Review
Mar 15, 2018, 10:29am

Kangen Water Air Terbaik dalam Dunia


Sebelum berbicara jauh mengenai kangen water air terbaik dalam dunia yang rata-rata sudahpun mengenalinya sedikit sebanyak, elok juga untuk ditelusuri beberapa informasi berkenaan air. Umumnya mengetahui hakikat sebenar iaitu hampir 3/4 daripada permukaan bumi merupakan kawasan berair. Walaupun begitu, nisbah air tersebut bukanlah bukti bahawa keseluruhan air berkenaan sudah cukup untuk digunakan oleh umat manusia.

sumber air di dunia semakin sedikit

Ini kerana sebahagian nisbah terbesar daripada jumlah air di muka bumi ini merupakan air masin. Maka, nisbah air yang sebenarnya diperlukan oleh manusia adalah daripada sumber air tawar dan jumlah bekalannya adalah sangat terhad pada ketika ini. Percaya atau tidak, majoriti para pengkaji juga menyatakan bahawa 98.5% daripada permukaan bumi merupakan kawasan berair masin manakala selebihnya iaitu 2.5% adalah kawasan air tawar yang diperlukan oleh manusia sedunia.

hanya sedikit air bersih di dunia ini

Tidak dapat dibayangkan betapa manusia kini berdepan dengan masalah yang sangat serius iaitu dalam mendapatkan bekalan air yang bersih.

Kawasan Tadahan Air Tawar

Antara kawasan-kawasan yang secara umumnya merupakan kawasan tadahan air tawar iaitu sumber air utama bagi kegunaan manusia ialah:

Sungai

sumber air utama dunia adalah air sungai

Tasik

sumber air utama dunia adalah air tasik

Air Bawah Tanah

sumber air utama dunia adalah air bawah tanah

Air di Empangan

sumber air utama dunia adalah air empangan

Selain daripada kawasan-kawasan yang disebutkan itu, perlu diingat bahawa kawasan yang dilitupi oleh ais seperti kutub utara dan kutub selatan juga termasuk di bawah 2.5% kawasan air tawar. Maka dapat dibayangkan betapa terhadnya sumber air untuk kegunaan manusia seluruh muka bumi.

sumber air utama dunia adalah air salji

Air Sebagai Sumber Kehidupan

Setelah meneliti sedikit sumber informasi berkenaan sumber air manusia, tidak dapat disangkal lagi bahawa air merupakan khazanah alam yang tidak ternilai. Kajian membuktikan, manusia boleh hidup lebih dari seminggu sekiranya tiada makanan tetapi tidak mampu bertahan beberapa hari lamanya tanpa air.

air sumber kehidupan untuk makhluk

Selain keperluan oksigen oleh tubuh badan, kandungan air juga membentuk antara 55% sehingga 57% daripada berat badan manusia untuk membantu melancarkan fungsi utama sistem tubuh badan. Air mampu menstabilkan suhu badan di samping membantu membawa nutrien penting dan juga oksigen ke sel-sel serta menjadi salah satu ejen penghapusan toksik tubuh.

organ badan perlukan air untuk berfungsi

Daripada air juga, ia turut melindungi sendi di samping mengawal organ-organ dan tisu penting. Apabila dinisbahkan kepada jumlah peluh yang menjadi antara sistem perkumuhan utama tubuh badan, dianggarkan kira-kira 500ml sehingga 600ml peluh dikeluarkan dalam sehari. Berdasarkan jumlah tersebut, itulah sebabnya mengapa setiap individu disarankan untuk minum antara 8 gelas hingga 12 gelas sehari dan ianya dikhususkan untuk orang dewasa. Bagi kanak-kanak pula, memandangkan saiz tubuh yang kecil, jumlah air yang diperlukan adalah bergantung kepada umur, berat dan kegiatan fizikal mereka.

manusia memerlukan air yang banyak untuk keperluan harian

Apa yang pasti ialah, setiap individu pasti akan mengalami kadar pendehidratan yang tinggi apabila terlibat dalam aktiviti-aktiviti kecergasan di luar rumah tambahan pula dalam keadaan cuaca yang panas. Turut mengalami pendehidratan apabila seseorang itu berada dalam bilik yang berhawa dingin.

Kepentingan Air

air terbaik di dunia dari kangen water

1. Air Sebagai Pelincir Dalam Tubuh Badan

Sepertimana kenderaan memerlukan minyak sebagai pelincir bagi melancarkan pergerakan, begitu juga tubuh badan manusia. Melalui air, ia akan memudahkan pergerakan sendi dan tulang. Kekurangan air sudah cukup untuk badan merasai lenguh-lenguh dan sakit-sakit sendi.

air terbaik di dunia sebagai pelincir dalam tubuh

2. Air Membantu Mangawal Suhu Badan

Dalam keadaan cuaca yang tersangat panas ketika ini, pastinya menjadikan suhu badan tidak menentu. Pengambilan air yang cukup dapat menyerap suhu badan seterusnya mengeluarkan peluh dan air kencing bagi menjadikan suhu kembali normal.

air membantu mengawal suhu badan

3. Air Sebagai Ejen Pembuangan Toksin Badan

Toksin di dalam badan terhasil daripada makanan dan minuman yang diambil setiap hari. Melalui proses perkumuhan, toksin ini boleh dikeluarkan dalam bentuk peluh ataupun ketika membuang air. Maka sumber air yang cukup sangat diperlukan untuk membantu proses pembuangan toksin.

air sebagai ejen membuang toksin badan

4. Air Membantu Membawa Nutrisi-nutrisi Penting Ke Dalam Tubuh Badan

Nutrisi-nutrisi yang terhasil daripada makanan memerlukan ejen pengangkut untuk membawanya ke seluruh tubuh badan. Maka air adalah elemen yang sangat sesuai untuk membantu membawa nutrisi-nutrisi penting kepada sel-sel dan organ dalaman tubuh.

air kangen terbaik untuk tubuh manusia

Kangen Water Air Terbaik dalam Dunia

air kangen water penapis air terbaik di dunia

Kangen Water air terbaik dalam dunia. Ia merupakan air minuman yang sihat dan kaya dengan sumber mineral serta bebas daripada kekotoran yang terhasil melalui paip. Air kangen dihasilkan melalui pengionan yang dikenali sebagai proses elektrolisis.

proses tapisan air yang terbaik kangen water

Oleh itu, tidak dinafikan lagi bahawa air kangen antara yang menjadi pilihan terbaik dalam membantu proses pendehidratan tubuh badan yang sihat. Sekiranya ingin merasai air segar dan tulin demi kesihatan tubuh badan, mesin alkali Kangen Water adalah jawapannya memandangkan Kangen Water air terbaik dalam dunia.

Kangen Water

Kangen Water merupakan alat perubatan berteknologi yang dihasilkan secara inovatif oleh Syarikat Enagic yang berasal daripada Jepun. Alat tersebut telah digunakan secara meluas di hospital-hospital negara Jepun selama lebih 30 tahun. Alat ini bukan sahaja mampu menapis air paip, tetapi ia boleh menghasilkan air alkali dan air asid melalui proses elektrolisis.

kangen water inovasi penapis air terbaik di dunia

Air yang terhasil daripada kaedah ini juga adalah selamat untuk tujuan minum, memasak, kecantikan mahupun sebarang kegunaan lain yang memberi manfaat. Menggunakan slogan “Change your water, Change your life” untuk mengubah gaya hidup seharian dari segi penggunaan air bersih yang lebih tulin dan sihat. Objektif yang dibawa melalui sistem filter air yang terbaik di dunia sangat membantu sebagai langkah ke arah negara maju yang mempunyai matlamat jelas untuk meningkatkan taraf hidup sihat.

kangen water boleh digunakan untuk pelbagai keperluan

Tidak hairanlah jika alat ini diklasifikasikan sebagai Kangen Water air terbaik dalam dunia memandangkan ianya bermanfaat dalam menampung nutrisi lengkap dalam kehidupan.

Bagaimana Air Kangen Dihasilkan?

penghasilan air kangen water

Seperti yang telah diketahui, air kangen dihasilkan melalui proses elektrolisis. Arus elektrik yang melalui air akan memisahkan struktur ion kepada ion-ion positif dan ion-ion negatif. Air daripada paip rumah akan melalui hos ke mesin atau alat kangen seterusnya memasuki bahagian filter.

penapis air dalam kangen water filter

Kangen filter yang diperbuat di Jepun merupakan penapis karbon anti-bakteria yang aktif dan mampu menapis klorin, karat, bakteria dan segala jenis kekotoran air. Dalam masa yang sama, kandungan nutrien seperti kalsium, potassium dan magnesium dapat dikekalkan. Air tersebut kemudiannya akan memasuki ruangan elektrolisis yang mempunyai solid titanium plat yang agak besar berbanding mesin alkaline yang lain. Plat tersebut dikatakan paling berkualiti dan digunakan untuk tujuan perubatan.

bagaimana air berfungsi kepada badan manusia

Air yang mempunyai ion negatif adalah air beralkali dan akan mengalir melalui hos utama manakala air yang mempunyai ion positif pula adalah air berasid dan akan mengalir ke hos yang ke dua.

3 Ciri Keistimewaan Kangen Water

keistimewaan air kangen water

Kangen Water mempunyai 3 ciri istimewa yang dapat membantu meningkatkan kesihatan tubuh badan. Antara 3 ciri-ciri tersebut ialah:

1. Anti – Oksidan

Interaksi antara molekul oksigen dan pelbagai bahan-bahan dalam tubuh badan dikenali sebagai oksidasi. Dalam tubuh, proses pengoksidaan mendorong kepada proses penuaan dan menjadikan sistem badan tidak berfungsi dengan betul.

air kangen water membantu anti oksida

Cuba bayangkan apa yang bakal berlaku apabila sebiji buah epal dipotong? Belahan epal tersebut akan bertukar warnanya kepada keperangan selepas dipotong dan terdedah kepada udara. Begitulah gambaran jelas berkenaan dengan kesan oksidasi.

2. Mempunyai Saiz Molekul Yang Kecil

Sejauh mana tubuh badan kita menyerap air adalah bergantung kepada sekecil mana molekul dalam struktur atom yang terdapat dalam air yang diminum. Perlu diingat bahawa lebih kecil molekul tersebut maka lebih baik struktur air yang diminum.

molekul micro cluster kangen water

3. Bersifat Alkali

Ini adalah antara ciri terbaik untuk air kangen dimana ianya bersifat alkali. Rata-rata masyarakat di Malaysia mengamalkan cara hidup yang berasid iaitu melalui pemakanan, minuman berkarbonat dan sebagainya.

air beralkali meneutralkan pemakanan berasid rakyat malaysia

Amalan pemakanan sebegini akan memudahkan seseorang itu terdedah kepada ancaman penyakit. Faktor keseimbangan pH yang baik sangat membantu untuk meneutralkan keadaan tubuh badan seterusnya menjamin kesihatan. Air alkali itu wujud kerana ia digunakan untuk meneutralkan jumlah keasidan dalam tubuh.

Jenis Air Kangen

5 jenis air kangen water

Alat Kangen Water ini sebenarnya bukan sahaja menghasilkan air minuman yang baik untuk kesihatan, malah ia juga menghasilkan beberapa jenis air dalam klasifikasi yang lain. Ia dibezakan dari segi nilai pH yang telah ditetapkan iaitu pH 11.0, pH 8.5 hingga pH 9.5, pH 7.0, pH 4.0 hingga pH 6.0 dan juga pH 2.7.

1. Strong Kangen Water

Air yang mempunyai nilai pH 11.0 ini tidak boleh diminum. Ia hanya sesuai digunakan untuk tujuan membersihkan kotoran pada buah-buahan, pinggan mangkuk, kesan minyak dan seumpamanya. Paling menakjubkan ialah, tidak perlu menggunakan sebarang sabun untuk mencuci kotoran tersebut. Pastinya ia sangat menjimatkan.

2. Kangen Drinking Water

Air ini boleh diminum meskipun terdapat 3 nilai pH yang berbeza. Perbezaan nilai pH tersebut adalah untuk menyeimbangkan nilai pH dalam tubuh badan.

air kangen water yang dijual

3. Nautral Water

Air ini boleh diminum kerana ia air yang bersih. Perlu diingat bahawa air ini tidak mempunyai kandungan alkali kerana ia bersifat neutral. Sangat sesuai digunakan untuk bayi kerana mereka sememangnya sudahpun mempunyai kandungan alkali dalam badan yang mencukupi ketika masih bayi.

4. Kangen Beauty Water

Air jenis ini tidak boleh diminum kerana ia hanya digunakan untuk kecantikan kulit wajah, penjagaan rambut mahupun untuk penjagaan haiwan peliharaan.

5. Kangen Strong Acidic Water

Air ini juga tidak boleh diminum kerana ia hanya digunakan untuk membunuh kuman-kuman yang juga bertindak sebagai antiseptic. Sangat sesuai untuk merawat kulit yang luka, gatal-gatal pada kulit atau kulit yang terkena jangkitan kuman.

kangen water digunakan untuk perubatan dan di hospital jepun

Air inilah yang digunakan di hospital-hospital di Negara Jepun untuk merawat pesakit-pesakit yang mengalami luka-luka luaran, kudis, nanah dan lain-lain lagi.

Berapakah harga untuk set Kangen Water yang ditawarkan?

Harga yang ditawarkan adalah bermula daripada RM679.90.

harga kangen water yang termurah

Sila berhubung terus dengan Encik Hasbullah Hadi untuk proses pembelian.

Dapatkan Mesin Air Kangen Sekarang!

Sekiranya berminat untuk mendapatkan kelebihan – kelebihan yang ditawarkan oleh Kangen Water ini, bolehlah berhubung terus dengan:

Jom Pasang Kangen Water Di Rumah SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Pasang Kangen Water Di Rumah SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Pasang Kangen Water Di Rumah SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: