Review
Jul 22, 2019, 9:00am

Kedai Repair Console PS4 dan Console Yang Tak Boleh Hidup dan Panas


PS4 Fifa 19

Permainan video atau “game” sering mendapat tempat dalam kalangan “gamers” sejak kebelakangan ini. Bermacam jenis permainan yang ditawarkan yang boleh diakses menerusi beberapa platform. Antaranya termasuklah personal computer (PC,laptop), telefon bimbit (smartphone) dan tidak kurang juga Playstation. Medium yang digunakan sudah tentunya memberikan pengalaman yang berbeza buat pemain sehingga ada yang sanggup membelanjakan ribuan ringgit untuk memiliki pengalaman “gaming” yang memuaskan.

PS4 Fifa

Dalam keseronokan bermain, anda pastinya tidak mahu terganggu dengan masalah teknikal yang boleh menggugat prestasi permainan anda. Playstation contohnya, memerlukan console untuk mengawal pergerakan permainan anda. Namun, kerosakan pada console membuatkan anda tidak selesa menikmati permainan anda. Antara masalah yang sering dihadapi oleh console termasuklah menjadi panas dan tidak boleh hidup. Jadi, apa yang perlu anda lalukan jika console anda bermasalah?

Kedai Repair Console PS4 – Mds Shah Alam

PS4 Murah

Di MDS Shah Alam (Facebook), mereka menawarkan servis untuk membaiki console PS4. Jika console anda mempunyai masalah seperti berasa panas apabila digunakan dalam jangka masa yang lama dan tidak boleh hidup, mereka boleh membaiki console anda. Selain itu, jika anda mempunyai masalah pada HDMI port anda, mereka juga boleh membantu anda menyelesaikan masalah tersebut. Dalam pada itu, mereka turut menawarkan servis mencuci dan membersihkan habuk di dalam console anda agar komponen di dalamnya tidak mudah rosak.

Kelebihan Repair PS4 di Mds Shah Alam

PS4 Berbaloi

Kedai mereka menawarkan servis yang mantap dengan harga yang berpatutan. Servis mencuci habuk di dalam console dilakukan dengan teliti agar tiada habuk yang tertinggal di dalam console yang boleh mengakibatkan kerosakan pada komponen tersebut. Anda juga tidak perlu menunggu lama kerana mereka mempunyai pekerja yang cepat dan tangkas namun teliti dalam melakukan kerja. mereka bukan sahaja menawarkan servis membaiki console PS4, malah peralatan elektronik yang lain seperti telefon bimbit juga boleh dibaiki.

PS4 Best

Anda tidak akan rugi menggunakan servis dari kedai mereka ini kerana mereka mempunyai pakar dalam baik pulih motherboard, smartphone, android dan juga ios. Selain daripada menawarkan servis membaiki peralatan elektronik, mereka juga ada menjual peralatan membaiki smartphone yang diyakini dan tiada unsur penipuan. Kebiasaanya mereka akan membaiki di depan anda agar anda boleh memantau sendiri servis mereka. Namun, jika kerosakan adalah serius, mereka mungkin memerlukan lebih masa.

Tips untuk Memilih Medium Permainan

PS4 Hebat

Bagi mereka yang suka meluangkan masa bermain video game ataupun mula berjinak dalam dunia “gaming”, pastinya ia merupakan sesuatu yang sukar buat anda untuk memilih medium atau mesin permainan yang sesuai. Bagi mereka yang kurang gemar bermain “game” dan hanya bermain untuk menghilangkan bosan, anda mungkin boleh menggunakan telefon pintar dan muat turun aplikasi permainan yang ada. Namun, bagi mereka yang tegar “gaming”, di sini mereka kongsikan tips untuk anda memilih medium permainan yang sesuai dengan anda.

PS4 Seronok

PS4 atau PC Gaming? Yang mana harus anda beli? Kedua-duanya mempunyai kelebihan dan kekurangan masing-masing. Jika anda ingin bermain game semata-mata, PS4 mungkin pilihan yang bijak kerana ia membuatkan anda berjalan dan bangun pada waktu yang singkat. Namun, jika anda ingin bermain game buat jangka masa yang lama, PC gaming sudah tentunya menepati ciri ini kerana ia disertakan dengan lebih banyak kawalan dan kekuasaan (control & power) dari segi mode, pergerakan dan juga kepuasan itu sendiri.

PS4 Padu

Jika anda kurang dari segi kewangan, anda boleh mempertimbangkan untuk membeli PS4 kerana ianya jauh lebih murah daripada PC Gaming. Ia juga disertakan dengan console yang mudah untuk digunakan (navigate) dan jarang menghadapi masalah compatibility. Namun, harus diketahui bahawa permainan PS4 susah untuk dinaiktaraf (upgrade). Selain itu, resolusinya kurang canggih jika dibandingkan dengan PC Gaming. PS4 juga mempunyai banyak permainan di pasaran namun ianya agak mahal.

PS4 Pro

Berbeza dengan PS4, PC Gaming mempunyai platform seperti Steam, di mana ia menawarkan lebih banyak permainan dan anda boleh membelinya secara atas talian. Anda juga boleh bermain game secara “online” dan berinteraksi dengan pemain lain secara atas talian menerusi permainan multiplayer online. Dalam pada itu, PC Gaming menawarkan pelbagai mode agar anda boleh sesuaikannya mengikut kehendak masing-masing. Selain itu, anda juga boleh bermain Xbox One pada PC anda.

Testimoni Pelanggan Mds Shah Alam

Ramai yang telah mencuba dan mempercayai servis mereka. Berikut adalah beberapa testimoni daripada pelanggan mereka. Gambar di bawah menunjukkan respons daripada pelanggan mereka yang berpuas hati dengan servis yang ditawarkan. Selain berpuas hati, harga yang ditawarkan juga sangat berpatutan.

PS4 2019 dan 2020

PS4 2019 2020

Gambar di bawah merupakan pelanggan yang datang ke kedai mereka untuk membaiki telefon, PS4, console dan peralatan elektronik yang lain.

PS4 2020

PS4 2019

Gambar di bawah menunjukkan bahawa mereka juga turut menawarkan servis membaiki PS4 yang rosak. mereka turut menawarkan servis mencuci habuk di dalam console untuk mengelakkan kerosakan pada komponen di dalam. Seperti yang anda perhatikan, setiap kerja dilakukan dengan teliti.

PS4 Lejen

Gambar di bawah pula menunjukkan HDMI replacement.

PS4 Permainan

Mereka juga menyediakan servis untuk membaiki console yang rosak. Anda pasti akan berpuas hati dengan servis yang ditawarkan.

PS4 Malaysia

Dapatkan Servis Dengan Mds Shah Alam SEKARANG!

Jom repair phone dengan Mds Shah Alam SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

LOT G11 ,1ST FLOOR SURIA JAYA, JALAN PADANG JAWA SEKSYEN 16, 40200 SHAH ALAM, SELANGOR

   
Jom repair phone dengan Mds Shah Alam SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom repair phone dengan Mds Shah Alam SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: