Review
May 4, 2018, 6:01pm

Kelebihan dan Khasiat Garam Korea Untuk Kesihatan


khasiat garam korea

Percaya atau tidak, hanya dengan garam sahaja segala penyakit anda bakal di atasi dengan berkesan. Zaman modenisasi berteraskan teknologi kini telah mencipta pelbagai teknologi rawatan moden bagi menaik tarafkan rawatan dalam bidang perubatan. Tanpa kita sedari, walau masa berganti masa, penawar bagi penyakit yang kian mendekati kita dapat diatasi oleh sumber semulajadi yang boleh didapati di Pulau Xiongjin and Pulau Yinping (Pantai Barat Korea). Garam korea boleh didapati dari air laut yang sangat kaya dengan biji bawah tanah di Pulau tersebut dan ia telah mengundang ramai pengkaji dan penyelidik.

khasiat garam korea untuk kesihatan

Garam Korea adalah garam semulajadi yang juga dijadikan sebagai garam buluh dimana ia telah dimasukkan ke dalam buluh yang berusia kira-kira tiga tahun dan ditutupkan ia dengan tanah liat, seterusnya ia dibakar dengan menggunakan kayu pokok pine bagi meneutralkan atau menyingkirkan bahan berbahaya iaitu logam berat atau toksin yang terdapat di dalam garam pada asalnya. Kesan akibat dibakar adalah ia menjadi serbuk dan ketulan garam. Persoalannya, adakah garam ini sangat berkhasiat? Ya, ia sangat berkhasiat dan bermanfaat daripada garam-garam yang lain.

Kelebihan dan Khasiat Garam Korea Untuk Kesihatan

antara khasiat garam korea

Garam korea yang juga dikatakan sebagai garam yang termahal ini mempunyai pelbagai zat dan khasiat dalam merawat serta mencegah penyakit. Umumnya, garam korea ini dapat menyihatkan kesihatan tubuh badan dengan sangat berkesan tanpa anda sedari.

#1. Meneutralkan Tahap pH Dalam Badan

neutralkan badan dengan garam korea

Garam berasal dari korea ini berfungsi meneutralkan tahap pH dalam badan seseorang. Inilah fungsi utama garam korea yang wajib anda tahu dan gunakannya. Untuk pengetahuan anda, kandungan tubuh badan kita bersifat asid disebabkan oleh faktor pemakanan seperti kari, makanan berempah, burger, makanan ringan, gula-gula, air manis dan bergas, kesan kosmetik dan pencemaran serta banyak lagi sebabnya. Oleh itu, tubuh amat memerlukan makanan bersifat alkali supaya dapat meneutralkan semula tahap pH badan kita. Garam korea berfungsi meneutralkan badan kita sehingga tahap maksimum kerana kandungan ia bersifat alkali iaitu bacaannya mencecah sehingga pH 10.45.

#2. Melarut Dan Menghilangkan Mendapan Dalam Tubuh Badan

Garam korea bertindak melarutkan dan menghilangkan mendapan dalam tubuh badan seseorang. Mendapan atau pembentukan objek seperti batu di dalam badan adalah disebabkan oleh logam berat yang bertapak seperti merkuri akibat salah menggunakan produk kosmetik dan makanan tambahan. Garam korea dapat mengenal pasti mendapan tersebut lalu terus bertindak melarutkan dan menghilangkan mendapan dalam tubuh anda.

khasiat garam korea untuk hilangkan mendapan dalam perut

Secara kimia, mendapan inilah yang menghasilkan penyakit batu karang, batu hempedu, arthritis dan lain-lain lagi. Dengan proses larutan ini, anda akan beransur pulih sediakala. Inilah rawatan sebenar bagi masalah kesihatan penyakit kronik berbanding perlu menelan bermacam-macam jenis ubat.

#3. Meneutralkan Bahan Kimia Dalam Tubuh Badan

khasiat garam korea neutralkan garam dalam badan

Garam korea sangat bagus kerana ia dapat meneutralkan bahan kimia dalam tubuh badan anda terutamanya makanan-makanan yang telah bercampur aduk dan menjadi asid di dalam tubuh. Sebagai contoh, memakan buah setelah memakan makanan berat tidak elok kerana ia akan menghasilkan gas dan menjadikan badan berasid. Cara yang betul adalah makan buah dahulu dan seterusnya makan makanan berat. Asid atau kimia yang telah terhasil dalam badan akan mengakibatkan penyakit seperti sembelit, masalah penghadaman, pedih ulu hati, sakit perut dan sebagainya.

#4. Hindari Pelbagai Penyakit Kronik

khasiat garam korea halang penyakit kronik

Garam korea mengandungi pelbagai zat yang sangat kaya dengan anti oksidan dan mineral. Ia mengandungi 76 jenis zat galian seperti zink, magnesium, kalsium, besi, fosferus dan lain-lain lagi. Dengan kandungan hebat ini, ia dapat mengatasi pelbagai penyakit kronik seperti sakit jantung, buasir, buah pinggang, darah tinggi, masalah kulit, parkinson, kencing manis, kanser, ulser perut, masalah badan berbau, gastrik, asma, kornea, insomnia dan macam-macam lagi. Anda boleh menambah garam ini pada masakan atau minum didalam air kordial seperti ribena, oren dan sebagainya.

#5. Membuang Toksin Dalam Badan

khasiat garam korea hilangkan toksin dalam badan

Angin yang berkumpul dalam badan dapat dikeluarkan justeru memudahkan proses pembuangan serta penghadaman. Garam korea bertindak mengumpul dan menyahkan segala toksin dalam badan anda dengan segera. Toksin yang terkumpul akan menyebabkan ia bertimbun menjadi kolestrol atau lemak keras yang kotor, ia akan dicairkan oleh garam korea sehingga semua lemak dan kolestrol keluar dan hilang. Berat badan juga akan menurun dan akan menjadi lebih kurus dan ramping. Garam korea juga akan melancarkan pengaliran darah terutamanya di jantung dan organ-organ.

#6. Meningkatkan Tenaga Luar Dan Dalam

khasiat garam korea memberikan tenaga

Bagi anda yang mengalami masalah sakit badan, otot dan lenguh-lenguh sendi, anda akan lebih lega dan kurang sakit dengan pengambilan garam ini. Untuk mereka yang selalu lesu, lemah, tak bertenaga, rasa malas untuk buat apa-apa, anda boleh minum air garam ini, sedikit sahaja sudah cukup untuk anda lebih bertenaga setiap hari. Garam ini akan melancarkan darah anda serta meneutralkan tekanan darah. Sekiranya anda mengalami tekanan, anda akan berasa lebih tenang dan rehat dengan pengambilan garam korea ini.

#7. Menghilangkan Sakit Gatal-Gatal

khasiat garam menghilangkan gatal badan

Penyakit gatal-gatal yang membuatkan anda tak dapat berhenti daripada menggaru tangan, kaki, perut, kepala dan sebagainya berpunca daripada alahan ataupun kulit yang terkena bakteria atau kotoran. Ia juga mengakibatkan kaki berair dan pecah-pecah, begitu juga dengan tangan yang semakin merah akibat selalu digaru. Garam korea dapat menyembuhkan segala kegatalan dan keradangan yang anda hadapi.

K-Salt | Pure Molten Salt

k-salt garam korea terbaik

K-Salt adalah garam cair tulen yang merupakan penawar untuk bermacam jenis penyakit tetapi ia bukanlah sesuatu produk kesihatan seperti yang berapa di pasaran kini. K-Salt adalah garam semulajadi asli yang melegakan kesihatan anda dalam kehidupan seharian. K-Salt boleh digunakan dalam masakan, boleh dibancuh untuk diminum dan sebagainya. Khasiatnya lebih tinggi daripada garam kasar atau halus yang sering digunakan untuk masak. Anda boleh tukarkan garam masakan anda dengan garam baru ini. Secara umumnya, terdapat 4 jenis garam yang sangat asli dan tulen iaitu garam-garam yang telah dikeluarkan oleh KRS Int. K-Salt adalah garam tulen daripada Korea dan berbentuk power booster.

4 Jenis Garam Korea K-Salt

khasiat garam korea kepada kesihatan dan kecantikan

Garam korea K-Salt terdiri daripada 4 jenis garam yang mempunyai proses dan fungsinya tersendiri. Antaranya adalah garam solar, garam halus, garam sanction dan juga garam yang telah diproses. Mari kita lihat apakah keempat garam-garam ini.

1. Garam Solar

khasiat garam solar

Garam solar atau suria ini tidak diproses dengan penguapan air dan ia di buat daripada bahan-bahan semulajadi di mana prosesnya adalah pengewapan daripada haba, cahaya matahari dan juga air hujan.

2. Garam Halus

khasiat garam halus kepada kesihatan

Garam halus adalah garam yang diperbuat daripada kristal natrium klorida yang asli dan secara tidak langsung menyebabkan proses elektrolisis terhadap air laut.

3. Sanction Salt

sanction salt garam korea terbaik

Setelah menghancurkan garam dan garam solar yang telah ditapis sebagai air garam mentah dan panas dalam nisbah 10:90, kemudian akan berlakunya proses pengewapan daripada jaejeyom atau juga dikenali sebagai Otsogeum.

4. Garam Yang Telah Diproses

manfaat khasiat garam korea

Garam Matsogeum adalah garam atau garam buluh yang sama dengan garam yang telah diproses. Ia diubahsuai oleh kaedah pembakaran garam atau bahan mentah seperti penambahan bahan tambahan makanan dan lain-lain lagi. Garam yang telah diproses ini juga mempunyai banyak manfaat terhadap kesihatan anda.

Khasiat K-Salt

khasiat k-salt garam korea inovasi terkini

K-Salt berfungsi sebagai sumber rawatan ataupun penawar bagi masalah kesihatan yang berlaku seperti kesihatan luaran dan dalaman. Sebagai contoh, anda mempunyai sakit gatal-gatal secara luaran dan mengalami alahan kulit berjerawat dan sebagainya, meminum K-Salt akan menjadikan kulit anda bebas dari radang dan gatal-gatal. Jom kita lihat pelbagai lagi khasiat lain K-Salt garam korea ini.

  • Membersihkan Darah

garam korea membersihkan darah

K-Salt adalah salah satu gas darah tulen yang mengekalkan kemasinan 0.9% kepada cecair dalam badan. Kemudian, air garam ini menyerap logam berat dan menjadikan ia mengeluarkan peluh dan air kencing serta darah yang dibersihkan.

  • Proses Penghadaman Yang Lancar

khasiat garam korea untuk sistem penghadaman

Garam tulen memainkan peranan untuk membekalkan nutrien ke sel sebagai sumber atau zat pencernaan yang membantu penghadaman dan penyerapan makanan.

  • Melembutkan Badan Dan Menyihatkan Otot

khasiat garam korea melembutkan wajah

Garam tulen K-Salt ini dapat untuk memperbanyakkan kandungan air di dalam badan bagi memudahkan penguncupan dan kelonggaran otot pengaliran darah dan sistem saraf untuk lebih lancar serta dapat memudahkan kelenturan tubuh justeru menyihatkan otot.

  • Tidak Letih Dan Lemah Lagi

khasiat garam korea hilangkan keletihan

K-Salt diserap oleh bahan toksin yang terkumpul di dalam badan yang dikumuhkan dalam air kencing, peluh dan hormon sehingga anda akan merasa badan anda tidak lemah seperti selalu lagi. K-Salt akan menghancurkan segala asid dan toksin. Kesannya, anda dapat menghilangkan bau badan, menghilangkan keletihan dan lebih bertenaga daripada biasa kerana tidak lesu lagi.

  • Wajah Lebih Bersih Dan Sihat

wajah lebih bersih khasiat garam korea

Garam K-Salt berfungsi membersihkan kulit wajah anda dengan berkesan serta menyeimbangkan hormon badan. Zat dan kandungan di dalam K-Salt menjadikan kulit wajah beransur-ansur lebih cerah. Selain itu, tubuh hangat dan akan mencegah obesiti.

  • Menguatkan Tulang

khasiat garam korea menguatkan tulang

Bahan NaCl sangat diperlukan dalam tulang kita. Garam tulen digunakan bagi mencegah osteoporosis dan juga penyakit berkaitan dengan tulang supaya tulang menjadi lebih kuat. K-Salt memastikan tiada lagi kesakitan tulang, sendi, otot dan lain-lain lagi. Selain itu, terdapat pelbagai lagi kelebihan K-Salt terhadap kesihatan anda.

Jom Gunakan K-Salt Untuk Kesihatan Anda

garam k-salt untuk kesihatan

K-Salt adalah serbuk garam tulen dan asli yang membolehkan anda menggunakannya dengan pelbagai cara. Selalunya ramai orang akan membuat air garam dan meminumnya, begitu juga dengan garam korea K-Salt ini tetapi K-Salt mempunyai banyak cara penyediaannya. Untuk mendapatkan rambut cantik, kulit kepala yang tidak gatal dan lebih sihat, anda boleh campurkan air garam bersama shampoo. Pasti kulit akan bersih tanpa gatal lagi dan rambut semakin bersinar-sinar.

order garam korea online

Selain itu, air garam juga boleh disapukan pada kulit anda yang mengalami masalah gatal-gatal. Untuk lebih berkesan, anda boleh meminum air garam K-Salt ini. Ramai yang telah mencuba K-Salt garam korea ini dan terbukti ia sangat berkesan dalam memberikan tindak balas yang baik terhadap wajah, kulit dan kesihatan anda semua. Jom mula gunakan K-Salt garam korea untuk mendapatkan kulit yang lebih baik!

K-SALT | GARAM KOREA UNTUK KESIHATAN
Hotline 1: Tekan untuk telefon (019-6908299) | Tekan untuk WhatsApp

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: