Review
Dec 12, 2018, 4:00pm

Kedai Repair iPad Murah Di Ampang, Kuala Lumpur


IPad merupakan produk yang terlaris yang banyak orang ingin memilikinya. Malah ia juga merupakan salah satu tablet canggih yang mampu membuat inspirasi pada semua pihak. iPad juga direka dan dibangunkan oleh Apple Inc. serta menggunakan sistem pengendalian iOS.

ipad

Cara Penjagaan iPad Yang Perlu Anda Tahu

Rata-rata pengguna iPad tidak tahu bagaimana cara penjagaan iPad yang betul dan berkesan. Di sini akan kongsikan beberapa tips penting untuk pengguna iPad.

  • Kecerahan Skrin

Penggunaan bateri paling tinggi adalah pada pencahayaan skrin anda makin besar skrin makin banyak penggunaan bateri. Bagi menjimatkan kuasa bateri dengan memilih ‘kecerahan automatik’ dan skrin akan melaraskan kecerahan secara automatik bergantung kepada keadaan pencahayaan.

terangkan kecerahan ipad

Selain itu, jika penunjuk bateri mencapai tahap yang tidak menentu menjadikan kecerahan turun serendah selesa untuk memelihara kuasa seberapa banyak yang mungkin. Pastikan kunci auto diaktifkan, jadi apabila iPad anda tidak digunakan skrin menutup menjimatkan kuasa.

  • Kurang Penggunaan Getaran (Vibrate)

Dalam persekitaran kerja penggunaan ringtones kuat amat disukai, tidak menggunakan mod bergetar sekiranya anda berada dalam meeting malah lebih baik gunakan mod senyap lebih efektif untuk menyelamatkan penggunaan bateri anda.

mengurangkan getaran iphone

  • Off kan iPad Ketika Mengecas

Pastikan iPad anda di OFF dulu sebelum anda mengecas kerana arus elektrik yang keluar masuk akan merosakkan molekul dalam bateri.

off ipad semasa mengecas

  • Jangan Cas iPad Di Dalam Kereta

Voltage pada kereta selalunya tidak stabil menyebabkan arus yang masuk ke dalam bateri juga tidak stabil. Ini akan menyebabkan komponen bateri cepat rosak.

elakkan mengecas dalam kereta

  • Habiskan Bateri Sebelum Di Cas

Pastikan bateri iPad anda betul-betul habis baru dicas semula untuk mengelakkan ‘memory effect’.

habiskan bateri sebelum mengecas

  • Kawal Waktu Mengecas

Jangan biarkan bateri dicas begitu lama kerana boleh merosakkan komponen di dalam bateri tersebut. Di Malaysia masih kurang lagi penggunaan charger yang akan Off sendiri selepas bateri habis dicas.

kawal waktu mengecas dan jangan overcas

  • Jauhkan Bateri Dari Haba Contoh Tv Dan Alat Elektrik Yang Mengeluarkan Haba

Sumber haba boleh menyebabkan bateri telefon meletup.

elakkan kawasan berhaba semasa mengecas

  • Matikan sambungan

WiFi, GPS dan Bluetooth adalah antara yang tersedia dalam telefon moden anda. Lupa untuk mematikan WiFi anda apabila anda meninggalkan rumah dan ia akan sentiasa mencari sambungan WiFi dan menggunakan bateri lebih pada masanya. Jadi pastikan anda mematikan mana-mana sambungan luar apabila anda tidak menggunakannya.

flight mode semasa mengecas

Alaaa… iPad dah retak. Macam mana ni? Rata-rata pengguna iPad dan iPhone ni selalunya mesti agak memilih kalau nak cari kedai repair. Maklumlah, device mahal kan. Risaulah nak main terjah je pergi kedai sebarangan. Jadinya bila ‘buah hati’ anda tu tiba-tiba rosak atau bermasalah, mestilah nak cari kedai repair yang paling efisien, mahir dan boleh dipercayai.

repair ipad di kl murah

Kedai Repair  iPad Murah Di Ampang Yang Sangat Berbaloi

logo

IPro Studio Ampang  – I device Repair Specialist. Haaa, nampak? Nama pun SPECIALIST! Kalau anda nak hantar Idevice anda ke sini untuk dibaiki, memang tak payah risaulah. Mereka ni memang pakai ALAT GANTI ORIGINAL sahaja. Repair iPad ke, iPhone ke, Samsung ke, semua dijamin 100 peratus original spare parts. Malah harga pun sangat murah dan berpatutan mengikut harga pasaran. Siap ada warranty yang lama iaitu antara 3 bulan – 6 bulan mengikut jenis alat ganti.

Ada sesetengah kedai akan meminta anda tinggalkan device untuk mereka periksa dan repair kemudian. Risau kot nak tinggalkan macam tu je. Tak convenient pun ye nak datang ulang alik lain kali. Di iPro Studio Ampang ni, technician mereka akan repair on the spot depan mata anda, konsep face to face gitu. Boleh pantau dan tengok sendiri proses repair tu. Jadi tak perlu risau pasal masalah spare part original ditukar dengan tiruan dan sebagainya. Ini janji mereka kepada setiap pelanggan. Anda rasa macam mana, confident tak?

Original parts,
Murah,
Warranty panjang,
Selalu on the spot siap pasang

Your one stop phone repair center

Always cheap
Always original
Always On the spot

Sambil-sambil repair tu biasanya technician iPro Ampang yang peramah dan berpengalaman tak lokek nak terangkan dan share tips (saya ada share sikit tips dari mereka dekat bahagian bawah artikel) tentang cara penjagaan iphone dan masalah yang dialami. Kadang tu punyalah sembang sampai tak sedar dah siap repair. Kalau setakat minor problem tu memang boleh siap segeralah.  Untuk pengetahuan anda , semua technician mereka memang sangat terlatih dan bekerja dengan teratur, kemas dan efisien. Hatta setiap biji screw asal device anda yang halus tu pun mereka akan pastikan tidak akan hilang dan dipasang balik dengan betul.

tech

Abam Technician yang friendly dan informative. Kes replacement bateri ni selesai dalam masa 15 minit sahaja.

 

Walaupun mereka ni cakap anggaran masa untuk repair lebih kurang dalam 30 minit, tapi diminta anda janganlah mempercayai kata-kata mereka. Nak tahu sebab apa? Hal ini demikian kerana selalunya mereka akan siapkan iPad atau iPhone anda lebih cepat dari masa tersebut. Kalau nak pergi makan pun mesti tak sempat dapat order, mereka dah call bagi tau device anda dah siap repair. Jadi, sementara menunggu tu bolehlah berehat di ruang pelanggan yang selesa dan berhawa dingin tu. Tak perlu pergi jauh-jauh.

“Haaa…tak percaya? Cepat kan? Kah kah… cepat sangat pun kena marah.”

Lupa nak bagi tahu, di hadapan kedai ni ada area parking yang luas. Tidak perlulah anda pening nak cari parking. Dengan easy access dari MRR2, memang convenient sangat nak datang ke situ. Setakat nak singgah masa lunch break ke, masa balik kerja ke, memang tiada ada hal. Lokasi kedai sangat cun!

Kelebihan Memilih iPro Ampang?

iPro Ampang yakin dan percaya, anda berpuas hati dengan perkhidmatan yang mereka berikan.

repair specialist ipad kl

  1. Kerja Cepat dan Pantas – Technician iPro Ampang dilatih supaya bertindak dengan cepat dan pantas.
  2. Mekanik Yang Cekap – Sebarang kerosakan telefon akan dikendalikan dengan cekap dan telus di mana segala aktiviti membaiki telefon dapat disaksikan oleh pelanggan sendiri demi menjaga integriti mekanik.
  3. Alat Gantian Berkualiti – iPro Ampang menjamin alat gentian yang berkualiti mengikut kemampuan pelanggan yang diambil daripada pengedar yang sah  dan segala alat gantian yang digunakan disertakan sekali bersama jaminan sekiranya berlaku sebarang kerosakan.
  4. Harga Berpatutan – iPro Ampang menawarkan kepelbagaian servis dan model telefon yang dijual agar pelanggan dapat memilih dan membeli mengikut kemampuan masing-masing.

cekap dalam membaiki iphone dan ipad

Terima Kasih Sejuta Pelanggan Percaya Pada Servis Repair iPad Murah di Ampang

Masih tak percaya dengan iPro Ampang dan masih menginginkan bukti-bukti bergambar yang mampu membuat hati anda tenang? Jom kita lihat testimoni Pengguna Repair iPad Murah di Ampang.

3

4

2

Saya nak kongsi sedikit tips asas berkenaan bateri yang dikongsikan oleh IPro Studio Ampang, your iDevice Repair Specialist. Semoga bermanfaat!`

Tanda-Tanda Bateri iPhone Problem

iphone-charging-port

Bagi anda yang belum tahu, ni tanda – tanda biasa jika bateri iphone problem.

  • Isu bateri kembung @ bengkak
  • Screen terangkat naik sikit dari biasa
  • Iphone mati sesuka hati tak ikut % bateri
  • Iphone restart dengan sendiri
  • Semasa cas, peratus bateri naik secara mendadak
  • Semasa guna, peratus bateri turun secara mendadak

Jangan risau, isu bateri merupakan masalah normal bagi pengguna smart phone. Cuma, ianya lebih kerap berlaku dalam kalangan pengguna iphone disebabkan faktor kapasiti bateri yang lebih kecil berbanding model smart phone lain.

Jangka hayat optimum bateri hanya 500 cycle iaitu sekitar 1 tahun hingga 2 tahun bergantung kepada tahap penggunaan. Bayangkan, jika anda cas iphone 2 kali atau lebih extreme 3, 4 kali sehari pasti jangka hayat bateri lebih pendek.

Setelah hayat bateri mencecah 500 cycle, bateri akan mula meragam & berlaku masalah di atas. Hati-hati, bateri problem yang teruk mampu kembung membuncit hingga dapat pecahkan screen iphone anda.

Jom Repair iPad Murah Di Ampang Ini Sekarang!

jom,

Untuk memudahkan lagi urusan, sebelum datang tu boleh juga set appointment melalui whatsapp atau call siap-siap. Bagi tahu in advance apa masalah device anda. Lebih cepat dan pantaslah anda akan dilayani nanti.

Nah, maklumat lanjut tentang lokasi kedai dan cara nak hubungi atau dapatkan lebih banyak maklumat kasi confident sikit nak pergi nanti.

IPRO AMPANG | PUSAT SERVIS IPHONE AMPANG
Hubungi: Tekan untuk telefon (014-5000085) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: @IphonerepairkliproampangL
Laman web: http://www.iproampang.my
Email: resq@iproampang.my
Waze: IPRO AMPANG

Alamat:
iPRO Ampang – iDevice And Smartphone Repair Service
8, 1st Floor, Jalan 1/67B Off Jalan Mengkudu, Desa Pahlawan, 55000 Ampang, Kuala Lumpur

Waktu Operasi:
Isnin – Khamis 10:00 pagi – 10:00 malam
Jumaat 4:00 petang – 10:00 malam

5

Kedai kat atas The Origin, Nampak banner putih tu?

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: