Review
Nov 9, 2017, 4:10pm

Kedai Printing Murah di Melaka dengan Raihan Printing & Advertising


Di zaman yang moden dan canggih sekarang ni, tak hairanlah banyak perkhidmatan secara online yang dah wujud. Begitu juga la dengan perkhidmatan printing. Terdapat banyak kedai printing yang membuat jualan secara online.. Jadi, anda tidak perlu lagi ke kedai untuk menempah bisnes card, flyers, kad kahwin, t-shirt, sticker, banner dan sebagainya. Hanya perlu mengadap laptop mahupun smartphone dah boleh membuat tempahan.

servis-printing-raihan-melaka

Dengan adanya perkhidmatan printing secara online ini, anda boleh menjimatkan masa dan tenaga. Ia lebih mudah dan pantas.. Tetapi bila terlalu banyak kedai printing atas talian ni, sudah pastinya memberikan persaingan yang hebat dan pelanggan akan mencari kedai printing yang mampu memberi kepuasan kepada mereka.. Jadi, apakah ciri-ciri kedai printing yang mampu menawan hati pelanggannya? Mari kita semak satu persatu.

 Produk Berkualiti Tinggi

printing-berkualiti-tinggi

Pengguna masa kini mempunyai kesedaran yang lebih matang terhadap nilai produk yang mereka beli. Mereka menuntut kualiti produk dan perkhidmatan yang terbaik berbanding dengan harga yang mereka bayar. Mereka juga mempunyai alternatif yang luas untuk memilih penjual yang dapat menawarkan produk dengan nilai yang terbaik kepada mereka.

Produk yang berkualiti tinggi adalah satu ciri yang harus dititikberatkan dalam sesebuah perkhidmatan supaya dapat menjamin kepuasan hati pelanggan dan mereka akan kembali membeli seterusnya menjadi pelanggan tetap kepada perkhidmatan kita.. Contohnya, kualiti banner yang diprint ‘sharp, tiada garisan pecah dan warna bergaris-garis..

Raihan Printing & Advertising Mempunyai Printer Sendiri

printing-inkjet-melaka

Yesss, harus mempunyai printer sendiri agar tempahan dapat disiapkan dalam masa yang ditetapkan tanpa sebarang masalah.. Ini juga dapat memberi keyakinan kepada pelanggan yang ingin membuat tempahan.. Jika sesebuah perkhidmatan printing tidak mempunyai printer sendiri dan dihantar ke kedai lain untuk print produk, bimbang akan berlaku kelewatan atau menimbulkan masalah lain yang akan mendatangkan ketidakpuashatian pelanggan. Jadi, mempunyai printer sendiri adalah penting bagi sesebuah perkhidmatan printing tidak kira secara online mahupun offline..

Harga Printing Yang Berpatutan

printing-kualiti-dan-berpatutan-melaka

Ini adalah satu perkara yang amat-amatlah penting terutamanya di Malaysia. Belum apa-apa lagi, pelanggan sudah bertanyakan tentang harga. Ramai pengguna kini ialah pengguna yang bijak dan akan membandingkan harga sebelum membuat pembelian. Jadi, dengan menawarkan produk dan perkhidmatan pada yang yang berpatutan dan bersesuaian dengan kualiti produk amatlah penting bagi menarik pelanggan.

Mempunyai Digital Printing Yang Terbaik

percetakan-digital-printing-melaka

Percetakan digital adalah sangat popular untuk imej berkualiti tinggi sebagai proses percetakan lebih kepada dari mesin terus kepada pakaian. Percetakan digital boleh digunakan untuk sebahagian besar produk. Percetakan digital juga diiktiraf sebagai kaedah yang sangat serba boleh kerana ia membolehkan reka bentuk dengan detail yang sangat halus dan boleh digunakan sama ada kepada cahaya dan pakaian warna gelap. Walau bagaimanapun, tidak ramai yang mampu untuk menggunakan kaedah ini kerana ia melibatkan pelaburan yang tinggi ke atas mesin dan penyelenggaraan. Antara kelebihan digital printing adalah :

 • Secara terus dan lebih cepat
 • Boleh Mencetak / Print atas permintaan ( Print On Demand ), tanpa harus ada minimum order.
 • Proses mencetak lebih mudah dan ringkas
 • Tidak memerlukan tenaga kerja yang ramai
 • Proses kerja lebih mudah

Dengan adanya digital printing, sudah pasti ianya menjadi lebih mudah dan cepat.. Zaman sekarang semua benda kalau boleh nak cepat. Betul tak??

Order Melalui Email Atau Sosial Media

printing-order-dengan-email

Lebih mudah jika tempahan boleh dibuat melalui email atau sosial media sahaja tanpa perlu ke kedai. Pengguna sekarang ni lebih suka mengadap PC untuk shopping berbanding keluar pergi ke kedai. Tak membazir masa, minyak kereta dan tenaga.

Pekerja Mesra Pelanggan (Friendly)

Ciri-ciri sebuah perkhidmatan yang baik adalah pekerja yang mesra pelanggan. Pelanggan secara automatiknya akan ‘jatuh cinta’ dengan perkhidmatan kita sekiranya pekerja mempunyai sikap mesra pelanggan. Layanan yang baik sangat penting bagi menarik minat pelanggan untuk membeli.

khidmat-pelanggan-yang-terbaik

6 ciri-ciri kedai printing yang bagus anda telah pun ketahui. Mungkin ada di antara anda yang sedang merancang untuk berkahwin dan mahu mencetak kad kahwin atau ada yang merancang untuk mengadakan hari keluarga dan ingin menempah t-shirt untuk program tersebut. Atau mungkin ada syarikat korporat yang ingin mengadakan program dan mahukan cenderahati untuk dihadiahkan kepada perasminya. Adakah anda telah jumpa kedai printing yang mampu menyediakan segala kehendak anda dan mempunyai ciri-ciri diatas? Jika belum, disini saya ingin perkenalkan kepada anda semua sebuah kedai printing yang menjalankan perkhidmatan secara online dan offline yang mampu menyediakan segala yang anda inginkan dan mempunyai kesemua ciri-ciri diatas.. Anda pasti suka.

Kedai Printing Murah di Melaka dengan Raihan Printing & Advertising

Raihan Printing & Advertising menawarkan perkhidmatan printing yang murah secara online dan offline yang bertapak di bandaraya bersejarah, Melaka. Pelbagai perkhidmatan printing yang disediakan di Raihan Printing seperti mencetak bisness card, greeting card, flyers, sticker, t-shirt/jersey, banner, rubber stamp, gift, mug, pluq dan sebagainya. Pendek kata, apa sahaja yang anda ingin cetak segalanya ada di Raihan Printing. Kepuasan hati pelanggan paling diutamakan di Raihan Printing.

Antara perkhidmatan yang disediakan :

 1. Corporate Identity / Branding
 2. Silkscreen & embroidery
 3. Inkjet & signboard
 4. Premiums & gift
 5. Inkjet & digital printing
 6. Offset printing

perkhidmatan-printing-di-melaka

Keistimewaan Menggunakan Perkhidmatan Raihan Printing

Antara keistimewaan menggunakan khidmat Raihan Printing ini adalah :

1. Idea Kreatif

design-creative

Mereka adalah pakar dalam menghasilkan idea kreatif dan trendy. Design yang dihasilkan lebih trendy dan terkini.. Selain itu, mereka boleh memberikan hasil yang terbaik dan dapat memenuhi citarasa setiap pelanggan mereka..

2. Reka bentuk Grafik

reka-grafik-melaka

Seni grafik adalah seni komunikasi visual.  Seni ini menggunakan gambaran dekorasi, tipografi, ilustrasi dan fotografi. Dengan lain perkataan seni grafik ialah seni komersil. Bidang-bidang seni grafik seperti reka bentuk korporat, reka bentuk penerbitan, reka bentuk pembungkusan, rekabentuk pengiklanan, reka bentuk multimedia dan laman web.

Mereka di Raihan Printing adalah antara yang berpengalaman dalam reka bentuk grafik dan diiktiraf dalam bidang seni grafik. Design yang mereka hasilkan mampu memberi kesan kepada masyarakat.. Mereka mempunyai kemahiran dalam mencipta, merancang, mengembang dan membuat sesuatu rekaan, Berpengetahuan tinggi dalam ilmu senireka dan berdisiplin, berkemahiran melukis, mentafsir, memilih warna, huruf dan reka letak dan juga berkemahiran mengaplikasikan perisian grafik seperti Adobe Ilustrator, Adobe Photoshop, Flash dan banyak lagi yang berkaitan dengan multimedia.

3. Fotografi

khidmat-fotografi

Mereka juga pakar dalam memberi sentuhan fotografi.. Dengan sentuhan fotografi yang menarik ia dapat membantu dalam proses designing. Jadi, hasilnya lebih menarik dan unik..

4. Printing

Mereka menjanjikan jaminan kepuasan, produk yang lebih cepat dan berkualiti tinggi kepada para pelanggan selaras dengan ciri-ciri kedai printing yang bagus yang ada pada perkhidmatan mereka. Anda pasti berpuashati dengannya..

servis-printing-design-terbaik-melaka
Selain itu juga, anda akan menikmati harga yang berpatutan di Raihan Printing dengan setiap servis percetakan yang disediakan beserta kualiti produk yang bagus. Kini, Raihan Printing melebarkan sayapnya dengan membuka cawangan baru di Port Dickson, Negeri Sembilan. Sempena pembukaan cawangan tersebut, mereka mengadakan promosi khas buat pelanggan mereka yang disayangi.. Jom lihat promosi yang ditawarkan.

promosi-printing-port-dickson-1
promosi-printing-port-dickson-2
promosi-printing-port-dickson-3
 promosi-printing-port-dickson-4
promosi-printing-port-dickson-5

Jadi, bagi anda yang ingin mendapatkan perkhidmatan percetakan, bolehlah dapatkan perkhidmatan dari Raihan Printing sekarang sementara promosi masih ada.. Barulah berbaloi-baloi.. Harga mudah dan produk berkualiti.. Pasti tak menyesal.

Selain itu, anda juga boleh mendapatkan diskaun daripada mereka dengan mendaftar sebagai ahli. Daftar keahlian adalah PERCUMA. Dengan mendaftar sebagai ahli anda bukan sahaja mendapat diskaun dari Raihan Printing malahan anda juga akan mendapat diskaun dari Lazada, Trivago, Air Asia dan banyak lagi. Untuk mendaftar boleh klik sini. Bagaimana untuk menikmati diskaun hebat dari mereka? Ok, selepas mendaftar, anda pergi ke www.mykadshopper.com. Log in dan shopping. Mudahkan.

Testimoni Pelanggan Kedai Printing Murah di Melaka

Ramai yang telah berpuashati dengan servis yang diberikan oleh Raihan Printing.. Dengan idea kreatif mereka, produk yang berkualiti dan harga berbaloi-baloi membuatkan pelanggan setia dengan mereka.. Jom kita lihat apa kata pelanggan tentang servis yang mereka tawarkan.

testimoni-pelanggan-raihan-printing-melaka-1 testimoni-pelanggan-raihan-printing-melaka-2 testimoni-pelanggan-raihan-printing-melaka-3 testimoni-pelanggan-raihan-printing-melaka-4 testimoni-pelanggan-raihan-printing-melaka-5

Jom Ke Kedai Printing Murah Di Melaka Dengan Raihan Printing Sekarang!!

Tak perlu mencari lagi untuk servis mencetak.. Di Raihan Printing, anda akan dapat merealisasikan impian anda. Produk yang berkualiti dan harga yang murah ditawarkan untuk anda hanya di Raihan Printing. Mereka sudah mencetak di Raihan Printing. Anda bila lagi?

Bagi anda yang ingin mendapatkan perkhidmatan percetakan dari Raihan Printing, bolehlah menghubungi mereka melalui WhatsApp ataupun media sosial Raihan Printing seperti di bawah.

 

 

Jom Ke Kedai Printing Murah Di Melaka Dengan Raihan Printing SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

LOT 1027/1, (OPPOSITE JPJ, Jalan Bukit Katil, 75450, Malacca

   
Jom Ke Kedai Printing Murah Di Melaka Dengan Raihan Printing SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Ke Kedai Printing Murah Di Melaka Dengan Raihan Printing SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: