Review
Mar 28, 2019, 7:07am

Kaedah Rawatan Resdung Berkesan Dan Pantas Tanpa Makan Ubat


Adakah anda kerap bersin dan juga mempunyai masalah hidung tersumbat? Sebenarnya anda mungkin mempunyai masalah resdung. Ia merupakan penyakit radang yang terjadi pada rongga sinus akibat jangkitan bakteria dan seterusnya membuatkan anda terkena simptom – simptom seperti sakit tekak, lendir yang tebal di dalam hidung dan gatal – gatal mata. Apabila anda terkena penyakit resdung, ia akan membuatkan anda berasa tidak selesa untuk menajalani aktiviti harian anda.

promosi rawatan resdung berkesan 2

Anda boleh dijangkiti resdung melalui jangkitan, alahan dan juga pencemaran udara. Resdung boleh menyebabkan kulit wajah anda kelihatan kusam dan jika tidak diubati dengan cepat, ia boleh merosakkan kulit wajah anda dan juga membuatkan anda berasa tidak sihat serta lesu. Namun, ia bukanlah satu penyakit yang tidak boleh diubati. Anda perlu mengikuti cara – cara yang betul sekiranya anda mahu mengurangkan masalah resdung yang dihidapi.

rawatan resdung berkesan dengan pantas 1

Tips Untuk Mengurangkan Resdung Dengan Berkesan

Anda boleh merawat resdung tanpa meninggalkan rumah anda kerana rawatan resdung yang bakal dikongsi adalah menggunakan bahan – bahan semulajadi yang tidak mengambil masa yang lama untuk disediakan dan tidak memakan kos yang tinggi. Lakukan rawatan resdung ini dengan konsisten dan masalah resdung anda  akan dapat ditangani.

rawatan resdung berkesan dan murah 1

Menggunakan Wap Air Panas

Wap air panas dapat membantu membuka pori – pori anda dan akan memberikan kesan yang tenang untuk anda. Apabila pori – pori anda terbuka, kulit anda akan menerima wap air tersebut dan ia akan melembapkan kulit anda dan juga kekal terhidrasi. Selain itu, wap air yang panas boleh mengembalikan seri wajah anda, jadi anda boleh mencuba teknik ini walaupun anda tidak mempunyai masalah resdung.

promosi rawatan resdung berkesan 5

Caranya ialah dengan menggunakan air panas yang dicampur dengan garam ataupun minyak aromaterapi (essential oils) lavender dan letakkan di dalam mangkuk sebesar wajah anda. Letakkan tuala di atas kepala dan rapatkan wajah anda ke dalam mangkuk tersebut dan hirup wap air. Anda juga boleh rendam tuala tersebut dengan air dan perah, kemudian letakkan tuala tersebut di wajah anda. Anda tidak boleh melakukan cara ini sekiranya anda mempunyai penyakit asthma ataupun lelah.

rawatan resdung berkesan tanpa memerlukan ubat 1

Aloe Vera @ Lidah Buaya

Berita baik jika anda menanam pokok lidah buaya di halaman rumah anda, kerana lidah buaya juga digunakan untuk merawat resdung. Lidah buaya mempunyai pelbagai khasiat yang boleh digunakan untuk merawat kulit wajah dan ia telah digunakan oleh kebanyakan produk kecantikan dan juga kosmetik.

kaedah rawatan resdung berkesan 1

Anda boleh menggunakan lidah buaya dengan mengambil sebatang lidah buaya dan potong kulitnya sehingga anda dapat isi yang jernih. Gosokkan isi tersebut di wajah anda dan biarkan kering sebelum dibilas dengan bersih.

rawatan resdung berkesan tanpa memerlukan ubat 4

Limau Nipis Dan Daun Pandan

Limau nipis mempunyai tahap keasidan yang tinggi dan ia dapat membunuh bakteria – bakteria yang menyebabkan resdung. Daun pandan pula akan menyeimbangkan keasidan tersebut agar ia tidak terlalu kasar di wajah anda. Ini akan melegakan masalah gatal – gatal dan juga kepedihan akibat resdung.

rawatan resdung berkesan dan murah 5

Perah limau nipis dan asingkan bijinya, dan perah daun pandan sehingga ia bertukar kehijauan. Campurkan kedua perahan tersebut dan sapu ke wajah anda dan elakkan bahagian mata, mulut dan hidung. Ia tidak sesuai untuk budak kerana ia memedihkan dan jangan cuba cara ini sekiranya anda mempunyai kulit yang sensitif.

rawatan resdung berkesan tanpa memerlukan ubat 3

Cuka Epal Dan Madu

Madu dan cuka epal telah digunakan sejak zaman dahulukala lagi sebagai salah satu ramuan utama untuk mendapatkan kulit yang licin dan berseri. Ia merupakan salah satu rahsia dan petua orang tua – tua untuk mendapatkan wajah yang awet muda. Anda juga boleh mengurangkan masalah resdung dengan menggunakan kedua – dua bahan ini.

rawatan resdung berkesan dengan pantas 2

Ambil tiga sudu makan cuka epal dan campurkan ke dalam teh yang anda mahukan. Campurkan limau serta madu sehingga anda berpuas hati. Minum tiga kali sehari untuk mendapatkan kesan yang diingini.

promosi rawatan resdung berkesan 3

Kunyit Atau Halia

Kunyit dan halia mempunyai anti – inflamasi dan juga kadar antioksidan yang tinggi. Ia juga digunakan untuk mendapatkan kulit yang cerah dan juga merupakan salah satu petua untuk menghilangkan masalah resdung.

rawatan resdung berkesan dengan pantas 6

Anda boleh mencampurkan sedikit kunyit dan halia di dalam teh anda dan minum sebanyak tiga kali sehari. Ia boleh mencairkan mukus yang berkumpul di dalam hidung anda dan membuka rongga – rongga hidung anda supaya anda dapat bernafas dengan baik. Halia juga dapat membantu mengeluarkan angin di dalam perut anda supaya anda tidak kembung.

kaedah rawatan resdung berkesan 6

Minum Air Secukupnya

Tips yang paling mudah dan juga berkesan adalah dengan meminum air secukupnya mengikut tubuh badan anda. Meminum air yang cukup boleh membantu kulit anda kekal terhidrasi dan cara ini boleh mengurangkan masalah resdung anda. Tubuh badan kita yang terdiri daripada 60% air akan memerlukan air yang secukupnya untuk organ – organ anda berfungsi dengan baik. Ia dapat membantu mengurangkan resdung dengan membuang toksin – toksin di dalam badan anda dan membantu anda bernafas dengan lebih lancar.

kaedah rawatan resdung berkesan 4

Neti Pot

Neti Pot adalah sebuah teko yang mirip teko untuk teh tetapi ia mempunyai muncung yang lebih kecil untuk anda gunakan. Caranya ialah dengan melarutkan dua cawan air hangat dan masukkan bersama satu sudu teh garam. Masukkan campuran air dan garam tersebut ke dalam neti pot dan letakkan muncung neti pot ke dalam satu lubang hidung. Ia boleh mengurangkan masalah sinus tetapi anda perlu meminta tolong orang yang berpengalaman kerana ia agak berisiko.

kaedah rawatan resdung berkesan 3

D’Sinus Drop – Kaedah Rawatan Resdung Berkesan Untuk Buang Lendir

Kalau anda masih berasa tidak yakin untuk menggunakan neti pot, anda boleh mencuba D’Sinus Drop. Ia merupakan herba rawatan resdung jenis cecair untuk anda titiskan ke dalam hidung. D’Sinus Drop boleh membantu untuk membuang lendir – lendir sinus yang terjadi disebabkan oleh jangkitan bakteria. Tanpa lendir ini, anda akan bernafas dengan lebih mudah dan tiada lagi masalah bersin.

rawatan resdung berkesan dan murah 2

D’Sinus Drop diperbuat daripada kulit kayu manis, limau nipis dan madu asli dan bahan – bahan ini adalah amat berkesan untuk mengurangkan masalah resdung. Cara titisan ini merupakan kaedah rawatan tradisional yang dipanggil rawatan ghurah. Caranya ialah dengan menitiskan D’Sinus Drop ke dalam rongga hidung untuk mengeluarkan lendir melalui rongga hidung dan juga mulut.

promosi rawatan resdung berkesan 1

Cara Menggunakan D’Sinus Drop

Step 1

 • Baring dan buka mulut
 • Titiskan 3 – 5 herba ke dalam rongga hidung (tahan nafas ketika titis herba)
 • Selepas titis herba terus meniarap

rawatan resdung berkesan dan murah 6

Step 2

 • Semasa rawatan, bernafas ikut mulut
 • Elakkan hembus dan meludah, lendir sinus akan keluar sendiri
 • Sesi rawatan sekitar 30 ke 40 minit

rawatan resdung berkesan dan padu

Step 3

 • Selepas itu, buang lendir dalam mulut dan hidung sehingga habis
 • Minum air suam segelas
 • Digalakkan mandi selepas rawatan

rawatan resdung berkesan dan murah 7

Penerangan detail sebelum gunakan D’Sinus Drop, harap anda dengar dengan jelas dan fahami panduan cara penggunaan D’Sinus Drop di https://youtu.be/I8gY640BX2Q

Kelebihan Menggunakan D’Sinus Drop

Anda pasti akan mendapat pelbagai kelebihan sekiranya anda menggunakan D’Sinus Drop sebagai rawatan resdung pilihan anda. Antara kelebihan yang akan anda terima termasuklah;

 • Dapat Membuat Rawatan Sendiri

Anda tidak perlu lagi membazir wang untuk ke tempat – tempat yang merawat resdung kerana kali ini anda boleh melakukannya di rumah sendiri. Anda hanya perlu menggunakan D’Sinus Drop dan menitiskan ke dalam hidung dan lendir tersebut akan keluar dengan sendiri. Anda tidak memerlukan bantuan professional.

kaedah rawatan resdung berkesan 5

 • Kos Yang Rendah

Kos yang diperlukan untuk membeli herba D’Sinus Drop hanyalah RM50 dan masalah resdung anda akan pulih dengan kos yang rendah. Ada sesetengah rawatan resdung memerlukan anda untuk membuat rawatan tersebut berkali – kali. Namun, dengan D’Sinus Drop anda boleh memulihkan masalah resdung anda dengan satu bahan sahaja.

rawatan resdung berkesan tanpa memerlukan ubat 5

 • Tiada Ubat Tambahan

Apabila anda membuat rawatan resdung dari pihak – pihak yang membuang resdung, anda digalakkan untuk membeli ubat yang dijual oleh pihak mereka. Sekiranya anda tidak suka memakan ubat atau ingin menjimatkan kos, anda boleh menggunakan D’Sinus Drop yang hanya memerlukan satu produk ini sahaja untuk membuang lendir sinus yang menyebabkan anda tidak selesa untuk menjalankan aktiviti seharian.

rawatan resdung berkesan dan murah 4

 • Jimat Masa Dan Tenaga

Penggunaan D’Sinus Drop ini bukan sahaja memudahkan anda untuk membuang resdung, malah ia boleh menjimatkan masa dan tenaga anda dari satu kedai ke kedai yang lain untuk membuang lendir sinus. Anda boleh melakukannya pada bila – bila masa yang anda mahukan tanpa perlu keluar dari rumah. Namun, jika anda memilih untuk sesi membuang resdung dengan pakar dari D’Sinus Drop, maka anda boleh menghubungi mereka.

rawatan resdung berkesan dengan pantas 3

 • Dijamin Berkesan

Selain dari memudahkan anda, D’Sinus Drop juga boleh digunakan sehingga 10 kali rawatan dan ia dijamin berkesan untuk membuang masalah lendir sinus yang membuatkan hidung anda tersumbat dan gatal – gatal. Gunakan herba ini sehingga anda tidak lagi mempunyai simptom – simptom resdung.

promosi rawatan resdung berkesan 4

 • Panduan Rawatan Disediakan

Anda tidak perlu risau sekiranya anda baru ingin mencuba D’Sinus Drop untuk pertama kali kerana setiap panduan untuk anda menggunakan produk ini disediakan oleh penjual. Panduan yang disediakan termasuklah panduan penerangan rawatan, panduan gambar rawatan dan panduan video rawatan. Jadi, anda boleh membuat rawatan resdung di rumah tanpa memerlukan bantuan sesiapa.

rawatan resdung berkesan dengan pantas 5

 • Selamat Untuk Digunakan

Jika anda masih ragu – ragu untuk menggunakan D’Sinus Drop, ia diperbuat daripada bahan – bahan yang asli iaitu kulit kayu manis, limau nipis dan madu asli. Bahan – bahan ini adalah asli dan ia tidak menggunakan sebarang bahan kimia. Jadi, ia adalah selamat untuk digunakan dan dititiskan ke dalam hidung anda.

kaedah rawatan resdung berkesan 2

Testimoni Pengguna D’Sinus Drop

Para pengguna D’Sinus Drop amat berpuas hati dengan kesan yang diberikan oleh produk ini. Anda boleh melihat review positif yang ditinggalkan oleh pelanggan D’Sinus Drop seperti di bawah;

rawatan resdung berkesan tanpa memerlukan ubat 2

Ketul – ketul putih keluar dari rongga – rongga hidung, ini maksudnya lendir sinus dah keluar dari badan dengan menggunakan D’Sinus Drop

rawatan resdung berkesan dengan pantas 4

Dengan D’Sinus Drop, hidung tak lagi gatal – gatal dan jerawat pun tak tumbuh

rawatan resdung berkesan dan murah 3

 Apabila lendir sinus hilang, selsema juga akan hilang sekali, jangan lupa guna D’Sinus Drop!

Dapatkan D’Sinus Drop Sekarang!

D’SINUS DROP | RAWATAN RESDUNG DIJAMIN BERKESAN
Hotline 1: Tekan untuk telefon (013-4130156) | Tekan untuk WhatsApp
Hotline 2: Tekan untuk telefon (010-4541120) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: D’Sinus Drop – Terapi Resdung Kronik

Alamat  :
Kuarters C-2-10 Institut Kemahiran Tinggi, Belia Neraga Temerloh Pahang 28500 Lanchang Pahang

Anda Boleh Dapatkan D’Sinus Drop di Car Boot Sale CBS Temerloh Pahang Setiap Sabtu Malam!

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: