Review
Nov 9, 2017, 12:30am

Kedai Repair iPhone Murah di Subang Jaya


Shares955

iPhone anda rosak? Tak tahu di mana nak hantar repair iPhone yang murah? Sudah tentu anda rasa tertekan dan runsing apabila iphone anda rosak. Mana tidaknya, di zaman teknologi sekarang manusia seperti tidak keruan tanpa smartphone. Memiliki iphone pula adalah impian setiap orang kerana iPhone merupakan produk smartphone terbaik di pasaran keluaran apple. Tidak semua orang mampu memilikinya kerana harganya yang agak mahal berbanding jenama yang lain.

iPhone rosak

Bila anda telah memiliki sebuah iphone, sudah pasti anda akan menjaganya dengan baik kerana apabila rosak, sudah tentu akan memerlukan kos yang agak besar juga setanding dengan harganya yang mahal. Jika iphone anda mengalami sebarang kerosakan, anda tidak perlu risau dan runsing kerana kini terdapat kedai repair iphone murah di sekitar subang jaya yang telah berpengalaman lebih daripada 10 tahun iaitu Ipro Subang Jaya.

Kedai Repair iPhone – Harga Dijamin Murah

banner-ipro-subang-jaya

iPro Subang Jaya – Idevice Smartphone Repairing menyediakan perkhidmatan repair iPhone dan pelbagai jenis gajet dengan harga yang berpatutan dan memberikan perkhidmatan repair paling pantas. Sungguh pun harga yang perhidmatan yang ditawarkan sangat murah, anda tidak perlu ragu-ragu tentang keaslian alat ganti yang digunakan.

Ini kerana alat ganti yang digunakan adalah alat ganti original dan segala kerja membaik pulih iPhone anda adalah secara ‘face to face repairing’. Jadi anda boleh lihat dan pantau kerja yang dilakukan oleh mereka di depan mata tanpa sebarang penipuan alat ganti dan sebagainya.

Dengan cara ini lebih dapat menyakinkan para pelanggan bahawasanya kedai iPro Subang Jaya boleh dipercayai. Pelanggan juga akan berasa lebih puas hati dan lebih yakin dengan perkhidmatan yang diberikan.

iphone-repair-face-to-face-subang-jaya

Menariknya, anda tidak perlu tunggu lama kerana dalam masa 30 minit kerosakan gajet anda dapat diperbetulkan. Tetapi tidak semuanya dapat disiapkan dalam masa 30 minit, ada kalanya ianya bergantung kepada jenis-jenis kerosakan gajet anda juga.

Antara  kerosakan gajet yang biasa berlaku adalah seperti skrin LCD pecah, skrin LCD retak, skrin LCD gelap, skrin tercabut, bateri cepat habis, bateri kembung, handphone terkena air, kamera tidak berfungsi, tidak boleh charge, hang atau freeze, memory corrupt, motherboard rosak dan berbagai jenis-jenis kerosakan lagi yang telah berjaya dibaiki oleh iPro Subang Jaya dengan mudah.

ghost-touch-screen-iPhone

Dalam banyak-banyak kerosakan tersebut, masalah ghost touching disease screen yang masih dialami oleh pengguna iPhone 6 dan iPhone 6 Plus. Ini berkemungkinan terjadi disebabkan oleh tiga perkara iaitu skrin itu sendiri bermasalah, kerosakan pada motherboard IC atau kerosakan touch IC. Kerosakan lagi teruk sekiranya kedua-duanya bermasalah. (**IC adalah integrated circuit, iaitu cip mikrokomputer yang berwarna hitam dan mempunyai banyak kaki yang kecil)

Simptom – Simptom Ghost Touching

  • Skrin bergerak sendiri tanpa disentuh
  • Skrin  freeze @ hang dan tidak berfungsi ketika disentuh
  • Skrin  ada masanya okay dan ada masanya tidak berfungsi ketika disentuh
  • Skrin langsung tidak berfungsi apabila disentuh
  • Skrin tidak selari dengan sentuhan jari

Kelebihan Repair iPhone Di iPro Subang Jaya

1. iPro Subang Jaya Motherboard Specialist/Apple idevice Specialist Berpengalaman Lebih 10+ Tahun

iPro Subang Jaya dikenali sebagai ‘motherboard specialist’ iaitu pakar dalam membaik pulih segala masalah keluaran produk Apple seperti iPhone dan iPad terutamanya kerosakan pada motherboard iPhone.

ipro-subang-pakar-membaikpulih-iphone

Akan tetapi iPro Subang Jaya cuma memberi jaminan untuk 7 jenis masalah motherboard seperti  charging IC, touch IC, display IC, backlight IC, power IC, no service dan searching issue.

2. Cepat Siap Sepantas 30 minit sahaja

Disebabkan mereka terdiri daripada mereka-mereka yang berpengalaman lebih daripada 10 tahun, mereka sangat yakin dapat membantu anda dalam menyelesaikan masalah kerosakan iPhone anda sepantas 30 minit sahaja jika berlaku masalah skrin. Sekiranya berlaku masalah lain seperti isu IC yang telah disebut tadi iaitu masalah charging IC, touch IC, display IC, backlight IC, power IC, no service dan searching issue akan mengambil masa paling cepat 1 hingga 2 hari.

motherboard-repair-iphone-dalam-2 hari

Kesemua jenis masalah ini antara USP (Unique Selling Proposition) iPro Subang Jaya yang dijamin boleh diselesaikan dengan dalam masa yang cepat 1 hingga 2 hari berbanding kedai repair iPhone yang lain kebiasaannya akan mengambil masa 5 hari sehingga 2 minggu lamanya. Jika anda tidak suka menunggu terlalu lama ataupun sibuk dengan urusan kerja lain tanpa perlu menunggu, anda boleh hantar pada waktu tengahari dan ambil semula pada waktu malam.

Jaminan 1 hingga 2 hari diberikan sekiranya iPro Subang Jaya adalah kedai pertama yang anda kunjungi selepas gajet anda mengalami kerosakan (first hand repair). Dikhuatiri terdapat kerosakan external di kedai lain. Satu lagi, tiada berlaku kerosakan yang melibatkan short circuit (berpunca dari water damage) kerana kerosakan sebegini akan mengambil masa yang lama kerana melibatkan penggantian lebih daripada satu IC.

3. Harga Yang Berpatutan

harga-repair-iPhone-murah

Harga perkhidmatan repair iPhone atau sebarang gajet dikenakan dengan harga yang berpatutan bergantung kepada jenis masalah. Tiada sebarang cas tersembunyi dikenakan. Sekiranya terdapat sebarang cas tambahan, anda akan diberitahu untuk mengelakkan sebarang penipuan harga berlaku.

4. Dipercayai dan Diyakini Selamat

ipro-subang-jaya-trusted

Kerana iPro Subang Jaya telah berpengalaman lebih daripada 10 tahun dan telah dikenali ramai oleh pelanggan-pelanggan mereka dengan kepakaran repair iPhone dan gajet. Jadi, anda tidak perlu ragu-ragu untuk hantar repair iPhone dan gajet anda di iPro Subang Jaya. Dan segala urusan anda sepanjang menggunakan perkhidmatan iPro Subang Jaya adalah selamat tanpa sebarang penipuan.

5. Pakar Repair Pelbagai Jenis Gajet

ipro-subang-jaya-repair-motherboard

Selain repair iPhone, anda juga boleh repair pelbagai jenis gajet anda dan pelbagai jenama jika berlaku kerosakan. Mereka bukan hanya pakar tentang iPhone, malah pakar dalam bidang kerosakan segala gajet.

Tips Sebelum Hantar Repair iPhone

tips-sebelum-repair-iphone-anda

Sebaiknya, pastikan mereka periksa dahulu punca masalah kerosakan gajet anda demi menyelamatkan duit anda daripada membayar kerosakan yang tidak rosak. Jadi, sila serahkan kepada mereka yang lebih pakar.

Pastikan juga anda mendapatkan nasihat daripada kedai repair iPhone yang bertauliah kerana di khuatiri jika anda hantar iPhone anda di kedai yang tidak arif dengan masalah kerosakan tersebut dan hanya mengikut cakap anda sedangkan apa yang ada cakap belum tentu pasti punca sebenar masalahnya. Apa apa pun kena dengar nasihat daripada mereka yang lebih berpengalaman.

Testimoni Pelanggan iPro Subang Jaya

Sejak iPro Subang Jaya bertapak, semakin hari semakin ramai pelanggan yang percaya dengan perkhidmatan terbaik mereka. Rata-rata pelanggan mereka memberikan maklum balas yang positif dan mereka sangat berpuas hati kerana kerosakan gajet mereka dapat dibetulkan dalam masa yang singkat dan harga repair juga murah. Ini antara maklum balas dari mereka di laman sosial facebook.

testimoni-repair-iphone-di-iPro-subangjaya-1

testimoni-repair-iphone-di-iPro-subangjaya-2

testimoni-repair-iphone-di-iPro-subangjaya-3

Hantar Repair iPhone di Kedai iPro Subang Jaya. Gerenti Puas Hati!

Sekiranya anda yang berada berdekatan iPro SubangJaya iaitu sekitar kawasan Sunway, USJ, Subang  Jaya, Puchong dan Petaling Jaya yang mengalami masalah iPhone atau gajet, anda boleh terus hubungi iPro Subang Jaya dengan segera.

customer-repair-iphone-subang-jaya

Untuk maklumat lanjut tentang perkhidmatan iPro Subang Jaya, anda boleh rujuk Facebook dan website iPro Subang Jaya seperti di bawah.

Waktu Operasi :
Isnin-Ahad : 10:00 AM – 10:00 PM | Jumaat : 3:00 – 10:00 PM

Anda boleh rujuk peta di bawah ini atau lebih mudah menggunakan aplikasi waze untuk datang sendiri ke iPro Subang Jaya. Atau anda boleh hubungi terus iPro Subang Jaya untuk tunjuk arah jalan sekiranya anda sesat.

peta-lokasi-ipro-subang-jaya

Jom Hantar Repair iPhone Untuk Repair di IPRO SUBANG JAYA SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

17A, Jalan SS 15/2a, Ss 15, 47500 Subang Jaya, Selangor

   
Jom Hantar Repair iPhone Untuk Repair di IPRO SUBANG JAYA SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Hantar Repair iPhone Untuk Repair di IPRO SUBANG JAYA SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: