Review
Jun 3, 2018, 11:24am

Kedai Printing Kad Kahwin Murah di Shah Alam


Kepala pening fikirkan hal perkahwinan, kusut tak tahu yang mana nak buat dahulu, takut-takut nanti bila majlis dah nak dekat ada je perkara yang dianggap kecil macam cili api akhirnya membawa kepada masalah besar dalam pelaksanaan majlis perkahwinan? Tenang awak semua!

Kedai Printing Kad Kahwin Murah di Shah Alam

Bila anda telah memutuskan untuk melangsungkan perkahwinan, kad kahwin merupakan perkara pertama antara lain-lain yang terlintas difikiran. Hal ini kerana, melalui kad kahwin anda dapat menyampaikan banyak maklumat tentang majlis perkahwinan anda.

Kedai Printing Kad Kahwin Murah

“Di mana? Bila ? Siapa?” berikut adalah antara  persoalan tentang majlis perkahwinan anda yang mampu dijawab melalui sekeping kad kahwin.  Kad kahwin yang kreatif sedikit sebanyak berjaya menarik minat orang ramai untuk menghadiri majlis anda serta untuk kenang-kenangan anda nanti. Namun begitu terdapat beberapa tips untuk para bakal pengantin untuk menempah kad jemputan perkahwinan anda.

6 Tips Sebelum Membuat Tempahan Kad Kahwin

Kedai Printing Kad Kahwin Murah dan Pantas

Terdapat banyak jenis kad kahwin yang dicipta khas untuk anda yang inginkan design dan rekaan lain dari yang lain, namun masih ramai juga yang sukakan kad kahwin gaya ringkas dan klasik. Tidak mengapa, yang penting kad anda haruslah menepati ciri-ciri kad kahwin yang terbaik! Jom kita lihat tips sebelum membuat tempahan kad kahwin.

1. Bila Nak Tempah?

Kedai Printing Kad Kahwin Pantas

Sebaik-baiknya anda sudah boleh mula membuat tempahan seawal 2 hingga 4 bulan sebelum tarikh Majlis. Biasanya kad yang berkualiti mengambil masa selama 2 hingga 6 minggu untuk disiapkan.  Selain itu, ia juga dapat memastikan masa pengedaran kad dapat dilaksanakan dengan jayanya, dihantar kepada semua orang dan mempunyai masa yang cukup.

2. Design Dan Jenis Kad

Kedai Printing Kad Kahwin Murah dan Cepat

Kad anda haruslah memberi gambaran majlis yang bakal berlangsung. Jika majlis mementingkan kesederhanaan, maka kad seharusnya juga melambangkan kesedehanaan. Begitu juga sebaliknya. Tetamu akan menganggap suasana majlis anda berdasarkan design serta keadaan kad jemputan majlis anda.  Pelik bukan? Namun, itulah psikologi setiap manusia.

Kedai Printing Kad Kahwin Cepat

Di samping itu, warna pada kad juga boleh diselarikan dengan warna tema majlis anda. Jika anda menempah secara pakej yang termasuk penunjuk arah, banner dan banting, pastikan ia sama dengan design kad supaya bakal tetamu mudah mengenali lokasi majlis anda.

3. Maklumat Majlis

Kedai Printing Kad Kahwin Bisnes

Pastikan perkara asas seperti tarikh, aturcara majlis, nama pasangan, nama waris dan beberapa perkara penting disemak dengan teliti sebelum kad dicetak.  Maklumat majlis haruslah tepat dan tidak boleh silap kerana 100% tetamu akan merujuk kepada maklumat tersebut. Masalah akan melanda sekiranya maklumat yang diberikan salah atau tidak tepat.

4. Nombor Telefon Untuk Dihubungi

Kedai Printing Kad Kahwin Peta

Masukkan lebih dari 2 nombor telefon untuk dihubungi ke dalam kad jemputan. Biasanya bakal tetamu akan menghubungi nombor-nombor ini apabila gagal mencari lokasi majlis pada hari majlis berlangsung. Lagi banyak jemputan, lebih banyak nombor digalakkan untuk disertakan. Anda harus meletakkan nombor-nombor mereka yang mahir akan lokasi setempat supaya mereka mudah membantu tetamu menemui lokasi majlis.

5. Peta Lokasi Majlis

Kedai Printing Kad Kahwin Surat

Elakkan menggunakan peta yang diambil terus dari Google Map kerana ia agak umum dan kadangkala tidak meletakkan beberapa ‘landmark’ setempat yang penting. Adalah lebih baik anda melakar sendiri peta ke lokasi majlis dan meminta pihak pencetak mencantikkan peta tersebut dengan sentuhan pereka grafik anda.

Kedai Printing Kad Kahwin Jemputan

Antara ‘landmark’ penting adalah seperti surau, masjid, pasaraya terkenal, kedai 24 jam, jambatan besi dan pelbagai lagi panduan setempat yang penting.

6. Jumlah Kad Berbanding Jemputan

Kedai Printing Kad Kahwin Cantik

Biasanya nisbah kad dengan jumlah jemputan adalah 1 kad kepada 2 tetamu. Jika anda bercadang menjemput 1000 tetamu, anda perlu menempah 500 kad. Walaupun adakalanya tetamu datang sekeluarga yang terdiri dari  5 orang tetapi ramai juga yang tidak dapat hadir pada hari majlis dilangsungkan. Ini mengimbangi nisbah kad kepada jumlah tetamu.

Amoi Love Kad Kahwin (ALKK) – Kedai Printing Kad Kahwin Murah Di Shah Alam

Kedai Printing Kad Kahwin Facebook

Amoi Love Kad Kahwin (ALKK) menyediakan khidmat percetakan dan membekalkan kad kahwin ke seluruh Malaysia. Rekaan kad kahwin yang EKSKLUSIF, UNIK, mengikut CITA RASA anda serta menjimatkan boleh didapati di Amoi Love Kad Kahwin (ALKK). Kualiti, rekaan, penghantaran dalam masa yang ditetapkan merupakan keperihatinan bagi pihak Amoi Love Kad Kahwin. Selain itu, terdapat pelbagai barangan percetakan yang menarik boleh didapati di sini.  ALKK mampu merealisasikan impian anda.

Pakej Kad Kahwin Amoi Love Kad Kahwin (ALKK)

1. Pakej Cumi – Cumi

Kedai Printing Kad Kahwin Amoi

Pakej Kad Kahwin Serendah RM130 ini membolehkan anda menerima 6 barang iaitu Kad Kahwin, ?Sampul, Tag Terima Kasih, ?Calendar Amoi,? Tag Hantaran dan juga Postage (Citylink) secara percuma ke Semenanjung.  Harga bermula Serendah RM 600.00 sehingga RM 1,500.00 berdasarkan saiz kad dan kuantiti.

2. Pakej Amoi Meroyan

Kedai Printing Kad Kahwin Pakej

Pakej Amoi Meroyanberharga serendah RM200 sahaja dan anda akan menerima 20 barang percuma mengikut terma dan syarat yang ditetapkan. Harga bermula Serendah RM 200.00 sehingga RM 1,100.00 mengikut saiz kad dan kuantiti.

3. Pakej Amoi Memilih

Kedai Printing Kad Kahwin Bunting

Anda akan menerima 15 Point. Untuk setiap barang, anda akan mendapat point masing-masing. Anda boleh memilih barang yang anda suka. Hampir 80% barang yang ditawarkan adalah barangan custom, namun kad kahwin dan sampul tidak termasuk barangan percuma. Harga pakej ini bermula Serendah RM 300.00 sehingga RM 1,200.00 mengikut saiz kad dan kuantiti.

4. Pakej Amoi Action

Kedai Printing Kad Kahwin Banner

Pakej Amoi Action bermula serendah RM600 sahaja dan anda berpeluang mendapatkan 23 barangan eksklusif secara percuma serta custom tambahan.  Dengan harga serendah RM 600.00 sehingga RM 1,500.00, anda mampu mendapatkan pakej menarik ini. Harga bergantung kepada saiz kad dan kuantiti kad.

Kedai Printing Kad Kahwin Love

Wah! Menarikkan pakej yang Amooi Kad sediakan. Bakal pengantin semua, inilah masanya untuk anda lihat pelbagai rekaan kad kahwin dan rekaan khas yang sangat menarik dan professional dengan untuk majlis anda!

Testimoni Pengguna Amoi Love Printing

Ramai bakal pengantin yang telah menggunakan perkhidmatan Amoi Love Printing.  Mereka sangat berpuas hati dan memberi feedback yang sangat positif dan memuaskan di mana ramai kawan-kawan dan para tetamu menyukai kad kahwin serta barangan yang didapati dari Amoi Love Printing.

Kedai Printing Kad Kahwin Puas Hati

Anda juga boleh melihat pelbagai review di facebook page Amoi Love Printing. Pastinya membuatkan anda tidak sabar-sabar untuk memilih pakej-pakej Amoi Love Printing. Anda boleh terus ke kedai mereka ataupun boleh memilih secara online di Facebook dan hubungi mereka segera. Jom dapatkan design kad kahwin anda bersama Amoi Love Printing!

Kedai Printing Kad Kahwin Testimoni

Kedai Printing Kad Kahwin Terbaik

Kedai Printing Kad Kahwin Suka

AMOI LOVE PRINTING | KEDAI PRINTING KAD KAHWIN MURAH DI SHAH ALAM
Hubungi: Tekan untuk telefon (011-39282888) | Tekan untuk WhatsApp

Lokasi:
No 27-1 Jalan Kemuning Prima D33/D, Taman Kemuning Utama, 40400 Shah Alam, Selangor.
(Berdekatan Giant Kemuning Utama)

Jom print kad kahwin murah SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom print kad kahwin murah SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom print kad kahwin murah SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: