Review
Aug 23, 2017, 11:25am

Kelas Coklat Homemade Belajar 1 to 1 melalui WhatsApp


Anda penggemar coklat? Suka membeli pelbagai jenis coklat? Anda boleh dikatakan hantu coklat? Sekiranya anda penggemar coklat, pasti anda sudah ketemu pelbagai jenis coklat dalam aneka bentuk, rasa dan warna. Ada yang rasa lemak, ada yang rasa pahit, dan sebagainya. Sebagai penggemar coklat, mungkin anda terfikir, macam mana hendak buat coklat? Mungkin sebagai penggemar coklat anda ingin cuba untuk menghasilkan coklat secara buatan sendiri ataupun homemade.

coklat-homemade
Sekiranya anda ingin mengetahui bagaimana hendak membuat coklat homemade, pastinya anda akan mencari tempat-tempat atau cara-cara untuk belajar atau menghadiri kelas untuk membuat coklat secara homemade. Namun begitu agak sukar sebenarnya untuk seseorang mencari kelas atau pengajar yang khusus dapat mengajar cara-cara untuk membuat coklat homemade. Bahkan dengan masa anda yang amat terhad dimana anda terpaksa mencari masa terluang untuk menghadiri kelas coklat homemade.

Dengan WhatsApp Anda Boleh Belajar Buat Kelas Coklat Homemade?

kelas-whatsapp-coklat-homemade

Mungkin anda akan berasa terkejut apabila mendengar ini, tetapi tahukah anda bahawa anda boleh belajar atau menghadiri kelas coklat homemade secara 1 to 1 melalui WhatsApp? Ya, dengan hanya menggunakan WhatsApp sahaja sebagai medium perkongsian maklumat, anda boleh menghadiri kelas cokelat homemade dan belajar untuk membuat coklat homemade anda sendiri tanpa bersusah payah untuk menghadiri kelas yang betul. Bagaimana untuk menyertai kelas coklat homemade 1 to 1 melalui WhatsApp ya?

Syarikat Simply Chocolates Menyediakan Kelas Coklat Homemade Melalui Whatsapp

Simply Chocolate merupakan salah satu syarikat yang mempunyai kepakaran untuk menghasilkan pelbagai jenis coklat. Simply Chocolate menghasilkan coklat secara handmade atau buatan tangan yang tidak diragui kebersihannya dan dijamin halal. Sekiranya anda ingin mencari coklat homemade yang unik dan special, inilah tempatnya. Simply Chocolate adalah sebuah kedai coklat yang berkonsepkan kafe yang simple yang bertempat di Ipoh, Perak. Sekiranya anda di sana untuk apa sahaja tujuan, sama ada untuk tujuan bisnes, pekerjaan atau beriadah, anda boleh singgah di Simply Chocolate untuk menikmati hot chocolate dengan dessert pelbagai pilihan. Tempat ini memang sesuai bagi mereka yang gilakan coklat. Bak kata orang, bila makan, tidur, mandi, main jogging, sakit, kerja dan sebagainya, hanya kerana coklat.

belajar-buat-coklat-homemade

Penggemar tegar coklat pasti akan suka sekiranya diberi peluang untuk belajar bagaimana untuk membuat coklat homemade. Kini Simply Chocolate menawarkan perkhidmatan ataupun kelas coklat homemade 1 ke 1 melalui whatsapp. Ini adalah satu servis yang unik yang mana kelas coklat homemade diadakan melalui WhatsApp sebagai pengantara. Bagi anda yang minat untuk belajar membuat coklat homemade atau buatan sendiri, pastikan anda membaca teks yang seterusnya dan jangan sahaja melihat gambar-gambar coklat yang amat menggiurkan ya.

Bagaimana Untuk Menyertai Kelas Coklat Homemade 1 to 1 Melalui Whatsapp ?

coklat-homemade-whatsapp

Anda bersedia untuk meyertai kelas coklat homemade 1 to 1 melalui WhatsApp? Syabas! Anda memang penggemar tegar coklat! Bagi mereka yang minat untuk menghadiri kelas coklat homemade 1 to 1 melalui WhatsApp ini, ia akan bergantung kepada jadual kelas yang akan dipersetujui mengikut slot yang dtetapkan dan selesa bagi anda. Kelas coklat homemade kebiasaannya akan berlangsung selama 2 hari atau lebih sehingga anda boleh menghasilkan cokat. Setiap kelas coklat homemade akan mengikuti modul yang khas yang menerangkan beberapa perkara seperti:

  • Penerangan tentang jenis coklat, penyediaan coklat, peralatan asas, dan cara untuk membat coklat
  • Kenali jenama-jenama coklat yang berada di pasaran pada masa kini
  • Cara memilih mould yang terbaik
  • Cara untuk menghias coklat agar tampak lebih cantik dan menarik
  • Mengetahui pembekal-pembekal bahan-bahan utama untuk membuat coklat.

cara-buat-coklat-homemade

Semasa kelas coklat homemade berlangsung, anda akan diajari dan diberikan 3 resipi asas yang anda boleh pelbagaikan. Pada akhir kelas, coklat yang dihasilkan hasil dari anda menghadiri kelas coklat homemade 1 to 1 melalui WhatsApp ini anda boleh gunakan untuk berniaga atau anda boleh makan sendiri! Coklat yang dihasilkan hasil daripada kelas coklat homemade ini anda boleh praktikkan atau jadikan sebagai buah tangan atau manisan untuk pelbagai jenis majlis keraian, seperti majlis harijadi, aqiqah, perkahwinan dan sebagainya. Sepanjang kelas coklat homemade yang dikendalikan secara online 1 to 1 melalui WhatsApp, tunjuk ajar dan panduan akan diiberikan.

cara-membuat-coklat-dirumah

Semasa kelas berlangsung, anda akan menggunakan peralatan yang anda biasa didapati di rumah, kecuali beberapa alat khas dan bahan asas blok coklat. Salah satu highlights dalam belajar membuat coklat homemade ini adalah anda dapat tahu bagaimana untuk membuat penghantaran atau delivery ke lokasi yang jauh tanpa membuat coklat tersebut cair dan masih fresh. Penghantaran coklat di serata negara Malaysia menjadi satu masalah yang besar dan dilema bagi sebahagian besar pengusaha-pengusaha coklat homemade.

Sertailah Kelas Coklat Homemade  1 to 1 Melalui Whatsapp SEKARANG!

Sekiranya anda memang penggemar tegar coklat, anda pasti tidak akan teragak-agak untuk menyertai kelas coklat homemade 1 to 1 melalui WhatsApp. Kesemua kelas coklat homemade dikendalikan oleh pengajar dari Simply Chocolate yang berpengalaman selama lebih 6 tahun dalam perniagaan coklat dan menjalankan cafe coklat. Jaminan wang akan dikembalikan kepada anda sekiranya selepas kelas coklat tamat anda tidak dapat menghasilkan walau sebiji coklat.

aneka-coklat-homemade

SIMPLY CHOCOLATE | PEMBUAT COKLAT HOMEMADE

Telefon / WhatsApp : +60125718900 | Link WhatsApp

Facebook: @simplychocolates

Instagram: @simplychocolates

 

Prof Hariz : Jaminan wang dikembalikan jika selepas kelas masih tak boleh hasilkan walau sebiji coklat.

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: