Review
Jul 6, 2018, 9:18am

Kebaikan Garam Buluh Untuk Kesihatan Anda


Kebaikan Garam Buluh Cantik

Garam buluh tidak asing lagi dengan kelebihan dan khasiatnya untuk badan manusia. Namun ada yang masih tidak tahu apa itu garam buluh. Jom baca artikel ini dengan lebih lanjut untuk mengetahui keistimewaan garam buluh.

Penghasilan Garam Buluh

Kebaikan Garam Buluh Kesan

Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk.

Kelebihan Garam Buluh.

Kebaikan Garam Buluh Manfaat

Terdapat banyak kajian yang menunnjukkan garam buluh ini mempunyai khasiat yang sangat baik untuk kesihatan. Oleh itu ramai orang yang telah menggantikan garam biasa dengan garam buluh untuk digunakkan dalam kehidupan seharian. Garam buluh ini memiliki pelbagai khasiatnya tersendiri. Antaranya ialah:

 1. Anti-alergi
 2. Anti-kanser
 3. Anti-obesiti / kurus badan
 4. Rawatan pergigian
 5. Anti-radang
 6. Pencegahan jangkitan kuman Salmonella Entertidis
 7. Rawatan dan pencegahan jangkitan candida yis
 8. Pengurangan kesan sampingan kemoterapi
 9. Penjagaan sel-sel telinga
 10. Memperbaiki gastrik
 11. Memperbaiki diabetes
 12. Rawatan untuk artritis
 13. Rawatan untuk sakit tekak

Penggunaan Garam Buluh Dalam Kehidupan Seharian

Kebaikan Garam Buluh Seharian

Terdapat banyak produk dalam pasaran yang menggunakan ekstrak garam buluh untuk memastikan para pengguna menikmati khasiat garam buluh ini. Garam buluh ini bukan sahaja boleh diamalkan dalam diet seharian, malah boleh diamalkan dalam rutin harian seperti mandi. Salah satu jenama yang terkenal menghasilkan produk berasaskan garam buluh ialah Marine Essence.

Kenali Jenama Marine Essence

Petua Kebaikan Garam Buluh

Marine Essence merupakan salah satu jenama yang menghasilkan set mandian yang terbaik di Malaysia. Jenama ini satu-satunya di Malaysia yang menggunakan garam buluh dalam produk mereka yang terbukti berkesan mampu menyelesaikan masalah kulit, rambut dan gigi.

Terdapat enam produk yang menjadi kegemaran para pengguna, iaitu Beauty Bar, Body Scrub, Toothpaste, Body Wash, Hair Conditioner dan Shampoo.

Rangkaian produk ini bukan sahaja menggunakan garam buluh, malah menggabungkan bahan-bahan alam semula jadi yang lain bagi memelihara dan memulihkan kulit, rambut dan gigi anda.

Mari kita lihat kelebihan bagi setiap produk dalam rangkaian ini.

1. Beauty Bar

Langkah Kebaikan Garam Buluh

Sabun kecantikkan ini dirumus khas dengan garam buluh dan ekstrak yang kaya dengan mineral dan anti oksida untuk kulit dapat membantu untuk menyihatkan, melindungi dan meremajakan kulit agar kulit lebih nampak lebih muda. Selain itu, sabun ini mengandungi tea tree oil yang bertindak sebagai anti bakteria dan anti kulat dapat menyembuhkan kebanyakan penyakit secara semulajadi, Selain itu sabun ini boleh menyembuhkan kulit terbakar (sunburn), mengurangkan masalah jerawat, mengurangkan masalah bau badan dan merawat masalah kulit seperti psoriasis dan ketuat.

Testimoni Pengguna Beauty Bar

Kebaikan Garam Buluh Seronok

Kebaikan Garam Buluh Bayi

Kebaikan Garam Buluh Wanita

Sabun ini sesuai untuk digunakan untuk kanak-kanak mahupun dewasa. Testimoni pengguna menunjukkan Beauty Bar ini berjaya menyelesaikan masalah penggunanya yang memiliki masalah kulit yang teruk.

2. Body Scrub

Kebaikan Garam Buluh Hijau

Scrub juga penting untuk membuang sel kulit mati bagi memastikan kulit anda tidak kusam. Body Scrub daripada Marine Essence ini sudah semestinya dapat memastikan kulit anda kekal cantik. Antara kelebihan penggunaan Marine Essence Nourishing Body Scrub ialah sesuai untuk digunakan pada kulit sensitif. mengurangkan masalah jeragat pada kulit dan mengurangkan masalah jerawat pada kulit. Selain itu, scrub ini dapat membantu tona kulit lebih sekata dengan penggunaan yang konsisten, kerana scrub ini menanggalkan sel kulit mati yang boleh menyebabkan kulit nampak kusam.

Testimoni Body Scrub

Kebaikkan Garam Buluh Kaki

Kebaikkan Garam Buluh Tangan

Testimoni salah satu pengguna scrub ini menunjukan perubahan tona kulit selepas menggunakn scrub ini. Ini telh terbukti bahawa scrub ini mampu menanggalkan sel kulit mati yang kusam dan gelap. Apabila sel kulit mati hilang, kulit akan tampak lebih berseri.

3. Body Wash

Kebaikkan Garam Buluh Badan

Marine Essence Body Wash di formulasi dengan garam buluh, aloe vera dan serbuk teh mampu menyihatkan dan melembapkan kulit anda. Selain itu, mandian ini mampu menghilangkaj bau badan kerana sabun mandian ini berbau wangi dan tahan lama. Sabun ini juga sesuai untuk digunakan pada kulit sensitif. Yang mampu merawat masalah alergi kulit seperti eczema dan masalah ruam. Di samping itu, sabun ini boleh mengurangkan masalah parut pada badan seperti parut demam campak (chicken pox), kudis, parut jerawat, stretch marks dan lain-lain.

Anda yang mengalami masalah celahan gelap juga boleh menggunakan sabun ini keran sabun ini boleh mencerahkan bahagian celah badan / pelipat yang telah gelap. Seperti celah ketiak, celah peha dan celah leher.

4. Shampoo

Kebaikkan Garam Buluh Botol

Jika anda suka dengan syampu yang bebas paraben dan SLS, Bamboo Salt Nourishing Shampoo adalah jawapannya. Syampu ini bukan sahaja boleh enghilangkan kelemumur di kepala, kudis di kulit kepala juga boleh dirawat. Sekiranya anda ada masalah rambut berbuah dan keguguran rambut rambut, syampu ini boleh menguatkan akar rambut dan melembutkan rambut agar lebih bersinar dan berkilat. Lagi menarik perhatian syampu ini boleh mematikan kutu dan melemahkan telur kutu, seterusnya menghilang masalah kutu.

5. Ubat Gigi

Kebaikkan Garam Buluh Gigi

Marine Essence Toothpaste juga seharusnya menjadi pilihan anda kerana ubat gigi boleh menyelesaikan masalah mulut anda. Dari masalah gigi hingga ke bau mulut, ubat gigi ini boleh mengembalikan senyuman di wajah anda. Garam buluh mampu membunuh bakteria di dalam mulut anda bagi mengelakan kerosakan gigi dan nafas baru. Formulasinya juga mampu menguatkan enamel gigi dan mencegah pertumbuhan plak. Ubat gigi ini kaya dengan mineral penting untuk menyihatkan dan menguatkan gigi dan gusi. Selain itu, dapat menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel gigi dan gusi.

Dapatkan Produk Rangkaian Marine Essence Sekarang

Rangkaian produk Marine Essence sudah semestinya bermutu tinggi dan dihasilkan dengan bahan-bahan mentah yang berkualiti tinggi. Anda seharusnya memiliki produk untuk kegunaan anda sekeluarga. Sekiranya berminat anda boleh terus melawati laman sesawang berikut.

Langkah Kebaikkan Garam Buluh Bersama

MARINE ESSENCE | RAHSIA KEBAIKAN GARAM BULUH UNTUK BADAN KITA
Hotline:
Tekan untuk telefon (012-6414272) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook : 
NorAnis Sulaiman
Instagram : 
@_gerobok_healthbeauty

Dapatkan Produk Rangkaian Marine Essence Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Dapatkan Produk Rangkaian Marine Essence Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Produk Rangkaian Marine Essence Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: