Review
Feb 10, 2018, 1:14pm

Kedai Emas Murah Di Kuala Lumpur, Gull Jewellery Tiada Kos Upah dan GST


Tiada sebarang kenyataan rasmi mengenai emas yang perlu dikaitkan dengan wanita, namun masyarakat sejak dulu memperakui emas adalah barang paling akrab dengan golongan hawa itu kerana tanpa secalit kilauan emas pada wanita, penampilan mereka dirasakan seperti tidak sempurna.

kedai emas murah di kuala lumpur

Walau seribu tahun akan datang, emas tetap menjadi pilihan wanita kerana kerlipan emas mampu menaikkan seri wanita, melonjakkan nilai kewanitaan pemakai dan meletakkan wanita dalam keadaan selesa untuk tampil yakin.

Di dalam keghairahan penyimpan Emas menambahkan asetnya terutamanya ‘Pelabur Baru’, jangan sesekali kita terlepas pandang kepada yang sedang mengintai ruangan kosong bagi tujuan penipuan.

Hasil dari sumber yang dipercayai dan selidik, saya akan kongsikan tips untuk mengenal pasti sama ada emas tersebut tulen atau tidak.

Tips Kenali Emas Tulen

Kaedah 1 : Lihat Ciri-Ciri Emas Secara Fizikal

Biasanya setiap Emas yang berada di pasaran mempunyai tanda kadar Emas yang dinyatakan samada dalam ‘Fineness”  ( 1 ~ 999 atau 0.1 ~ 0.999) atau dalam ‘Karat’ ( 10K , 14K , 18K , 22K atau 24K ) . Sekiranya tulisan terlalu kecil gunakan kaca pembesar untuk mempermudahkan pengamatan. Harus diingat,  tidak semuanya memiliki penanda kadar terutamanya model2 lama. Pada masa yang sama, Anda jangat terkejut bahawa Emas Palsu turut mempunyai penanda kadar agar terlihat asli.

kedai emas murah kuala lumpur

Lihat perubahan warna. Gosok dengan jari pada bahagian2 tertentu terutamanya kepada kawasan yang sering mendapat gesekan. Emas palsu akan menampakkan warna logam lain yang berbeda di bawahnya sehingga terlihat ketidakseragaman warna Emas.

Jika anda tanda seperti GP, atau ZGP (Zhulian) maka ia adalah emas celup , lagi banyak tanda pada cangkuk atau penyambung emas, maka lagi besar kemungkinannya ia adalah palsu. GP stand for Gold Platted.

Kaedah kedua : Menggigit Emas

Gigit emas Anda dengan tekanan yang tidak keterlaluan dan lihat apakah Emas tersebut terdapatnya bekas gigitan. Secara teori, jika Emas Tulen ianya akan menunjukkan bekas goresan gigi. Bekas gigitan tersebut akan semakin dalam jika Emas itu adalah 24 Karat.

gigit emas tulen murah di kuala lumpur

Cara ini tidak digalakkan kerana boleh merosakkan gigi juga fizikal Emas itu sendiri.  Pemalsu masih boleh mengaburi mata pelanggannya dengan menggunakan timah berlapis Emas yang juga cukup ‘Empuk’ sebagai persediaan sekiranya digigit.

Kaedah Ketiga : Pengujian Menggunakan Magnet

Merupakan pengujian yang mudah tetapi tidak dapat menentukan Emas itu benar2 asli. Harus diingat bahawa Emas itu bukanlah logam besi yang dilapisi Emas dan bukannya logam magnetik. Oleh itu, sekiranya magnet yang dihalakan ke arahnya melekat, peratusan Emas itu ‘Palsu’ adalah besar.

cara elak membeli emas tiruan

Bagi tujuan ini, anda harus menggunakan jenis Magnet yang kuat. Buat sekian kalinya, Pemalsu masih boleh menggunakan logam ‘Non – Magnetic’ untuk mengaburi pelanggannya. Penggunaan Magnet jenis ‘Neodymium’ yang sangat kuat amat sesuai bagi tujuan ini.

Kaedah Keempat : Putar Barang Kemas Anda

Jika barang anda berupa rantai atau gelang yang boleh diputar, dengan lembut dan perlahan cuba pulas barang kemas tersebut, ia seakan boleh diputar tetapi jangan gunakan tenaga yang banyak kerana ia boleh putus. Cuma rasakan saja, ia keras atau lembut (tidak berkesan kepada emas 14 karat ke bawah).

cara elak beli emas tiruan

Ada juga barang kemas palsu yang berbentuk bulat dan sukar untuk diputar (penipu emas pun arif tentang emas palsu) maka tiada cara lain, anda perlu sendiri bawa berjumpa mereka yang lebih arif

Kaedah Kelima : Toreh Emas Di Batu Hitam

Jika anda tidak sayang pada barang kemas anda, anda boleh cuba toreh kepada batu hitam berkali-kali dan anda boleh tengok samada warna emas ataupun warna putih kesilveran yang terhasil. Hanya dua logam menghasilkan torehan berwarna kuning iaitu emas dan tembaga. Emas putih pun menghasilkan torehan berwarna kuning.

kaedah torehan emas cara ketahui emas asli atau tiruan di kuala lumpur

Kaedah Keenam : Mengukur Ketumpatan Emas

Sangat jarang diketemui logam dengan kepadatan melebihi kepadatan Emas. Kepadatan Emas Tulen 24K adalah sekitar 19,3 g/ml , jauh melebihi kebanyakan logam lainnya. Mengukur kepadatan Emas merupakan cara paling rumit tetapi paling tepat dalam menentukan samada ianya palsu atau tulen. Dari hasil pengujian, semakin tinggi kepadatannya maka semakin tulen atau murni Emas tersebut.

ukur ketumpatan emas

Kaedah Ketujuh : Menggores Emas pada Ceramic atau Kertas

Juga antara cara termudah untuk mengetahui apakah Emas tersebut asli atau palsu. Tetapi perlu diingat bahawa bagi pengujian ini anda mempunyai risiko besar kerosakan fizikal Emas. Bagaimana untuk melaksanakannya? Cuba anda ambil sebarang piring atau kepingan Ceramic dengan menggoreskan Emas ke permukaan Ceramic tersebut.  Sekiranya ada goresan hitam pada Ceramic tersebut beerti Emas tersebut palsu.  Anda juga boleh menggunakan kertas putih. Emas yang asli tidak mempunyai goresan sama sekali.

beli emas murah dii kuala lumpur

Kaedah Kelapan : Menggunakan Acid Nitric

Pengujian ini memiliki risiko bahaya keselamatan ke atas diri penguji. Saya sangat – sangat menggalakkan anda menyerahkan tugasan ini kepada yang pakar atau paling tidak ke Kedai Emas.

uji emas tulen dengan asid nitrik

Kaedah Kesembilan : Melalui Logik Akal

Membeli emas dari syarikat yang mempunyai kredibiliti dan rekod yang baik.

kedai emas 916 murah di kuala lumpur

Jenis dan Kualiti Emas

pilihan kedai emas murah di kuala lumpur

Emas 999

Emas 999 ianya adalah emas tulen maknanya emas ni tanpa campuran kandungan lain. 99.9% adalah pure emas. Dikenali sebagai emas 24K (emas 24 karat). Kalau orang tua suka panggil emas 10. Kebanyakkan dalam bentuk emas jongkong (gold bar). Harga lebih mahal berbanding kualiti emas yang lain. Kualiti emas yang terbaik untuk simpanan dan juga pelaburan.

emas 999

Emas 916

emas 916 mempunyai kandungan emas 91.6%. Mempunyai 8.4% adalah dari campuran kandungan lain seperti besi, tembaga, aluminium dan sebagainya. Dikenali juga sebagai emas 22K. Paling popular dikalangan peminat emas di Malaysia.

emas 916 22k gold murah di kuala lumpur

Emas 950

emas 950 mempunyai kandungan emas 95.0%. Mempunyai 5.0% campuran kandungan lain seperti besi, aluminium dan sebagainya. Dikenali emas 23 karat atau 23K.

contoh emas 950

Emas 835

emas mutu 835 Cincin berlian emas. Mempunyai kandungan 83.5% emas. Mempunyai 16.5% campuran kandungan lain iaitu besi, tembaga, aluminium dan sebagainya. Amat popular dikalangan peminat emas di Kelantan.

emas 835

Emas 750

emas 750 Cincin berlian emas 750.  Mempunyai kandungan 75.0% emas. Mempunyai 25% ialah campuran kandungan lain iaitu besi, tembaga, aluminium dan sebagainya. Dikenali juga sebagai paun atau emas 18 karat (18K). Kurang popular dikalangan pembeli emas kerana mutu emas rendah.

emas 750

Kedai Emas Murah Di Kuala Lumpur, Gull Jewellery Tiada Kos Upah dan GST

Terdapat Pelbagai design yang moden lebih dari 500 rekaan yang terdapat di Gull Jewellery dan anda boleh pilih mengikut kehendak nafsu . Gull Jewellery memang pilihan ramai kerana kemas emas murah di Kuala Lumpur ini tidak mengenakan sebarang caj sama ada kos upah dan GST.

kedai emas murah di kuala lumpur gull jewellery

Kelebihan Membeli Emas Di Gull Jewellery

Emas Tulen ( Pure Gold )

Emas 999 & 916 dijamin tulen.

Kos Upah Yang Rendah ( Murah )

Ini bab yang memang berbaloi. Paling murah yang kami boleh beri. Apa yang penting customer berpuas hati.

Kadar GDT Ditanggung Sepenuhnya

Ini sudah lebih kami beri. Kami serap charge GST 6%. Paling murah yang kami boleh beri.

kedai emas murah gull jewellery kuala lumpur

Pelbagai Pilihan

Terdapat lebih 500 design pilihan rantai, gelang emas, cincin berlian terbaru dan lain-lain yang anda boleh pilih.

Kad Keahlian

Siapa jadi ahli kami, pelbagai manfaat dan special diskaun untuk ahli sepanjang masa.

Lokasi Mudah Akses

Mudah untuk akses dan kemudahan parking lot disediakan.

Boleh Membuat Bayaran Dengan Kad Kredit atau Debit Dan Installment

Kami menyediakan pembayaran installment kad kredit sehingga 12 bulan. Tertakluk kepada terma & syarat.

pelanggan sedang mencuba emas murah di gull jewellery wangsa maju

Sertailah Membership Gull Jewellery Sekarang!

Dapat beli emas memang seronokkan? Lagi best kalau harga member ni murah, berbaloi dan jimat. Yang menjadi seronoknya bila menjadi membership Gull Jewelly ini, bukan satu sahaja kelebihan malah ianya 10 kelebihan. Wah, ruginya anda tidak menjadi sebahagian daripada mereka. Selalu beli secara atas talian? Jangan risau sebab pembelian secara atas talian juga boleh menjadi membership Gull Jewellery.

membership kedai gull jewellery kuala lumpur

Antara kelebihan membership Gull Jewellery adalah :

 1. Diskaun RM5/g untuk harga emas semasa.
 2. Tambahan Diskaun RM3/g daripada harga semasa sebagai hadiah birthday. (RM5+RM3)
 3. Trade in RM153/g , Buyback RM145/g.
 4. Nikmati diskaun 20% utk pmbelian cincin batu.
 5. Percuma servis cuci emas
 6. RM1 = 1 point.
 7. Setiap 15000 point terkumpul layak untuk tebus 1 gram gold bar.
 8. Terawal untuk mendapat update design terkini, brang preloved & clearance stock.

kelebihan menjadi member kedai emas murah di kuala lumpur

Antara Koleksi Design Emas Di Gull Jewellery

 • Rantai Tangan
 • Rantai Leher
 • Loket
 • Gelang
 • Cincin Silver
 • Cincin Belah Rotan
 • Cincin Batu
 • Cincin Fesyen
 • Champ & Bead
 • Barang Budak
 • Subang
 • Rantai Kaki

Testimoni Pelangan Gull Jewellery

Syukur Allamdulillah kerana ramai yang berpuas hati dengan perkhidmatan Gull Jewellery. Selain dari perkhidmatan yang pantas dan cekap, Gull Jewellery juga mesra pelangan. Maka tidak dapat disangkal lagi bahawa Gull Jewellery adalah kedai emas yang terbaik di Kuala Lumpur. Mari kita saksikan kepuasan pelangan yang membeli emas di Gull Jewellery, Kuala Lumpur ini.

testimoni pelanggan kedai emas murah di kuala lumpur (1) testimoni pelanggan kedai emas murah di kuala lumpur (2) testimoni pelanggan kedai emas murah di kuala lumpur (3) testimoni pelanggan kedai emas murah di kuala lumpur (4)

Jom ke Gull Jewellery, Emas Termurah di Kuala Lumpur Sekarang!

Tak perlu cerita panjang lagi rasanya, kerana Gull Jewellery, Kuala Lumpur  ini bukan sahaja menjual emas di kedai, malah ia juga menyediakan perkhidmatan dalam talian. Gull Jewellery juga adalah kedai Emas yang boleh dipercayai 100%. Jadi, jangan ragu – ragu untuk membuat tempahan ye! Hubungi sekarang menerusi maklumat di bawah ini.

jom ke kedai emas murah di kuala lumpur

Jom Ke Gull Jewellery, Emas Termurah di Kuala Lumpur SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Unit 3G, Block 3D, Jalan Wangsa Delima 10, Seksyen 5, 53300 Wangsa Maju, Kuala Lumpur

   
Jom Ke Gull Jewellery, Emas Termurah di Kuala Lumpur SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Ke Gull Jewellery, Emas Termurah di Kuala Lumpur SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: