Review
Sep 6, 2017, 5:27pm

Kedai Repair iPhone Murah di Sungai Buloh


iPhone merupakan salah satu telefon bimbit yang mempunyai operating system yang sangat menarik iaitu iOS dan ia mempunyai interface yang unik dan anda akan terus jatuh cinta dan tidak mungkin berpatah balik sekiranya anda sudah selesa dengan cara berinteraksi menggunakan iOS. iPhone juga mempunyai reka bentuk yang sangat elegan dan mewah. Apatah lagi dengan kamera yang tajam dan tepat serta filter – filter yang menarik. Ini  membuatkan anda ingin memilikinya. Harganya yang agak mahal telah menyebabkan anda menjadi lebih berhati – hati dalam penjagaan iPhone.

Kedai Repair iPhone Murah di Sungai Buloh

iPhone yang anda miliki adalah sangat penting bagi anda kerana anda perlu menguruskan pekerjaan anda, menghubungi keluarga dan rakan – rakan anda dan juga tempat menyimpan segala nota – nota ataupun event penting. Anda tidak mahu bateri anda cepat habis sekiranya anda mahu menjalankan tugas anda dengan hati yang senang. Jadi, akan saya kongsikan cara – cara penjagaan bateri iPhone supaya tahan lama dan tidak cepat rosak.

Tips – tips Penjagaan Bateri iPhone

#1. Jangan Cas Semalaman

Pasti semua orang tahu bahawa pengecasan yang terlalu lama adalah tidak baik untuk bateri terutamanya bateri handphone. Anda perlu pastikan bateri anda tidak dicas selama semalaman kerana bateri anda akan sentiasa berada di mod pengecasan dan ia akan membuatkan bateri anda overcharged. Ini akan membuatkan bateri anda habis dengan lebih cepat dan cepat rosak.

Kedai Repair iPhone Murah

#2. Pastikan Bateri iPhone Anda Dicas 100%

Bateri iPhone perlu dicas 100% sekiranya anda mahukan battery performance yang lebih baik dari iPhone anda. Elakkan mengecas berkali – kali dan elakkan dari cabut charger anda sebelum bateri anda mencapai 100%. Anda hanya perlu mengecas bateri anda sekiranya ia telah mencapai 10% – 20% dan jangan biarkan ia mencecah angka 0%.

caj-sehingga-penuh Kedai Repair iPhone Murah di Sungai Buloh

#3. Jangan Menelefon Ketika Mengecas

Ini adalah tips yang amat penting untuk anda ketahui kerana ia bukan sahaja menyebabkan bateri anda terpaksa mengisi tenaga dengan lebih lama, anda juga anda mendapat kesan yang buruk dari segi kesihatan sekiranya anda melakukan perkara ini. Anda akan lebih terdedah kepada radiasi dan menyebabkan anda mudah mendapat penyakit. Jadi, berhati – hati ya!

jangan-telefon-semasa-caj Kedai Repair iPhone Murah di Sungai Buloh

#4. Tidak Menyentuh iPhone Ketika Mengecas

Apa yang saya maksudkan di sini bukanlah sentuh dari segi anda menyentuh iPhone tersebut menggunakan tangan, tetapi sentuh yang saya ingin beritahu adalah menggunakan segala aplikasi di dalam iPhone ketika anda mengecas. Anda dilarang melakukan perkara ini kerana iPhone anda akan mengambil masa yang lebih lama ketika mengecas dan ia akan memakan tenaga bateri anda dan kadangkala, ia akan meletup!

Anda telah mengambil langkah berjaga – jaga, namun begitu, malang tidak berbau dan anda iPhone yang anda miliki tiba – tiba rosak dan anda tidak mampu memperbaikinya dengan masa yang cepat kerana harganya yang agak mahal dan tidak masuk akal.

hindari-iphone-semasa-caj Kedai Repair iPhone Murah di Sungai Buloh

iPro Sungai Buloh, Kedai Repair iPhone Murah di Sungai Buloh

Sekiranya anda berada di kawasan sekitar Sungai Buloh, anda tidak perlu risau akan kos untuk memperbaiki iPhone anda kerana iPro Sungai Buloh boleh menyelesaikan masalah anda dengan kos yang tidak memeningkan kepala anda. Kedai ini mempunyai kepakaran di dalam segala aspek iPhone termasuk motherboard, iDevice dan juga iPhone customization. Anda tidak perlu risau sekiranya bateri iPhone anda tiba – tiba meletup ataupun iPhone anda tidak dapat dibuka, iPro Sungai Buloh adalah kedai repair iPhone yang anda cari.

Kedai Repair iPhone Murah di Sungai Buloh

Kenapa Perlu Pilih iPro Sungai Buloh? Kan Banyak Lagi Kedai Repair iPhone Murah di Sungai Buloh ?

iPro Sungai Buloh sangat mementingkan kualiti penjagaan iPhone anda dan iPhone anda akan berada di tangan pakar – pakar yang mampu memperbaiki iPhone anda dengan baik dan anda tidak perlu risau kerana mereka akan memperbaiki iPhone anda di depan mata anda sendiri. Jadi, anda tidak perlu takut hardware original anda diganti dengan hardware yang tidak asli/ fake.

servis-tiptop

Kedai iPro juga akan memperbaiki iPhone anda dalam masa 30 minit jadi anda tidak perlu menunggu masa selama berhari – hari sekiranya anda perlu menggunakan iPhone anda dalam masa yang singkat. Jadi, tinggalkan iPhone anda kepada tangan  pakar – pakar yang berada di dalam kedai iPro Sungai Buloh dan anda boleh menunggu dan melihat ataupun anda boleh pergi ke mana – mana dan datang kembali untuk mendapatkan kembali iPhone anda yang telah diperbaiki.

Mereka bukan sahaja menawarkan servis repair iPhone, servis untuk handphone Android seperti ASUS, OPPO, Samsung dan sebagainya juga ada di sini.

iphone-hancur

staff-ipro

Mereka juga menyediakan iPhone customization contohnya body design dan sticker yang berlainan warna sekiranya anda menginginkan sesuatu yang berbeza untuk iPhone anda.

tukar-body-casing-iphone

tukar-body-casing-iphone (2)

iPro Sungai Buloh juga menawarkan servis yang murah dan harga yang berpatutan dengan apa yang ditawarkan. Team iPro Sungai Buloh juga melayan anda dengan senyuman yang ikhlas dan layanan yang mesra pelanggan. Anda hanya perlu beritahu masalah iPhone anda dan mereka akan uruskan semuanya!

Apa Kata Pelanggan iPro Sungai Buloh ?

Banyak pelanggan yang telah berpuas hati dengan servis yang diberikan oleh iPro Sungai Buloh dan anda boleh lihat sendiri review mereka di bawah;
testimoni-ipro

testimoni-ipro

testimoni-ipro

testimoni-ipro

Jom ke Kedai Repair iPhone Murah di Sungai Buloh Sekarang !

logo iPro Sungai Buloh

Anda boleh menghubungi iPro Sungai Buloh dengan menelefon / WhatsApp  atau datang ke alamat seperti berikut :

Kedai ini berdekatan dengan Pasaraya Syed dan sebaris dengan Bank Islam. Pastikan anda tidak sesat ya! Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan, anda boleh telefon mereka seperti nombor di atas.

Jom baiki iPhone di iPro Sungai Buloh SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

85-1, Jalan Nautika A U20/A, Pusat Komersial Tsb, 40160 Shah Alam, Selangor

   
Jom baiki iPhone di iPro Sungai Buloh SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom baiki iPhone di iPro Sungai Buloh SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: