Review
May 3, 2018, 9:05am

Kedai Printing Baju Murah Di Sandakan


Buntu untuk mencari perkhidmatan cetak baju online yang murah dan berkualiti? Nak cetak baju family day, kelas atau persatuan tetapi tidak jumpa kedai printing yang boleh dipercayai? Kami faham situasi, anda tambahan pula anda sibuk dengan jadual kerja yang padat dan tiada masa untuk mencari kedai printing baju yang anda idamkan.

contoh baju printing murah di sandakan

WN Sports Printing | Kedai Printing Baju Murah Di Sandakan

WN Sports Printing merupakan syarikat yang telah berdaftar dengan SSM dan menawarkan pelbagai produk untuk tempahan seperti roundneck t-shirt, polo shirt, mircrofibre shirt, baju korporat (F1), jaket korporat dan  pelbagai lagi khas untuk kelab, persatuan, sekolah, kolej, universiti serta organisasi swasta dan kerajaan.

kedai contoh baju printing murah di sandakan

WN Sports Printing menawarkan percetakan T-shirt dan Uniform dengan harga yang amat berpatutan sesuai dengan bajet pelanggan. WN Sports Printing juga amat menekankan kualiti dan kepuasan pelanggan. Antara pelanggan yang sentiasa menyokong WN Sports Printing adalah dari kalangan pelajar-pelajar IPT, jabatan-jabatan kerajaan dan bukan kerajaan, NGO, IPTA/IPTS, syarikat-syarikat korporat dan orang perseorangan.

Mengapa Anda Harus Buat Tempahan Dengan WN Sports Printing

Terdapat 4 sebab utama anda harus membuat tempahan dengan WN Sports Printing. Antaranya ialah;

1. Tempoh Siap Yang Singkat

contoh baju printing murah di sandakan cepat berkualiti

Kebiasaannya tempoh siap tempahan t-shirt adalah di antara 5-7 hari bekerja. Tapi jangan risau, jika ada permintaan untuk tempahan urgent WN Sports Printing boleh siapkan dalam tempoh 3-4 hari bekerja bergantung pada production WN Sports Printing pada masa tersebut.

2. Minimum Tempahan Yang Sedikit

contoh baju printing murah di sandakan terbaik

WN Sports Printing menerima tempahan minimum 10 helai dan boleh campur pelbagai saiz. Harga bergantung pada kuantiti tempahan. Lebih banyak tempahan lebih murah harga t-shirt.

3. Kualiti Cetakan Yang Terjamin

contoh baju printing murah di sandakan berkualiti

WN Sports Printing amat menekankan kualiti cetakan untuk setiap tempahan t-shirt yang dibuat. Setiap t-shirt yang siap dicetak akan dibungkus dan diteliti hasil cetakannya.

4. Penghantaran Boleh Diuruskan

contoh baju printing murah di sandakan penghantaran

Jangan risau jika anda tiada masa untuk datang mengambil barang anda, pihak WN Sports Printing akan menguruskan segala urusan penghantaran ke seluruh Semenanjung Malaysia, Sabah, Sarawak, Singapura dan Brunei.

5 Perkara Anda Perlu Tahu Untuk Mendapatkan Harga Cetak Tshirt Murah

Bagaimana nak tentukan harga sehelai t shirt printing? WN Sports Printing berkongsi kepada anda semua tips penting bagaimana untuk dapatkan harga cetak baju yang ideal untuk anda.

#1 – Jenis Baju

jenis baju contoh baju printing murah di sandakan

3 jenis baju yang biasa digunakan adalah roundneck cotton tshirt, microfiber jersi dan lacoste polo berkolar. Baju kain cotton adalah baju yang paling murah berbanding microfiber jersi dan polo berkolar. Tshirt cotton juga selesa dipakai dalam keadaan cuaca panas seperti di Malaysia. Jadi jika anda ingin membuat tempahan print baju, tshirt cotton dapat menjimatkan wang anda.

#2 – Saiz Printing T Shirt

saiz contoh baju printing murah di sandakan

Semakin besar saiz design yang ingin di cetak ke atas tshirt, semakin mahal harga t shirt printing yang dikenakan. Antara saiz design yang ingin di cetak pelanggan adalah A5, A4, A3 dan A2. Kebiasaannya saiz A4 sudah cukup cantik untuk di cetak ke atas t shirt.

#3 – Jenis Printing

hasil contoh baju printing murah di sandakan

Jenis print baju yang biasa ditempah pelanggan adalah silkscreen dan heat press. Printing silkscreen sesuai digunakan untuk printing tshirt dalam kuantiti yang banyak kerana lebih murah manakala heat press lebih sesuai untuk printing t shirt dalam kuantiti yang sedikit.

#4 – Bilangan Warna

warna contoh baju printing murah di sandakan

Harga kos printing baju bergantung kepada bilangan warna dari design pelanggan. Semakin banyak warna yang ingin di cetak, semakin mahal kos cetak tshirt itu. Jadi bagi anda yang ingin mengurangkan kos printing tshirt, kami nasihatkan untuk mengurangkan bilangan warna yang ingin di cetak.

#5 – Kuantiti

kualiti contoh baju printing murah di sandakan

Lebih banyak baju yang ditempah pelanggan, lebih murah harga yang diberikan. Harga untuk setiap helai t shirt printing memang bergantung kepada kuantiti.

Kaedah Silkscreen Printing Dan Hd Print Paling Popular Di WN Sports Printing

Antara servis printing baju yang WN Sports Printing tawarkan adalah silkscreen printing, HD print dan banyak lagi.

cetakan print baju sandakan

Silk Screen Printing

Percetakan silk skrin adalah satu kaedah dengan menghasilkan stensil atau skrin dan menggunakannya untuk membuat lapisan dakwat pada permukaan percetakan. Setiap stensil menggunakan warna yang berbeza sebelum boleh digabung untuk mendapatkan hasil akhir.

baju family day sandakan

Boleh dikatakan bahawa percetakan skrin adalah satu proses reka bentuk secara manual untuk bahan yang dipilih dan menggunakan dakwat khas. Selain itu ia boleh digunakan untuk mana-mana warna pakaian tanpa menjejaskan reka bentuk. Walau bagaimanapun, ia menggunakan masa yang panjang kerana setiap warna hendaklah dicetak secara berasingan.

HD Print

HD Print ini satu teknologi cetakan heatpress yang mengabungkan teknik silkscreen dan printing digital. HD Dicetak dengan menggunakan Retina Film berkualiti tinggi.

cetakan hd print sandakan

Blok silkscreen diperlukan untuk white base menggunakan Ink dan Adhersive yang telah diuji.

Bagaimana Cara Untuk Menempah?

Hubungi WN Sports Printing segera! WN Sports Printing pasti akan memberi respons dengan segera dan servis yang sangat efisien dari segi masa dan kos. WN Sports Printing sentiasa bersedia untuk melayan sebarang pertanyaan dari anda. Untuk menempah, sila hubungi WN Sports Printing seperti talian dan info di bawah ini.

hubungi contoh baju printing murah di sandakan

WN SPORTS PRINTING | CETA BAJU MURAH SANDAKAN
Hotline: Tekan untuk telefon (016-8437733) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: wnsportsprinting
Email: danie7277@gmail.com

Alamat:
WN Sports, B3, Lot 5, Tingkat Bawah, Bandar Labuk Jaya, Batu 7, 
90000 Sandakan, Sabah.

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: