Review
Mar 11, 2019, 1:58am

Kedai Repair Phone Kuala Lumpur Terbaik dan Murah dengan iPRO Ampang


Sebagai pengguna smartphone, mengalami kerosakan kecil pada smartphone sudah cukup membuatkan diri serba tidak kena apatah lagi kerosakan yang serius. Selain dari alat telekomunikasi banyak lagi kegunaannya dalam kehidupan seharian secara tidak langsung menyukarkan pengguna untuk berhubung dengan tersayang atau mengetahui isu semasa di internet. Banyak jenama dipasaran yang bersaing mengeluarkan gajet terbaik mereka dalam usaha menarik minat pembeli. Namun sehebat mana pun smartphone ada, jika tidak dijaga akan rosak juga.

Repair Phone Kuala Lumpur 7

Kedai repair phone murah di Kuala Lumpur

Mencari kedai repair phone murah di Kuala Lumpur pada harga berpatutan? Memang banyak kedai repair phone murah kat Kuala Lumpur ni tapi mana satu kedai yang bagus? Zaman sekarang ni nak cari kedai repair phone macam pergi kedai makan. Kalau sedap makanannya maka ramailah yang akan berkunjung. Macam tu juga dengan kedai repair phone. Kalau ramai pelanggannya pasti kedai tersebut antara terbaik pilihan ramai.

Repair Phone Kuala Lumpur Dengan Pantas 2

Repair phone murah dan terbaik di Ipro Ampang, Kuala Lumpur

Jika phone anda perlu rosak, saya sarankan pergi repair di Ipro Ampang. Ipro Ampang merupakan salah satu kedai repair phone terbaik di Kuala Lumpur yang menawarkan servis repair seperti pertukaran LCD, bateri, tukar motherboard, software dan banyak lagi. Berpengalaman lebih dari 5 tahun merupakan satu kelebihan buat Ipro Ampang kerana pekerja mereka sangat mahir dan profesional dalam baik pulih pelbagai jenis smartphone.

Repair Phone Kuala Lumpur 6

Sebelum Itu, Ketahui Dahulu 5 Perkara Wajib Anda Kena Lakukan Sebelum Menghantar Smartphone Ke Kedai Repair Phone

Perkara yang paling merisaukan pengguna adalah perlu meninggalkan smartphone di kedai sepanjang tempoh baiki. Berikut adalah langkah yang patut diamalkan oleh anda sebagai pengguna jika anda diminta meninggalkan telefon pintar anda atau tablet anda, di kedai.

1. Pastikan Tiada Barang Peribadi/penting Dalam Smartphone

Kebanyakan kes penyebaran data yang tidak sepatutnya tersebar berlaku kerana pengguna terlupa untuk membuang data yang tidak sepatutnya dikongsi dengan pihak lain. Ini kerap berlaku pada kes baiki komputer dan telefon. Simpan data anda itu ditempat yang selamat serta log keluar semua akaun email dan stor aplikasi. Pastikan telefon kita kosong. SMS juga boleh disimpan di dalam storan awan. Ini kerana untuk tujuan membaiki, pengguna perlu memadamkan kata atau kod laluan bagi membolehkan pembaiki mengakses telefon.

Repair Phone Kuala Lumpur Pada Harga Yang Berpatutan 3

2. Periksa Dulu Peranti Anda Sebelum Menghantar

Setiap smartphone kebanyakannya mempunyai peranti-peranti untuk bahagian berikut – skrin, skrin digitizer, pembesar suara, kamera, butang, pemancar wifi, pemancar bluetooth, pemancar data mobil, lampu dan beberapa jenis sensor yang mengukur segala macam benda. Semak dahulu setiap satu sebelum menghantar telefon anda. Simpan rekod dan kenalpasti mana satu peranti yang bermasalah.

Repair Phone Kuala Lumpur Pada Harga Yang Berpatutan 5

3. Periksa Telefon Bersama Pembaiki

Tak banyak kedai mengamalkan perkara ini jadi saya harap benda ini boleh dijadikan amalan. Apa yang pengguna dan pembaiki boleh buat adalah dengan menyemak semula semua peranti yang disenaraikan di point saya yang kedua, bersama-sama, sebelum telefon hendak diserahkan.

Repair Phone Kuala Lumpur 2

Peniaga patut menyediakan senarai bagi menjadi bukti mana satu peranti yang berfungsi dengan baik dan mana bahagian yang rosak. Ini penting bagi mengelakkan kes di mana pengguna merasa curiga dengan pembaiki yang tiba-tiba sahaja mengesan kerosakan-kerosakan lain yang pengguna sendiri sebenarnya tidak pasti ada. Pastikan juga kesan calar pada telefon diperiksa bersama pembaiki supaya segala kecuaian pembaiki dapat dikenalpasti.

4. Hanya Pilih Kedai Yang Menawarkan Waranti

Alat ganti smartphone sebenarnya agak tinggi apatah lagi apabila melibatkan skrin atau kamera. Kebanyakan pembaiki pula tidak menggantikan bahagian yang rosak dengan alat ganti tulen tetapi memilih untuk menggunakan alat ganti yang disebut ‘grade A’ atau ‘copy ori’ atau apa saja frasa yang mereka cipta sendiri.

Repair Phone Kuala Lumpur Bersama Professional 2

Pastikan anda mendapat waranti untuk mana-mana bahagian yang diganti kerana belanja yang anda keluarkan itu tetap perlu dilindungi risiko pembayaran anda, oleh pembaiki. Tak usahlah memilih pembaiki yang tidak mampu menawarkan waranti ke atas alat ganti kerana ini akan mengakibatkan anda hilang hak anda sebagai pengguna.

5. Jika Anda Rasa Berlaku Penipuan, Suarakan Pendapat

Andai kata selepas smartphone anda telah dibaiki dan masih berlaku kerosakan jangan berdiam diri. Pergi kembali kedai repair phone dan suarakan kepada pihak kedai tentang masalah phone anda itu. Jika boleh, minta pihak kedai untuk menggantikan dengan barang yang lebih berkualiti dan check betul-betul masalah phone anda. Begitu juga sekiranya anda rasa ada barang dalam phone anda hilang cepat-cepat hubungi pihak kedai.

Repair Phone Kuala Lumpur 3

Repair Phone Face To Face Di iPro Ampang, Kuala Lumpur

Seronok bila dapat tengok phone di repair depan mata. Sebagai contoh, techicion tukar bateri phone secara berhadapan dengan pemilik smartphone. Di situ pemilik smartphone akan nampak sepanjang proses dari awal hingga akhir bateri phone ditukar baru. Jika bertuah, technicion Ipro Ampang akan memberikan anda tips penjagaan bateri yang baik. Bukan senang nak dapat ilmu ni.

Repair Phone Kuala Lumpur Bersama Professional 5

Repair Phone Sepantas 30 Minit Sahaja!

Ada lagi best! Anda hanya perlu korbankan masa anda di kedai selama 30 minit sahaja untuk repair phone. Bayangkan repair phone sepantas 30 minit di Ipro Ampang (minor problem) untuk masalah seperti tukar LCD, bateri, update software, ghost touch, device problem dan lain-lain kerosakan. Selepas siap je phone, anda sudah boleh menggunakan phone seperti sedia kala. Best tak?

Repair Phone Kuala Lumpur Dengan Pantas 1

Antara Servis Repair Phone Yang Ada Di iPro Ampang, Kuala Lumpur

  • Repair motherboard smartphone
  • Tukar LCD smartphone
  • Tukar bateri smartphone
  • Repair phone masuk air
  • Update software
  • Smartphone tak boleh ON
  • Wifi tidak berfungsi
  • Dan lain-lain kerosakan mengenai phone

Repair Phone Kuala Lumpur 4

Jaminan Warranty Lebih Lama Pada Pelanggan iPro Ampang, Kuala Lumpur

Andai kata phone yang di repair tiba-tiba rosak, terus hantar kembali kat Ipro Ampang dan pastikan barang yang direpair masih ada warranty ya. Tidak semua barang mempunyai warranty. Setiap gantian barang itu pula mempunyai tempoh warranty yang berbeza. Boleh double check dengan technicion untuk mengetahu lebih lanjut mengenai warranty.

Repair Phone Kuala Lumpur Bersama Professional 3

Ipro Ampang Boleh Repair iPad Juga!

Ipro Ampang bukan sahaja boleh membaik pulih smartphone android dan iphone bahkan boleh repair iPad juga. Jika iPad milik anda retak, pecah mahupun LCD nya bergaris, boleh lah bawa ke Ipro Ampang

Repair Phone Kuala Lumpur Bersama Professional 7

5 Sebab Utama Mengapa Anda Harus Menggunakan Servis Ipro Ampang, Kuala Lumpur

Apa sahaja masalah smartphone android dan iPhone anda, pastinya Ipro Ampang adalah pilihan kedai repair phone Kuala Lumpur yang sangat ideal untuk anda kunjungi. Buktinya semakin hari semakin ramai pelanggan yang telah berpuashati dengan tahap mutu servis yang diberikan. Jika di tanya, mengapa premis ini mendapat banyak pemintaan, di sini disenaraikan 5 alasan bernas mengapa anda harus gunakan servis daripada Ipro Ampang ini.

#1 Pemeriksaan Percuma Untuk Kenalpasti Punca Kerosakan

Pihak Ipro Ampang pakar repair phone Kuala Lumpur ini dapat memberikan servis check kerosakan Smartphone anda secara percuma! Pemeriksaan ini akan menentukan apakah kerosakan yang sebenar dan adakah kerosakan itu serius ataupun sebaliknya.

Repair Phone Kuala Lumpur Bersama Professional 6

#2 Setiap Technician Mahir dan Berpengalaman Tinggi Dalam Membaiki Smartphone

Kedai repair phone Ipro Ampang ini amat menitikberatkan pada kemahiran untuk setiap technician yang dilantik. Ini bagi memastikan semua pekerjanya boleh repair phone dengan mahir dan cekap. Kedai repair phone Ipro Ampang ini boleh membaiki hampir semua jenis masalah berkaitan smartphone android dan iphone yang anda alami tidak kira masalah kecil (minor) ataupun besar (major).

Repair Phone Kuala Lumpur Dengan Pantas 3

#3 Repair iPhone Murah iPro Ampang Secara Face To Face Pantas Dan Cepat

Ipro Ampang akan memberikan servis repair smartphone secara face to face dengan kadar yang cepat sepantas 30 Minit saja. Kedai juga di buka setiap hari dari 10 pagi sehingga 10 malam bagi memudahkan urusan anda untuk datang mendapatkan servis repair phone Seremban pada bila-bila masa yang anda suka. 

Repair Phone Kuala Lumpur Pada Harga Yang Berpatutan 4

#4 Hanya Menggunakan Part iPhone Original Dan Berkualiti

Anda tak perlu bimbang. Barangan tiruan tidak akan dipandang ringan. Pihak Ipro Ampang hanya menggunakan barangan ganti yang berkualiti dan original saja untuk setiap part. Kerana itu, ramai yang berpuas hati dengan kedai repair iPhone murah ini.

Repair Phone Kuala Lumpur 1

#5 Ada Warranty Sehingga 180 Hari Selepas Repair iPhone

Semua barangan ganti yang digunakan adalah asli dan original. Buktinya pihak Gila Gadgets Senawang dengan beraninya dapat memberikan jaminan warranty untuk setiap servis yang telah dilakukan. Tempoh waranti melebihi 30 hingga 180 hari ini mengikut jenis kerosakan dan servis yang telah dilakukan.

Repair Phone Kuala Lumpur 5

Ipro Ampang Turut Menjual Pelbagai Aksesori Handphone Dan Sebagainya

Inilah kelebihan yang ada di Ipro Ampang. Anda bukan hanya dapat membaik pulih phone dengan cepat dan terbaik tetapi juga anda turut dapat membeli apa saja barangan aksesori tambahan untuk phone kesayangan. Rambang mata dibuatnya.

Repair Phone Kuala Lumpur Bersama Professional 1

Kedai Repair Phone Kuala Lumpur Terbaik Dan Murah

Meskipun kerosakan boleh disiapkan dengan cepat sepantas 30 minit mengikut tahap kerosakan, akan tetapi pihak Ipro Ampang pakar repair phone Kuala Lumpur ini sama sekali tidak akan mengenakan sebarang caj yang tersembunyi. Yang pasti, dengan harga sangat rendah ini ianya amat berbaloi dengan kualiti servis baik pulih phone yang agak terjamin hinggakan susah untuk rosak lagi selepas dibaiki.

Repair Phone Kuala Lumpur Pada Harga Yang Berpatutan 2

Setiap Hari Ramai Pelanggan Datang Repair Phone Di iPro Ampang, Lihat Testimoni :

Repair Phone Kuala Lumpur Bersama Professional 4

Repair Phone Kuala Lumpur Pada Harga Yang Berpatutan 1

Repair Phone Kuala Lumpur Dengan Pantas 4

Phone rosak? Jom Datang Repair Phone Di iPro Ampang, Kuala Lumpur!

Kalau ada masalah mengenai phone boleh terus ke Ipro Ampang untuk baik pulih smartphone anda! inshaAllah servis dari Ipro Ampang sangat bagus dan terbaik kat Kuala Lumpur ini. Dijamin! Boleh hubungi ipro Ampang di talian dibawah atau terus ke laman sesawang mereka :

IPRO AMPANG – PUSAT REPAIR PHONE TERBAIK DI KUALA LUMPUR
Hotline : Tekan untuk telefon (014-5000085) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook : Ipro Ampang
Website : https://iphonerepairkl.com/

Alamat :
8A, Jalan 1/67B Off Jalan Mengkudu, Kuala Lumpur

Nak repair phone murah di KL?

Hubungi +60145000085 atau tekan butang untuk WhatsApp

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Nak repair phone murah di KL?

Hubungi +60145000085 atau tekan butang untuk WhatsApp

Call Whatsapp Layari Website

Nak repair phone murah di KL?

Hubungi +60145000085 atau tekan butang untuk WhatsApp