Umum
Jun 30, 2018, 3:17am

Kebaikkan Kolagen Untuk Wanita Yang Meningkat Usia Dan Muda Remaja


Kebaikkan Kolagen Wanita

Kolagen merupakan elemen penting dalam tubuh badan manusia, terutamanya wanita. Kolagen memainkan peranan yang sangat penting dalam mengekalkan keremajaan wanita. Kolagen adalah protein yang merupakan struktur utama yang terdapat di dalam badan manusia. Kolagen juga membentuk 25% hingga 35% kandungan protein dari seluruh badan terutamanya dari kolagen jenis I (collagen type I).

Kolagen dapat membantu menjadikan kulit kita sihat, anjal dan dapat menggantikan sel sel kulit yang mati. Dalam kata yang mudah, kolagen adalah seperti gam yang dapat membantu memegang dan mengekalkan saiz badan manusia.

kebaikkan kolagen terhadap kulit wanita

Kolagen ini juga perlu untuk menegangkan kulit kendur, dan juga boleh membantu menyekatakan tona kulit anda. Walaupun proses penuaan tidak dapat dielakkan, anda boleh meningkatkan kesihatan anda dan mempunyai kulit yang sempurna dengan menambah makanan tambahan kolagen sebagai rutin harian anda. Berikut adalah kebaikkan kolagen ke atas wanita.

1. Mengurangkan Kedutan Dan Garis Garis Halus

Kebaikkan Kolagen Remaja

Pendedahan kepada cahaya matahari, pencemaran, tahap kesihatan yang kurang baik, dan penuaan boleh menyebabkan kolagen berkurangan dalam kulit. Salah satu komponen utama dalam kulit anda adalah kolagen, dan ia terdapat di dalam dermis.  Apabila tahap kolagen mula berkurangan, anda akan mula melihat garis-garis halus dan kedutan membentuk sekitar mulut dan mata anda. Menambah makanan tambahan kolagen boleh membantu dermis menjaga kulit anda dengan sihat dan lembut menjadikan kulit anda cantik sempurna.

2. Membaikpulih Parut

Kebaikkan Kolagen Parut

Parut dan jerawat boleh merosakkan kulit sempurna. Kandungan asid amino yang terdapat di dalam kolagen dapat membantu mengurangkan kemunculan kawasan gelap yang terbentuk. Makanan tambahan kolagen membantu kulit secara semulajadi dalam membaiki struktur kulit yang mati. Makanan tambahan kolagen didapati dapat membantu menggalakkan pembentukan tisu yang sihat dengan mempercepat proses penyembuhan supaya anda dapat menikmati kulit yang cerah sempurna.

3. Membantu Tona Kulit Tidak Sekata

Kebaikkan Kolagen Dewasa

Mempunyai kulit sempurna bukan sahaja menjadikan wanita kelihatan lebih muda, tetapi ia juga boleh meningkatkan keyakinan dan kesihatan mental. Ini menjadi sukar apabila tahap kolagen dalam kulit anda mula menurun. Mengekalkan tahap alanine, glycine dan hydroxyproline yang membentuk struktur kolagen juga terbukti dapat menyembunyikan urat dan pembuluh darah dari timbul di lapisan kulit seterusnya mengekalkan kulit muda dan sempurna.

National Institute of Arthritis and Musculoskeletal and Skin Diseases (NIAMS) telah mencadangkan makanan tambahan semula jadi untuk membantu menggalakkan penyembuhan tisu kulit dengan lebih cepat. Anda digalakkan untuk mengambil kolagen tambahan bagi mambantu kulit anda kekal awet muda. Salah satu produk kolagen yang terbaik di pasaran ialah BB Plus

Apa itu BB Plus?

Kebaikkan Kolagen Lelaki

BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik.

Ramuan utama BB Plus ialah Kolagen ikan terhidrolisis, ekstrak biji anggur, Vitamin C, jus bunga roselle, jus buah blackcurrant, serat epal, inuli

Kebaikkan Kolagen Makanan

Bagaimana BB Plus Bertindak?

Kebaikkan Kolagen Muda

Bb Plus Bertindak Melalui Tiga Mod Tindakan

Mod pertama ialah memulih. Mod ini membantu menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi  rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah Mod kedua ialah membina. Mod ini bertujuan untuk menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida Mod terakhir ialah memperbaharui. Mod ini menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru. Melalui mekanisma tindakan ini, kulit anda akan diperbahrui dan tampak lebih sihat.

Dos Yang Diperlukan

Kebaikkan Kolagen Dos

Anda hanya perlu mengambil 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap. Dengan 1 paket sahaja anda boleh mendapatkan kulit idaman anda.

Bagaimanakah Dengan Aksi Perlindungan Antioksida Tambahan?

Kebaikkan Kolagen Beri

Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis. Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

Keberkesanan

Kebaikkan Kolagen Tua

BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau. Apabila anda mengamalakn BB Plus Collagen ini, kulit wajah berseri dan cerah. Selain itu, kulit lebih anjal dan tegang. Anda juga akan mendapati kulit bebas garis halus dan kedutan.

Cara Pengambilan

Kebaikkan Kolagen MInum

Cara pengambilannya sangat mudah. Hanya campurkan 1 paket BB Plus ke dalam 150ml air bersuhu bilik. Elakkan daripada menggunakan air panas. Kacau dan sedia diminum. Pengambilan terbaik adalah sebelum makan ataupun sebelum tidur. Sesuai untuk pesakit diabetes, kerana produk ini tidak mengandungi gula dan rendah GI.

Testimoni Pengguna

Produk ini telah berjaya meberi impak positiff kepada penggunanya. Mari kita lihat testimony pengguna BB Plus.

Kebaikkan Kolagen Putih

Kebaikkan Kolagen Cerah

Kebaikkan Kolagen Resdung

Kebaikkan Kolagen Tempahan

Kebaikkan Kolagen Hubungi

Dapatkan BB Plus Sekarang

Produk ini telah terbukti dengan keberkesanannya. Tidak salah jika anda turut mencubanya bagi memastikan anda kekal cantik dan sihat. Penjagaan dari dalam tidah seharunya dipandang mudah. Pemakanan yang sihat dengan pengambilan makanan tambahan yang sesuai sudah semestinya dapat mengekalkan keremajaan anda.

Kebaikkan Kolagen Air

BB PLUS | RAHSIA KULIT WANITA CANTIK DAN BERSERI
Hotline:
Tekan untuk telefon (012-273 8568) | Tekan untuk WhatsApp

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: