Review
Jan 31, 2020, 8:50am

Katering Terbaik Di Shah Alam Dari Ringkas – Mewah


Musim cuti sekolah sudah dekat? Apakah perancangan anda kali ini? Adakah hanya duduk di rumah tanpa membuat aktiviti atau sudah merancang untuk pergi melancong dan sebagainya? Dan perkara yang paling famous apabila tibanya musim cuti sekolah ialah pelbagai jenis majlis kenduri di diadakan. Antaranya, majlis cukur jambul, majlis perkahwinan, majlis pertunangan dan sebagainya.

Persoalannya, setiap kali majlis kenduri menjelang, bagaimanakah cara ingin menguruskan bajet perbelanjaan kenduri. Jika tidak membuat hitungan yang betul pasti akan menyebabkan kos yang lebih mahal dan pembaziran yang berlaku sehingga menyebabkan kerugian kepada anda. Jadi, bagaimana? Jangan risau lagi, semua masalah pasti mempunyai jalan penyelesaian.

Tips Memilih Katering

  • Kualiti Makanan

Perkara yang perlu dilihat untuk memilih katering adalah kualiti makanan yang disediakan. Hal ini sangat penting bagi mengelakkan berlakunya keracunan makanan. Anda perlulah menitik beratkan kebersihan, bahan memasak yang digunakan dan pekerja yang sudah disuntik atau belum. Hal ini untuk menjamin bahawa makanan yang ditempah oleh anda disediakan dengan bersih dan selamat untuk di makan.

  • Senarai Harga

Senarai harga atau dikenali sebagai sebut harga adalah perkara yang paling penting dalam memilih katering. Hal ini untuk menjadikan anda pelanggan yang bijak dalam membanding-bandingkan harga terlebih dahulu sebelum membuat tempahan. Hal ini bagi mengelakkan anda kerugian kos apabila anda boleh mendapatkan dengan harga yang lebih murah.

  • Jenis Makanan

Dalam menempah katering juga, anda perlulah sedia maklum jenis makanan apakah yang disediakan oleh katering itu. Adakah makanan itu bersesuaian dengan kehendak anda atau tidak. Hal ini bagi mengelakkan anda rasa kecewa apabila jenis makanan yang anda ingin tempah tiada di situ. Sebagai contohnya, Katering A menyediakan jenis makanan Barat tetapi anda pula inginkan jenis makanan Melayu. Oleh itu, anda perlu selidik terlebih dahulu sebelum membuat tempahan.

  • Perkhidmatan Yang Ditawarkan

Sebelum membuat sesuatu tindakan, kita perlulah merancang terlebih dahulu supaya perkara yang diingini berjalan dengan lancar. Hal ini juga termasuklah dalam hal menempah katering. Anda perlu menyelidik terlebih dahulu jenis perkidmatan bagaiamanakah yang disediakan oleh syarikat katering itu. Hal ini supaya lebih memudahkan kerja anda dalam memilih dan menempah menu makanan anda dengan lebih jelas dan tepat.

                                                              Katering By Amimy Kitchen


Amimy Kitchen? Pernah dengar nama katering ini? Katering ini adalah katering yang sangat famous di Shah Alam. Kenapa katering ini boleh menjadi famous? Ini kerana katering ini menyediakan perkhidmatan katering yang terlajak sedap dan murah. Amimy Kitchen juga menyediakan perkhidmatan perkhidmatan katering dari sekecil-kecil majlis sehingga besar-besaran majlis. 

Keistimewaan Amimy Kitchen


Pasti anda tertanya-tanya apakah keistimewaan katering Amimy Kitchen ini yang akan membuatkan anda tertarik dan memberi kepercayaan kepada Amimy Kitchen ini untuk menempah makanan anda. Amimy Kitchen ini mempunyai pelbagai keistimewaan yang pasti akan membuatkan anda berasa kagum. Antaranya:

  • Menyediakan Pelbagai Perkhidmatan Makanan Katering


Di Amimy Kithcen juga menyediakan  pelbagai jenis makanan dari makanan ringan hingga makanan berat. Jadi, anda hanya perlu memilih sahaja jenis makanan mengikut kesesuaian majlis anda. Di Amimy Kitchen juga menyediakan pencuci mulut atau makanan manisan selepas hidangan makanan berat. Jadi, anda tidak perlu risau lagi untuk mencari pelbagai katering untuk membuat satu-satu tempahan yang menyusahkan.

  • Menyediakan Pelbagai Perkhidmatan Majlis 


Amimy Kitchen juga menyediakan perkhidmatan pelbagai majlis. Selalunya pemikiran orang sebelum ini, katering hanya untuk majlis perkahwinan sahaja. Jenis pemikiran ini perlu diubah. Hal ini demikian kerana, tempahan katering boleh sahaja untuk pelbagai majlis tetapi tidak semua katering mengambil tempahan seperti tersebut. Di Amimy Kitchen mengambil tempahan katering dari sekecil-kecil majlis hingga sebesar-besar majlis. Sebagai contohnya, majlis familyday, majlis sambutan hari lahir, majlis pertunangan dan sebagainya.

  • Tempahan Yang Cepat Dan Mudah


Anda tidak perlu runsing untuk melalui proses yang banyak dalam menempah katering lagi. Di Amimy Kitchen sangat mudah dan cepat pelaksaannya. Anda hanya perlu memilih jenis makanan anda dan memberitahu jumlah panggilan anda. Sangat mudah dan teratur. Amimy Kitchen akan menguruskan tempahan anda dengan sebaik mungkin dan cepat tanpa perlu melalui pelbagai proses tempahan.

Perkhidmatan Yang Disediakan Oleh Amimy Kitchen

Amimy Kitchen menyediakan perkhidmatan seperti mini katering serendah 50 pax sehingga 500 pax. Jadi, anda tidak perlu bersusah-payah lagi mencari katering yang mengambil tempahan kecil. Amimy Kitchen juga menyediakan katering pejabat, familyday, majlis doa selamat dan sebagainya. Amimy Kitchen juga menyediakan menu Sarapan, tengahari, minum petang dan makan malam. Selain itu, Amimy Kitchen menyediakan menu tradisional dan moden.

Menu Spesial Di Amimy Kitchen

Jika anda inginkan kelainan pada majlis anda, Amimy Kitchen ada menyediakan menu istimewa iaitu nasi minyak, laksa Johor, dan  mee kari rendang ayam serta roti jala. Jadi, anda hanya perlu memilih mengikut kesesuaian majlis anda. Bagi cadangan, mee kari dan roti jala sangat sesuai diganding berdua. Sangat sedap!

Kawasan Yang Ditawarkan Perkhidmatan Oleh Amimy Kitchen

Pasti anda tertanya-tanya bukan, kawasan manakah yang ditawarkan perkhidmatan oleh Amimy Kitchen ini. Sebenarnya,  Amimy Kitchen ini menawarkan perkhidmatannya boleh dikatakan hampir seluruh Kuala Lumpur dan Selangor. Antara kawasan yang terpilih ialah Shah Alam, Subang, Damansara, Petaling Jaya, Bangi, Putrajaya, Kuala Lumpur dan Klang serta Lembah Klang.

Testimoni Pelanggan Bersama Amimy Kitchen 

  • Pelanggan Pertama


Anda lihat sendiri, bagaimana reaksi wajah-wajah mereka yang berpuas hati bersama perkhidmatan yang diberikan oleh Amimy Kitchen. Gambar ini diambil ketika majlis familyday pejabat mereka. Mereka sangat berpuas hati dengan makanan yang diperolehi dari Amimy Kitchen.

  • Pelanggan 2 


Jelas sekali riak kepuasan hati mereka dengan perkhidmatan yang ditawarkan oleh Amimy Kitchen. Gambar ini diambil ketika majlis mengeratkan hubungan silaturahim sesama pekerja satu syarikat. Mereka menyatakan sangat terbaik servis yang diberikan oleh Amimy Kitchen kepada mereka satu pejabat.

  • Pelanggan 3

Anda dapat nilai sendiri bukan? Jelas riak wajah mereka berpuas hati dengan servis yang diberikan. Jadi, Jom mencuba servis katering di Amimy Kitchen. Dijamin anda akan berpuas hati dengan perkhidmatan yang  ditawarkan.

Info Lanjut Amimy Kitchen:

Talian Hubungi: +6011-63301068

Website: https://www.amimykitchen.my/

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: