. Jadi, anda boleh menggunakan susu kambing untuk menghilangkan jerawat di kulit wajah anda. Kandungan vitamin (anti – radang) di dalam susu kambing juga dapat menghilangkan jerawat yang kemerahan.

Kelebihan Susu Kambing dapat rawat jerawat

 • Mempercepatkan Proses Regenerasi Kulit

Masalah kulit dapat diatasi sekiranya kulit anda melalui proses regenerasi di mana sel kulit – kulit yang lama akan diganti dengan yang baru. Sel kulit – kulit lama inilah yang membuatkan kulit anda kelihatan kusam. Regenerasi kulit akan terjadi pada setiap orang tetapi ianya mengambil masa yang lama. Zat asid laktat yang berada di dalam susu kambing boleh membantu untuk membuang sel – sel kulit mati tersebut. Manakala, vitamin – vitamin di dalam susu kambing pula boleh memberikan proses regenerasi kulit.

Kelebihan Susu Kambing bantu ganti sel kulit baru

 • Merawat Masalah Ekzema Dan Psoriasis

Meminum susu kambing ataupun menggunakan sabun yang berasaskan susu kambing amat sesuai untuk sesiapa yang mempunyai masalah kulit kering. Jadi, sesiapa yang mempunyai masalah ekzema atau psoriasis boleh mengamalkan susu kambing di dalam diet mereka. Hal ini kerana susu kambing boleh melembabkan kulit secara semulajadi dan mencegah masalah kulit kering, kasar dan kusam. Vitamin A di dalam susu kambing juga boleh menghalang simptom – simptom yang boleh menyebabkan psoriasis.

Kelebihan Susu Kambing rawat masalah ekzema dan psiriosis

 • Membantu Mengurangkan Masalah Penuaan

Masalah penuaan pra – matang seringkali terjadi disebabkan kulit kita banyak terkena radikal bebas yang disebabkan oleh asap yang datang dari kenderaan dan juga sinaran UV yang merbahaya. Maka, garis – garis halus serta bintik hitam akan timbul disebabkan oleh penuaan pra – matang. Susu kambing yang mempunyai vitamin A, C, dan E yang boleh memperbaiki kulit anda, mencerahkan dan juga memberikan perlindungan daripada sinaran matahari boleh menjaga kesihatan kulit anda daripada radikal – radikal bebas ini.

Kelebihan Susu Kambing rawat penuaan dari terjadi

 • Anti – Radang Dan Anti – Inflamasi

Susu kambing yang asli juga mempunyai sifat anti – radang dan juga anti – inflamasi. Kulit yang teradang adalah lebih mudah dijangkiti bakteria dan seterusnya membuatkan kulit anda lebih senang dijangkiti penyakit kulit dan juga membuatkan anda menjadi lebih sakit terutamanya sekiranya anda mempunyai masalah seperti ekzema dan juga psoriasis. Kandungan susu kambing mempunyai sifat yang boleh meransang pelepasan anti – inflammatory cytokin. Oleh itu, kulit anda akan bebas dari iritasi dan juga radang.

kelebihan susu kambing rawat keradangan

 • Melembabkan Kulit

Kulit yang kering merupakan salah satu faktor utama yang menyebabkan anda lebih terdedah kepada masalah kulit. Ekzema dan psoriasis juga akan membuatkan kulit anda menjadi kering jadi anda peru sentiasa menjaga kelembapan kulit anda. Susu kambing boleh memberikan kulit anda kelembapan yang diperlukan dengan kandungan vitamin A, B, C, D, protein, zat besi, lemak dan juga protein. Kandungan vitamin A bukan sahaja boleh memperbaiki kulit anda, malah ia boleh membuatkan kulit anda menjadi lebih lembut.

kelebihan susu kambing melembapkan kulit

 • Mencerahkan Kulit

Pasti ramai yang mengimpikan kulit yang putih dan juga berseri bukan? Proses regenarasi kulit yang dirangsang oleh pengambilan susu kambing di dalam diet anda boleh membantu anda untuk mendapatkan kulit yang cerah dan juga berseri. Hal ini kerana, sel – sel kulit yang mati akan membuatkan kulit anda menjadi kusam dan apabila sel – sel kulit mati ini ditanggalkan dan digantikan dengan yang baru, kulit anda akan kelihatan lebih cerah dan berseri secara semulajadi.

minum susu kambing dapat mencerahkan kulit

 • Menyembuhkan Infeksi Kulit

Kandungan – kandungan yang terdapat di dalam susu kambing mempunyai manfaat sebagai anti-mikrobakterial yang sangat kuat iaitu ia mampu menghalang bakteria dari menyerang kulit anda dan sekiranya anda telah dijangkiti dengan penyakit yang diakibatkan oleh bakteria, susu kambing boleh menyembuhkan kulit anda yang telah terkena infeksi. Masalah kulit yang terkena infeksi seperti psoriasis, ekzema dan rosacea boleh disembuhkan dengan pengambilan susu kambing yang konsisten.

susu kambing menyembuhkan masalah penyakit kulit

 • Mencegah Kanser Kulit

Kulit yang rosak akan menyebabkan anda lebih terdedah kepada risiko kanser kulit. Maka anda perlu sentiasa berhati – hati dengan cahaya UV yang berlebihan sekiranya anda memiliki masalah kulit. Cahaya UV yang merbahaya boleh menjadi salah satu faktor penyebab kanser kulit. Susu kambing yang mempunyai zat selenium boleh memperbaiki kulit yang rosak dan sekaligus membantu untuk mencegah timbulnya risiko kanser yang disebabkan oleh kulit yang rosak.

susu kambing mencegah kanser kulit

 • Pelbagai Kandungan Yang Baik Untuk Kesihatan Kulit

Susu kambing mempunyai pelbagai kandungan vitamin dan juga mineral yang boleh memberikan pelbagai manfaat kepada kesihatan kulit anda. Kandungan vitamin di dalam susu kambing termasuklah A, B1, B6, B12, C, D, E, dan lain – lain. Kandungan mineral pula termasuklah selenium, zinc, tembaga, dan juga zat besi. Selain itu, ia juga mengandungi enzim, fatty acid, amino acid, citric acid dan antioksidan. Maka, kulit dan tubuh badan anda juga akan memperoleh nutrisi – nutrisi yang diperlukan untuk kesihatan.

susu kambing amat baik untuk kesihatan kulit

Susu Rizqi  – Susu Kambing Untuk Kesihatan Kulit Anda

Produk MAMADIL  ini dikeluarkan pada tahun 2013 dan sudah berada di pasaran sudah hampir 4 tahun. Produk ini sudah mempunyai peminatnya yang tersendiri. MAMADIL  mengeluarkan beberapa rangkaian produk diantaranya SUSU RIZQI, WOMEN LOVE,SET SKINCARE MEDIL, ALL IN ONE FOUNDATION , COLLALOE SOAP, LIP BALM, LIPS MOIST, COMPCACT POWDER, EYEBROW DAN FEMININ WASH. Hot item dari produk MAMADIL ialah SUSU RIZQI DAN WOMEN LOVE. Dua produk ini telah mempunyai pengikutnya yg tersendiri.

susu rizqi mamadil susu kambing

Susu Rizqi merupakan produk yang berdaftar KKM dan halal maka ianya sesuai diminum oleh semua orang tanpa rasa shubhah. Terdapat dua perisa yang ditawarkan iaitu Vanilla dan Coklat. Di dalam satu kotak terdapat 20 sachet dan ianya sesuai diminum oleh semua golongan dan juga peringkat umur. Sekiranya anda merupakan ibu yang menyusu badan, bayi anda juga boleh mendapat manfaat dari susu yang diminum. Harga sekotak hanyalah RM 79.

kandungan susu rizqi mamadil

Kandungan Susu Rizqi

1. Habbatussauda

Habbatussauda mampu merawat penyakit,menambah tenaga & susu badan dengan cepat.

habbatussauda dalam susu kambing rizqi untuk kesihatan kulit

2. Susu Kambing

Asas kecantikan kulit asli dari zaman berzaman, menghaluskan & melembabkan kulit seluruhnya. Susu kambing juga mempunyai pelbagai lagi kandungan vitamin dan juga mineral yang boleh memberikan kesihatan serta memperbaiki kulit yang bermasalah dan juga rosak.

susu kambing untuk ibu

3. Ekstrak Kurma

Kurma boleh membantu untuk membekalkan tenaga, membantu pertumbuhan dan perkembangan fizikal.

ektrak kurma dalam susu kambing rizqi

4. Kismis

Khasiat yang tidak dapat dinafikan lagi untuk kecergasan minda, meningkatkan daya tumpuan dan memori juga untuk kecantikan kulit. Kismis juga merupakan bahan yang telah digunakan secara turun – temurun untuk kecerdikan minda dan juga kesihatan kulit.

kismis baik untuk minda dalam susu kambing rizqi

5. Madu

Madu asli adalah ramuan utama di dalam bidang kecantikan. Ia terbukti dapat menghaluskan kulit, memberi tenaga segera & menyihatkan minda.

madu dalam susu kambing

6. Ekstrak Buah Zaitun

Kehebatan buah zaitun sehingga disebut di dalam al-quran. Kaya dengan khasiat vitamin dan mineral. Sangat berkesan utk melembabkan kulit dan sangat baik untuk ibu hamil.

ekstrak buah zaitun dalam susu kambing

Kebaikan Susu Rizqi

Susu Rizqi mempunyai pelbagai kebaikan yang bukan sahaja boleh membantu untuk merawat masalah kulit. Malah, ia boleh membantu anda untuk mendapatkan kesihatan yang terbaik secara keseluruhan. Anda boleh melihat kebaikan – kebaikan susu Rizqi seperti dibawah;

kebaikan susu kambing

1. Terbukti Untuk Segala Masalah Kulit

Sesiapa yang mempunyai masalah kulit seperti kulit berjerawat, ekzema, psoriasis dan juga lain – lain boleh mengamalkan susu Rizqi untuk mengembalikan kesihatan kulit anda dan juga meredakan masalah kulit yang pedih dan juga gatal – gatal.

susu kambing terbukti rawat masalah kulit

2. Tenaga Ekstra Dan Rasa Kenyang

Susu Rizqi juga boleh membantu anda untuk mendapatkan tenaga yang ekstra dan juga rasa yang kenyang. Pengambilan susu Rizqi yang konsisten di dalam diet anda akan membuatkan anda lebih cergas dalam melakukan aktiviti harian anda.

minum susu kambing rizqi mudah rasa kenyang

3. Merawat Masalah Kesihatan

Susu Rizqi telah terbukti untuk meredakan;

 • Resdung
 • Batuk
 • Selesema
 • Masalah kesihatan ringan
 • Ekzema

susu kambing mamadil

4. Otak Cergas Dan Ligat

Susu Rizqi yang mengandungi kismis juga boleh membuatkan otak anda menjadi lebih cergas dan ligat. Ia juga boleh meningkatkan tahap memori dan juga IQ jadi anda boleh mengambil susu Rizqi untuk diri anda sendiri dan juga boleh diberikan kepada anak – anak anda.

susu kambing untuk otak cerdas

5. Memulihkan Alahan

Untuk sesiapa yang mempunyai alahan, anda juga boleh mengamalkan susu Rizqi yang menmpunyai kebaikan Habbatussauda yang mampu menyembuhkan penyakit.

susu kambing merawat alahan

6. Kulit Halus,Lembap Dan Licin

Sesiapa yang mempunyai kulit yang kering pasti tahu akan masalah yang akan terjadi apabila anda mempunyai kulit yang kering. Pengambilan susu Rizqi boleh membantu anda untuk mendapatkan kulit yang lebih halus, lembab dan juga licin.

kulit licin dah halus selepas minum susu kambing rizqi

7. Antibodi Kuat, Badan Sentiasa Sihat Cergas Dan Bertenaga

Susu Rizqi dapat memberikan anda tenaga agar anda dapat melakukan aktiviti harian dengan baik. Kandungan kismis dan ekstrak kurma mampu memberikan anda tubuh badan yang sihat dan juga antibodi yang kuat.

susu mamadil membuat badan lebih cergas

8. Milk Booster

Para ibu yang mengamalkan susu Riqi juga akan mendapat pelbagai manfaat termasuklah bayi yang dikandungkan atau disusui. Hal ini kerana, manfaat susu Rizqi akan diberikan kepada bayi tersebut dan ia juga boleh menambahkan kandungan susu di dalam tubuh badan anda.

susu rizqi mamadil milk booster dengan minum susu kambing

Testimoni Para Pengamal Susu Rizqi

susu kambing rizqi atasi radang kulit

Kulit yang radang dapat sembuh dengan susu Rizqi

kulit wajah flawless dengan minum susu rizqi

Kulit wajah jadi flawless dengan mengamalkan susu Rizqi

penawar masalah gatal dan alahan kulit

Setahun mencari penawar, akhirnya menemui penawar melalui susu Rizqi

minuman rawatan resdung susu kambing

Resdung pun sembuh dan tubuh badan makin bertenaga

Dapatkan Susu Rizqi Sekarang!

Amalkan Susu Rizqi dan dapatkan kulit yang cantik dan sihat dengan menghubungi talian dibawah;

susu rizqi mamadil manfaat untuk kulit dan kesihatan dalaman

Jom Order Susu Rizqi Mamadil SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Susu Rizqi Mamadil SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Susu Rizqi Mamadil SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: