Review
Apr 12, 2018, 11:23pm

Kedai Cetak dan Sulam Baju Terbaik di Kepala Batas, Pulau Pinang


Kebanyakan organisasi atau pekerjaan memerlukan anda untuk berurusan dengan kedai cetak dan sulam baju. Mana tidaknya, kad nama, signboard, flyer, sticker, uniform, jersi dan lain-lain perkhidmatan atau produk yang anda perlukan adalah 70% daripadanya boleh didapatkan di kedai cetak dan sulam baju.

cetak namecard di kepala batas

Masalah yang berlaku adalah tak semua kedai cetak menerima tempahan untuk mencetak flyer atau menyulam baju dalam amaun atau kuantiti yang rendah. Ia mempunyai sekurang-kurangnya minimum jumlah pesanan yang perlu anda dapatkan. Harganya pula berdasarkan jumlah minimum pesanan yang wajib anda tempah. Sememangnya berbaloi sebab anda dapat jimat banyak, tetapi kadang-kadang ia merugikan anda dari segi stok yang terlebih dan tidak digunakan. Sebagai contoh, plaque dan trofi yang anda pesan.

kedai cetak dan sulam baju terbaik di kepala batas

Selain itu, anda juga harus memilih kedai percetakan yang memberikan harga mampu milik, murah dan berpatutan dalam masa yang sama sangat berkualiti dari semua aspek terutamanya produk yang akan anda dapatkan! Bukan senang nak cari kedai cetak yang benar-benar terbaik dalam Malaysia apatah lagi di Utara. Apa yang ada dan yang dekat, selalu kita gunakan tetapi belum pasti berbaloi.

servis kedai cetak dan sulam baju terbaik di kepala batas

Cukuplah setakat itu, untuk semua penduduk Penang, Kedah atau mana-mana pun anda berada, sebenarnya terdapat sebuah kedai cetak dan sulam baju yang terbaik di Kepala Batas, Pulau Pinang yang wajib anda tahu. Apa-apa sahaja barang yang anda ingin cetak ataupun baju yang anda ingin design dan sulam, kedai cetak dan sulam baju ini memberikan perkhidmatan dan terbaik kepada anda. Ramai yang telah berkunjung ke sini dan sangat puas hati dengan servis dan perkhidmatan yang ditawarkan.

KAFA Global Enterprise Kedai Cetak Dan Sulam Baju Pulau Pinang

kafa global enterprise kedai cetak dan sulam baju terbaik di kepala batas

Kedai cetak dan sulam baju yang dimaksudkan adalah Kafa Global Enterprise. Kafa Global Enterprise adalah sebuah syarikat perniagaan percetakan dan cenderamata yang dimiliki 100% sepenuhnya oleh bumiputera. Ia telah beroperasi sejak 4 Julai 2016 di pejabat atau bangunan kedainya yang bertapak di Kepala Batas, Pulau Pinang.

kedai cetak dan sulam baju terbaik dan berpatutan di kepala batas

Untuk pengetahuan anda, Kafa Global Enterprise bermula dengan hanya menyediakan perkhidmatan tempahan baju yang sedia ada dan tempahan khas sahaja. Namun, atas permintaan ramai syarikat KAFA Global telah menawarkan khidmat tempahan trofi, flyer, cenderahati, banner, cop, kad kahwin, percetakan pakaian dan sebagainya. Begitu jugalah dengan mesin dan peralatan yang mereka gunakan kerana mereka menggunakan konsep percetakan pakaian seperti sublimation, silk screen, heat press dan perkhidmatan sulaman. Selain pakaian yang ditawarkan untuk tempahan,mereka juga menjual pelbagai pakaian seperti t-shirt, baju korporat, uniform, topi, beg, barang cenderamata dan macam-macam lagi. Mari kita lihat perkhidmatan yang disediakan oleh KAFA Global Enterprise.

Perkhidmatan KAFA Global Enterprise

perkhidmatan kedai cetak dan sulam embroidery kepala batas

KAFA Global Enterprise menawarkan perkhidmatan seperti menjahit, mencetak, menyulam T-shirt, uniform dan jersi, menyediakan cenderamata korporat seperti medal, trofi dan plaque, menawarkan perkhidmatan printing banner, name card, flyers dan stiker serta signboard, advertisement board, flash, rubber stamp dan lain-lain lagi.

antara percetakan dan embroidery terbaik di kepala batas

 • Cetakan label stiker – Sticker untuk perniagaan, buku, produk, doorgift atau untuk tujuan majlis anda
 • Pembungkusan produk – Pembungkusan produk seperti plastik dan beg berjenama untuk kedai, butik dan sebagainya.
 • Beg Kertas – Beg kertas untuk diberikan kepada pelanggan atau untuk letakkan barang doorgift
 • Tiket dan voucher
 • Kalendar – Anda boleh letakkan gambar anda di kalender
 • Invois, resit, buku bil, Letterhead dan booklet
 • Rubber stamp dan flash stamp
 • Penanda buku – Anda boleh menghasilkan rekaan penanda buku yang menarik.
 • Name card – Untuk individu ataupun seluruh syarikat
 • Envelope – Envelope pun boleh dicetak mengikut design anda.
 • Sampul duit raya
 • File folder – Ia akan menjadikan file folder anda lebih menarik.
 • Kipas tangan – Kipas tangan boleh dicetak mengikut design anda dan boleh dijadikan cenderamata
 • Flyer, poster, menu dan brochure
 • Mug – Sesuai untuk hadiah organisasi atau cenderamata
 • Name Tag – Selalunya syarikat atau sekolah juga menggunakan perkhidmatan ini
 • Beg – Beg kertas, beg plastik dan beg kain juga boleh dicetak
 • Perkhidmatan sulam pakaian
 • Kad kahwin – Kad kahwin mempunyai pelbagai jenis design yang anda boleh pilih
 • T-shirt – Tshir bekerja, kumpulan dan kelab, organisasi dan sebagainya
 • Baju korporat – Untuk sekolah menengah, guru-guru dan pekerja, pelajar universiti dan lain-lain lagi.
 • Tuala, jaket, topi dan lain-lain lagi pakaian anda.
 • Banner dan bunting – Banyak jenis rekaan bunting dan banner yang boleh anda pilih
 • Button badge – Selalunya button badge dipinkan di beg atau dipakai ketika urusan majlis, kenduri dan sebagainya.

antara servis kedai cetak dan sulam baju terbaik di kepala batas

Selain daripada semua perkhidmatan yang dijalankan, KAFA Global Enterprise juga menggunakan konsep yang menarik dalam percetakan seperti sublimation, silk screen, heat press dan perkhidmatan sulaman. Kesemua teknik cetakan ini sangat sesuai dengan baju yang anda inginkan. Ia akan menjadikan baju anda eksklusif, kelihatan mewah, kemas dan cantik. Bukan itu sahaja, KAFA Global Enterprise juga merupakan pemborong dan pengedar t-shirt kosong 100% cotton untuk dewasa dan kanak-kanak yang sangat murah iaitu serendah RM 5.60/sehelai dan mempunyai 16 sehingga 21 pilihan warna.

KAFA Global Enterprise Untuk Semua

Bagi anda yang ingin mencetak sesuatu atau memerlukan perkhidmatan cetakan, anda wajib memilih KAFA Global Enterprise kerana kedai cetak ini amat sesuai untuk semua lapisan masyarakat dalam menyediakan perkhidmatan yang pelbagai. Pelbagai urusan individu, syarikat, kelab dan organisasi boleh dihasilkan di kedai cetak dan sulam baju KAFA Global Enterprise.

cetak banner dan baju murah pulau pinang

 • Baju uniform, persatuan atau kokurikulum sekolah
 • Baju tshirt atau korporat sekolah, guru-guru, pelajar universiti dan para pekerja
 • Tempahan plaque sebagai cenderamata majlis formal dan korporat
 • Banner dan sticker untuk doorgift perkahwinan
 • Peniaga yang ingin menempah name card, sticker, flyer dan sebagainya
 • Peniaga yang perlukan beg atau barang-barang yang berjenama sendiri seperti baju dan topi

tempah plak cenderamata terbaik di kepala batas pulau pinang

Selain golongan-golongan sekolah dan peniaga, ramai lagi jenis pelanggan yang menggunakan perkhidmatan KAFA Global Enterprise. Malah sekiranya anda bukan seorang penduduk Pulau Pinang, anda boleh menempah secara online kepada mereka. Mereka sentiasa memberikan yang terbaik untuk anda.

Sebab Anda Perlu Menggunakan Perkhidmatan KAFA Global Enterprise

kedai cetak dan sulam baju dipercayai di kepala batas

Kedai cetak dan sulam baju ini sangat berbeza dengan kedai-kedai yang lain kerana lokasinya yang strategik, mudah dirunding secara online dan offline, perkhidmatan yang pelbagai dan lain-lain lagi. Mari kita lihat kenapa anda perlu menggunakan khidmat percetakan KAFA Global Enterprise.

1. Perkhidmatan Yang Pantas Dan Cepat

perkhidmatan sepantas dua jam cetak baju

Kafa Global Enterprise menawarkan anda untuk mencetak banner dan streamer dengan pantas dan cepat iaitu selama 2 jam sahaja dan ia tertakluk kepada terma dan syarat. Perkhidmatan yang pantas dan cepat ini amat disukai oleh ramai orang terutamanya mereka yang benar-benar terdesak perlukan banner atau produk percetakan dengan segera. Dimana lagi anda boleh dapatkan kalau bukan di KAFA Global Enterprise.

2. Pelbagai Jenis Produk Cetakan Dan Sulaman Baju

pelbagai jenis kain untuk cetak baju kepala batas

Terdapat pelbagai jenis produk cetakan seperti buku nota, plaque, kad kahwin, payung, bekas air, mug, banner, flyer dan sebagainya lagi serta anda dapat membuat pilihan untuk produk cetakan yang anda inginkan. Selain itu, anda juga berpeluang mendapatkan baju atau menyulam baju dengan pilihan anda sendiri tidak kiralah baju t-shirt, jersi dan sebagainya. Anda boleh padankan dengan tujuan anda, sebagai contoh anda boleh memilih t-shirt untuk tujuan family day atau kumpulan rewang kenduri serta lain-lain lagi.

3. Produk Pelbagai Design Dan Pilihan Anda

pelbagai produk cenderahati dan design

Sudahlah mempunyai banyak produk, malah terdapat banyak design dan rekaan untuk setiap produk pula seperti payung, baju, flyer dan pelbagai lagi. KAFA Global Enterprise bukan sahaja menyediakan pilihan design kepada anda tetapi juga dapat merealisasikan rekaan atau design yang anda cipta sendiri. Semua design pilihan yang ditawarkan sangat menarik dan bersesuaian dengan tema formal, eksklusif dan sebagainya.

4. Kualiti Terbaik

produk kafa global kedai cetak dan sulam baju terbaik di kepala batas

Barang-barang yang anda boleh dapatkan disini adalah sangat berkualiti dan asli. Ia tidak mudah rosak, karat dan lain-lain lagi. Sama ada baju atau barangan lain, kualitinya sangat terbaik dan tidak mengecewakan. Baju-baju pula diperbuat daripada material kain yang kukuh dan kuat serta selesa dipakai. Disamping itu, ia mengalami proses dan konsep yang menarik bagi mencetak dan menyulam pakaian seperti heat press, sublimation, silkscreen dan sebagainya. Mereka akan menerangkan kelebihan setiap konsep kepada anda sekiranya anda berminat untuk menyulam baju atau pakaian.

5. Murah Dan Berpatutan

cetak baju murah di kepala batas

Kafa Global Enterprise menawarkan harga dan kos yang sangat berbaloi dan berpatutan. Mereka juga sentiasa memberi potongan harga dan harga yang berbaloi kepada pelanggan. Sebagai contoh, anda akan mendapat potongan harga untuk pembelian 5 baju dan ke atas. Anda boleh mendapatkan harga yang jauh lebih murah berbanding membeli di tempat lain serta anda juga dapat jimat lebih lagi. Anda terselamat daripada membayar harga setiap satu baju yang dicaj kan. Selain itu, anda boleh lihat harga-harga untuk barangan lain yang ditawarkan.

6. Lokasi Yang Strategik

kedai yang strategik dan mudah parking

Kedai cetak KAFA Global terletak di Taman Seri Serdang, Kepala Batas, Pulau Pinang ini sangat strategik dan mudah ditemui. Anda tidak perlu risau tentang ruangan parking kerana anda boleh parking di hadapan shop lot kedai ini. Kawasan yang merupakan lokasi strategik ini menjadi salah satu sebab kenapa anda harus datang ke sini.

7. Mudah Dirunding

kedai cetak dan sulam baju di kepala batas pulau pinang

Tahukah anda bahawa anda berpeluang mendapatkan barang-barang mengikut bajet anda? Ya. Pihak KAFA Global Enterprise sangat mudah dirunding. Mereka juga menawarkan kepada anda jenis produk yang mengikut bajet anda dan anda boleh berbincang serta berunding untuk mendapatkan yang terbaik bagi pihak anda dan KAFA Global.

Testimoni Mereka Yang Menggunakan Khidmat KAFA Global Enterprise

antara pelanggan kedai cetak dan sulam baju di kepala batas

testimoni hasil cetakan untuk bahan mengajar testimoni hasil cetakan untuk bahan mengajar testimoni hasil cetakan untuk bahan mengajar

Dapatkan Khidmat Percetakan Terbaik Di Kafa Global Enterprise Kepala Batas

Ramai yang sangat berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan oleh KAFA Global Enterprise. Mereka bukan sahaja mesra pelanggan di kedai, tetapi secara online juga. Selain dari barang mereka yang sangat berkualiti dan mempunyai pelbagai pilihan, mereka juga sentiasa peka dalam memastikan anda berpuas hati dengan setiap perkhidmatan yang mereka berikan. Dengan KAFA Global juga, anda akan mendapat barang anda dalam tempoh yang ditetapkan! Mereka sangat efektif dan sistematik dalam segala perkhidmatan yang disediakan. Jom gunakan khidmat KAFA Global Enterprise!

cetak baju murah di kepala batas

KAFA GLOBAL ENTERPRISE | KEDAI CETAK DAN SULAM BAJU TERBAIK PULAU PINANG
Hotline: Tekan untuk telefon (011-10830448) | Tekan untuk WhatsApp
Telefon Kedai: Tekan untuk telefon (04-5766387)
Facebook: Kafa Printing

Alamat:
Kafa Global Enterprise
89, Tingkat Bawah, Jalan Seri Serdang 3, Taman Seri Serdang, 13200 Kepala Batas, Pulau Pinang

Jom buat tempahan cetakan bunting dan baju SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom buat tempahan cetakan bunting dan baju SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom buat tempahan cetakan bunting dan baju SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: