Review
Dec 10, 2018, 10:01am

Kedai Repair iPhone Murah Di Ampang, Kuala Lumpur


iPhone ke Android? Peningkan nak pilih. Tapi ramai yang cakap iPhone lagi best dari Android. iPhone merupakan salah satu handphone yang selalu dicari di serata pelusuk dunia termasuklah di Malaysia. Nampaknya ramai lebih memilih iPhone berbanding Android dan percaya atau tidak iPhone adalah peranti pintar yang patut anda miliki hari ini.

baiki iphone di ampang

7 Alasan Kenapa Anda Harus Membeli iPhone Berbanding Android

Nak tahu kenapa? Ini 7 sebab utama kenapa iPhone lebih mendapat tempat di hati penduduk dunia.

 • Interface Yang Simple

interface iphone yg simple

Seperti yang kita tahu, Apple mengamalkan sikap “KISS” (Keep It Simple) di mana interface iPhone tidak berserabut seperti interface Smartphone Android. Anda dengan mudah sahaja boleh memfolderkan applikasi mengikut kategori-kategori. Selain dari itu, Apple mengamalkan setiap iPhone keluarannya adalah single handed di mana anda boleh menaip mesej atau surfing internet dengan hanya satu tangan sahaja.

 • Design Elegant

iphone pilihan rakyat malaysia

Selain itu juga, iPhone terkenal dengan reka bentuk yang elegant. Jika anda buat perbandingan design iPhone dengan design Smartphone yang lain, iPhone lebih nampak menarik dan sedap dipegang.

 • Tiada Virus

iOS kurang terdedah serangan virus

Sebenarnya iPhone juga berpotensi untuk terkena virus. Tetapi kenapa ramai yang kata iPhone tak ada virus? Antara sebab utama adalah, iPhone tidak boleh berkongsi file dengan smartphone yang lain melalui bluetooth. Bluetooth boleh menyebabkan virus tersebar dengan mudah. Jadi memang benar untuk iPhone ni jarang dan payah sekali untuk kita dengar terkena virus.

 • Kamera dan Gambar Kualiti Tinggi

kualiti kamera iphone diakui

iPhone menjadikan gambar anda lebih sempurna kerana iPhone 6s dan 6s Plus mempunyai kamera 12-MP dengan penangkapan video 4K. iPhone juga sedang berusaha untuk merampas takhta hasil selfie terbaik daripada telefon Android dan dalam pada itu, FaceTime HD juga mempunyai ciri Retina Flash baru yang mampu meningkatkan kecerahan skrin berganda.

 • Find My iPhone

fungsi find my iPhone

iPhone anda boleh dicari jika hilang atau dicuri. Anda hanya perlu daftar sahaja iPhone anda di “Find My iPhone”. Jika iPhone anda kena curi, anda boleh kesan di mana iPhone anda berada. Dengan sistem ini, ia siap hantar alamat tepat ke email anda di mana iPhone anda berada di saat itu.

 • Update iOS

update iOS service

Apabila versi iOS dikeluarkan kepada pengguna iPhone, majoriti daripada mereka hanya perlu beberapa jam saja untuk mengemas kini software tersebut. Tidak perlu menunggu lama. Sebaliknya, pengguna Android mengambil masa yang lama untuk mengemas kini software telefon bimbit kerana OS digunakan oleh banyak pengeluar telefon.

 • Fingerprint Sensor Terbaik!

fungsi fingerprint iOS

Sesetengah jenama telefon Android cuba untuk meniru gaya fingerprint sensor iPhone tetapi tidak ada satu pun daripada mereka yang dapat menghasilkan sensor seperti TouchID di iPhone. Beberapa tahun lepas, iPhone membeli sebuah syarikat , Authentec yang menjadikan sensor cap jari terbaik untuk peranti mudah alih. Tidak ada siapa yang boleh mengalahkan TouchID sejak dari itu.

Susah Tak Cari Kedai Repair iPhone Yang Murah Tapi Berkualiti?

Untuk mereka yang berada di sekitar Kuala Lumpur terutama sekali di Ampang, dan terutamanya sekiranya anda penggemar handphone berjenis iPhone, jangan risau, ada berita baik untuk anda. Kebiasaanya iPhone merupakan handphone berjenama mahal, oleh itu kalau kita nak repair handphone berjenama iPhone ni mestilah mahal, bukan? Jangan risau ya, ada sebuah kedai di Ampang yang menawarkan perkhidmatan repair iPhone yang murah di sini.

pjimage

Untuk mereka yang berada di sekitar Kuala Lumpur terutama sekali di Ampang, dan terutamanya sekiranya anda penggemar handphone berjenis iPhone, jangan risau, ada berita baik untuk anda. Kebiasaanya iPhone merupakan handphone berjenama mahal, oleh itu kalau kita nak repair handphone berjenama iPhone ni mestilah mahal, bukan? Jangan risau ya, ada sebuah kedai di Ampang yang menawarkan perkhidmatan repair iPhone yang murah di sini.

iPRO Studio Ampang Kedai Repair iPhone Murah Di KL

Repair iPhone Murah

Tuan-tuan dan puan-puan bolehlah pergi ke iPRO Studio Ampang. Hanya guna Waze dah taip “IPRO Ampang” dan anda boleh jumpa mereka di sana. Alamat kami bertempat di

iPRO Ampang – iDevice And Smartphone Repair Service 8, 1st Floor,Jalan 1/67B Off Jalan Mengkudu, Desa Pahlawan, 55000 Ampang, Kuala Lumpur

Itu dia, taip di Google Maps “IPRO Ampang” terus keluar lokasi mereka.

kedai repair iphone murah di ampang

Lokasi iPro Ampang ini berhampiran dengan Plaza Ampang City dan kedai mereka mempunyai ruang parking yang luas dan mudah di hadapan kedai, dan dapat diakses dengan mudah melalui highway MRR2.

Technician Repair iPhone Murah Di Ampang Yang Berpengalaman

tech

Di iPro Ampang menawarkan ruang pelanggan yang selesa dan berhawa dingin kerana mereka mementingkan keselesaan pelanggan-pelanggan mereka. Technician-technician mereka yang berpengalaman akan melayan anda dengan ramah mesra dan akan menerangkan secara terperinci apakah masalah yang dihadapi oleh iPhone anda dan akan menerangkan proses pembaikan dan juga cara penjagaan iPhone yang betul.

Servis Repair iPhone & iPad yang Ditawarkan

tech2

Bukan sahaja iPhone, iPro Ampang juga servis atau baik pulih iPad juga! Kebiasaannya pelanggan-pelanggan mereka akan mengunjungi mereka untuk menyelesaikan masalah-masalah iPhone atau iPad misalnya:

 • Tukar LCD

Servis tukar LCD yang mengalami permasalahan seperti pecah atau tidak boleh touch dalam masa 15 minit sahaja.

tukar screen LCD

 • Bateri

Servis tukar dan pasang bateri sepantas 15 minit bagi telefon  yang mengalami masalah bateri kembung, bateri cepat habis dan sebagainya.

tukar bateri iphone kembung

 • Software

Menawarkan servis software atau format telefon pada harga berpatutan bagi membaik pulih telefon yang mengalami masalah stuck logo, hang dan sebagainya.

servis update android dan ios

 • Kamera

Penyelenggara dan membaiki  kamera telefon yang mempunyai masalah camera troublehooting atau lens retak.

baiki kamera gegar

 • Motherboard

Repair dan tukar motherboard phone mengikut kehendak pelanggan. Motherboard dan CPU troubleshooting, repair dan perkhidmatan manual.

tukar motherboard iphone dan ios

Kepakaran mereka adalah dalam membaik pulih atau repair apa-apa kerosakan pada iPhone anda. Dan uniknya, mereka akan pastikan bahawa kepuasan pelanggan adalah keutamaan mereka. iPro ampang akan membuat repair handphone secara face-to-face atau secara bersemuka! Ya, anda boleh lihat bagaimana mereka membaik pulih handphone anda, dan anda tidak perlu ragu-ragu tentang kerja mereka kami. Mungkin anda risau bahawa iPro Ampang menggunakan parts yang tidak original atau sebagainya. Tidak perlu risau! Kesemua alat gantian atau handphone parts mereka adalah tulen atau original, dan juga iPro Ampang menawarkan warranty yang panjang untuk kerja-kerja repair atau pembaik pulihan yang mereka lakukan.

tech3

Servis Repair iPhone Murah di KL Sepantas 30 Minit Sahaja

Sekiranya masalah handphone anda adalah kecil atau minor, pihak iPro Ampang akan pastikan bahawa tugas repair memakan masa dalam 30 minit sahaja! Sesusah mana tugas membaik pulih iPhone anda, mereka akan pastikan servis yang pantas demi kepuasan pelanggan-pelanggan iPro Ampang.

lokasi iphone ipro ampang

Jadi jangan tunggu ya sekiranya iPhone atau iPad anda dilanda masalah! Jika anda dapati iPhone atau iPad ada masalah, segeralah datang ke kedai mereka. Pihak iPro Ampang akan menjamin:

 • Servis yang cepat
 • Servis berkonsepkan face-to-face
 • Tak perlu risau sparepart original kena curi / tukar
 • Jaminan bateri atau sparepart original
 • Warranty adjustable mengikut budget
 • Boleh set appointment awal melalui WhatsApp

IPRO Studio Ampang merupakan pakar / specialist dalam bidang repair iPhone dan iPad dengan menawarkan techician yang berpengalaman, alat ganti atau spare parts yang original, dengan menjamin harga kos baik pulih yang berpatutan dan terbaik untuk pelanggan-pelanggan mereka.

Testimoni dari Pelanggan iPhone Murah di Ampang, Kuala Lumpur

Ramai yang telah menggunakan perkhidmatan baik pulih iPad / iPhone di iPRO Ampang – iDevice And Smartphone Repair Service dan ia terbukti selamat, pantas dan murah. Lihat testimoni dari pelanggan-pelanggan iPro Ampang:

Repair iPhone Murah

1

2

Jom Repair iPhone di IPRO Studio Ampang iDevice Repair Specialist

Jika anda terpaksa hantar iPhone anda untuk di baiki atau di servis, pilihlah iPro Ampang. Ini kerana mereka mempunyai pengalaman dalam bidang baik pulih iPhone. Selain itu, anda tidak perlu risau keselamatan iPhone anda kerana mereka akan baik pulih iPhone anda di depan mata anda. Maka, jika iPhone anda mempunyai masalah, cepat – cepat hubungi mereka di talian di bawah:

banner2

IPRO AMPANG | PUSAT SERVIS IPHONE AMPANG
Hubungi: Tekan untuk telefon (014-5000085) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: @IphonerepairkliproampangL
Laman web: http://www.iproampang.my
Email: resq@iproampang.my
Waze: IPRO AMPANG

Alamat:
iPRO Ampang – iDevice And Smartphone Repair Service
8, 1st Floor, Jalan 1/67B Off Jalan Mengkudu, Desa Pahlawan, 55000 Ampang, Kuala Lumpur

Waktu Operasi:
Isnin – Khamis 10:00 pagi – 10:00 malam
Jumaat 4:00 petang – 10:00 malam

Jom Repair iPhone di IPRO Studio Ampang iDevice Repair Specialist SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Jom Repair iPhone di IPRO Studio Ampang iDevice Repair Specialist SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Repair iPhone di IPRO Studio Ampang iDevice Repair Specialist SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: