Review
Mar 7, 2018, 3:19pm

Kasut Kulit Untuk Lelaki & Wanita, Kasut Saiz Besar


Kasut merupakan salah satu barangan fesyen yang perlu dimiliki oleh wanita dan lelaki. Pada kenyataannya, bukan sedikit wanita dan lelaki yang mempunyai pelbagai koleksi Kasut. Ketika ini memang hebat banyak model dan reka bentuk kasut yang unik dan menarik supaya ia dapat menyokong penampilan anda mana sahaja anda pergi. Walau bagaimanapun, kami mengesyorkan bahawa anda memilih kasut yang memang sesuai dengan bentuk kaki anda supaya kasut yang anda pakai kelihatan lebih harmoni dan menarik.

koleksi kasut kulit untuk lelaki & wanita

Di samping itu, dengan pemilihan kasut yang sesuai dengan bentuk kaki boleh membuat kaki anda berasa lebih selesa, tidak sakit atau cepat kesemutan. Di samping itu, anda juga lakukan tidak mudah sprains sewaktu kemalangan. Terdapat beberapa cara memilih kasut yang sesuai dengan bentuk kaki anda iaitu;

Bentuk Kaki  Panjang

kasut kulit kaki panjang

Bagi anda yang mempunyai kaki yang panjang, maka anda boleh menggunakan Kasut flats, untuk menyamar panjang kaki anda. Di samping itu, anda juga boleh menggunakan tali bersalut sekitar shank Kasut, supaya ia boleh membuat kaki lebih pendek disebabkan oleh tersamarkan itu dengan tali. Pilih kasut yang juga empuk itu supaya kaki anda selesa buat masa ini. Untuk bentuk Kasut, anda boleh menggunakan Kasut dengan bentuk slim untuk membuat ia kelihatan lebih menarik dan elegan.

Bentuk Kaki Besar

kasut kulit untuk kaki besar dan lebar

Orang yang mempunyai bentuk kaki yang besar, maka anda boleh menggunakan Kasut flat dengan model stilletos. Dengan menggunakan Kasut ini supaya kaki anda menjadi besar akan kelihatan langsing. Di samping itu, anda juga boleh menggunakan Kasut gegelung tali untuk shank dalam untuk menyamar betis anda.

Bentuk Kaki Kecil

kasut kulit untuk kaki kecil

Orang yang mempunyai bentuk kaki yang kecil, kemudian anda boleh menggunakan kasut tumit tinggi seput dengan tali nipis supaya ia boleh mengadakan bentuk kaki anda. Di samping itu, anda juga boleh menggunakan Kasut selipar boleh menjadikan kaki anda kelihatan lebih menarik dan comel. Walau bagaimanapun, memilih kasut yang betul yang tidak terlalu tinggi supaya kaki anda tidak mudah dislocated.

Tips Penjagaan Kasut Kulit

Lelaki atau wanita pada masa kini amat menyukai kasut kulit. Hal ini demikian kerana Ianya menunjukkan simbol lelaki yang kemas, mewah, berkerjaya elok dan status pangkat tinggi. Selalunya kasut kulit ini sesuai dipadankan dengan pelbagai baju. Tapi mesti anda terfikir, bagaimana cara penjagaan kasut kulit.

 • Lap Dan Bilas Menggunakan Air Sahaja

tips penjagaan kasut kulit

Jangan sesekali guna sabun yang panas sebab sifat kulit boleh berubah kerana kesan daripada sabun yang panas.

 • Elakkan Menggunakan Berus Ketika Membasuh

tips menjaga kasut kulit

Sebaik-baiknya basuh menggunakan kain yang basah sahaja. Ini kerana berus yang kasar boleh merosakkan permukaan kulit.

 • Elakkan Menggunakan Sabun Peluntur

tips elakkan kasut kulit rosak

Peluntur mempunyai sifat yang tajam dan boleh rosakkan kulit kasut.

 • Elakkan Mendedahkan Kasut Di Bawah Cahaya Matahari

tips elak kasut kulit cepat rosak

Cahaya matahari yang terik boleh merosakkan sambungan antara kulit dan tapak getah. Jika terlalu lama dedahkan di bawah panas matahari kerana boleh menyebabkan kasut mudah rosak.

 • Tempatkan Kasut Di Dalam Kotak Jika Tidak Digunakan

tips simpan kasut kulit dalam kotak

Kasut yang lama tidak dipakai eloklah ditempatkan di dalam kotak bagi mengelakkan kasut dirosakkan oleh serangga dan binatang perosak seperti lipas, tikus dan semut. Lebih terjaga sikit kasut anda.

 • Letakkan Silica Gel Bagi Menyerap Wap Air

tips guna gel silica dalam tempat kasut

Silica gel membantu untuk menyerap wap air dari kelembapan, kerana kelembapan suhu menyebabkan kasut mudah berkulat dan rosak permukaan kulitnya. Bila beli kasut, simpan je kotak in case nak guna silica gel ini nanti ok.

 • Stokin Yang Telah Dipakai Tidak Disimpan Di Dalam Kasut

jangan simpan stokin lama dalam kasut

Stokin yang telah lama dipakai jangan letak dalam kasut. Lembapan pada stokin boleh menyebabkan kasut mudah rosak. Selain itu, ini adalah satu sebab bila buka kasut ada bau yang tidak menyenangkan.

LanBaharin Jenama Kasut Kulit Setanding Jenama Antarabangsa

En Ruslan Baharin adalah founder jenama Lanbaharin ini. Jenama Lanbaharin sebenarnya sudah berada di pasaran sejak tahun 1987 dan mampu bertahan hingga ke hari ini. Bertapak dengan kelas yang tersendiri sejak 1987 dan hingga kini terus bertahan Ruslan berkata, hasil dan idea rekaan kasut ini lahir dari jiwa seninya, lalu diterjemahkan menjadi sesuatu buat penggemar kasut. Mempunyai kilang pembuatan kasut sendiri di Bandar Pinggiran Subang. Proudly locally made in KL. Kasut sudah di eksport ke Singapore , Brunei , United States, Hong Kong, Indonesia dan Japan.

kasut kulit berkualiti lanbaharin

Sebagai crafted shoe, Lanbaharin memang mengutamakan kecantikan dan keselesaan pada kaki si pemakai.”Lan Baharin memfokuskan kepada dua bentuk iaitu tirus dan bulat pada bahagian hadapan kasut, ia sesuai digayakan oleh pelbagai peringkat usia.”Rekaannya mungkin pelbagai dari segi pertukaran warna, material dan potongan rekaan tetapi identiti bentuk depan kasut, tidak akan berubah. Ia dikekalkan supaya apabila orang melihatnya mereka tahu itu adalah kasut saya,” katanya ketika Sebelum membangunkan jenama kasut, Ruslan sebenarnya sudah mereka pakaian lelaki dan perempuan, malah beliau memiliki butik menjual hasil rekaannya.

4 Kelebihan Memakai Kasut Kulit By LanBaharin Berbanding Jenama Kasut Yang Lain

Kasut kulit sememangnya menjadi pilihan ramai tidak mengira jantina dan usia. Ini adalah kerana pelbagai kelebihan yang ada pada sepasang kasut kulit by LanBaharin. Antaranya ialah

 • Kasut Kulit By Lanbaharin Selesa Pada Kaki

kasut kulit lanbaharin selesa pada kaki

Kasut kulit by LanBaharin adalah kasut yang ringkas, selesa dan ringan. Ia tidak menyakitkan kaki dan sangat sesuai dipakai untuk tempoh yang lama. Kita boleh mengenakan kasut kulit by LanBaharin semasa perayaan mahupun ketika di pejabat.

 • Kasut Kulit By Lanbaharin Tahan Lasak Dan Tahan Lama

kasut kulit lanbaharin tahan lasak

Material yang digunakan untuk menghasilkan kasut kulit by LanBaharin sangat tahan lasak berbanding material untuk kasut – kasut yang lain. Kelasakan kasut kulit by LanBaharin membolehkannya bertahan lebih lama berbanding kasut jenis lain.

 • Lebih Bergaya Dan Mengikut Trend

kasut kulit lanbaharin sesuai untuk kaki besar

Kasut  by LanBaharin direka mengikut trend semasa. Material dan warnanya juga sentiasa mengikut cita rasa peminatnya. Pengguna kasut by LanBaharin pasti akan tampak lebih bergaya mengenakannya dengan jeans atau seluar panjang slim fit.

 • Senang Dijaga Dan Dibasuh

kasut kulit lanbaharin senang dijaga

Kasut kulit by LanBaharin sangat senang dijaga berbanding kasut lain yang sangat sensitif dengan haba dan cuaca. Walaupun dibawa berjalan ke sana sini dalam keadaan berdebu, ia tidak akan menjadi masalah kerana kasut kulit by LanBaharin senang dibasuh tanpa rutin yang rumit.

Kasut Kulit By LanBaharin Lebih Stylo Dan Macho

Kasut kasual kulit untuk lelaki dan perempuan. Sesuai di pakai untuk kegunaan setiap hari. Sesuai juga digayakan dengan slim fit atau skinny pants. Kasut Lanbaharin ini haruslah digayakan tanpa stoking atau stoking rendah untuk nampak lebih stylo dan cantik kerana akan menyerlahkan lagi kasut itu.

kasut kulit untuk lelaki dan perempuan stylo

Selain kasut kasual, kasut hitam untuk office wear juga adalah hot selling di butik Lanbaharin. Ini kerana design nya yang simple, classic dan selesa menjadikan kita lebih berkeyakinan mengendalikan urusan pekerjaan kita.

LanBaharin Menawarkan Pelbagai Saiz Kasut

Untuk anda yang berkaki kecil mahupun berkaki besar, tidak perlu risau kerana kasut keluaran LanBaharin menyediakan saiz yang paling kecil sehingga saiz yang paling besar. Selain itu, kasut kulit by LanBaharin juga amat sesuai untuk lelaki yang mementingkan fashion, gaya dan keselesaan.

koleksi kasut kulit lanbaharin

Tidak dapat dinafikan, bagi pasangan pengantin yang masih mencari – cari barang hantaran, inilah masanya untuk anda membuktikan rasa cinta dan sayang dengan membeli kasut kulit berjenama LanBaharin. Pasti Pasangan anda insan yang paling gembira kerana anda memberikannya kasut yang berkualiti tinggi dan selesa pabila dipakai. Selain itu, Kebanyakan artis dan golongan seni juga meminati jenama LanBaharin ini. Maka tidak hairanlah jika golongan ini sanggup menghabiskan wang mereka untuk membeli kasut kulit ini kerana kasut kulit ini benar – benar mengikuti trend terkini.

Antara Testimoni Kasut Kulit By LanBaharin

testimoni kasut lanbaharin testimoni kasut lanbaharin testimoni kasut lanbaharin

Tempah Kasut Kulit By LanBaharin Untuk Tampak Lebih Anggun, Macho Dan Bergaya

Buat semua penduduk Malaysia, Singapura dan Brunei jom kita tingkatkan keyakinan diri kita dengan membeli kasut kulit by LanBahagian. Untuk Sebarang info, boleh layari info di bawah;

Jom Order Kasut LanBaharin SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

G-63-G, Bestari De kota,Jalan Teknologi 3/9, Kota Damansara 47810 Petaling Jaya, Selangor

   
Jom Order Kasut LanBaharin SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Kasut LanBaharin SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: