Review
May 30, 2018, 1:35pm

Kedai Repair iPhone Terbaik di Subang Jaya


Handphone merupakan satu teknologi yang amat diperlukan pada masa sekarang, tambahan lagi dengan wujudnya telefon pintar yang mempunyai pelbagai fungsi seperti gps, akses ke internet dan media sosial serta fungsi asas seperti membuat panggilan dan menghantar mesej. Ini membuatkan handphone sebagai salah satu alatan yang amat membantu ketika anda menjalankan aktiviti harian anda.

repair iphone subang jaya

Namun, handphone juga sama seperti alat teknologi yang lain di mana ia akan menjadi rosak sekiranya ia tidak digunakan dengan baik ataupun telah digunakan terlalu lama. Jika anda merupakan pengguna iPhone, anda perlu memastikan bahawa kedai repair yang anda pilih adalah kedai yang dipercayai ramai dan juga berpengalaman dalam membaiki iPhone agar anda boleh menggunakannya dalam tempoh yang lebih lama.

tempat repair iphone terbaik subang jaya

IPRO Kedai Repair iPhone Terbaik di Subang Jaya

Khas untuk anda yang tinggal di kawasan Subang Jaya, IPRO menawarkan perkhidmatan repair iPhone yang masih berada di dalam warranty tetapi mempunyai masalah. Anda boleh mendapatkan perkhidmatan repair iPhone atau dapatkan full replacement set dari Apple ataupun kedai. Jadi, anda boleh menggunakan servis daripada IPRO Subang Jaya sekiranya anda mahu memperbaiki iPhone yang rosak.

ipro subang jaya repair iphone

Servis Yang Ditawarkan Oleh IPRO Subang Jaya

Mereka akan memberikan perkhidmatan repair ataupun dapatkan iPhone baru dengan full replacement set dengan harga yang lebih murah sekiranya iPhone tersebut masih berada di dalam warranty. Model iPhone yang masih berada di dalam warranty adalah model iPhone 7 sehingga iPhone X. Antara servis – servis yang ditawarkan oleh IPRO Subang Jaya termasuklah;

servis iphone subang jaya

#1 – Repair iPhone

Minor Problem

Minor problem boleh diselesaikan dalam masa 20 – 40 minit sahaja dan anda tidak perlu meninggalkan kedai tersebut sekiranya anda hanya mempunyai kerosakan kecil pada iPhone anda. Antara kerosakan kecil yang boleh ditangani oleh IPRO Subang Jaya termasuklah;

minor repair iphone subang jaya

 • Screen
 • Bateri
 • Port Cas
 • Kamera
 • Speaker
 • Cosmetic Issue

Major Problem

Sekiranya iPhone anda mempunyai kerosakan yang lebih serius, ia akan mengambil masa sekurang – kurangnya satu minggu untuk disiapkan jika ia merupakan 1st hand repair. Masa yang lebih lama akan diperlukan untuk board – shorting ataupun anda pernah menghantar iPhone anda untuk repair di kedai lain. Antara kerosakan major yang boleh ditangani oleh IPRO Subang Jaya adalah;

repair screen iphone subang jaya

 • Motherboard problem
 • Water Damage

#2 – Replacement Set

Minor Problem

Untuk replacement set pula, minor problem seperti yang dinyatakan di bawah akan mengambil masa 2 hari bekerja untuk disiapkan. Minor problem tersebut termasuklah;

replacement set di ipro subang jaya

 • Screen
 • Bateri
 • Port Cas
 • Kamera
 • Speaker
 • Cosmetic Issue

Major Problem

repair motherboard iphone subang jaya

Major problem untuk replacement set juga mengambil masa selama 2 minggu hari bekerja untuk disiapkan. Major problem untuk replacement set yang boleh diperbaiki oleh IPRO Subang Jaya hanyalah Motherboard problem sahaja dan mereka tidak dapat memperbaiki water damage.

Kelebihan Menggunakan Perkhidmatan IPRO Subang Jaya

 • Tidak Mengambil Masa Yang Lama

repair iphone face to face subang jaya

Sekiranya iPhone anda tidak mempunyai kerosakan yang banyak ataupun serius, IPRO Subang Jaya hanya mengambil masa 20 – 40 minit sahaja untuk memperbaiki iPhone anda dan anda boleh menunggu sahaja di dalam kedai ketika iPhone anda diperbaiki. Anda boleh terus menggunakan iPhone anda seperti biasa selepas diperbaiki. Apple mengambil masa yang amat lama meskipun untuk repair minor problem sahaja.

 • Boleh Membaiki Motherboard

repair motherboard subang jaya

Apple tidak menyediakan repair untuk motherboard tetapi mereka terus memberikan anda harga untuk replacement set. Ini akan merugikan anda sekiranya iPhone tersebut baru sahaja digunakan dan anda terpaksa mengeluarkan wang untuk membeli replacement set. Jadi, lebih baik anda menggunakan perkhidmatan repair dari IPRO kerana mereka menwarkan repair untuk motherboard dengan harga yang berpatutan.

 • Menerima Kerosakan Water Damage

water damage iphone repair subang jaya

Apple akan terus menolak sebarang iPhone yang mempunyai masalah water damage dan tidak akan memberikan apa – apa solusi kepada anda. Jadi, anda perlu datang ke IPRO Subang Jaya untuk memperbaiki iPhone anda kerana mereka menerima masalah water damage dan akan membolehkan iPhone anda untuk berfungsi seperti biasa. Masa yang diperlukan adalah sekurang – kurangnya seminggu.

 • Menawarkan Replacement Set Yang Lebih Murah

replacement set iphone murah subang jaya

Sekiranya anda mahukan replacement set yang sama kualiti dengan Apple tetapi dengan harga yang lebih murah, anda boleh mendapatkan full replacement set dari IPRO Subang Jaya dengan harga yang amat berpatutan tetapi berkualiti tinggi. Apple pula menawarkan harga standard untuk replacement set.

Para Pelanggan IPRO

testimoni repair iphone terbaik subang jaya testimoni repair iphone terbaik subang jaya testimoni repair iphone terbaik subang jaya testimoni repair iphone terbaik subang jaya

Dapatkan Perkhidmatan Repair iPhone Anda Dari IPRO Subang Jaya Sekarang!

Jangan ragu – ragu dengan perkhidmatan yang ditawarkan oleh IPRO Subang Jaya. IPRO Subang Jaya akan memberikan servis terbaik untuk iPhone dan produk iPad anda. Jom datang ke kedai mereka dan hubungi melalui WhatsApp sekiranya ada sebarang pertanyaan.

ipro subang jaya pakar repair iphone

IPRO SUBANG JAYA | SERVIS REPAIR IPHONE DI SUBANG JAYA
Hubungi: Tekan untuk telefon (01133009919) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: IPRO SubangJaya – Idevice Smartphone Repairing
Instagram: iprosubangjaya
Website: https://iprosubangjaya.com
Waze: IPRO Subangjaya

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: