Review
Feb 21, 2017, 4:56pm

Kedai Repair Board Handphone di KL & Putrajaya


Zaman sekarang, siapa yang kata dia tak ada handphone, memang saya tak percaya. Semua orang mesti pakai handphone. Sekarang macam-macam jenis handphone dengan teknologi yang canggih. Betul tak saya kata, semua benda-benda penting macam nombor telefon, nombor akaun, jadual, aktiviti semua set dalam handphone ja?

Kedai Repair Board Handphone

Kalau pelajar-pelajar Universiti atau kolej, mesti semua nota-nota penting ada dalam handphone. Sekarang tak macam dulu. Sekarang pensyarah suruh salin nota, semua snap gambar ja terus, senang. Jimat masa. Nanti nak ulangkaji, buka dan baca ja kat galeri handphone. Kalau ada kawan-kawan minta nota pun senang, share ja. Tak payah nak bagi pinjam buku nota, lepas tu kawan terus buat harta.

Handphone Zaman Sekarang Ibarat Oksigen

Kedai Repair Board Handphone di KL

Bila nak ulangkaji, nota tak ada. Itulah saya kata, handphone di zaman sekarang ni sama macam oksigen. Kalau tak ada, tak senang duduk punya. Kalau bateri tinggal 20% pun dah gelisah cari powerbank, inikan pula kalau handphone yang simpan banyak benda penting tu rosak. Cuba bayangkan?

Saya dah pernah alami. Dia punya serabut, tak payah cerita. Masalah nampak macam simple ja kan? Handphone rosak, tapi saya serabut sangat. Lagi-lagi kalau yang buat bisnes online macam saya. Nak reply whatsapp customer la, nak reply pm dan dm di Facebook dan Instagram semua tak boleh. Nanti lambat reply, customer lari atau fikir kita tak serius meniaga. Gelisah betul saya masa tu. handphone saya jadi tak boleh on. Tak tahulah kenapa.

Kedai Repair Handphone Yang Trusted di KL?

Kedai Repair Handphone Yang Trusted di KL

Saya pun cepat-cepat tanya kawan saya, kat mana saya boleh repair handphone dengan servis yang tip top dan trusted dekat area KL ni.

Kawan saya pun bagi satu suggestion.

“Kau pergi repair kat BenAbas Gadget,” kata kawan saya dengan penuh yakin.

Dia pun terus buka satu fan page di Facebook. BenAbas Gadget. Saya pun scroll dan tengok betul-betul.

Saya memang cari yang betul-betul boleh dipercayai, sebab dulu biasa repair handphone, habis ditukarnya barang original dalam handphone saya. Memang kena tengok betul-betul kalau nak pilih tempat repair handphone ni. Lagi satu, saya nak cepat. Habis semua kerja saya tergendala hari tu.

Punca Masalah Yang Menyebabkan Anda Kena Repair Board Handphone Android

Repair Board Handphone Android

  1. Problem board yg selalu jadi pada handphone android adalah pada IC EMMC.
  2. IC EMMC adalah ruang storan pada sesuatu handphone. Data semua simpan disitu..
  3. Petanda awal
    rosak ada simptom hang logo.
  4. Kebiasaan technician akan repair software dengan flash atau isi semula program software asal hp tu.
  5. Kalau IC EMMC dah rosak xboleh repair software.
  6. Kena ganti atau repair semula IC EMMC.
  7. Dan kebanyakan kes handphone mati tiba2.
  8. Technician akan troubleshoot dengan power supply utk tengok bacaan ampere utk detect sama ada problem datang dari EMMC atau bukan.
  9. Cara repair EMMC boleh lakukan dengan kaedah direct EMMC.
  10. Technician biasanya akan sambungkan box repair EMMC dari pc ke motherboard handphone untuk repair tanpa mencabut ic yang rosak.
  11. Cara kedua angkat, repair dan pasang semula. Kalau tak berhasil technician akan tukar ic yang baru.

Servis Yang Ditawarkan oleh BenAbas Gadget

Kedai Repair Board Handphone di Putrajaya

Saya baca la servis apa yang disediakan dan jenis kerosakkan macam mana yang diaorang boleh baiki.

  • Tak boleh cas.
  • Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu tak keluar. Skrin jadi putih atau Skrin jadi biru.
  • Simkad dan network problem.
  • Handphone selalu restart sendiri dan tiba-tiba.
  • Sangkut di logo
  • Tak boleh ON
  • Imei null,Baseband unknown
  • FRP / Google lock
  • Unlock carier
  • Rooting
  • Downgrade / Upgrade ROM

“Haa, ada. Dia boleh repair handphone yang tak boleh On. Ok,”

Nakkan lebih kepastian, saya scroll dan tengok dulu hasil kerja mereka. Antaranya :

Dah puas hati, saya pun buat keputusan untuk deal dengan BenAbas Gadget.

Pengalaman Repair Power Button Samsung S3 Dengan BenAbas Gadget

Pengalaman Repair Power Button Samsung S3
Mereka membaiki on off button Samsung S3 saya. Handphone saya ditembak dengan power supply, lain pula yg jadi. HP saya bootloop. Rupanya yg rosak sebenarnya adalah power button.

Kedai Repair Board Handphone

Selesai sahaja power button ditukar, handphone saya hidup tapi tak boleh cas. Mereka mencuba dulu dengan bateri bateri lain. Akhirnya, handphone saya boleh cas, macam biasa tapi saya dinasihatkan untuk tukar bateri baru. Setelah berbincang dan tawar menawar, saya pun setuju untuk tukar ke bateri baru.

Pengalaman Repair Sony Xperia Z1 Dengan BenAbas Gadget

Repair Sony Xperia Z1 Dengan BenAbas Gadget

Ada satu kes tu, katanya, diaorang format Sony Xperia Z1. Handphone dah lama tak on. Katanya sebab LCD rosak. Makan tahun jugak. Bilatukar LCD baru, ada pattern lock pulak. Dah lama tak buka punya pasal, patern apa yang dia pakai pun dah tak ingat. Nak tak nak terpaksa format dan flash semula la handphone tu kalau nak buka balik.

Customer tu ada hantar dan tanya kedai lain tapi semua tak tau buat. Akhirnya dia jumpa page BenAbas Gadget terus dia whatsapp dan hantar phone. Alhamdulillah handphone kawan sorang ni dapat di flash semula dan dia boleh guna balik HP dia.

Kedai Repair Board di KL

Saya puas hati dengan hasil kerja mereka sebab memang tip top. Mereka akan pastikan masalah handphone kita betul-betul selesai dan kerosakkan dibaiki dengan teliti sebelum diserahkan semula kepada pemilliknya. Mereka juga menggunakan peralatan-peralatan yang selamat dan sesuai untuk membaiki handphone kita. Kiranya, segala perkakasan untuk membaiki handphone, mereka ada. Jadi mereka boleh baiki semua jenis kerosakkan dan bagi full servis untuk anda.

Testimoni Repair Board Handphone di KL & Putrajaya

Repair Board Handphone

Repair Board Handphone

Repair Board Handphone

Selain daripada mempunyai peralatan membaiki yang selamat dan cukup, mereka juga ada spare part yang sangat berkualiti untuk semua jenis handphone, contohnya, macam kabel, charger, bateri handphone bagi macam-macam model handphone dan macam-macam lagi spare part dalaman handphone.

Kedai Repair Board Handphone Murah

Kedai Repair Board Handphone Murah di KL

Dapatkan Servis Repair Board Handphone di KL & Putrajaya Sekarang!

Repair Board Handphone di KL & putrajaya

Saya sangat mengesyorkan anda yang mana handphone ada masalah dan anda mencari perkhidmatan membaiki handphone disekitar KL dan Putrajaya, boleh terus menghubungi BenAbas Gadget untuk dapatkan servis mereka. Buat masa ini, mereka beroperasi sepenuh masa dari rumah. Bagi anda yang berminat dan mahukan perkhidmatan BenAbas Gadget, boleh rujuk laman Facebook dan instagram mereka seperti tertera di atas ye.

Dapatkan Servis Repair Board Handphone di KL & Putrajaya Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Dapatkan Servis Repair Board Handphone di KL & Putrajaya Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Servis Repair Board Handphone di KL & Putrajaya Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: