Review
Mar 1, 2018, 11:13am

Kedai Bahan Bakeri Kek dan Biskut Di Batu Pahat


Shares143

“Kat mana ya nak cari bahan-bahan untuk buat kek dan biskut? Dekat pasaraya bukanlah ada semua bahan yang kita cari, satu lagi nak kena cari parking dulu, ruginya kalau pergi tapi bahan yang kita cari tak jumpa!”

Selain Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat

Selalu anda mengalami situasi seperti di atas?  Selalu sangat tambahan pula kalau anda jenis meniaga kek atau biskut mesti hari-hari atau seminggu 2 kali nak kena cari bahan-bahan.  Kadang-kadang nak beli bahan-bahan biskut terpaksa pergi pasaraya atau mall dah makan masa beberapa jam.  Kalau cari bahan di kedai runcit tak jumpa pula.  Inilah kesukaran bagi mereka-mereka yang perlu menggunakan bahan-bahan kek dan biskut tetapi sukar untuk mendapatkannya.  Tak ada kah kedai bahan bakeri kek dan biskut yang ada pelbagai barang dan bahan buat kek dan boleh dibeli selalu terutamanya di kawasan Batu Pahat?

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang Anda Perlu tahu

Terdapat banyak kedai bakeri kek dan biskut di Batu Pahat tetapi tidak semua lengkap dengan pelbagai bahan dan barangan.  Nak beli bahan buat kuih dan kek, biarlah beli selengkap-lengkapnya supaya semua bahan mencukupi.  Kalau tidak, anda terpaksa keluar rumah lagi untuk membeli bahan-bahan yang tidak ada.  Penatnya menghabiskan tenaga memandu ke luar rumah dengan cuaca yang panas ni, minyak kereta pun makin habis semata-mata nak pergi cari satu sahaja bahan yang tidak cukup tadi.  Seeloknya adalah lebih baik kita membeli bahan-bahan membuat kek dan biskut di kedai bakeri yang lengkap dengan semua bahan-bahan dan mempunyai ciri-ciri tertentu.

Ciri-Ciri Kedai Bakeri Yang Lengkap

Mencari Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat

  • Mempunyai pelbagai bahan-bahan penggunaan untuk membuat kek dan biskut
  • Menjual bahan asas pembuatan kek dan biskut seperti pelbagai jenis tepung, coklat, cheese, planta dan banyak lagi bahan asas bakeri.
  • Mempunyai pelbagai peralatan dan perkakas untuk membuat kek dan biskut
  • Menjual kotak kek dan pembungkusan kek ready made
  • Menjual hiasan-hiasan kek dan biskut
  • Menjual barangan tambahan untuk sambutan hari jadi dan party
  • Menawarkan perkhidmatan tempahan kek untuk majlis-majlis
  • Menjual makanan seperti roti dan kek

Odies Bakeri – Kedai Bahan Bakeri, Kek Dan Biskut Di Batu Pahat

Lokasi Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat

Odies Bakeri adalah kedai bahan bakeri kek dan biskut yang sangat lengkap dan dapat menyelesaikan masalah pencarian anda.  Selepas ini, anda tidak perlu mencari-cari tempat jualan bahan-bahan kek dan biskut lagi kerana di Odies Bakeri, semuanya sudah lengkap.  Pelbagai bahan-bahan kek dan biskut dijual di sini malah Odies Bakeri juga sentiasa menambah bahan-bahan baru untuk dijual di kedai bakeri ini.  Kedai bakeri yang bertapak di Batu Pahat ini juga menyediakan tempahan kek untuk majlis-majlis yang anda inginkan.  Sebagai pembekal bahan-bahan bakeri kek dan biskut, Odiea Bakeri  tidak pernah mengecewakan anda.  Datang sahaja ke kedai ini dan mereka akan membantu anda mendapatkan apa yang anda inginkan.  Selain itu,  Odies Bakeri juga terkenal sebagai ‘One Stop Bakery Ingredients’ di Batu Pahat, Johor kerana ramai pelanggan yang datang singgah disini untuk membeli bahan-bahan kek dan biskut.  

Bahan-Bahan Yang Dijual Di Odies Bakeri, Batu Pahat

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang Ada

Odies Bakeri menyediakan beraneka bahan-bahan dan barang-barang untuk membuat kuih, biskut, roti dan kek.  Secara meyeluruh, kedai bakeri ini bukan semata-mata menjual barangan biskut dan kek tetapi juga roti dan kuih.  Begitu juga dengan peralatan membuat kuih dan sebagainya.  Jom kita lihat barang dan bahan apakah yang terdapat di Odies Bakeri.

1. Bahan-Bahan Asas Kek, Roti, Biskut Dan Kuih

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang Murah

Bahan-bahan asas kek dan biskut adalah seperti tepung, soda bikarbonat, marjerin, planta, pewarna, coklat dan sebagainya.   

2. Bahan Makanan Yang Digunakan Untuk Membuat Kek Dan Biskut

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang Bagus

Selain daripada bahan asas, bahan yang sering digunakan untuk membuat kek dan biskut adalah bahan makanan seperti konflakes, cococrunch, honeystar dan bijirin-bijirin yang lain.  Kacang-kacang seperti badam, walnut dan almond juga terdapat di Odies Bakeri.

3. Bahan-bahan Pembungkusan Kek, Roti, Biskut dan Kuih

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang Terbaik Dipasaran

Terdapat bahan-bahan pembungkusan seperti kotak kek, telap, balang kuih, papan kek yang beraneka saiz serta plastik kek,kuih dan sebagainya. Bahan-bahan pembungkusan ini memudahkan peniaga-peniaga kecil yang meniaga kek dan kuih dari rumah boleh dapatkan pembungkusan kek dan biskut di Odies Bakeri.  Begitu juga dengan bahan-bahan pembungkusan makanan dan minum turut dijual disini seperti polisterin dan botol minuman.  Peniaga-peniaga makanan juga boleh datang ke sini untuk dapatkan bekas makanan dan minuman yang sangat berpatutan.

4. Acuan Kuih Dan Pelaratan Kuih

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang banyak Acuan Kuih

Acuan kuih dan peralatan kuih juga disediakan disini dalam pelbagai bentuk dan saiz.  Malah, bahan-bahan kelengkapan untuk kegunaan kek juga tersedia seperti lilin, pisau potong kek, kartun atau bahan gula yang ingin diletakkan di atas kek juga disediakan serta macam-macam lagi.  

5. Frozen Food Atau Makanan Beku

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang Mempunyai Frozen Food

Seronok melihat-lihat di dalam One Stop Bakery Ingredient ini.  Makanan frozen pun ada, apa lagi, anda bolehla beli buat simpanan stok makan pagi dan petang.  Kuih-muih frozen seperti donut dan karipap pun ada.  Hanya perlu goreng sahaja.  Mudahkan? Lepas ni bolehla beli makanan beku di Odies Bakery.

6. Air Botol Dan Air Gas

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang Cukup Peralatan

Alang-alang nak sambut hari jadi, semuanya dah lengkap, kek pun dah ambil tapi tak sempat nak bancuh air! Tak apa. Boleh beli terus di kedai Odies Bakery ini.  Air minumnya seperti kedai-kedai lain juga mempunyai air masak dan air gas.  Anda boleh beli terus untuk botol besar, lebih banyak penjimatannya.

7. Kuih Dan Biskut

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat iaitu ODIES

Terdapat 20 jenis kuih raya atau biskut yang dijual oleh Odies Bakery.  Kesemua kuih biskut ini adalah 100% resepi asli secara homemade.  Biskus-biskut ini disediakan oleh ahli-ahli Odies Cookies.  Rasa biskut-biskut yang sangat sedap, gebu dan wangi ini adalah diperbuat daripada bahan-bahan bakeri kek dan biskut daripada kedai Odie Bakery.

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang Mempunyai Kuih dan Biskut

Terdapat banyak lagi bahan-bahan membuat kek dan kuih yang dijual di Odies Bakery dan anda boleh pergi melihat sendiri bahan-bahan kek yang anda inginkan.  Sebesar-besar bahan sehinggalah sekecil-kecil barang buat kek dan biskut turut dijual disini.  Dengan adanya Odies Bakery ini, anda tidak perlu ke mana-mana lagi untuk mencari semua bahan-bahan kek dan biskut beserta bekas bungkusannya.

Perkhidmatan Tempahan Kek Perkahwinan Dan Hari Jadi Dari Odies Bakery

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang sangat Bagus

Odies Bakery membuka tempahan untuk kek perkahwinan dan kek hari jadi untuk anda yang berminat.  Kek boleh dinyatakan corak atau tema yang anda minat, beserta tulisan dan warnanya. Pihak Odies Bakery sangat berpengalaman dalam menghasilkan kek-kek yang cantik, lembut, gebu, sedap dan sangat mengiurkan apabila anda melihatnya.   Kek-kek yang dihasilkan oleh Odies Bakery juga setaraf kek-kek yang eksklusif lagi nampak sangat mewah dan gah di majlis hari perkahwinan anda.  

Tempahan Kek Perkahwinan Dan Kek Hari Jadi

Antara Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang Ada

Kek yang tinggi dan berlapis ini disalut dengan krim perisa vanila yang sangat gebu, tebal dan sedap. Kemanisan dan kelembutan rasa kek menyerikan lagi majlis anda. Ia diperbuat daripada Odies Bakery yang berpengalaman dalam pembuatan kek dan biskut. Anda boleh cuba menempah kek daripada Odies Bakery untuk jadikan sebagai kek kahwin anda, kek hari jadi ataupun untuk rakan-rakan anda.

Selain Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang Terbaik

Selain menghasilkan kek yang tinggi dan kemas, terdapat teknik-teknik lain yang lebih unik dalam penghasilan kek yang ditawarkan oleh Odies Bakery. Anda juga boleh meminta untuk menulis ucapan diatas kek tersebut secara halus atau membuat bentuk burung dan sebagainya. Jom lihat kek-kek yang telah disediakan oleh Odies Bakery.

Antara Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang Mudah Dicari

Lokasi Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang Terbaik

Lekasi Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang Bagus

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang Mudah dicari sendiri

Tempahan Biskut Atau Kuih

Selain tempahan kek, Odies Bakery juga membuka tempahan bagi biskut dan kuih seperti krim puff yang amat gebu dan jemput-jemput udang fresh seperti geragau ikan bilis yang sedap dimakan panas-panas.  Kesemua kuih dan biskut ini akan dihantar terus dan disediakan di tempat majlis anda.

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang boleh buat tempahan biskut atau kuih

Cream puff yang beraneka perisa iaitu vanilla dan coklat sebagai makanan tambahan atau pencuci mulut akan lebih menambah selera di majlis anda.  Selain kuih dan kek, Odies Bakery juga menyediakan perkhidmatan Candy Buffet.

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang lebih bagus

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang anda patut cari

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang sangat Berpatutan

Tempahan udang fresh geragau ikan bilik untuk majlis anda juga dibuka.  Anda boleh menempah untuk jamuan, kenduri besar-besaran dan kecil-kecilan.  Rasanya yang sangat rangup membuatkan anda nak makan tanpa henti.

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang ada

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang terbaik sentiasa

Kelebihan Tempah Kek Perkahwinan Dan Hari Jadi di Odies Bakery

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat iaitu Odies bakery

Kek-kek yang dijual di Odies Bakery nampak sangat eksklusif dan cantikkan? Siapa yang tak suka, tambah-tambah kalau buat untuk hari lahir, mesti birthday girl akan lebih terharu sebab kek yang terlalu hebat, cantik dan sedap.  Anda patut menempah kek perkahwinan atau hari jadi dengan Odies Bakery kerana banyak kelebihan yang anda akan dapat. 

Kek Tebal, Mampat Dan Gebu

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang tawarkan tempahan kek

Kek yang dihasilkan oleh Odies Bakery sangat tebal, mampat dan gebu pula tu.  Selalunya kek terlalu banyak membuatkan kita rasa loya dan nak muntah, tapi kek Odiey Bakery ini akan buatkan anda banyak kali nak makan lagi dan lagi.

Kek Cantik, Eksklusif Dan Mewah

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang kamu cari

Terdapat pelbagai warna, corak dan gaya kek yang Odies Bakery telah hasilkan. Kek-kek ini dibuat dan direka dengan gaya yang eksklusif dan bersesuaian dengan tema iaitu perkahwinan. Tak perlu lagi nak fikirkan bagaimana nak buat kek kahwin, Odies Bakery kan ada!

Bahan Premium Dan Berkualiti

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang menjual barang berkualiti

Pihak Odies Bakery menggunakan bahan-bahan premium dan berkualiti dalam penghasilan kek ini.  Anda tidak perlu risau kerana mereka sangat berpengalaman dalam pembuatan kek dan biskut.

Sentiasa Menepati Masa

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat yang murah-murah

Kek akan sampai pada masa yang ditetapkan di hari majlis perkahwinan atau majlis hari jadi kerana Odies Bakery sangat cekap dan menepati masa.  Servis penghantaran dan waktu penghantaran anda tidak perlu risau.  Beritahu sahaja pukul berapa yang anda ingin Odies Bakery hantar kek kepada anda.

Harga Yang Berpatutan

Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat dengan harga berpatutan

Kek dan biskut yang dijual di Odies Bakery sangat berpatutan  dan berbaloi.  Ia tidak terlalu mahal jika dibandingkan dengan harga kedai bakery yang lain. Harganya sangat berbaloi berbanding dengan kualiti dan jenis bahan yang digunakannya.  

Jom Tempah Kek Perkahwinan Dan Hari Jadi Bersama Odies Bakery

Terliur bila tengok kek-kek yang dibuat oleh Odies Bakery.  Sedapnya. Apa salah sekali kita merasa di majlis perkahwinan sendiri kan atau saudara mara kita?  Terutamanya bagi mereka yang menetap di Batu Pahat, anda jangan lepaskan peluang untuk merasa kek yang berkonsep gebu gebas dan kesedapan yang diperkatakan oleh ramai orang.  Jom tempah segera!

Antara Kedai Bahan Bakeri, Kek dan Biskut di Batu Pahat

Jom Tempah Kek Dengan Odie Bakery SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

No.62 & 62A , Jalan Sri Sulong Utama, Taman Sri Sulong , Batu Pahat , Johor

   
Jom Tempah Kek Dengan Odie Bakery SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Tempah Kek Dengan Odie Bakery SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: