Review
Sep 5, 2018, 10:00am

Kebaikan Minyak Kelapa Dara D’AURA Untuk Ibu Mengandung


Minyak kelapa dara sudah dikenali di kalangan rakyat Malaysia kerana ia merupakan salah satu penggunaan tradisi turun temurun. Sejak dari dahulu lagi, minyak kelapa dara ini terbukti berkesan untuk merawat dan menyembuhkan segala 1001 masalah kesihatan dan kecantikan.

minyak kelapa dara vco d'aura

Dengan teknologi hari ini, minyak kelapa dara telah dinaik tarafkan sebagai produk premium yang berkualiti. Ibu yang mengandung dan melahirkan merupakan antara pengguna utama minyak kelapa dara ini selain daripada kanak – kanak, orang dewasa dan warga emas. Minyak kelapa dara juga terkenal dengan nama VCO iaitu Virgin Coconut Oil yang sangat bermanfaat untuk ibu yang hamil, bagus untuk eczema, penyakit kencing manis, jantung, darah tinggi, sembelit, masalah kulit berjerawat, kulit kering dan sebagainya.

Minyak Kelapa Dara As – Syifa D’Aura Berkesan Untuk Ibu Yang Hamil

kebaikan minyak kelapa dara vco d'aura

Anda pasti mahukan jalan untuk memudahkan proses kelahiran bayi anda. Minyak Kelapa Dara As – Syifa merupakan produk bebas bahan kimia, selamat dan halal untuk digunakan. Ramai yang menggunakan minyak kelapa dara untuk memudahkan proses bersalin dengan kaedah tradisional. Terdapat pilihan Minyak Kelapa Dara As – Syifa D’Aura iaitu dalam bentuk cecair dan juga kapsul softgel. Kedua – duanya mempunyai fungsi dan manfaat yang sama.

kenapa minyak kelapa dara vco d'aura

Minyak Kelapa Dara As – Syifa D’Aura diproses tanpa menggunakan haba atau bahan kimia yang merbahaya. Minyak kelapa dara dikeluarkan daripada buah kelapa yang cukup matang menggunakan proses khas yang tidak merosakkan khasiat semulajadi minyak kelapa tersebut. Ia pasti memberikan kesan yang positif kerana minyak kelapa dara ini juga ditenagakan dengan 30 Juzuk Al – Quran dan ayat- ayat Syifa.

Manfaat Minyak Kelapa Dara Untuk Ibu Yang Hamil

khasiat minyak kelapa dara vco d'aura

Penggunaan VCO atau minyak kelapa dara ini boleh diambil oleh ibu yang hamil seawal kehamilan lagi. Pengamalan minyak kelapa dara yang berterusan dan konsisten akan memberikan kesan yang baik untuk ibu dan bayi. Ini kerana Minyak Kelapa Dara D’Aura memberi kesan yang baik juga untuk bayi didalam kandungan ibu. Anda perlu ketahui kebaikan VCO ketika ibu hamil, ketika ibu melahirkan dan juga ibu yang menyusu.

minyak kelapa dara vco d'aura ibu hamil

Kebaikan VCO Untuk Ibu Hamil

 • Membekalkan tenaga kepada ibu.
 • Menghilangkan rasa mual – mual dan alahan yang teruk.
 • Menyeimbangkan paras gula dalam darah dan tekanan darah kepada paras yang normal.
 • Menguatkan rahim ibu.
 • Menaikkan HB ibu semasa hamil.
 • Mencegah kelahiran bayi pra – matang.
 • Mengurangkan risiko bayi jaundis atau demam kuning.
 • Mencantikkan kulit bayi.

minyak kelapa dara vco d'aura bersalin

Kebaikan VCO Semasa Melahirkan

 • Melancarkan dan memudahkan proses bersalin.
 • Memudahkan kepala bayi untuk keluar.
 • Melembutkan kawasan perineum bagi memudahkan proses kelahiran bayi dan mengurangkan risiko koyak.
 • Membekalkan tenaga semasa proses kelahiran.

minyak kelapa dara vco d'aura selepas bersalin

Kebaikan VCO Semasa Berpantang

 • Mengurangkan sembelit.
 • Memperbanyakkan proses pengeluaran susu ( milk booster ).
 • Mengurangkan keguguran rambut.
 • Membantu proses pemulihan luka dalaman serta luaran.
 • Membantu ibu menurunkan berat badan dan dapatkan berat badan yang ideal.
 • Memberikan tenaga untuk ibu.

Cara Mengamalkan Minyak Kelapa Dara D’Aura

Anda boleh memilih untuk mengamalkan minyak kelapa dara cecair atau dalam bentuk kapsul softgel. Kesan dan manfaat kedua – duanya adalah sama. Bentuk kapsul softgel dibuat untuk mempermudahkan mereka yang kurang gemar dengan rasa minyak asli minyak kelapa dara.

minyak kelapa dara vco d'aura senang bersalin

Minyak Kelapa Dara D’Aura sesuai diamalkan oleh semua lapisan umur tidak kira kanak – kanak, dewasa mahupun warga emas. Anda boleh mengamalkan 2 kali sehari selepas makan iaitu SATU SUDU selepas sarapan pagi dan SATU SUDU selepas makan tengahari. Mulakan dengan bacaan Bismillah, selawat beserta niat supaya Allah memberi kesembuhan dan dipermudahkan proses bersalin.

Minyak Kelapa Dara D’Aura Untuk Kegunaan Keluarga

produk berasaskan minyak kelapa dara vco d'aura

Satu keluarga perlu ada satu botol minyak kelapa dara. Ini kerana penggunaan minyak kelapa dara bukan sahaja elok untuk ibu yang hamil malah, ia boleh diamalkan oleh seisi keluarga. Anda boleh jadikan Minyak Kelapa Dara D’Aura sebagai satu makanan tambahan wajib untuk semua demi memastikan kesihatan mereka sentiasa berada di tahap yang baik.

Kegunaan VCO Untuk Bayi

minyak kelapa dara vco d'aura untuk bayi

Minyak kelapa dara diperbuat 100% daripada bahan semulajadi dan tidak mempunyai bahan kimia terlarang. Maka ia selamat digunakan untuk bayi yang baru lahir. Antara manfaat VCO untuk bayi adalah membantu melebatkan rambut, dijadikan sebagai minyak untuk mengurut bayi, mengurangkan ruam kulit atau eczema dan meningkatkan imunisasi bayi.

Kegunaan VCO Untuk Kanak – Kanak

minyak kelapa dara vco d'aura untuk kanak - kanak

Anak – anak yang lasak dan sedang membesar sangat mudah terkena jangkitan kuman dan terdedah dengan pelbagai bakteria yang mempengaruhi tahap kesihatan mereka. Minyak kelapa dara berfungsi memberi daya tahan yang tinggi untuk kanak – kanak, mencegah sembelit serta memberikan tenaga untuk mereka sepanjang hari.

Kegunaan VCO Untuk Warga Emas

minyak kelapa dara vco d'aura orang tua

Anda juga boleh memberikan minyak kelapa dara untuk mereka yang mengidap diabetes, darah tinggi, masalah jantung dan penyakit kronik yang lain. Minyak kelapa dara juga mampu merendahkan kadar kolestrol, merawat masalah gout dan bertindak sebagai antikanser.

Testimoni Pengguna Minyak Kelapa Dara D’Aura

Ramai pengguna sangat berpuas hati dengan Minyak Kelapa Dara As – Syifa D’Aura dan menjadikan VCO sebagai suplimen harian mereka. Jom lihat antara testimoni mereka yang telah berjaya dan berpuas hati dengan Minyak Kelapa Dara As – Syifa D’Aura.

testimoni minyak kelapa dara vco d'aura testimoni minyak kelapa dara vco d'aura testimoni minyak kelapa dara vco d'aura testimoni minyak kelapa dara vco d'aura testimoni minyak kelapa dara vco d'aura

Dapatkan Minyak Kelapa Dara D’Aura Untuk Anda dan Keluarga Sekarang!

dapatkan testimoni Minyak Kelapa Dara D'Aura

Anda nak MUDAH BERSALIN? Anda nak BEBAS DARI BUASIR DAN SEMBELIT? Anda nak KULIT SIHAT DAN CANTIK? Anda nak BERAT IDEAL, RAMPING DAN MENAWAN? Jom hubungi maklumat di bawah untuk dapatkan keterangan lanjut.

MINYAK KELAPA DARA AS – SYIFA D’AURA
Hotline: Tekan untuk telefon (60173944489)Tekan untuk WhatsApp
Instagram: @minyak_kelapa_dara_official

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: